Въпрос за пазаруване на лизинг

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Въпрос за пазаруване на лизинг

Мнение от alx » 22 Ное 2010, 23:45

michev написа:Колега АЛХ, напълно си прав, ама по тази логика знаеш ли колко хора няма да имат ни телевизор, ни компютър, ни пералня. Както писах всеки е прав за себе си, не съм идиот, мога горе долу да смятам и знам, че лизинга не е най-доброто решение и в никакъв случай не съм му фен, но понякога на човек просто му се налага.

грешка млади момко- по тази (моя) логика много хора нямат да имат _нови_ телевизор, компютър и пералня. нали знаеш че ако решиш да имаш тези неща втора ръка говориме за 50 лева телевизор, 100 лева комп и 100 лева пералня? мога да ти дам за пример моите родители- имат в къщи един стар митцубиши телевизор, един 7-годишен лаптоп и източно-германска пералня и баща ми кара малка 10-годишна кола която мисля, че в момента струва 500-700 лева.

както ти каза- всеки си прави някаква сметка... аз просто ти казвам каква сметка трябва да си прави човек за да има някакви шансове да изплува от блатото на "нямащите".
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 22 Ное 2010, 23:54

LiTtLeRoCk написа:TBI пазарувал съм много неща,чрез тях никога не съм имал никакви проблеми,може да плащаш чрез дебитната си карта,да не се занимаваш с банкови преводи.

:yes: TBI са коректни!
Голяма тема се заформи изгодни ли са кредитите или не. Разбира се, че не са. Но не съм на мнение, че ще събирам една година и ще отида да го купя много изгодно. Просто ще забравя да събирам. А когато е на кредит плащаш си вноската и си употребяваш стоката. Много неща съм взел на кредит и не съм затънал. Важното е да си направиш правилната преценка и да поемеш точно толкова разходи по изплащането, колкото да не ги усещаш като натоварване на месеца. Но също така и да не се увличаш по по-малката вноска и повечето месеци. Тогава става наистина един безкраен кредит във времето и крайната сума наистина набъбва. около 1 година е разумен период според мен
Има много коли и ....BMW
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 23 Ное 2010, 0:10

и после идва темата " Ма те - гадовете дигнали лихвите" ....! ма то гадовете са го написали с буквички в договорчето и същите тези ,неможещи да чакат са се подписали под тва договорче...! ма не било коректно! щооо...!?!? има ли го като клауза!? има го! ми що да не вземат повече!??? ма не ми стига заплатата,ма не мога да си оправя вноските ,ма няма работа.....! ми що не ги помисли тия неща като взимаше ,пък нямаше.....!?!? сега зор! случва се....!!
било е време и да нямам -просто съм си простирал краката според чергата.... като ми порастна чергата си опънах краката! като ми е къса чергата просто си свивам краката според нея..... ма секи си решава сам де....! и после идва и темата " Ма те имат...!" ми имат,щото не са харчили като нямат.... !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 23 Ное 2010, 0:20

Не че са лоши нещата които се изписаха тук относно лошите страни на кредита , но все пак тук ставаше въпрос за стока на лизинг.Кредит е съвсем друго нещо.Мисля че всички тези - Джет,ТиБиАй и не им знам заглавията на всички подобни предлагат пари кеш - там нещата не са никак изгодни.Освен огромните лихви ,имат и огромни ''глоби'' при закъсняло плащане.При стока на лизинг нещата съвсем не са така.Има лихва която всеки може и сам да сметне и да реши дали му изнася или не.Не съм чувала за случай на някой да са му вдигнали вноските поради някакви причини.Договора не е чак толкова голям че да не може да се прочете преди да се подпишеш без да си вземаш неплатен отпуск.А относно - събирай си ги няколко месеца и си вземи - остави тая работа.След няколкото месеца или ще загубя интерес или ще харесам нещо малко по-ново и малко по-скъпо ... и така не знам до кога.А ако си взема на лизинг , на петата вноска(това ще да е по средата на всички вноски) ще се кефя вече на това което имам и няма да гледам друго!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Ное 2010, 1:22

SKISA написа:било е време и да нямам -просто съм си простирал краката според чергата.... като ми порастна чергата си опънах краката! като ми е къса чергата просто си свивам краката според нея..... ма секи си решава сам де....! и после идва и темата " Ма те имат...!" ми имат,щото не са харчили като нямат.... !

Аууу, това много ми хареса :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2010, 1:56

bum_bum написа:На кредит не купувам,заеми не тегля и в магазин/заведение с карта не плащам :mhihi:

интересно. не виждам нищо лошо да плащаш с карта, ако си плащаш баланса на цяло в края на месеца. дори е според мен е добра практика. най-малкото имаш някаква кредитна история, както и разни други предимства.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2010, 10:35

Сигурно не е лошо, но ме дразни някой като вземе да ми се прави на американец и за 10лв сметка вади разни карти и следва носене на някакви джаджи там, пинове, чакане, бележки подписи.. това като се замисля е още една нерационална омраза :mhihi:
А че плащаш с карта не виждам каква кредитна история ти създава. Предполагам, че като ти преведат парите по карта и ги изтеглиш на банкомат не е по-различно от това да плащаш с нея. А и колкото история да си правиш и да теглиш и погасяваш заеми един, дето има една по-сериозна сума в банката макар и никога да не е теглил кредит и да не е имал карти предполагам ще е с предимство при теглене на заем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Ное 2010, 11:07

такова понятие "безлихвен кредит" както каза скиса-та .. няма. цената на кредита все е фактор-ната някъде. иначе сметката не се връзва. а сметката не се ли връзва- просто не знаеш нещо. мислете обстоятелствено с елементи на аналитичност бе хора... и гледайте краиния резултат - той поне е черно на бяло... ;)

Да , така е . Явно има едни 15% отстъпка , които се правят на кредитодателя , а цената остава непроменена за клиента . Само , че по-добре да си взема нещо за 12Х100 лева от колкото за 1200 от другия магазин - нали ;) И добре се обезценява , ама ти го ползваш от момента на сключване на договора , не когато накрая на периода .
За недвижимите имоти - да не се обезценяват , само с няколко стотин процента за 2 години :mhihi: И хайде да има амортизация и на сградите . Единственото , което не се обезценява е златото и там някой други ценни метали , което не означава , че не може да изгубиш пари , ако търгуваш с такива неща .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 23 Ное 2010, 11:44

Ако искате мога да ви покажа кредитни калкулатори на повечето фирми навсякъде е веселба и всички се въртят около 19%-22% годишна лихва
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 23 Ное 2010, 12:16

Що тема се заформи, що чудо :D .Благодаря на всички писали, различни мнения, различни съждения, но това е нормално - в този форум хората са от различни социални прослойки и всеки мери с неговия си аршин. Аз все пак получих нужната ми информация :yes:.
only rear wheel drive

Предишна

Назад към Извън Темата