Каква подова настилка в хола предпочитате ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Каква подова настилка предпочитате в хола си?

Анкетата свършва на 03 Дек 2010, 21:03

Теракот / гранитогрес
12
8%
Паркет / Ламинат
133
92%

Общо гласове : 145

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Каква подова настилка в хола предпочитате ?

Мнение от ms » 29 Ное 2010, 18:33

Айде сега- раздувал се паркета :roll: Той ламината щото пък не се надува хич- вземи си някой гаден и се надува само от минаването с някой по-влажен парцал :mhihi: :mhihi: :mhihi: Циклене и т.н.- е, прав си, ама пък то и смяната на ламината не е нито проста, нито евтина процедура ;) На кантар са нещата- въпрос на избор е в крайна сметка... Но едно е сигурно- хол и плочки никога :nono: :nono: :nono:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 29 Ное 2010, 18:36

Бих ги изредил така:

1. Хубав мокет: уютно, топло. Трудно се чисти
2. Истински паркет
3. Ламиниран паркет
4. Гранитогрес: студено но пък лесно се чисти
:yes:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 29 Ное 2010, 19:26

Гласувах за паркет. 2001г. като се нанесох в този апартамент първо се заех с пода:
1. Махнах паркета и залях със смола която ми послужи като изолация,а и поема добре вибрацийте от стъпване и т.н
2.Пренаредих паркета като фугите запълних с ц200 и дървени пилки
3.Изциклих го
4. 3 ръце реактивен лак

За 9 години и нещо паркета нито е хлътнал,нито се е надрал,нито нищо и предполагам,че още поне 5 години ще се задържи така.

п.п Хола и кухнята отделно ли са ти?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 29 Ное 2010, 20:00

Да, отделно са,хола е около 25кв/м с висок таван 2.70...Принципно и сега има паркет, но е старичък и му трябва циклене, лакиране и т.н. А това като пари излиза колкото един хубав ламинат, който би могъл да се нареди върху паркета и след време да се махне. Другата идея е гранитогрес (50х50), но на мен не ми харесва и е студено, но мацката е архитект и се води, че ги разбира нещата, ама кво да направя, че не ме кефят плочки в хола :nono:

Аватар

Мнение от TUZara` » 29 Ное 2010, 20:02

Изциклен и лакиран паркет...всичко друго е резервен вариант...

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 29 Ное 2010, 20:12

Mitko195 написа:Да, отделно са,хола е около 25кв/м с висок таван 2.70...Принципно и сега има паркет, но е старичък и му трябва циклене, лакиране и т.н. А това като пари излиза колкото един хубав ламинат, който би могъл да се нареди върху паркета и след време да се махне. Другата идея е гранитогрес (50х50), но на мен не ми харесва и е студено, но мацката е архитект и се води, че ги разбира нещата, ама кво да направя, че не ме кефят плочки в хола :nono:

И аз така си мислех да редя ламинат отгоре,но ме разубедиха с довода,че самия паркет няма да може да диша при евентуална влага и т.н и затова си го изциклих и не съжалявам изобщо

п.п Жени отдавна съм спрял да слушам по тия въпроси :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 29 Ное 2010, 20:42

Ламинат. Светлия много отваря..зависи от интериора, разбира се. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2010, 21:52

Е.Димитров написа:Асвалт!

:ahah: :ahah: :ahah: - паваж по-добре , че зимата не се хлъзга :mhihi:
Сега сериозно - ако често посрещате гости , по-хубаво теракот , сещате се защо :bchug:
Гранитогреса е за външно,коридори или места където има по-голямо натоварване - магазини , складове и тн . Не виждам смисъл да се слага в хол .

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 29 Ное 2010, 22:25

acho.rs написа:
Сега сериозно - ако често посрещате гости , по-хубаво теракот , сещате се защо :bchug:
...

