Фолио на предните стакла?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Фолио на предните стакла?

Мнение от benzin » 28 Ное 2010, 11:48

аз имам фолио на предните, доста светло но има, и катаджиите като ме спират ми викат - виж са, то на С класите заводски са по тъмни стъклата от твоите с фолиото, обаче забраната е за фолио, един приятел е с прозрачно на 3М на предните стъкла и пак му написаха акт :mhihi: защото имало фолио, независимо че въобще не затъмнява
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 28 Ное 2010, 12:03

Оф няма се занимавам да ви обяснявам, правете квото искате, факт е че няма как да ти докажат куките на място че прозрачността на стъклото е намалена => не могат да те пипнат с пръст :idea:

А понегледам зачекнахте темата за челното стъкло, та челно и задно стъкло НЕ се затъмняват !

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 28 Ное 2010, 12:04

Те няма да те пипат с пръст -> просто ще те спрат от движение :mhihi: . Ходи после обяснявай на арменския поп как ТИ си тълкуваш закона :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 28 Ное 2010, 12:06

///Maximalniq написа:Тази тема ми напомня за това клипче - http://vbox7.com/play:b9c152c6
Търсете си правата хора !!!

Ще го имаме в предвид този клип....като отидем да живеем в Русия... :wave: :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 28 Ное 2010, 12:07

Хора стига пускали клипчето през три поста. Там закона е друг, няма общо с нашия. Дори и да сте прави като го сложите, и като тръгнете някъде за 15 20 минути и ви спрат три пъти и се обяснявате със всеки по половин час вместо за 15 минути ще стигнете за два часа. Няма смисъл просто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Ное 2010, 12:24

А някой ще обясни ли изобщо ползата от това затъмняване на предното стъкло или е само визуалния ефект и колко "яко" изглеждало?

P.S. Намерили ли сте с кое законодателство да се мерите, с Русия :kuku:
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 28 Ное 2010, 14:28

Дайте да се уточним... За предните странични ли говорим или за... челното :shock:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 28 Ное 2010, 14:54

Да не би руснаците да виждат по-добре от нас през фолиото? Не виждам защо не може да се промени закона и тук...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Ное 2010, 17:51

Не е разрешено за предно и задно панорамни стъкла, както и за страничните отпред, който го хванат - фишче, или акт. Спирането от движение не е правилно и законосъобразно, всеки обжалвал такова нещо в съда може да го потвърди това. Иначе на някои места наистина се спират коли, че и се изземват талони за преглед и колата пак минава периодичен технически преглед специално зарад таз "неизправност" :dunno:
В руското законодателство, за разлика от българското, си е упоменато в каква степен може да се затъмняват прозорците и са въведени уреди, с които прозрачността им се замерва на място.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 28 Ное 2010, 18:49

Задното панорамно е разрешено да се затъмнява...
Номера за предните става с връзки - колата се регистрира като рекламна,снима се с фолиото и после нищо не могат да ви кажат.Изпробвано !
Последна промяна DanielzZz на 28 Ное 2010, 20:00, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 28 Ное 2010, 18:59

Задното панорамно може да се затъмнява и без връзки :winky: - законът не ти го забравя. Колегата ги е цитирал членовете на първата страница ;). А и практически, от личен опит, е така - аз съм със затъмнено задно и колкото пъти са ме спирали за проверки и т.н., нито един патрул не ми се е заяждал за него ;)

Пп. Тия неща за фолиото и стъклата не ви ли се изясниха бре :dunno: - мине, не мине някой и друг месец и цъфне нова темичка :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 28 Ное 2010, 19:59

Това за задното панорамно стъкло го написах като отговор на предишния пост.Иначе говорех за предните стъкла.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 28 Ное 2010, 20:04

Elesar74 написа:А някой ще обясни ли изобщо ползата от това затъмняване на предното стъкло или е само визуалния ефект и колко "яко" изглеждало?

Ползата лятото е огромна. Не се напича таблото и не ти пече слънцето. Ако сте забелязали на дълъг път дори черния предпазен колан се нагрява неприятно от слънцето. Таблото ми е бежово и пак се напича до парене в движение и то с климатик.
За това как влияе силното слънце на човешката кожа и на салона на колата няма да коментирам, мисля всеки от нас знае.
Допълнителен плюс е, че при катастрофа фолиото държи закалените странични стъкла и те не се пръскат на сол. Питайте патило. Още си нося парченце странично стъкло забито в носа ми от катастрофа с Голф преди 9г.
Имам изправен двузонов климатроник и затъмнени всички разрешени от закона стъкла на 70% с ЛЛумар и съм много доволен. Определено ще лепя и на предното и на предните врати, НО такова с 0% затъмняване само да спира УВ лъчите. Има такова фолио проверил съм.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Ное 2010, 22:15

NeoPrint написа:
Elesar74 написа:А някой ще обясни ли изобщо ползата от това затъмняване на предното стъкло или е само визуалния ефект и колко "яко" изглеждало?

Ползата лятото е огромна. Не се напича таблото и не ти пече слънцето. Ако сте забелязали на дълъг път дори черния предпазен колан се нагрява неприятно от слънцето. Таблото ми е бежово и пак се напича до парене в движение и то с климатик.
За това как влияе силното слънце на човешката кожа и на салона на колата няма да коментирам, мисля всеки от нас знае.
Допълнителен плюс е, че при катастрофа фолиото държи закалените странични стъкла и те не се пръскат на сол. Питайте патило. Още си нося парченце странично стъкло забито в носа ми от катастрофа с Голф преди 9г.
Имам изправен двузонов климатроник и затъмнени всички разрешени от закона стъкла на 70% с ЛЛумар и съм много доволен. Определено ще лепя и на предното и на предните врати, НО такова с 0% затъмняване само да спира УВ лъчите. Има такова фолио проверил съм.

тихо да не те чуят някъде... от 80та година насам повечето панорамни стъкла (да не кажа всички) са с анти-ув ламинат между слоевете на стъклото по условие и блокират ув-лъчите на почти 100%.

страничните стъкла блокират на около 50%.

също така слагането на ламинат на предното стъкло е опасно защото стъклото е направено да поддава при удар и при по-слабите удари да се огъва/вибрира и да не се троши.. докато ламината го прави доста по-твърдо (и съответно по-крехко) и не издържа толкова добре на по-дребни удари.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 28 Ное 2010, 22:45

Edis123 написа:Колеги искам да ви попитам дали има някой информациа ? отнемат контролни точки ако си сложа ако да колко,че съм много навит пак са ми останали само 6 :kuku:

щом си от Търново изобщо не слагай фолио,инъче точки не вземат и акта е по 20 кинта на стъкло в най-добрия случай
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата