Въпрос относно смисъла от закупуване на кола на около 300000

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Re: Въпрос относно смисъла от закупуване на кола на около 300000

Мнение от BMWPetar » 02 Дек 2010, 14:56

Гарантирам за Е класата 211 че е читав автомобил... Ако е това, си вземи 270 или 320 печка... или при малко повече късмет - 280 печка.
Не казваш какъв ти е месечния доход... ако можеш да подържаш S класа W224 и те кефи, не се замисляй...

Читаво Е39 с много екстри за мен е по-добър вариант от мизерно Е60... До тия пари с търсене можеш да намериш перфектно Е39

И последен съвет - не се занимавай с български джамбази, изджитквай директно до Германия и гледай там... Не че там ги няма...но са по-малко шарлатаните, на по-голяма площ...

Поздрави
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 02 Дек 2010, 16:00

Ако искаш да се показваш Е60 или Е класата са мнооого пред е38 и е39. Дори и без екстри и хлопаща ходова част.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 02 Дек 2010, 16:26

Колега километрите са относително нещо, поддръжката е фактора, който определя колата колко е читава. Нагледъл съм се на какви ли не коли- на малко км, но мачкани яко и негледани, както и на коли които са карани доста, но внимателно и гледани съвестно, аз лично бих предпочел втория вариянт, не че първия+ добра поддръжка не е най- добрия , но за съжаление е най- рядък за коли над 5г. Преобладаващи за съжаление са кошници развинтени от каране дето не си знаят на заден ход само км-те, най- вече от Италия, но и от Германия има чирепи не малко, всичко е относително.
Та не зависимо какви пари си приготвил и каква кола си избрал, майката му е гледане и разбиране на дадения автомобил, ако ти не го владееш това викаш твой човек, който е в час и така, за всяка забележка цената надолу, ако не довиждане и следващата, коли дал господ...........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Дек 2010, 16:27

Хм, преди време и аз мислех за 15000лв. дали да не взема някое по-ново запазено БМВ. Бях се насочил към Е39 тогава. Добре, че не го направих :mhihi: Не защото Е39 е лоша кола, дори напротив Е39 е един от любимите ми седани. Проблема е, че не виждам смисъл всеки ден с тази кола да псувам дупките, разни некадърници и гъзари, които постоянно те засичат, разни нещастници, който само гледат как да ти надерат вратите с ключ и т.н. Според мен хубава и нова кола не е за България, камо ли за градско каране.
Вместо E39 взех за ежедневка Паджеро с ролбари и вече не псувам да ви кажа :D С остатъка от парите, разбира се, си купих "по-обикновено", но запазено 328i Е36, защото кефа да караш БМВ цена няма :yes:

Не налагам мнение, просто представям друга гледна точка... :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 02 Дек 2010, 16:54

Сега се сетих за един пример : позната си взе дачия лоугън преди около 3-4г. грам неразбираща от коли и грам не пазеща колата. Казали й до първите 70к километра да не вдига повече от 3 ли 3500 оборота. Тя естествено грам не слуша и настъпва колкото може включително до и над лютеницата, сега го смени със сандерото. Дачията на около 110к км направо беше...нямам думи, трака, хлопа половината му неща не работят, седалките скъсани ари последното да кажем е от ниското качество на материалите, ама...все пак. Докато друг познат таксиджия същата дачия има за 3 години е навъртял едно 250к+ километра и всичко е тип-топ по колата, лъщъ прай отсякъде както казва той :mhihi: няма хлоп няма троп тракания и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 02 Дек 2010, 18:54

Колеги, преди малко като карах погледнах километража и установих, че ми остават няколко хиляди километра до 300 хиляди. Колата съм я взел на 160000 км. и повярвайте състоянието и удоволствието от шофирането си е същото като от преди 8 години. Така, че всичко си зависи от поддръжката. Все пак за кола на 300000 бих препоръчал да е с бензинов мотор. :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 02 Дек 2010, 21:22

Alexch написа:Колеги, преди малко като карах погледнах километража и установих, че ми остават няколко хиляди километра до 300 хиляди. Колата съм я взел на 160000 км. и повярвайте състоянието и удоволствието от шофирането си е същото като от преди 8 години. Така, че всичко си зависи от поддръжката. Все пак за кола на 300000 бих препоръчал да е с бензинов мотор. :yes:

Колега,според мен дизела(гледания дизел естествено) е по-държелив на много километри!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Дек 2010, 23:59

momo-1st написа:Колега,според мен дизела(гледания дизел естествено) е по-държелив на много километри!

Да приемем, че си прав, но с едно условие- поддръжката на тая печка струва в пъти повече ;)

Кола на 300+к км и дизел за мен не е оферта- на тея километри бих взел само бензин... В един момент се бях засилил на Е38 и след четене, питане, каране и к'вото друго се сетиш като проучване се отказах от печката и се спрях на 4,4 бензин- въпреки грозната цифра разход на 100км... Е, нали съм нещастник плановете се промениха (джоба нещо отъня), но като има възможност ще взема Е38 бензин, а не печка- когато колата е на мноооого км. е по-лесно да се поддържа бензин, отколкото дизел...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 03 Дек 2010, 1:14

Цялата работа е много на кантар и мисля наистина да изчакам защото който бързал бъркал :mhihi:
За чифтето пищови и удоволствието е 50 на 50 - все пак няма как да не ти е по-нова разработка ;) За мен лично би било "изхвърляне" ако си взема 7-ца или Ес Класа защото гледам едни цени от 23к нагоре за модели 2003 ама че вътре всичко е окей добре , но двигателя и ходовата част как са не се знае вече. Именно за тия цени ми е много интересно защото хайде малко по-реално 25к е средната цена за Биймър и Мерц 2003 и евентуално 2004, НО цените на 3-ка Ц-класа , 5-ца Е-класа и 7-ца Ес класа са потресаващо еднакви и на човек му се иска още и още :mhihi:
Дохода незнам дали е уместно да го споделя , но все пак ще го направя - от скоро той е малко на 2-ка с тенденция до 3-ка в бъдеще колко скоро зависи ... Но аз колкото повече вземам толкова повече харча така че това не е критерий - познавам хора който и 20к на месец да вземат пак ще харчат не повече от 1000 , а другите си ги пазят както се базикам с тях за другия живот и като се преродят и хоп и ще им се прехвърлят :twisted:
За момента си карам една обикновенна кола и обмислям. Все пак всичко в нашия живот е една излюзия - гледаш някой кара Ес класа ама не му знаеш положението а само можеш да предполагаш, че е успял човек ТЪПО НО ФАКТ и не сме само в БГ така!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 03 Дек 2010, 16:13

^ Да де, ама реално на теб какво ти дреме успял ли е, не е ли успял тоя с S класата... Карай си там с кеф каквото можеш да си позволиш и си живей живота за себе си и семейството си и хич не се съобразявай с мнението на другите или с положението на другите....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 03 Дек 2010, 18:02

Бе с 3 бона заплата искате да кара е36 ли човека ?? Много ясно че ще иска да си вземе хубава кола, отговаряща му на стандарта на живот! Дохода на колега автоматично го праща в графата на е60-тка, според мен, закупена 2ра ръка...
Успех ! :bchug:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Дек 2010, 19:44

Boyadjiev написа:Бе с 3 бона заплата искате да кара е36 ли човека ?? Много ясно че ще иска да си вземе хубава кола, отговаряща му на стандарта на живот! Дохода на колега автоматично го праща в графата на е60-тка, според мен, закупена 2ра ръка...

3 бона/месец ТЪКМО стигат да караш ЧИТАВО е36 :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 04 Дек 2010, 0:00

Nickelback написа:Хм, преди време и аз мислех за 15000лв. дали да не взема някое по-ново запазено БМВ. Бях се насочил към Е39 тогава. Добре, че не го направих :mhihi: Не защото Е39 е лоша кола, дори напротив Е39 е един от любимите ми седани. Проблема е, че не виждам смисъл всеки ден с тази кола да псувам дупките, разни некадърници и гъзари, които постоянно те засичат, разни нещастници, който само гледат как да ти надерат вратите с ключ и т.н. Според мен хубава и нова кола не е за България, камо ли за градско каране.
Вместо E39 взех за ежедневка Паджеро с ролбари и вече не псувам да ви кажа :D С остатъка от парите, разбира се, си купих "по-обикновено", но запазено 328i Е36, защото кефа да караш БМВ цена няма :yes:

Не налагам мнение, просто представям друга гледна точка... :dunno:

ee имало и реалисти,браво :D
а инак за заплатката-на S класата амортисьорчетата са толко.тъй че,вземай нещо къде е стока и не бие на очи и повечко по баровете с приятелки,а не по сервизи!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Дек 2010, 0:10

vicho написа:
Boyadjiev написа:Бе с 3 бона заплата искате да кара е36 ли човека ?? Много ясно че ще иска да си вземе хубава кола, отговаряща му на стандарта на живот! Дохода на колега автоматично го праща в графата на е60-тка, според мен, закупена 2ра ръка...

3 бона/месец ТЪКМО стигат да караш ЧИТАВО е36 :idea:

Той за месец-два цяло е36 ще си купи бре :mhihi: :kuku: :winky:
С тая заплатка, скачай и не се замисляй :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 04 Дек 2010, 0:28

blqsu4ko написа:А защо не вземеш е39 530д, от последните години, която за до 14-15к ще е пълна с екстри и може би по добре поддържана...
Винаги съм смятал, че е по добре да вземеш модела от предишната серия в последните години, от колкото следващата в първите..
Освен това е60 за 18к... Моето мнение е, че за теб е е39 след 2001 ще има навигациики кожи и тн... И мисля, че е по евтина поддръжката

ЕДИТ:
А за толкова пари можеш да вземеш и добра е38 :?: :roll:

Ето един правилен отговор !
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата