Въпрос относно смисъла от закупуване на кола на около 300000
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Въпрос относно смисъла от закупуване на кола на около 300000
vicho написа:Boyadjiev написа:Бе с 3 бона заплата искате да кара е36 ли човека ?? Много ясно че ще иска да си вземе хубава кола, отговаряща му на стандарта на живот! Дохода на колега автоматично го праща в графата на е60-тка, според мен, закупена 2ра ръка...
Успех !
3 бона/месец ТЪКМО стигат да караш ЧИТАВО е36
Даже леко не стигат

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
-
Според вас с 3000лв на месец няма да може да поддържа е36? Това значи,че всички тук,които караме е36 взимаме над 3000лв заплати задължително? Не съм съгласен... А защо никой не спомена е46? 330i примерно.. 

- ivelintiulev
- Потребител
-
- Кара: ансамбъл Тракия да тропат хоро
- Мечтае да кара: водни ски чисто гол в чест..
- Детайли за колата: Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
Не за месец два ами за две седмици ще си земе е36 

- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
ivelintiulev написа:Не за месец два ами за две седмици ще си земе е36
да от тия който докато вкараш на първа и скоростният лост остава в ръката ти
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Дабе, с 3К на месец ще си сменяш е36 през два месеца както вика колегата.
Попринцип приетата система по белия свят е ,че колата не трябва да надвишава половината от годишния доход.
Съответно 3 Х 12 + 36 К на година. Така ,че колаза 18К към каквато се ориентира човека си е точно. Въпреки ,това всичко зависи от разходите, може и 10К да не ти стигат, може и 2 да ти стигат.
Попринцип приетата система по белия свят е ,че колата не трябва да надвишава половината от годишния доход.
Съответно 3 Х 12 + 36 К на година. Така ,че колаза 18К към каквато се ориентира човека си е точно. Въпреки ,това всичко зависи от разходите, може и 10К да не ти стигат, може и 2 да ти стигат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
^ Еби му майката, как ще си давам полвината от дохода на колата бе, тва трябва да е най-значимото нещо в живота ми, да си хвърля полвината пари по него, аз явно не разсъждавам по тоя начин, ама за мен повече от 25% от дохода за кола не трябва да се дават...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
uCnaHeTcA написа:Той за месец-два цяло е36 ще си купи бре![]()
![]()
![]()
С тая заплатка, скачай и не се замисляй
ти с колко бона на месец караш е46 купе?

BMW_RIDER написа:Дабе, с 3К на месец ще си сменяш е36 през два месеца както вика колегата.
това е правилната формула или колата ти не трябва да надминава 6 до 8 месечни заплати, т.е. 500-600лв на месец = е36-ца със зор
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
pampo написа:^ Еби му майката, как ще си давам полвината от дохода на колата бе, тва трябва да е най-значимото нещо в живота ми, да си хвърля полвината пари по него, аз явно не разсъждавам по тоя начин, ама за мен повече от 25% от дохода за кола не трябва да се дават...
Мисля ,че не ме разбра правилно. Имах предвид покупната стойност на колата, че не трябва да е повече от половината годишна заплата. А не колко ще ти излиза подръжката и карането и на месец или година. То и 25 % са много в този случай.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
pampo написа:^ Еби му майката, как ще си давам полвината от дохода на колата бе, тва трябва да е най-значимото нещо в живота ми, да си хвърля полвината пари по него, аз явно не разсъждавам по тоя начин, ама за мен повече от 25% от дохода за кола не трябва да се дават...
И аз така мисля.На кола не робувам,тя е за да ми служи на мен,не аз на нея!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Бе и аз така си виках - "25% най-много", ама Бавареца си иска своето

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Демек къв е извода 
1) Не е важно колко си спестил, а колко пари в края на месеца ти остават.
и
2) Не е важно другите какво мислят и каква е поддръжката - важното е да караш каквото те кефи
Така или иначе в колата се наливат пари
В жабката ресто не чакай 

1) Не е важно колко си спестил, а колко пари в края на месеца ти остават.
и
2) Не е важно другите какво мислят и каква е поддръжката - важното е да караш каквото те кефи

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ае колега, на колко си години и какво ти е семейното положение? Един такъв въпрос. Ако си тинейджър, за тебе хората правят Е36, Е46, Audi A3, A4, Golf 4 т.н. Ако си семеен, с деца, или на повечко годинки, с добра работа, хубав доход, за тебе има Е39, Е60, Audi A6 и т.н. Ако си тежък бизнесмен, преуспяващ човек и в този дух, имаш на разположение 7-ма серия, А8-ци, S класи, да не изреждам всякакви модели от различни марки и т.н. мисля, че става ясно за какво говоря. Мисля, че по нормалния свят хората така правят и живеят по-добре от нас. Май не са и толкова комплексирани, демек знаят си цената. Като видя 18-20 г. младеж да слиза от Е60, някак си ми е смешно, на мен примерно. Като видя и семейство с две деца да се бута в Golf 3, ми е жално. Единия се показва, а другите поради липса на пари, страдат. Онзи ден гледан едно цигане, на не повече от 20 г. в А8 някаква наточена, протяга си главата да вижда пътя чак, седалката ли му е ниско, стана ми смешно, бахти. И за какво е тоя цирк? За какво му е тази кола? За да се показва. За да съдят за него, по колата му. Колко елементарно. Това ли е престижа, за който се говори тук? Смех, комплексарщина. Познавам много такива хора, за съжаление. Един си мие колата всеки ден на автомивка. От другата страна е джоба, като първи фактор. След като можеш да си позволиш нещо добро, вземи си кола, която ще те радва и няма да й се превръщаш в роб. Тук един колега много добре вмъкна, че ние тез' БМВ-та ги изкарахме по-лабави от едновремешните лади, които за сведение, още се движат, незнайно как. Дали инженерите на БМВ са правили тези коли с мисълта да се скапят тотално след 250-300 000км? Незнам. Кола се купува с добър оглед, задължително диагностика (ако може) и пари. А какво пише на километража, само Господ знае дали е истина, в 95% от случаите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Даваш ги еднократно обаче, така че е о'кей. Въпрос на приоритети малко, пък и тук сме малко или повече ентусиасти, което завишава тоя процент.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
^ Да, така е, не сме се доразбрали, аз мислех, че за поддръжка става въпрос, иначе за еднократен разход си е съвсем в реда на нещата, даже може и отгоре да се изхвърлиш ако нямаш семейство : ) Но все пак трябва да се има предвид и поддръжката на такъв автомобил, а тя със сигурност не е като на Е34 примерно : )
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
хмм, в немското мобиле наскоро се продаваше страхотно е23 745 на сравнително малко км, на скромната цена 18 к евро. ще искара до половин милион на майтап, без особени проблеми.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5