Кои са най здравите коли за българските пътища?
Модератор: Общи модератори
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Re: Кои са най здравите коли за българските пътища?
На Е34ката
За почти 3 години и около 50 000 км сега ходих да ми гледат предницата, имам за смяна ляв къс кормилен накрайник и някакъв тампон ми казаха.
Останалото... накладки, ремъци, масла филтри, свещи, термостат, виско... ей такива неща, консумативи.
Нямам оплакване никакво.
А си яде бой... солидно
Ше рече всеки удобен, неудобен завой с вратите, иначе извънграда съм кротък 110, ако изпреварвам максимум 120.
За почти 3 години и около 50 000 км сега ходих да ми гледат предницата, имам за смяна ляв къс кормилен накрайник и някакъв тампон ми казаха.
Останалото... накладки, ремъци, масла филтри, свещи, термостат, виско... ей такива неща, консумативи.
Нямам оплакване никакво.
А си яде бой... солидно

E34, E38
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
като мина по Дондуков с кола и си мисля, че там само трамвая би трябвало да оцелее 

- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
голф 2 1,6 чис дизел по здрав и от москвич
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
аз мисля, че няма возило което да не е с умишлено укрепено окачване което да е подходящо за родните пътища.
от там 4х4 и камионджийска рама ("ladder frame") са единствените подходящи возила.
всичко друго е въпрос на (еднократно) уцелване на подходящата дупка.
ако нямам пари бих карал стар джип чероки, ако имам пари - кадилак ескалейд с 18" джанти и 50-та серия гуми.
от там 4х4 и камионджийска рама ("ladder frame") са единствените подходящи возила.
всичко друго е въпрос на (еднократно) уцелване на подходящата дупка.
ако нямам пари бих карал стар джип чероки, ако имам пари - кадилак ескалейд с 18" джанти и 50-та серия гуми.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Прави ми впечатление че всеки говори колко години е карал дадена кола която му се е сторила здрава, а никой не говори за километраж... Така и аз нямам оплаквания, цяла една година е много здрава тая е36-тица (нищо че са 10 000км
)...
ОН: Ладите (2107) из София добре се представят, само съединителите са консуматив, на по 35 000, шарнири на по 50 000 (ако не си много претенциозен), за ~200 000 само единият амортесьор е сменян, щангите около задния мост и те много често се сменят... Няма читави части вече. Иначе газ харчи 10/100 с много ръчка 11. Това е статистика само за градско (София), без да се излиза никъде

ОН: Ладите (2107) из София добре се представят, само съединителите са консуматив, на по 35 000, шарнири на по 50 000 (ако не си много претенциозен), за ~200 000 само единият амортесьор е сменян, щангите около задния мост и те много често се сменят... Няма читави части вече. Иначе газ харчи 10/100 с много ръчка 11. Това е статистика само за градско (София), без да се излиза никъде

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Мисля, че Опел (корса, астра, евентуално и вектра) отговаря най пълно на описанието. Много здрава ходова част и супер евтин за подръжка, като цяло доста непретенциозен. Това е според моите наблюдения. Да, гният и не е рядкост да имат лоши спирачки, също така не са и особено комфортни но... за тези пари толкоз.
- zxsport
-
alx написа: ако нямам пари бих карал стар джип чероки, ако имам пари - кадилак ескалейд с 18" джанти и 50-та серия гуми.....
имаш интересно разбиране за "нямамане на пари"

кое старо чероки имаш предвид и с кой мотор - 2.1/2.5/4.0 ?
в Америка за Черокито частите може и да са стотинки, но в булгаристан са ЦИФРА пари ... мани другото, ами ги няма (особено едрогабаритните).
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
аз бих казал, че старите БМВ-та и Мерцедеси нямат равни, като най здрави от тях са е12/е23/е34/е32 от другите W126/W123/W201
това са автомобили способни да изкарат дълги години по родните ни пътища без особенни интервенций по окачване/трансмисия/мотор, както и купето, стига да се полагат най-елементарни грижи за тях
това са автомобили способни да изкарат дълги години по родните ни пътища без особенни интервенций по окачване/трансмисия/мотор, както и купето, стига да се полагат най-елементарни грижи за тях

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
Гоуф 2 едно и умри
20 години носи кат магаре, дупки не се заобикалят и се кара все в лютеницата, щот не може да издрапа иначе
чак сега се предаде съединителя по обясними причини

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Форд Фокус МК1 вече е на 60 000км без нито един ремонт. Дупки не се заобикалят (кара се от жена) 

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Един приятел има Сузуки Самурай, кара из София, по планината (горски е) и няма грижи. Мисля че джипката не може да се сравнява с лек автомобил по надеждност на окачването
Въпроса на темата предразполага няколко различни гледни точки.
Ако говорим за минимални пари за резервни части и да се намират лесно що годе здраво окачване за мен фаворит е:VW Polo, Golf 3 (тук визирам и долу горе сносна тенекия, Голф 3 е малко изключение но е по-добре от секви опели).
Има и друга гледна точка на нещата:Ако човек разполага с малко пари но иска здрава,надеждна и качествена кола в "Голфовия клас"-Корола Е10,Е11,Е12.Нисан Алмера от първата генерация,Мазда 323 (невероятно здрав автомобил с невероятно пътно поведение - най доброто в класа си визирам мазда БА).Частите за японките вече на са толкова скъпи както преди 10 години, има и форуми за тях и доста инфо.Също и Суби Импреза или Легаси,Хондите всичките и така.
В средния клас ниския сегмент ако искам здрав и НАДЕЖДЕН автомобил - там бих взел само и единствено Тойота Карина,Мазда 626 или Примера П11 (при последните две корозионната защита не е на необходимото ниво) не мога да не спомена и Е34 (който си е директно среден клас), Мерц 124-но това са класики пред които се прекланям.
И в предните постове видях че един колега има Ярис - въпреки че изглежда малък този автомобил е нещо невероятно.Мои съседи имат два такива единия е служебен с д4д мотора на 300к, кара се само от две назлобени жени за които копките и смяната на предавка в ниски обороти са манна небесна.За 300к. са сменяни само накладки,масла ремъци филтри и............2 пъти съединител
.Другия ярис пак е като предния на 160к и не е мръднал обиколиха Европа с него и няма и няма чупене само че се пази с една идея повече.Малко дълъг ми стана поста но това ми е личното виждане за здрави автомобили за скромен бюджет до към 4-5к.лева с изключение на Яриса-който все още държи цени.
p.s. За надеждност и здравина в класа на е46,Ауди А4 и Мерц Ц клас фаворит ми е Лекс ИС.
Ако говорим за минимални пари за резервни части и да се намират лесно що годе здраво окачване за мен фаворит е:VW Polo, Golf 3 (тук визирам и долу горе сносна тенекия, Голф 3 е малко изключение но е по-добре от секви опели).
Има и друга гледна точка на нещата:Ако човек разполага с малко пари но иска здрава,надеждна и качествена кола в "Голфовия клас"-Корола Е10,Е11,Е12.Нисан Алмера от първата генерация,Мазда 323 (невероятно здрав автомобил с невероятно пътно поведение - най доброто в класа си визирам мазда БА).Частите за японките вече на са толкова скъпи както преди 10 години, има и форуми за тях и доста инфо.Също и Суби Импреза или Легаси,Хондите всичките и така.
В средния клас ниския сегмент ако искам здрав и НАДЕЖДЕН автомобил - там бих взел само и единствено Тойота Карина,Мазда 626 или Примера П11 (при последните две корозионната защита не е на необходимото ниво) не мога да не спомена и Е34 (който си е директно среден клас), Мерц 124-но това са класики пред които се прекланям.
И в предните постове видях че един колега има Ярис - въпреки че изглежда малък този автомобил е нещо невероятно.Мои съседи имат два такива единия е служебен с д4д мотора на 300к, кара се само от две назлобени жени за които копките и смяната на предавка в ниски обороти са манна небесна.За 300к. са сменяни само накладки,масла ремъци филтри и............2 пъти съединител

p.s. За надеждност и здравина в класа на е46,Ауди А4 и Мерц Ц клас фаворит ми е Лекс ИС.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
щом карам БМВ ,значи тва ми е най-здраво. Е39-комби 2л бензин ми беше най-здравата кола. 5г-140хил км и нито една бурма по нея не съм барнал. смених амортисьори ,но не бяха за смяна. нищо ,ама нищо не се случи през тия 5г с тая кола....