Е46 318и мени оборотите на празен ход?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?
Степ бай степ чистене на дросел

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
vavilon, може да направиш една тема с леки обяснения и да се добави в темата DIY.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
mistyrain написа:vavilon, може да направиш една тема с леки обяснения и да се добави в темата DIY.
Ми то имаше едно време тема

viewtopic.php?f=34&t=122032
Моля, Слави да постне линка в темата накефи се сам

Чистене на Дроселова клапа (пеперудка)
http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?t=145832 - Сайта е италянски и даден от колегата Кико.
п.п.Ако нещо неможете да се ориентирате по снимките, ще направя стъпка по стъпка, какво се сваля, с подробно обяснение.

Вчера смених предна сонда (демек преди катализатора), щото моята съвсем сдаде багажа. Мотора започна да работи странно, а разхода веднага се качи на 14/100! Закачих я и установих, че не мери нищо почти - седеше постоянно в самото начало на скалата с волтаж от 0,01-0,02 волта и както разбирате ЕКУто започна да подава супер обогатена смес, която разбира се се отчиташе от втората сонда, която пък седеше в самия край на скалата с параметри почти постоянни 0,9 Волта! И веднага в магазина - БОШ Универсална! Сложих я - и все едно друга кола!!! Разхода падна, работата на двигателя стана изключително добра! Но за какво казвам всичко това? Казвам го, защото откакто съм купил колата преди 3 години винаги от време на време ми е меняла оборотите. Не постоянно, но от време на време. Е, откакто сложих сондата оборотите не са мръднали! Супер стабилни - независимо от това какво правиш - спираш, маневрираш, седиш по задръствания (понякога при тези положения се размърдваха)! Така че ето и още една възможност, от която могат да клатят оборотите! Преди сондата ми работеше, но клатеха! Явно частта си остарява и наистина си е хубаво да се сменява на 80к км, както е предписано. Не че не работи, просто явно почва да подава по-лоши сигнали!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Остаравят те, като моя термостат, ще ги застаря аз
Колко ти струваше сондичката?

vavilon написа:Остаравят те, като моя термостат, ще ги застаря аз![]()
Имам отстъпка в Ауто плюс и я взех за 101лв. Ако някой се навия да си купува да се взима само БОШ LS05. Реално е същата като оригимала, само дето е без букса отзад, но я дават с много добра сглобка да ползваш старата си букса! Има и LS07, но не е добра, затова само LS05!!! Много добре работи на 318! То реално си е същата!

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Някъде бях чел, че имало някакви графитени писти в/на този дросел и те се били почиствали
Къде се намира това чудо 

yellowsubmarine написа:Някъде бях чел, че имало някакви графитени писти в/на този дросел и те се били почиствалиКъде се намира това чудо
При тебе няма такива! М43 има потенциометър на дросела! Номер 2 на схемата: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=13&fg=15
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
slitter написа:yellowsubmarine написа:Някъде бях чел, че имало някакви графитени писти в/на този дросел и те се били почиствалиКъде се намира това чудо
При тебе няма такива! М43 има потенциометър на дросела! Номер 2 на схемата: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=13&fg=15
Той почиства ли се?

не знам! пробвай! ама, ако клати не ми се вярва да е от него. по-скоро почисти стъпковия мотор. разглобява се, ако не знаете и може да се мие на чешмата. не пръскайте с вд40 или с нещо друго, че после е по-зле, полепват лесно мизерии. измивате, съхне и е супер!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Понеже, колегата Oci ми беше казал, че при сваляне на стъпковото моторче после трябва да се сменя и гарнитурката му'. Това вярно ли е?
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
vavilon написа:Понеже, колегата Oci ми беше казал, че при сваляне на стъпковото моторче после трябва да се сменя и гарнитурката му'. Това вярно ли е?
Почти,значи ако тя е много крехка.Ако успееш да свалиш стъпковото моторче без да я скъсаш можеш да си я ползваш пак

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Разбрах какво е имал в предвид

И аз моята я скъсах и после си направих нова с картонче от стара тетрадка корицата! Изрязах с ножичка по самия контур на самото моторче - лесно се отбелязва с химикалка, после лесно се отбелязват и вътрешните профили и ето ти нова гарнитурка
Това преди 2 години още като го чистих за пръв път! И гарнитурката не е мруднала! Давам БМВ Гаранция - направо си става Ефишънт Дайнамикс

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Ахах, много обичам такива алтернативи...
Аз за това не съм чистел моята "стъпка" до сега. Вече съм подсигурен с гарнитурка