Кое хидр. масло от наличните?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Кое хидр. масло от наличните?
Значи колеги, имам проблем с хидравликата, и реших преди да отида на майстор, да проверя някои елементарни неща като нивото на хидр. течност. Така, тя се оказа доста малко и след като долях малко(някаква от бензиностанцията) бученето(такъв е проблема-бучи
) имаше значително подобрение.
Та така, разчетох се из форума и открих следната тема viewtopic.php?f=35&t=90019
Там колегата ICE, който мисля, не е случаен в този форум е препоръчал хидр. масло да се смени не с BMW Dextron II или III, а Motul Dextron II или III.
Писах на колегите от търговския раздел, но за съжаление май никой няма такова. Свързах се с трима човека и от тях получих три различни оферти.
BMW Dextron II
YACCO Dextron III
ATF MOBIL Dextron II
Та въпроса ми е, от наличните кое е най-добро, защото Motul-а не знам къде другаде да го търся?

Та така, разчетох се из форума и открих следната тема viewtopic.php?f=35&t=90019
Там колегата ICE, който мисля, не е случаен в този форум е препоръчал хидр. масло да се смени не с BMW Dextron II или III, а Motul Dextron II или III.
Писах на колегите от търговския раздел, но за съжаление май никой няма такова. Свързах се с трима човека и от тях получих три различни оферти.
BMW Dextron II
YACCO Dextron III
ATF MOBIL Dextron II
Та въпроса ми е, от наличните кое е най-добро, защото Motul-а не знам къде другаде да го търся?
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
Re: Кое хидр. масло от наличните?
кастрол колега и си решаваш проблема 

Е то това никой не ми го е предложил
Да не е и то някакво неоткриваемо.
И как се казва по-точно? Castrol Dextron??? или просто castrol хидр. масло?

И как се казва по-точно? Castrol Dextron??? или просто castrol хидр. масло?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега декстрон е клас като примерно 10в40 дали ще е кастрол или бмв теб те интересува да е декстрон класификация 2 или 3 като 3 се води по добър и е мисля синтетичен а на теб не ти трябва буквално хидравлично масло а ти трябва АТФ Декстрон а производителя си е въпрос на твой избор но оригиналното БМВ си е много добро
Барай шишарката Минкеее ....
ICE написа:
Отстраних проблема, една микро пукнатина в охладителя на ATF-a (смяна с ново, разбира се) и си купих ATF DEX II от Камор Ауто. Смених го и![]()
О Боже, хидравликата взе да шуми, сякаш помпата беше пред разпад, а преди това никога не ми се беше случвало такова нещо. Диагнозата беше
нова помпа, която беше около 1000 лв! Бях потресен, че това се случваше на кола на 4-5 години. Както и да е, точно преди да поръчам помпата,
един приятел ми сподели, че е имал подобен проблем с помпата на едно Audi S8! Каза че го е решил чрез смяната на ATF-a от предписания DEX II e
сложил по-новия и по-добър DEX III. реших, че така няма какво да губя и източихме оригиналия BMW DEXTRON II. Заменихме го с DEXTRON III на Motul
и О, ЧУДО, колата стана като нова. Хидравликата "заспа" и вече 1,5 години не съм я чул!![]()
Надявам се историята да е била поучителна и за вас и да си изведете правилните изводи!
ПП. За пълна смяна ви трябва 1 литър DEXТRON.![]()
Заради ей това мнение има съмнения кое масло да ползвам

Иначе колега anzak, мерси за разяснението.
Май ще ползвам BMW Dextron II
6 мнения
• Страница 1 от 1