Въпрос относно смисъла от закупуване на кола на около 300000

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Re: Въпрос относно смисъла от закупуване на кола на около 300000

Мнение от jeki_tdi » 02 Дек 2010, 0:18

само да вмъкна нещо че с тия км стага голяма разправия - няма кола като бмв дизел да си я е купил някой от германия или италия от където са повечето кенефи и да ходи за хляб с нея. тука 90 % от колите са на по 300 х и на горе а секи гледа киломитажа и той му пише 100 -140 км и си вика еи тя нова .давам за пример само колата ми е 2006 г дизел 2ка е90 и е на 300.000 км - смятай кво каране е било.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Дек 2010, 2:27

Сега - въпроса остава отворен , но искам да поясня че не искам кола на 300к км но реално за 7-8 години почти всички коли от запад са ги навъртели и много ясно че са върнати километражите 1-2 пъти вече и затова не си правя илюзии че ако пише 170к са реални!
Относно парите споделих какви са ми възможностите , а не че всички обяви за посочените коли са по толкова , но има и такива обяви , а вече къде е уловката един Господ знае.
Споменах и Е60 защото както казах това е новата визия, а аз искам нещо което да изглежда супер ново защото както е безмислено да обяснявам на някой приятел че голфа който иска да купи е на 130к км а е 1999 модел е нереално така и повечето хора не правят разлика ако колата ти е 2003-4 или 2009 стига да изглежда по същия начин ;) това е тънката линия :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Дек 2010, 2:34

Колега моето мнение е да почакаш малко. С излизането на новата 5тица може би си видял че доста цените веднага се сгромолясаха с около 5000-8000лв. само за няколко месеца. Обикновено след нова година пак има известен спад, освен това вече повече собственици на "старите" е60-тки може да се замислят за обновление и да излезе нещо подходящо. По принцип моторите които са в тези коли нямат кой знае какъв ресурс (според мен) в сравнение с по-старите им подгласници. Но не трябва да те притеснява кой знае колко големия пробег според мен... Далеч по-добре е кола на малко повече километри в добро състояние (без да е родила по всички възможни възли) от колкото някоя нова дървения, ама нали е нова... Може би най-голямо значение има колко ще я караш, ако е за голям пробег, по-добре не прави такива компромиси... Да и аз се кефя на поддържани коли ама Е39 за 17 бона, през 2011г. (почти) да си вземеш трябва да си...... егати фена на е39.... :shock:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Дек 2010, 2:48

колега БОЯДЖИЕВ - мерси за съвета 8)
апропо аз не робувам на шасита както един колега ме посъветва да си купя Е30 няма лошо ама не ми е целта дрифт еври дей (без да се обижда) :) и съм посочил като друг вариант Мерца просто защото е единствения реален конкурент на Биймър поне за мен.
Ауди мразя , мразя ама мразя :D незнам от вътре ми идва и никога не бих си купил!

Първата кола която подкарах беше Биймър или по-скоро ЧОРНИ БУМЕР :yes: жалко само че не помня къв точно само помня че беше голям , черен и автоматик :driving:
бях само на 13 и чак 2 години по-късно почнах да си купувам вестник "Авто труд" и да се запознавам повече с автомобилите...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2010, 2:57

Ма аз не разбирам , защото си мислите че има Е39 преди фейслифта , на по-малко от 300 000 км ? И защо живота да приключва , след като си ги търкаляме такива коли доста безпроблемно , понякога.

ПС:сонати на метан , на по 1 000 000 км ГРАДСКО , колкото искаш ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Дек 2010, 10:10

acho.rs написа:Ма аз не разбирам , защото си мислите че има Е39 преди фейслифта , на по-малко от 300 000 км ? И защо живота да приключва , след като си ги търкаляме такива коли доста безпроблемно , понякога.

ПС:сонати на метан , на по 1 000 000 км ГРАДСКО , колкото искаш ...

Ами а кажи де? А само преди фейслифта ли си мислиш?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 02 Дек 2010, 10:45

Само искам да вметна, че един Крайслер 300 С с печката на Мерцeдес също е читав вариант. Въпреки, че аз лично бих си взел Е39 М5 за тези пари, с които колегата разполага.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 02 Дек 2010, 10:46

Вие ги изкарахте тия коли с по-малък ресурс от ладите :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 02 Дек 2010, 11:18

и едно малко по-различно мнение:

аз като гледам колегата larbi вече е влезнал в типично българския филм "на гол тумбак чифте пищови" ... иска да демонстрира престиж и лукс и положение със пари за читав компактен автомобил на старо... :roll: за съжаление колега трябва да си голям късметлия за да мине номера.. но както и да е, тва си решил (искаш поне), тук сме за да помагаме, така че:

според мен е напълно възможно да намериш технически читава кола на 300 хил. в германия има много такива коли които се карат от т.нар. търговски представители, които минават често по 1000 км на ден и повече по магистралите. Ако е 530д или 535д тоя двигател, при постоянна скорост 180 оборотите му са 2600. Ако човека е по-дърт и не се е състезавал с нея и я е поддържал, защо да не е читава? Но ще трябва да намериш кола от частно лице, да я купиш директно от него, и да изключиш всички екстри от уравнението. Според мен е напълно възможно, но ще трябва да идеш там и да се занимаваш с това сам, автокъщата би била голяма грешка в тоя случай.. според мен - действай и ни дръж в течение!

