Каква подова настилка в хола предпочитате ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Каква подова настилка предпочитате в хола си?

Анкетата свършва на 03 Дек 2010, 21:03

Теракот / гранитогрес
12
8%
Паркет / Ламинат
133
92%

Общо гласове : 145
младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Re: Каква подова настилка в хола предпочитате ?

Мнение от ITK » 30 Ное 2010, 8:54

След като в момента си има паркет, аз бих направил следното: циклене, лакиране, ако е нужно и пренареждане, сваляне и лепене на паркета и въобще няма да си помисля за ламинати, еле пък за плочки каквито и да е....
При добър майстор става като нов паркета и нямаш никакви грижи доста години напред..... :!:

Лошото в случая ти е, че с жена наглава не се излиза и ако ще целият форум да се разпишем в темата ти с мнение за паркет, тя след като си е наумила камъни, камъни ще е :mhihi:
F**k them all!

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 30 Ное 2010, 10:17

Колега не махайте истинския паркет ако не се е скапал. Щом има може да се изцикли и да се лакира. Ако е реден на рибена кост може да го пренаредите успоредно. Гаранция става по-хубаво от какъвто и да е ламинат. В единият ни апартамент сме с дъбов или буков паркет, не помня вече, повече от 20 години и не е мръднал. В другия корк, но той е нов и не мога да кажа как ще е с времето, но определено изглежда по-добре от ламината.

ITK написа:Лошото в случая ти е, че с жена наглава не се излиза и ако ще целият форум да се разпишем в темата ти с мнение за паркет, тя след като си е наумила камъни, камъни ще е :mhihi:

Да не се наложи след година да разбиват на ново. А пък с подово сметките за ток няма да са от най-малките. :confused:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Ное 2010, 10:32

подовото ако не е на вода ,а на ток с жици никак не е безопасно. вреди - не слагай ,а и сметката ще е уникална за тока. за нашите ширини паркета е най-доброто решение ,но и не е евтино като ламината.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Ное 2010, 18:57

Зависи от стила на обзавеждане, но за мен лично няма нищо по-добро от естествения паркет. Всичко останало са изключения, според случая.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 30 Ное 2010, 22:16

Понякога изкачат промоцийки за естествен паркет. Примерно развалят някой училище, дом, болница или някаква такава държавна сграда в някой село или град и паркета се продава буквално без пари. Ние нашия хол с такъв го направихме и после се изцикли и е като нов :) Дет се вика само за редене, циклене и лак давахме пари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 01 Дек 2010, 2:10

.бати анкетата :mhihi: това да не ви е баня,че да се слага какъвто и да е камък :dummy: дюшемето също е удачен вариант към паркета и ламината :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 01 Дек 2010, 13:22

Внимавайте с това подово, защото е изключително вредно, еле пък за деца. Като го пуснеш всичкия прах по пода се двига във въздуха и се вдишва, после следват астми и други гадости, казвам го от опит. Затова най-добре ламинат или паркет. Както казаха колегите - плочки само в кухнята.
---

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 01 Дек 2010, 15:34

Още един глас за паркета!но не взимай ламинат а естествен и преди това направи изравняване на пода!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 02 Дек 2010, 13:36

theraven_nz написа:Внимавайте с това подово, защото е изключително вредно, еле пък за деца. Като го пуснеш всичкия прах по пода се двига във въздуха и се вдишва, после следват астми и други гадости, казвам го от опит. Затова най-добре ламинат или паркет. Както казаха колегите - плочки само в кухнята.

Колега сподели опита си по-конкретно ...

С подово вече 12 години и зимата ми все топло ...
110 кв - 300 лв на месец ...горе долу

Колеги, ако имате в предвид магнитната индукция то тя не е повече от един трансформатор близо до вас или от общото табло на първия етаж .

Друга груба грешка -
върху стари мокети, балатуми и паркети нищо не се слага !!!

До колегата с осб-то .
Колега,това не знам как ти харесва .Освен това на снимката е само един лист май,май !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар

Мнение от SKISA » 02 Дек 2010, 13:40

зависи от използвания кабел ,щото има хубави немски с екран и не облъчват толко. но определено ако е обикновен кабеляк тоя трансформатор,дето ше си до нега ше да е бая голем. нал се сещаш колко метра кабел е това. че е топло-топло е. но разхода не е малък ,а и облъчването също не е малко. отделно е вдигането на прах от пода.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 03 Дек 2010, 3:18

klintan66 написа:До колегата с осб-то .
Колега,това не знам как ти харесва .Освен това на снимката е само един лист май,май !

Колега кое не ти харесва? Първо на живо цялата стая изглежда много по добре ;) Това че съм ти снимал там 1 квадрат да се види какво представлява... все едно да си снимам мигача на печката и да кажа вижте имам М3 :) Второ не е една плоча.. вгледай се хубаво... ама хубаво в 1вата снимка в дясната част и чети че съм написал че като се пришлайфа не си личи къде свършва и почва другата плоча :) Айде сега ми кажи кой материал е конкурентно способен като цена и качество на 18мм-во дюшеме, водоустойчиво и с леко лаково покритие излизащо от завода, на цена от 35лв плочата ( сега може и повече да е.. не съм гледал) отделно с още 3 ръце лак отгоре? Просто топлоизолацията на пода за 1ви етаж е къде къде повече от идеална за мен.Давай 300лв за ток на месец с подово като си ларж в такива времена дори. Евала ти правя че можеш да си го позволиш. Аз ще си давам 70 лева на месец изобщо за ток и ще си горя дървата. Пък и никой да не се изцепва че това е много "мръсен" начин за отопление.. Ще има да взема! :) Но да не обръщаме темата на разговор и да не спамим излишно. Аз споделих впечатления от материал който е икономически изгоден и ефективен и то доста. А впечатленията от ефекта му върху декорацията са индивидуални за всекиму. Мен ме устройва! :) Без лоши чувства коментирам колега.. да не се обидиш :)

Аватар

Мнение от SKISA » 03 Дек 2010, 10:55

лаковете ,които се ползват е хубаво да са безвредни. демек да нямат там некакви химикали като едно време ,щото тва се диша и смърди. има вече много добри лакове на натурална основа.
осб-то също е с лепило и мисля ,че тва лепило хич не е безвредно ,ма че е евтино -евтино е.
то какво ли има безвредно вече....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danielbmw3 » 11 Дек 2010, 3:50

ламинат

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 11 Дек 2010, 7:01

паркета по ми допада на мен, изсциклен и лакиран
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата