Повреден лаптоп - въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Повреден лаптоп - въпрос

Мнение от Иво » 20 Дек 2005, 14:27

Здравейте, искам да задам едно спешно въпросче. Наскоро полях на един приятел лаптопа с бира и той спря. Сега му тръгва само вентилатора и захранването, но не става нищо. Какво може да съм му причинил в най-лошия случай и някакви идеи за места за ремонт и евентуални цени?
Изображение
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Re: Повреден лаптоп - въпрос

Мнение от Vasilen » 20 Дек 2005, 14:55

Иво написа:Здравейте, искам да задам едно спешно въпросче. Наскоро полях на един приятел лаптопа с бира и той спря. Сега му тръгва само вентилатора и захранването, но не става нищо. Какво може да съм му причинил в най-лошия случай и някакви идеи за места за ремонт и евентуални цени?

Бира а :mhihi: :mhihi: :mhihi:
На лаптопите всичко им е вградено само рам-а не е така че се подменя цялата дънна платка независимо кой компонент е заминал, не искам да те плаша ма май няма да става за нищо този лаптоп :uups:
Пиши ми ЛС или в ICQ за ремонта ;)
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от n1tr0s0x1d3s1st3m » 20 Дек 2005, 15:10

Здрасти.
Да те попитам което е глупаво но аз съм длъжен да го направя (Работил ли е компютъра след поливането или не?) та преди няколко дена да не казвам 3 колежката (Шефовицата) разля чуден розов сок върху лапатопата и ми намери работа за няколко часа:) както и да имах предвид ако компютърчето някво незначимо кат този моя служебния разглабяш чистиш и така при мене не палеше освен ако не изключиш клавиатурата тоест в нея беше проблема а проблема при лаптопите с клавиатурите е НОВА. :shock: Ако не е в гаранция ако е кофти а за къде могат да ти го ремонтнат мога да ти кажа някъде близко до тебе ако знаех къде си.. имам няколко приятелчета в доста фирми може да направиме нещо по въпроса..
те кво се стана иначе :D
Цък
Цък, Цък..
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа...
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето ;) не карай пил - стигни жив!

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 20 Дек 2005, 15:14

Аз като разлях бирата веднага го изключих. Ама тоя приятел дойде и зе, че го пусна. И той тръгна ама аз го спрях отново. След тва го оставихме изключен седя 12 часа и като го е пуснал нищо. Само вентилатора и захранването.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Дек 2005, 15:39

звуци някакви издава ли? нещо показва ли се на екрана?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 20 Дек 2005, 15:43

Според мене е изгоряло дънцето:).За ремонт ми пиши на ЛС ако искаш сериозен съм!!!
Live it like you Love it

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Дек 2005, 16:53

махаш екрана, батерията и хард диска- и измиваш добре лаптопа със топличка (но не гореща) вода. след което го оставяш да се изсуши някъде на проветриво място (до парното примерно) за 48 часа. след това капваш една капка масло на оста на вентилатора (рите), слагаш диска и палиш. ако не тръгне- фърляш лаптопа. нов ша е по-евтин от колкото да го поправяш.

ако хард диска не развърта- слагаш го 2 часа във камерата на хладилника и след това го пробваш. ако лагерите са отишли- ще завърти и може да го ползваш колкото да смъкнеш квото е важно от него.

успех
алекс
трабант 601с
разни други возила

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 20 Дек 2005, 17:00

В момента е на оглед при един познат на Василен. Направо се сдухах. 50 грама бира и всичко може да е дало фира. В очакване на резултатите съм :uups: Нещо напоследък не ми върви с чуждите неща. Оня ден карах сноуборд с BURTON панталона на един друг приятел и го изгорих на една печка, а струва 350лв. :shock: Загубих зарядното за телефона на Асен_Х на Боровец, абе ужас :( :( :(
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Дек 2005, 17:07

нищо де.. ако се замислиш- това да са ти проблемите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 20 Дек 2005, 17:08

Просто е кофти като прецакаш нещо на приятел :( По принцип пазя повечето неща, освен на Асен дисковете :winky:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 20 Дек 2005, 23:05

не е трябвало въобще да го включвате след това
на мен от около 30мл безалкохолно ми изгоря дъно, хард и батерия
Около 1000лв струваше заменянето с нови.....

горе беше споменато нещо за гаранция, тя не важи при такива неща а и клавиатурата в случая ти е най-малкия проблем

най-добре го носи при официалния сервиз за марката, на мен точно в него (импекс, сервиза на тошиба) ми дадоха цени с по 30-40евро на парче по-ниски от тези в един уж добър сервиз на арсеналска.....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 20 Дек 2005, 23:07

още нещо, кофтито при лаптопите е че трудно се намират части (т.е. дъно в твоя случай) втора ръка и всичко се поръчва ново от производителя.......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 21 Дек 2005, 0:33

Абе ще ме извиняваш ама в сервиза на тошиба са такива !@*#*@!&^%
Лятото - токов удар по лан-а и една P25 сгъна яко. Носим в сервиза- ами тфа ами онфа, то тва гаранцията не го покрива, ако искате да го поправяме трябва всичко да се сменя поне 2 седмици в сервиза не знам си кви глупости. Лаптопа е на брат ми. След това отива и го носи в една цивилизована страна - след 2 дена си го взима като нов без да плати и 1Е... Е ся онея там по-прости ли са от нашите или какво !?! Надявам се и тука някога да обръщат такова внимание на клиента като в някои други страни...
In Ban We Trust!

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 21 Дек 2005, 1:20

Абе стига сте ме плашили, че няма да мога да спя. А и нямам 1000лв. как да извадя по никакъв начин :confused:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 21 Дек 2005, 6:50

eraziel написа:Абе ще ме извиняваш ама в сервиза на тошиба са такива !@*#*@!&^%
Лятото - токов удар по лан-а и една P25 сгъна яко. Носим в сервиза- ами тфа ами онфа, то тва гаранцията не го покрива, ако искате да го поправяме трябва всичко да се сменя поне 2 седмици в сервиза не знам си кви глупости. Лаптопа е на брат ми. След това отива и го носи в една цивилизована страна - след 2 дена си го взима като нов без да плати и 1Е... Е ся онея там по-прости ли са от нашите или какво !?! Надявам се и тука някога да обръщат такова внимание на клиента като в някои други страни...

незнам за твоя случай но аз имам следния с тях
отивам с тотално преебан вентилатор да ми го сменят, дори незнаех дали още съм в гаранция, нито носех гаранционната карта.
И имах намерение да си платя всичко.

Без да му казвам нищо, оне взе лаптопа, погледна серииния номер, свери го някъде в техните си системи, и вика о ти си в гаранция, и не ми взе и стотинка

Следваща

Назад към Извън Темата