Проблем със загряване е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sparco_1111
- Потребител
-
- Кара: E46 M3 SMG2
- Мечтае да кара: F82 M4
Проблем със загряване е46 320д
проблема немога да го разбера от бая време и мисля да го оправя вече.Значи колата неиска да загравя карам я 30 40 мин след запалване и температурата седи много малко след синьото!!! смених малкия и големия термостат от работеща кола и пак същата работа.Незнам вече какво да правя !!!! ДАВАЙте съвети ако сте имали такива случай!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем със загряване е46 320д
Термостатите на са нови,така ли? 

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Колега купувай нови оригинални, сменяй и ще се оправи работата 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Термостатите не са читави - сложи други.
ПП: Гледам и накладки ще сменяш скоро...
ПП: Гледам и накладки ще сменяш скоро...

Si non confectus, non reficiat.
- m.vatev
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
- Мечтае да кара: Квото кара
- Детайли за колата: В багажника са :)
И аз страдам от същия проблем! Стрелката е малко над синята зона. Когато е на място стига до първата черта и рядко я надминава. Извънградско задължително е в края на синята зона(даже не я минава!) ЕГР-то ми е закачено(беше махнато а и четох че помага за загряване на двигателя). Купих колата преди половин година и до колкото си спомянам в началото не съм имал такъв проблем. Забелязах го след ремонт по купето в следствие на "скок" извън пътя (по двигателя не съм барал нищо !?, само радиатора е свалян, защото се беше усукал малко, но сега е наред и няма никакви течове). Според мен това се дължи на едно от следните неща:
датчика е заминал!
ако е бил свален при свалянето на радиатора(незнам къде се намира точно, но на старата ми кола мисля 4е се сваляшя(развиваше??) и после може да не са го сложили правилно и не прави добър топлинен контакт!
има едни решетки точно след радиатора и срещу ремъка: /.../.../.../.../ - направи ми впечатление че са виниги отворени, и не съм ги виждал в _._._._._ положение (извинете ме за инпровизираните рисунки
). Видях че се управляват от едно кръгло "нещо" в десния край. А до него стига едно маркуче, което е подобно на това което отива към ЕГР-то (мисля че е нещо като за въздух/ вакум!). Или това устройство е прецакано и не затваря потока на въздуха към двигателя и за това е студен двигателя или вакум-въздуха не работи! Ако някой има идея , ще се радвам да я прочета, или аз ще споделя опита след посещение на сервиз в най-скоро време(догодина май май
).
датчика е заминал!
ако е бил свален при свалянето на радиатора(незнам къде се намира точно, но на старата ми кола мисля 4е се сваляшя(развиваше??) и после може да не са го сложили правилно и не прави добър топлинен контакт!
има едни решетки точно след радиатора и срещу ремъка: /.../.../.../.../ - направи ми впечатление че са виниги отворени, и не съм ги виждал в _._._._._ положение (извинете ме за инпровизираните рисунки

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
По принцип такова екстремно незагряване се причинява само от термостат, всичко друго може да причини колебания, но това си е термостат, според мен.
Never mistake motion for action...
- sparco_1111
- Потребител
-
- Кара: E46 M3 SMG2
- Мечтае да кара: F82 M4
Три голями сменях и два малки и всеки път е така само чисто нови не съм купувал но тези ги свалям от коли който сам ги видал че си загряват!!!
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Слагайте само нови и оригинални..Абе как може термостат стар да слагате...sparco_1111 написа:Три голями сменях и два малки и всеки път е така само чисто нови не съм купувал но тези ги свалям от коли който сам ги видал че си загряват!!!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
sparco_1111 написа:Три голями сменях и два малки и всеки път е така само чисто нови не съм купувал но тези ги свалям от коли който сам ги видал че си загряват!!!
Ние пък тук сменяме веднъж с нов и оригинален и после 4-5 години забравяме какво е термостат.

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
И при мен е същата работа стрелката само в топло време стига до средата и то трябва да съм изкачил някой голям баир и само тогава а сега като е студено и колкото да го карам е малко над синята зона!Още другата седмица го сменям ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със нов а не със работеща на други автомобили а после да се питам защо не работи на моята! 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Според мен проблемите,ще се решат след смяната на термостат/и..с Нови 

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
osnovno tova e ot malkiq termostat
Dimitroff:
За пореден път пишеш на латиница
За напред - директно ще трия всеки твой пост написан на латиница!
Dimitroff:
За пореден път пишеш на латиница

За напред - директно ще трия всеки твой пост написан на латиница!
При мен също е така и не мисля, че има проблем. През лятото си заковава на 12 часа и не мърда от там. През зимата стои малко след синьото, но не е в синьото. Това означава, че колата си загрява нормално и отваря големия охладителен кръг, след това поради студеното време не загрява повече защото се охлажда доста. Това е при нормално каране. Пробвайте да покарате на високи обороти да видите как ще си загрее колата на 12 часа.
Колега според мен смени си накладките и стига си давал пари за глупости!!!

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
alexbg77 написа:При мен също е така и не мисля, че има проблем. През лятото си заковава на 12 часа и не мърда от там. През зимата стои малко след синьото, но не е в синьото. Това означава, че колата си загрява нормално и отваря големия охладителен кръг, след това поради студеното време не загрява повече защото се охлажда доста. Това е при нормално каране. Пробвайте да покарате на високи обороти да видите как ще си загрее колата на 12 часа.
Определено трябва стрелката да е на 12 ч.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Каквато и да е температурата навън като загрее нормално колата стрелката на температурата трябва да е на 12ч