и нещо друго - за бензинка мислил ли си? по-малко неща могат да се строшат..?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Дек 2010, 12:17

sharksfin написа:Само искам да вметна, че един Крайслер 300 С с печката на Мерцeдес също е читав вариант. Въпреки, че аз лично бих си взел Е39 М5 за тези пари, с които колегата разполага.

за 17-18 лева няма ли та ти е трудничко Е39 М5 да вземеш :?:
и не ми се мисли ако вземеш кво ще е :kuku:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2010, 13:41

за бензинка мислил ли си? по-малко неща могат да се строшат

и по подразбиране , са на по-малко километри . Никой няма да си вземе 530и с цел служебна кола и да и върти по 6-7 хил. км. на месец ...
аз като гледам колегата larbi вече е влезнал в типично българския филм "на гол тумбак чифте пищови" ... иска да демонстрира престиж и лукс и положение със пари за читав компактен автомобил на старо... :roll:

- а не мислиш , че на някой хора , просто са им слабост автомобилите и искат да изпитат удоволствието да карат луксозна кола . . . преди да са се оженили :mhihi: Защото макар и на 10 години Е39 си е БМВ 5ца и ако искаш нещо ново , подобно на нея ще ти трябват поне 70 000 лв за Пасат или Инсигния с подобен мотор и екстри .
И защо си мислите , че кола се купува за да се перчиш - аз моето "чифте пищови" съм го взел само и единствено на мен да ми доставя удоволствие .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Дек 2010, 13:47

Колегата с 30 те бона-земи си един нов шевролет круйз и си баровец с нова кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 02 Дек 2010, 13:47

Т'ва с километрите е доста относително и е излишно да се коментира. Има коли на по 50 000км, които са пълни каруци, има и такива на по 500 000, които са като нови! Т'ва едно на ръка. Второ - вуйчо ми кара точно Е 270 cdi, декември 2003-та, пълен сток! Втори собственик е, кара я от 2006-та, в момента тая кола е на около 300 000 километра, обиколи с нея половин Европа и е сменявал само консумативи! Така че с две ръце подкрепям точно тоя избор! Като цяло подкрепям и съветите за нова кола. Потърси добре, има добри предложения и за тези пари, които си посочил и за малко по-нагоре от тях. Казваш, че търсиш престижна кола. Не виждам кое и е лошото на Е39. Половината цигани били карали такива, е к'во? Т'ва прави един добър екземпляр от въпросния модел лош ли? Глупости! Виш и Е38! Аз лично бих си взел нещо за по-малко пари, другите бих го вложил в нещо с възвръщаемост. Успех!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 02 Дек 2010, 14:40

acho.rs написа:- а не мислиш , че на някой хора , просто са им слабост автомобилите и искат да изпитат удоволствието да карат луксозна кола . . . преди да са се оженили :mhihi: Защото макар и на 10 години Е39 си е БМВ 5ца и ако искаш нещо ново , подобно на нея ще ти трябват поне 70 000 лв за Пасат или Инсигния с подобен мотор и екстри .
И защо си мислите , че кола се купува за да се перчиш - аз моето "чифте пищови" съм го взел само и единствено на мен да ми доставя удоволствие .

именно :!:
затова и аз бих взел Е39 на негово място, затова и другите го посъветваха Е39 или Е38, затова и аз като взимах мойта кола я взех на 50% от бюджета ми, и я взех да ми доставя на мен удоволствие, и то чист екземпляр без слабости и т.н. ...

но той говори за "престиж" и че изглеждала като кола от 2008-ма, и то явно за сметка на всичко останало. затова говорим за пищови
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Дек 2010, 14:49

Странна тема.
Един приятел и съфорумец продава най-перфектната Е38-ица, фрашкана с екстри, която съм виждал за малко под бюджета ти.
Моята кола е на 200х.км. компресорна и е в състояние като от завода. Вече почна да се напълва с базови версии за по 7000лв. Скоро ще стане като 124ката, на по 3500-4000лв.

Възможно е да попаднеш на отлична машина на 300х.км.
Възможно е да попаднеш и на пълен кош.
То си е до усет и късмет.

Аз бих си взел Е39ка с голям мотор за по-малко пари и бих си я карал нея, дразни че стана толкова масова, но какво да се прави. Е60ката не ми харесва нито като интериор, нито като визия.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата