Въпрос за изтекъл акт?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Re: Въпрос за изтекъл акт?

Мнение от бабъл » 01 Дек 2010, 19:12

Колега,незнам фиш или акт,ама ако стане птп недай си боже,застрахователите със сигурност ще ти го набият и няма да платят, и току виж се окаже,че от нищо и никакво птп дължиш няколко хиляди евро :mhihi: Ходи си оправи документите щото изобщо не е шега работа :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Дек 2010, 20:21

Spit-Fire написа:И сега последно фиш или акт? Фиша бил 10 лева, ами акта на какво основание е и колко пари е?

Ами нали ти казах, на мен миналата година ми писаха акт 30лв. Основанието е, че ти е изтекъл срока за плащане на предишният,бях пресрочил с 1 седмица и по ирония на съдбата ме спряха по пътя за КАТ да си го плащам :mhihi: . Точно как беше формулирано не си спомням.И като ми написаха акта, направо си обърнах колата, че се удължава наново с 1 месец :mhihi:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 01 Дек 2010, 21:27

Абе колеги уча в Пловдив и сега ще купувам кола от тука, пък талона ми е в КАТ Сливен и като купя колата не мисля да си карам с изтеклия акт ами да пътувам с него от Пловдив до Сливен и да си платя акта като пристигна, но аз си мислех че може да ми хакнат някой акт за без книжка примерно, за това ако е фиш евентуално е супер.

Пепел ви на устата пак за тея ПТП-та, не са хубаво нещо.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 01 Дек 2010, 22:20

И аз бях така. Спреха ме за проверка писаха ми нов акт и ми взеха книжката докато не си платя всички излезли наказателни постановления.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 02 Дек 2010, 10:13

djvisage написа:И аз бях така. Спреха ме за проверка писаха ми нов акт и ми взеха книжката докато не си платя всички излезли наказателни постановления.

Еми то кой да те послуша.......... После се сърдим на чужденците, за отношението им към нас и мнението, че сме си обикновени простаци. Ми защо да им се сърдим? Нали ако бяхме умни щяхме да се поучим от грешките на другите, а ние държим да проверим всъка простотия лично.... Отново към колегата, пуснал темата- явно няма да може да ти се помогне. Писах тука не за друго, ами защото ми е ясно под косата за кво иде реч и си чета законите, както и за да те предпазя. А тука виждам голям мерак за нов акт........ и като си толкова мераклия, ще ти го напишат. То има едни хора, дето за това им се плаща. Те ще ти свършат работа. Поздрави на всички и се разписвайте на актовете, че после на другата тема- "как се обжалва акт, като нямам копие от него" става страшно... :D
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 02 Дек 2010, 19:19

Добре бе колега, чак под косата видя :mhihi:
Ами представи си колега за да си отида и да си платя акта ще набия 30-40 лева по транспорт. И после още толкова да прибера колата, вместо веднъж да дам 40 лева да я прибера и да си платя акта, става за едно единствено пътуване - 150 км. не за разкарване из града и джиткане с изтеклия акт!
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 02 Дек 2010, 21:35

Карай си, не се стряскай толкова, шанса да те спрат е много, а още по-малък е да не вземат 10лв. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 03 Дек 2010, 13:42

Spit-Fire написа:Добре бе колега, чак под косата видя :mhihi:
Ами представи си колега за да си отида и да си платя акта ще набия 30-40 лева по транспорт. И после още толкова да прибера колата, вместо веднъж да дам 40 лева да я прибера и да си платя акта, става за едно единствено пътуване - 150 км. не за разкарване из града и джиткане с изтеклия акт!

E, така може :D :D Поздрави и безаварийни километри!
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 03 Дек 2010, 15:18

Карах с изтекъл акт почти половин година.
Накрая ме спряха и ми написаха друг акт,
който е за "нередовни документи" и е 20лв.
После дойде ред да си сменям книжката,а
без синия талон нямаше шанс да се случи
и отидох да си платя актовете.Платих ги,
пуснах си документите и стана време да
си взимам книжката.
Отивам на гишето и женицата ми вика няма
как да ти дам новата книжка,щото не си си
платил акответе :shock: Носа и бележките,
а тя ми вика имаш някъв от провинцията,кой-
то имал 3 месеца срок,в който да пристигне
от КАТ Пловдив в КАТ София(това е въпросно-
то постановление върху изтеклият ми акт)...
Точки не ти взимат...Успех !!! :bchug:
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 04 Дек 2010, 18:52

Spit-Fire написа:И сега последно фиш или акт? Фиша бил 10 лева, ами акта на какво основание е и колко пари е?

Имам поне 3-4 акта за забравен син талон.... Стойността е 10 лв. без точки. Каквото и да ти говорят не ги слушай, в единия случай ще ти напишат акт за 10 лв. и ще си редовен 1 месец а в другия ще ги до мързи и ще те пуснат.... По закон за всеки забравен документ или току що изгубен /лична карта, книжка, син талон, талон за гражданска, талон за технически преглед/ следва глоба по 10 лв. за съответното. Преди време в Самоков ми написаха такъв акт защото нямах никакви документи и имах вариант до 3 дни ако не се лъжа да ги представя в кат Самоков и да ми се анулира акта, но естествено ми остана и стойността му е 50 лв. в момента.

Предишна

Назад към Извън Темата