Ае честита ви демокрация
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Ае честита ви демокрация
nightdriver написа:Е.Димитров написа:Нема да се обиждаме,тоя лайтмотив се свири от 20 години и секакви съм ги виждал дето го свират а най-се радват едни дето пускат тая муха на хората и се радват на резултата...
Комунисти или не,били ме,франция се управляваше от социалисти-май не е това причината...за китай да не говорим...
...грешно е да даваш франция за пример , защото вече петнайсет години французите не искат да чуят за социалистите - държавата задлъжня с близо 1000000000000 евро към световна банка по времето на тяхната управление , това безплатно , онова безплатно , но безплатен обяд няма!!! напълниха страната с безплатна работна ръка /черни и араби/ от които вече няма избавяне /не работят и лапат помощи/ и малко остана при второто избиране на ширак , крайно десните да дойдат на власт - парадокс в историята - самите леви гласуваха за деснитеот страх да не дойдат крайно десните
![]()
пс комунизма е утопия колега , достатъчно си интелигентен да го разбереш
Не бре колега,аз ми е пределно ясно кое е утопия и кое е реално,просто споделям че хич не меинтересува кой какъв е и как се казва,каква партия е и тн,това е само забалъците партиите за да могат да отнемат вниманието на хората,колко е трудно всички у тъпия парламент да земат да си кажат-нещата не са добре,дайте да работиме заедно-защото и от ляво,дясно и изозадзе има добри идеи,обаче едните-ууу,т'ва е гадна идея щото е дадена от десните...а другите -ууу,това е гадна идея щото идва от гадните комунисти...и кой е нагъзен-народа,ама още от едно време като излезна тая песен за демокрацията-"45 години стигат" още там имаше един коплет който поощряваще разделението на хората на партиина основа-"земи панелите трабанта"..."развод ми дай..." и така бях свидетел хората от един блок как се намразиха завинаги...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
най-сигурното е секи да си гледа от неговата камбанария.
от мойта камбанария излиза ,че сега е по-добре - не преди. преди беше сиво ,гадно,ограничително и уравновиловачно. не се приемаше да си различен,да можеш или искаш повече от другите,както и да не си съгласен с тезите им и с начина им на управление и мислене! така че както и да се наричат - кофти бяха и не им се кефя. тая теза е за тия ,които искат да ги изравнят ,да се ги качат наравно с другите ,а не да се напънат да го постигнат сами. е ми аз пък не искам да ме равняват. квото мога и колкото мога - да си го направя сам. не да ме турат на една летва с всички. така че комунизъм-мерси...!! ша кажа аз.
от мойта камбанария излиза ,че сега е по-добре - не преди. преди беше сиво ,гадно,ограничително и уравновиловачно. не се приемаше да си различен,да можеш или искаш повече от другите,както и да не си съгласен с тезите им и с начина им на управление и мислене! така че както и да се наричат - кофти бяха и не им се кефя. тая теза е за тия ,които искат да ги изравнят ,да се ги качат наравно с другите ,а не да се напънат да го постигнат сами. е ми аз пък не искам да ме равняват. квото мога и колкото мога - да си го направя сам. не да ме турат на една летва с всички. така че комунизъм-мерси...!! ша кажа аз.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не мога да повярвам, че тук има хора, които са съгласни да ги управляват и комунисти, само и само те да са добре, каквото и да значи последното. Че по времето на комунизма, бошинството хора бяха "добре", това означава ли че искате онова време отново? Не се учудвам, така говорят и моите баби и дядовци на село. Проблема и е именно в това, какви и кои хора ни управляват, защо се казва че няма значение? Всеки човек, всяка организация, всяка партия е носител на определени идеи и принципи, а фигури във властова позиция, материализират тези свои идеи и принципи в законодателството и т.н., викат му политика. Е, ако те са вредни за страната, няма ли значение кой стои на върха? Какво е комунизма? Това е атеистична, утопична и грабителска система, някой спори ли за това? Как може да се очаква от хора, които 45 г. са живяли, работили и вярвали определени принципи и идеали, да се обърнат на 180 г. и да започнат да правят нещо друго? Тези хора, написаха Конституцията през 1990 г., тя е писана от комунисти. И те така я написаха, че да са недосегаеми, само имунитетите ще спомена. Това не е ли тревожно, не ви ли притеснява? Че демокрацията в България е само на думи, а в истинската си дълбочина нещата са различни. Имаме някаква свобода, да, само дето журналисти дръзнали да задават неудобни въпроси и да имат твърда гражданска позиция, ядат я физически бой- Огнян Стефанов, я политически такъв- Иво Инджев. А само те ли? В Русия ги убиват, тук засега само ги сплашват. И какво искате да ми кажете, че 1989 г. БКП, със смяна на една буква стана и някаква друга смяна ли? Че кой спечели пъривте т.нар. избори, не ли БСП? А къде отиде ДС, разсформирова се и се изпари в нищото? Това е толкова наивно че няма накъде. Демокрацията у нас е имитация, вече 20 г. изминаха, а пак за реформи си говорим. А какво правихме 20 г .? Имитирахме.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Elesar74 написа:Не мога да повярвам, че тук има хора, които са съгласни да ги управляват и комунисти, само и само те да са добре, каквото и да значи последното. Че по времето на комунизма, бошинството хора бяха "добре", това означава ли че искате онова време отново? Не се учудвам, така говорят и моите баби и дядовци на село. Проблема и е именно в това, какви и кои хора ни управляват, защо се казва че няма значение? Всеки човек, всяка организация, всяка партия е носител на определени идеи и принципи, а фигури във властова позиция, материализират тези свои идеи и принципи в законодателството и т.н., викат му политика. Е, ако те са вредни за страната, няма ли значение кой стои на върха? Какво е комунизма? Това е атеистична, утопична и грабителска система, някой спори ли за това? Как може да се очаква от хора, които 45 г. са живяли, работили и вярвали определени принципи и идеали, да се обърнат на 180 г. и да започнат да правят нещо друго? Тези хора, написаха Конституцията през 1990 г., тя е писана от комунисти. И те така я написаха, че да са недосегаеми, само имунитетите ще спомена. Това не е ли тревожно, не ви ли притеснява? Че демокрацията в България е само на думи, а в истинската си дълбочина нещата са различни. Имаме някаква свобода, да, само дето журналисти дръзнали да задават неудобни въпроси и да имат твърда гражданска позиция, ядат я физически бой- Огнян Стефанов, я политически такъв- Иво Инджев. А само те ли? В Русия ги убиват, тук засега само ги сплашват. И какво искате да ми кажете, че 1989 г. БКП, със смяна на една буква стана и някаква друга смяна ли? Че кой спечели пъривте т.нар. избори, не ли БСП? А къде отиде ДС, разсформирова се и се изпари в нищото? Това е толкова наивно че няма накъде. Демокрацията у нас е имитация, вече 20 г. изминаха, а пак за реформи си говорим. А какво правихме 20 г .? Имитирахме.

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:.....
Много филми гледаш младежо,много филми ама малко книги четеш,твърде малко,ако поне си беше направил труда да прочетеш някой от трудовете на К.Марк и Ф.Енгелс и да вникнеш в утопията на идеята за подобно общество,щеше да разбереш че идеята на тези философи е много проста,а именно "какво би се случило ако хората живеят по-добре без войни и равен старт",това е просто идея,за съжаление неподходящи хора са се захванали и са я променили тотално...
Ти си облъчен,както облъчваха американците че зад железната завеса живеят човекоядци и всичко беше само на принципа "разделяй и владей",тук пък се говореше че там ядът хора и така се насаждаше омраза която омраза финансираше военно-промишленият комплекс и държеше хората в страх,а всъщност си е било уговорка между великите сили...сега е същото-страх от ислямисти и талибани-а всъщност е отново заради природни ресурси и оръжия...
Къде е България в цялата схема-никъде,на никой в целият свят не му трябва държава която да е производител,трябва му консуматор от най-ниско ниво,за да е такъв не трябва да има свободна воля,трябва да е заслепен от някаква фантастична омраза,каква по-плодородна почва за тая омраза е всъщност комунизма и такива яростни антикомунисти като теб дето мразят..ама що-няма смисъл...и какво се получава-20 години нищо и затъване все по-дълбоко,европа е казала-трябва ни консуматор и което и да е правителство да дойде му се спуска каква трябва да е схемата,как трябва да се държи народа и какво трябва да мрази....иначе се финансира следващото правителсто,трябва да си сляп за да не виждаш колко лесно и как за няколко месеца може всичко да се оправи...просто трябва да се направят няколко леки промени,акциза за горивата-ето ти как ще паднат и чуствително храните и стоките,малко контрол върху банките-ето ти хората как леко ще си стъпят на краката,малко намаляване на ддс-ето как крайните потребители ще се почустват по-добре и леко увеличаване на % за доходите =веднага ще се увеличат пенсии и болниците ще се стабилизират-няколко елементарни стъпки и за няколко месеца всички ще сме добре,ти да не мислиш че не го знаят-обаче европа не иска така ,иска теб да си купуваш от веригите им,да теглиш заеми от банките и да им хапваш саламите и месата,както и да им пушиш цигарите,тя не иска да си богат,за да им изкупиш старите автомобили и за да не си направиш собствено бизнесче...
И какви са тея "журналисти" дето ги цитираш,че те са платени както всички за да бъдат рупор на едни или други интереси...и о ужас,русия ни е проблема,не щем русия...ти даваш ли си реална сметка че ако земе че русия каже-не ни кефите-врът на кранчето,България ще затвори като държава в рамките на един месец,нито ток,нито газ нито гориво-щото целият петрол идва само от там...между другото,знаешли кой уреди тая работа,твоят велик командир костов,продаде нефтохим за без пара,а аеропорта знаеш ли за колко го даде,105к долара,на цената на един автомобил...пък зееви зе само в рамките на няколко месеца нек'ви си 60 милиона

За последен път ти казвам че идва по-лошото робство и това е икономическото робство-нема комунисти,социалисти и десни,това е само за пред балъците,ае на бас че ако ще да дойде най-дясното правителство,ама без грам никакви бивши и настоящи дс кадри и тн-па нема да се оправиме-щото европа така казва...ами вие си скачайте и викайте "комунисти"...
Е.Димитров написа:Elesar74 написа:.....
Много филми гледаш младежо,много филми ама малко книги четеш,твърде малко,ако поне си беше направил труда да прочетеш някой от трудовете на К.Марк и Ф.Енгелс и да вникнеш в утопията на идеята за подобно общество,щеше да разбереш че идеята на тези философи е много проста,а именно "какво би се случило ако хората живеят по-добре без войни и равен старт",това е просто идея,за съжаление неподходящи хора са се захванали и са я променили тотално...
То както знаем, пътят към ада е ослан с добри намерения

Са по темата, понеже доста неща се изписа, аз ще се въздържа от коментар, вместо това слагам един виц ... политически ... разказан от Тодор Живков за .... Тодор Живков :
Питали Тодор Живков къде иска да го погребат, като почине. Той отговорил, че иска да бъде в мавзолея, до Георги Димитров, но по очи. “Защо, бе? - питал го един – ...Срам ли те е да гледаш тоя народ?” “ Не, но ще дойде време да ми целуват задника!”

Жалко , че бъки бомбата бутна мавзолея, та развали рахатлъка на всички хора, дето сега милеят по онея години

- SKISA
-
-
най-кофти е да накарат хората да милеят да са ограничени , мачкани и да не искат свободата си! демек по-добре сит и заключен ,отколкото свободен и беден.... ма то така се прави де! правилна им е тактиката!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:най-кофти е да накарат хората да милеят да са ограничени , мачкани и да не искат свободата си! демек по-добре сит и заключен ,отколкото свободен и беден.... ма то така се прави де! правилна им е тактиката!
Баси,пък ако знаеш колко книги има написани от американците за икономическата зависимост и колко са се опитвали да излезнат от системата,да станат анонимни,неследени...където крайната идея на тези книги е всъщност че свободата струва пари и ако нямаш пари свободата ти се ограничава,а сме и свидетели на много репресивни мерки в тези страни,как срещу обикновен човек се впряга цялата репресивна машина,където участват и медиите...ха...нещо познато да ви се струва???
Само сега некой да ме си помислят че защитавам старата система-тц,няма такова нещо,само че се възмущавам на хора които с лека ръка приемат нова система,а това си е същата,само че с ново име и цели..
Ама колко гадно се получи,едно време излизаха на вънка и викаха "баси,дайте неква работа че тия гадни комунисти" и имаше работа,ма сега излизат да бачкат на вънка и чужденците им викат-"само 3 месеца и не се оправдавай със строя щото нема вече комунизъм"...
- SKISA
-
-
то е важно кво се е получило ,ма е по-важно кво искаш. може и да не сме успели тия 20г ,ма поне искаме -аз поне искам. и знам, че в старата система немаше да мога и да искам, нито да пиша или казвам, че искам.
Е.Димитров написа:SKISA написа:най-кофти е да накарат хората да милеят да са ограничени , мачкани и да не искат свободата си! демек по-добре сит и заключен ,отколкото свободен и беден.... ма то така се прави де! правилна им е тактиката!
Баси,пък ако знаеш колко книги има написани от американците за икономическата зависимост и колко са се опитвали да излезнат от системата,да станат анонимни,неследени...където крайната идея на тези книги е всъщност че свободата струва пари и ако нямаш пари свободата ти се ограничава,а сме и свидетели на много репресивни мерки в тези страни,как срещу обикновен човек се впряга цялата репресивна машина,където участват и медиите...ха...нещо познато да ви се струва???
Само сега некой да ме си помислят че защитавам старата система-тц,няма такова нещо,само че се възмущавам на хора които с лека ръка приемат нова система,а това си е същата,само че с ново име и цели..
Ама колко гадно се получи,едно време излизаха на вънка и викаха "баси,дайте неква работа че тия гадни комунисти" и имаше работа,ма сега излизат да бачкат на вънка и чужденците им викат-"само 3 месеца и не се оправдавай със строя щото нема вече комунизъм"...
Eми то сега пълно щастие и свобода няма. Комунистите не даваха да се ходи навънка, сакън да не избягаш от "хубавото" и да се поквариш от изгнилия капиталистически строй

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
A,ей ся чета новините,няк'ва министърка на правосъдието какво рече по повод че вече ще се конфискува имущество дори и без да има дело за това:
"" Няма презумпция за невиновност, тя се отнася до наказателното производство "
Я как прилича не едни други времена...
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Е.Димитров написа:A,ей ся чета новините,няк'ва министърка на правосъдието какво рече по повод че вече ще се конфискува имущество дори и без да има дело за това:
Прилича, прилича Колега. огнебореца доде го е раздавал охранителче на бай Тошо май си е водил доста подробни записки. Прави ми впечатление, че все повече хора виждат и разбират цялата несъстоятелност на всичко случващо се в българия и някакси нищо не се прави . Всеки се е примирил, всеки гледа по някакъв начин да оцелее... незнам тотален т.шак......
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Е.Димитров,
ти си анархист
...
По твоите думи да се местим по пещерите за да не ни манипулират и да сме независими?
п.п. къде се изгуби ?
ти си анархист

По твоите думи да се местим по пещерите за да не ни манипулират и да сме независими?
п.п. къде се изгуби ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
klintan66 написа:Е.Димитров,
ти си анархист...
п.п. къде се изгуби ?
Опааа,еее,синеее,тука съм ама много раУта ми се събра и нема мърдане от офиса...
Иначе по темата...
Мразим да ме манипо(У)лират,значи всеки ден нек'ви нови закони,секи ден-ше плащате всичко през банките,дори кат си купувате коли (в интерес на банките),ше се пенсионирате на еди колко си години и еди колко си трудов стаж,което си е шамар за работниците,щото когато гръмна "демокрацията",па никой не плащаше осигуровки,а аз не съм спирал да работя,и какво имам-около 8 години трудов стаж...от 1993 година,горивата акциза на горе щото така било у "европа" а заплатите-не мое така...както у европа,некаква комисия за енергетика определят колко ше струва парното,щото еди колко си гориво харчи да произведе топло,пък и требвало печалба да има,което е много убаво...ама никой не казва че туй топлото е отпадачен продукт от производството на ел. енергия...Определят ми коя чужбинска компания да ми продава тока,без да са ме питали (народа) и щото не требвало да има държавна компания....ама чез е чешката държавна компания за ток...ей ся се строят магистрали с нашите пари и след 2-3 години ше ги дадат на некой на концесия и пак ше плащаме...се едно да си купя апартамент и да ми го дадът после под наем...Готвят закон,че ако те топне некой,мое да ти земат имотчето...и после да доказваш че нямаш сестра...ИИИИ 110 МИЛИОНА за подслушване....което като се манат пенсионерите се оказва че около 1000 лева на година се пада на един абонат....
Тоест чуствам се заложник на една държава дето си праат каквото си искат...