Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от edko » 03 Дек 2010, 20:01

А за поддръжката можете ли да кажете нещо?
Аз си мисля че редовните проблеми като ремъци, филтри, накладки, амортисьори и бла бла бла ще са си еднакви.
Но все пак някой който е запознат с нещата може ли да даде някакво мнение?
ПС: еее айде ся чак на 323 да не скачаме :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 03 Дек 2010, 20:33

Next написа:
sub_eleven написа:
Next написа:разликата в разхода е минимална.

а в звука голяма :D

Точно
и мен ме яд, че не си взех 320 или 323 направо

ако колата те слуша, въобще да не те е яд.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 04 Дек 2010, 0:07

edko написа:А за поддръжката можете ли да кажете нещо?
Аз си мисля че редовните проблеми като ремъци, филтри, накладки, амортисьори и бла бла бла ще са си еднакви.
Но все пак някой който е запознат с нещата може ли да даде някакво мнение?
ПС: еее айде ся чак на 323 да не скачаме :mrgreen:

с поддръжката има как да се мине много тънко - във форума се продават консумативи на невероятни цени...

Така че ти предлагам да не мислиш толкова за това. Съсредоточи се върху първоначалния оглед, диагностика, тест драйв. Има изключително много информация в раздела, която те чака да я изчетеш. Една добре подбрана кола, ще те накара да обикнеш марката още повече. Една зле подбрана................

Потребител
Аватар

Мнение от edko » 04 Дек 2010, 16:03

Дано да имам късмет. Технически погледнато няма аз да правя огледа, щото освен основните неща, ходова част и мотор няма кво друго да видя :oops: А предполагам има доста подробности на които трябва да се обърне внимание. Въпрос на време е, иначе е решено - 320i ще е модела.
Благодаря на всички отзовали се и най-вече на тези писали ми лични съобщения ;)

Потребител
Аватар

Мнение от hashpet » 06 Дек 2010, 11:40

След 2 месеца правя 18 и в момента карам шофиорския курс .. Имам бюджет от 10-хиляди лева за кола,нафърлям се на точно този модел троика.. 2000 2001г. Чета из форумите и.т.н интересувам се но не е ли на място да питаш някои които кара тази кола или разбираш явно не е работа защото в нета всеки си плямпа квот му е на кеф и без да му пука .. Ясно ми е че колата не е много много за първа кола,Но не съм любител на високите скорости и карам от малак и това не ме претеснява .. Та кажете за този модел бмв .. едни казват чупливи бягаи от тях други че се преувеличава че тези бмв-та са чупливи и че били много хубави коли даже .. скъпата подджърка ми е ясна изддръжливоста повече ме интересува искам нещо сигорно.Нямам възможност да ходя по сервизи автокъщи и.т.н за да се интересувам от колата и да разпитвам за това разчитам на 2 -3 близки по в час и от нета ако ми се набие на очи нещо което повечето хора го казват .. Да поясня че не сам много в час с двигатели части и.т.н за момента знам колкото за обща култура :D Главния ми въпрос е .. Търся нещо икономично,що годе-здраво и сигорно на пътя .. Този модел може ли да ми предостави тези екстри? :D Надявам се тука да има хора собственици на този модел бмв и за по компетентно мнение .. Мерси предварително :oops:
Мишки Срещу Мене Църкат... Когато ме видят.. познати къде си бъркат..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 06 Дек 2010, 18:20

Според мен трябва да търсиш 318i или 320D, но 318i ще е по малко карана и по безпроблемна (аз съм със такава) говоря за моделите преди фейса. А след фейса фаворита е 320D брат ми има такава и е доволен 8) Но за 10к 320D след фейса читава незнам дали ще намериш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 06 Дек 2010, 18:43

И аз подкрепям колегата Next. Значи главното което трябва да решиш е кое ти е по важно, ниския разход или вероятността да е здрава колата. Не ме разбирай погрешно, че казвам че някой са по калпави, няма такова нещо. Казвам че в една бензинка има по-малък шанс да имаш некви главоболия, но това не означава че неможе да си земеш некоя недоогледана и да се видиш в чудо. Идеята ми е ако ти е по-важно да е нисък разхода то тогава трябва да се поизръсиш за 320д ако можеш след феислифта. Бензинката няма да ти дава толко нисък разход, но пък при нея процента за по-малко проблеми е по-голям. Най-важното остава обаче като си харесаш някоя да се огледа добре. Във форума има колеги със сервизи които предлагат услугата оглед за покупка. ще я изчопкат и ще знаеш какво купуваш. Иначе, има неща дето са си скъпи по любимите ни Е46-ци като например при мен казанче за антифриза 136 лв, но пък от друга страна смених масло 5в40 + филтри = 95 лв като маслото е на бмв а филтрите манн. Важното е да те кефи колата колега, кеф цена няма 8)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Дек 2010, 18:44

И от мен едни 5 лева :mrgreen: : търси си 318и или 320и преди фейса - за около 10 камъка може да намериш много хубав и запазен екземпляр. Не си взимай дизел щом не разбираш много - шанса да попаднеш на товарено и уморено муле е много голям. За 10К колата ще е хубава и много запазена, а че частите са скъпи е много преувеличено - има колеги от форума, които предлагат части и консумативи на много прилични цени.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от hashpet » 06 Дек 2010, 19:17

Дизелите преди феислифта не са добри така ли? защото говоря за модела преди феислифта .. Така де по-добре повече пари за бензин от колкото несполучлив дизел .. след феислифта 320Д за 10 хиляди лева едва ли ще намеря добър .. както каза пича по-горе.. Значи преди феислифта обезателно да е бензинка ? (Като не говорим за бегачка а за по сполучлив двигател) Мерси че обърнахте внимание.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Дек 2010, 19:27

Е46 преди фейса.Дизел....е никак лош автомобил!
Проблемите с дюзите са минимални (в сравнение с фейслифтовите), турбината е по-корава от тази на фейслифтовата (но пък варианта да попаднеш на дооооста по-търкаляна е по-голям).

Най-важното е колата да е читава - дали ще е бензин или дизел - въпрос на личен избор!
Мен например никой не може да ме убеди, че бензинките са по-здрави от дизелите...но да не обръщаме темата в тази насока!

Гледай много внимателно!
Ако нямаш преки наблюдения над Е46 - вземи с теб някой, който има и РАЗБИРА.
Закачете колата на диагностика при човек, който е виждал ДИС поне!
Отидете в сервиз и огледайте много внимателно ходовата част, като обърнете особено внимание на носачи, рейка, пружини, тампони на мотора, тампон на диф-а.

П.с. Последен съвет от мен - не си купувай голо като пушка Е46, защото когато след 5-7 месеца влезеш в час с тези коли ще разбереш, че си се минал, а добавянето на екстрите...е скъпо начинание 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 06 Дек 2010, 20:03

според мен взимай 318i, така по впечатления - не помня някой да е ревал от такава кола или да е имало особен брой теми с проблеми. Като поддръжка е най-евтина + това е най-простия двигател от всички останали.

За начинаещ шофьор е екстра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 06 Дек 2010, 23:58

Dimitroff написа:Е46 преди фейса.Дизел....е никак лош автомобил!
Проблемите с дюзите са минимални (в сравнение с фейслифтовите), турбината е по-корава от тази на фейслифтовата (но пък варианта да попаднеш на дооооста по-търкаляна е по-голям).

Най-важното е колата да е читава - дали ще е бензин или дизел - въпрос на личен избор!
Мен например никой не може да ме убеди, че бензинките са по-здрави от дизелите...но да не обръщаме темата в тази насока!

Гледай много внимателно!
Ако нямаш преки наблюдения над Е46 - вземи с теб някой, който има и РАЗБИРА.
Закачете колата на диагностика при човек, който е виждал ДИС поне!
Отидете в сервиз и огледайте много внимателно ходовата част, като обърнете особено внимание на носачи, рейка, пружини, тампони на мотора, тампон на диф-а.

П.с. Последен съвет от мен - не си купувай голо като пушка Е46, защото когато след 5-7 месеца влезеш в час с тези коли ще разбереш, че си се минал, а добавянето на екстрите...е скъпо начинание 8)

Подкрепям всичко написано, но все пак съм за бензин. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 07 Дек 2010, 0:14

sub_eleven написа:според мен взимай 318i, така по впечатления - не помня някой да е ревал от такава кола или да е имало особен брой теми с проблеми. Като поддръжка е най-евтина + това е най-простия двигател от всички останали.

За начинаещ шофьор е екстра.

Ей тва е много вярно!
Нито е бърза нито е проблемна.
Моята много ограничители е видяла един дизел ако види толкова ще пукне :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hashpet » 07 Дек 2010, 9:11

даите една снимка .. 318 не са ли по старите модели? или се бъркам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 07 Дек 2010, 12:28

Честно да ти кажа и аз бях като теб преди два месеца - чудех се, кое БМВ е моето :lol:
Бях решил вече марката и само се колебаех между дизел и бензин.
Взех дизел 320D и засега въобще не съжалявам - возията е супер, набира много добре, без да съм състезател.
Имам нещата, които търсех - , бързина, комфорт, сигурност и естествено не висок разход на гориво :yes:
До сега не съм набивал пари за ремонти. (и дано не набивам :mhihi: )

Важно е да е поддържана колата - огледай я хубаво, че на кошници много се нагледах

От мен +1 глас за дизел!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46