Правилно... да не е хан,че да слагате паркет дето ще се изтърка за да може да им е уютно на гостите :mhihi:
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 29 Ное 2010, 22:55

не го виждам като предварителен отговор при гласуване, но ... корк ... поне аз това ползвам вече 9 години...
обира плюсовете на ламината и лесната поддръжка на теракота... без да споделя недостатъците им...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 29 Ное 2010, 22:57

Предпочитам гранит и мрамор предпочитам,а отгоре еленова кожичка пред камината,но може и една мечешка ако няма еленчета. :mhihi:
Иначе ламинат никога вече.Аз весници в стаята няма да си постилам.
Предпочитам си камъка.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 29 Ное 2010, 23:50

An4oOo написа:Преди 3 години като правих моя хол много дебатирах относто какво да сложа на пода за да е лесно за подръжка и да топли.. все пак съм на първия етаж.. И го измислих.. евала на бащата. Купих си 18мм-во ОСБ. За тези, които незнаят какво е това - това е ПДЧ, само че треските от които е направена и пресована са в пъти по големи.. По принцип се ползва за направата на сандъци за стоки или за уплътняване на товар. Купих си аз.. на всичкото отгоре и водоустойчиво го има.. такова си и взех. Плоскостите са бая големи... с 6 плоскости си направих целия хол и ми остана. Като се пришлайфат леко ръбовете става като 1 цяло целия под.. не си личи къде започва и къде свършва плоскостта. Лакирах го доплълнително с 3 ръце лак и ефекта е невероятен.. Изключително съм доволен.. цена.. смешна като за дюшеме с такива размери... на всичкото отгоре 18мм дебелина... и невероятен ефект. Досега не е мръднал за 3 години и няма изгледи.. с тея 3 ръце лак :mhihi: Майка ми редовно всяка седмица го "плакне" с стирката като чисти и няма никакви проблеми.

Постни некоя снимка, колега.

Ламинат!
Не е лош и тоя трислойния паркет, но саморазливки, лепила, процедури, бе сложно и стинки, за тва за по-старо жилище само.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Ное 2010, 0:25

slatanic написа:Предпочитам гранит и мрамор предпочитам,а отгоре еленова кожичка пред камината,но може и една мечешка ако няма еленчета. :mhihi:
Иначе ламинат никога вече.Аз весници в стаята няма да си постилам.
Предпочитам си камъка.

- принципно си прав , но има огромна разлика в качеството на отделните ламинати ...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Ное 2010, 0:37

Плочки :shock: :shock: ще умрете от студ :mhihi:
ламината,аз предпочитам паркет.ако можеш отдели пари за паркет истински,няма да съжаляваш,съвсем друго е има голяма разлика от ламината
плочки в кухнята само,като жена ти изпусне тигана,да го изчисти после лесно :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 30 Ное 2010, 1:38

Сондьора написа:
An4oOo написа:Преди 3 години като правих моя хол много дебатирах относто какво да сложа на пода за да е лесно за подръжка и да топли.. все пак съм на първия етаж.. И го измислих.. евала на бащата. Купих си 18мм-во ОСБ. За тези, които незнаят какво е това - това е ПДЧ, само че треските от които е направена и пресована са в пъти по големи.. По принцип се ползва за направата на сандъци за стоки или за уплътняване на товар. Купих си аз.. на всичкото отгоре и водоустойчиво го има.. такова си и взех. Плоскостите са бая големи... с 6 плоскости си направих целия хол и ми остана. Като се пришлайфат леко ръбовете става като 1 цяло целия под.. не си личи къде започва и къде свършва плоскостта. Лакирах го доплълнително с 3 ръце лак и ефекта е невероятен.. Изключително съм доволен.. цена.. смешна като за дюшеме с такива размери... на всичкото отгоре 18мм дебелина... и невероятен ефект. Досега не е мръднал за 3 години и няма изгледи.. с тея 3 ръце лак :mhihi: Майка ми редовно всяка седмица го "плакне" с стирката като чисти и няма никакви проблеми.

Постни некоя снимка, колега.

Заповядай колега! ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата