Новата А6-ца триумф в класа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Новата А6-ца триумф в класа.

Мнение от Boyadjiev » 07 Дек 2010, 14:34

eMotion написа:Сега, нека се разберем нещо по отношение на моторите и по-специално на бензиновите резачки на Ауди. Мисля, че са с години напред пред бензиновите двигатели на БМВ. Използва се масово доунсайзинг като с помоща на турбини се извлича много голяма литрова мощност...каквато в БМВ просто я няма! Какво ще кажете за двигател 1.4 бензин 160 коня в ниския клас или пък 2 литра TFSI 211 коня и 340 нм въртящ момент в средния клас (А4), което дава при това 1 литър по нисък разход от акталния 325i на БМВ и отгоре на всичко аудито е и по-бързо от БМВ-то в тази конфигурация на двигателите.

Иначе тествах новото А7 с 3-ка дизел 245 коня и многа да кажа, че е един много, много добър автомобил. Смея да твърдя по-добър от F10 на БМВ. За мен А7 е в класа на Панамера по отношение на изработка и лукс на интериора, а екстериора на А7 определено ми харесва повече от Порше Пан Амера. БМВ все още се бави с новата 6-та серия. Кога ще я видим по шоурумите, за да има конкуренция на А7. И защо отново 6-тица с 2 врати вместо с 4? Купето с 4 врати се нагага на пазара много по-добре от двувратките. Нека вземем за пример Мерцедес CLS...Къде е конкурента от кутилото на БМВ? Не ми казвайте, че смешното 5 GT e купе с 4 врати или пък, че X6 e купе с 4 врати. 5 GT си е просто едно повдигнато комби, а X6 e смесица от джип и спортен автомобил, като в крайна сметка е твърде непрактичен и неудобен за джип и твърде тежък и висок за спортно 4-врато купе.

По спомени ти имаше 318d E90, нали? Е да с 18d не върви БМВ-то... Като погледнеш топ моторите на Ауди и БМВ и ти става ясно кой е по-големия.... мотор. Това че 325 е с по-ниска мощност не го прави скапан мотор. Докато от край време БМВ са имали страшно много мотори като вариации в гамата си не го коментирам. Аз обаче все още не мога да си сляза от е36-тицата за да си взема ауди. Няма и да си взема тъй като имат 2 мотора от цялата гама примерно: А4 (1997-8-9...) 1.9 ТДИ- 90 коня
/ БМВ 1.7 ТДС - 90 коня; 2.5 ТДИ(куц колко искаш) - 150/ 2.5 ТДС - далеч по-свят...-143; и тука е трагедия - в бензиновите мотори само 1.8 Т г/д става, 1.8 N/A е толкова... никакъв мотор - тяга никъде, разход 11 софийско, V6... (какво да кажа :mhihi: )... БМВ: 1.6,1.8,1.8ис,2.0,2.3,2.5,2.8 и това са бензинови мотори само за 3ката. Къде са Ауди? Сега е същото положение. Литрова мощност викаш - 1.8т са масово тотално умрели вече, докато 2.5, 2.8 бензиновите на БМВ като гледам са доста по-"живи". Така че не е много гот downsizing-a ако питаш мен....
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 07 Дек 2010, 14:45

Пак по обичайната схема... BMW за мен има най-добрия вид и стойка, кефи ме най-много от трите модела. Мерц-а е съвършен, пак много внимание към детайла, но тази задница на Соната и то предпоследната нещо...нещо...не ми звучи добре.
Тази Е класа е единствения автомобил от трите, който съм карал и имам лични впечатления, не мисля, че мога да изтъкна някакъв недостатък... Управлява се и вози осезаемо по-добре от предишната Е класа, W211.
BMW-то най-много ми харесва, скоро ше го карам и него, но се съмнявам да ме разочарова...

Аудито...пак ми е някакво никакво... Принципно Ауди са имали супер интериори, но тук нещо ми бяга... И като цяло, А6ците ми харесват до C6 модела... Този 2007-8 година..

acho.rs написа: има си фенове и на старите шлагери , но точно пък Мерцовете от 90те са толкова назад от БМВ и Ауди от тези години , че не е истина . Никога не бих си взел Мерц от този период ...

Доста неподготвено изказване... Кажи ми моля те, едно "Чочоне" - W124 E500 от 1993-4 от кое по-точно ауди изостава, или S класата от съответните години с какво е толкова по-лоша от А8цата?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Дек 2010, 14:55

само като се сета като седна в ауди и почне да недозавива и ми се повръща. не съм сядал в новото а6 ,но съм убеден, че работата е същата. куатро -да ,ма то и хикс има при тройките ,при петицата и при седмицата...! една кола ако не можеш да я вкараш в завоя по исканата от теб треактория за кво хвалене иде реч не знам....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 07 Дек 2010, 15:28

Boyadjiev написа:
eMotion написа:Сега, нека се разберем нещо по отношение на моторите и по-специално на бензиновите резачки на Ауди. Мисля, че са с години напред пред бензиновите двигатели на БМВ. Използва се масово доунсайзинг като с помоща на турбини се извлича много голяма литрова мощност...каквато в БМВ просто я няма! Какво ще кажете за двигател 1.4 бензин 160 коня в ниския клас или пък 2 литра TFSI 211 коня и 340 нм въртящ момент в средния клас (А4), което дава при това 1 литър по нисък разход от акталния 325i на БМВ и отгоре на всичко аудито е и по-бързо от БМВ-то в тази конфигурация на двигателите.

Иначе тествах новото А7 с 3-ка дизел 245 коня и многа да кажа, че е един много, много добър автомобил. Смея да твърдя по-добър от F10 на БМВ. За мен А7 е в класа на Панамера по отношение на изработка и лукс на интериора, а екстериора на А7 определено ми харесва повече от Порше Пан Амера. БМВ все още се бави с новата 6-та серия. Кога ще я видим по шоурумите, за да има конкуренция на А7. И защо отново 6-тица с 2 врати вместо с 4? Купето с 4 врати се нагага на пазара много по-добре от двувратките. Нека вземем за пример Мерцедес CLS...Къде е конкурента от кутилото на БМВ? Не ми казвайте, че смешното 5 GT e купе с 4 врати или пък, че X6 e купе с 4 врати. 5 GT си е просто едно повдигнато комби, а X6 e смесица от джип и спортен автомобил, като в крайна сметка е твърде непрактичен и неудобен за джип и твърде тежък и висок за спортно 4-врато купе.

По спомени ти имаше 318d E90, нали? Е да с 18d не върви БМВ-то... Като погледнеш топ моторите на Ауди и БМВ и ти става ясно кой е по-големия.... мотор. Това че 325 е с по-ниска мощност не го прави скапан мотор. Докато от край време БМВ са имали страшно много мотори като вариации в гамата си не го коментирам. Аз обаче все още не мога да си сляза от е36-тицата за да си взема ауди. Няма и да си взема тъй като имат 2 мотора от цялата гама примерно: А4 (1997-8-9...) 1.9 ТДИ- 90 коня
/ БМВ 1.7 ТДС - 90 коня; 2.5 ТДИ(куц колко искаш) - 150/ 2.5 ТДС - далеч по-свят...-143; и тука е трагедия - в бензиновите мотори само 1.8 Т г/д става, 1.8 N/A е толкова... никакъв мотор - тяга никъде, разход 11 софийско, V6... (какво да кажа :mhihi: )... БМВ: 1.6,1.8,1.8ис,2.0,2.3,2.5,2.8 и това са бензинови мотори само за 3ката. Къде са Ауди? Сега е същото положение. Литрова мощност викаш - 1.8т са масово тотално умрели вече, докато 2.5, 2.8 бензиновите на БМВ като гледам са доста по-"живи". Така че не е много гот downsizing-a ако питаш мен....

Така е колега. Имам Е90 318 д + на жена ми купих новото Ауди А4, 2 TFSI, Quattro, 211 коня. И познай какво стана???? Седнах да карам Аудито и не ми се ставаше вече. Вървеж, возия, място в колата и интериор.....всичко в ++++ пред Е90. Нищо че в завой БМВ наистина влиза по-добре и пази траекторията. И незнам как така хората категорчино комернтират за и против Ауди без да са имали или дори карали Ауди???
А ти защо си тръгнал да сравняваш Ауди и БМВ от времето на Е36 (средата на 90-те години на миналия век)??? Мисля, че темата е за новото А6 и новите модели на Ауди, БМВ и Мерцедес, нищо, че ти си харесваш своето Е36.
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 07 Дек 2010, 15:37

бмв-то си е бмв ,но и този мерцедес е добър :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 07 Дек 2010, 16:35

eMotion написа:Така е колега. Имам Е90 318 д + на жена ми купих новото Ауди А4, 2 TFSI, Quattro, 211 коня. И познай какво стана???? Седнах да карам Аудито и не ми се ставаше вече. Вървеж, возия, място в колата и интериор.....всичко в ++++ пред Е90. Нищо че в завой БМВ наистина влиза по-добре и пази траекторията. И незнам как така хората категорчино комернтират за и против Ауди без да са имали или дори карали Ауди???
А ти защо си тръгнал да сравняваш Ауди и БМВ от времето на Е36 (средата на 90-те години на миналия век)??? Мисля, че темата е за новото А6 и новите модели на Ауди, БМВ и Мерцедес, нищо, че ти си харесваш своето Е36.

Колега караш ме да се заливам от смях :mhihi: Как така сравняваш най-малкия дизелак на E90 с турбо бензинов двигател на Ауди. И коментираш вървежа, няма как да става на въпрос за вървеж. Мястото в колата винаги ще е плюс на Ауди, защото са с къси предници. Дотук не казваш нищо ново... Това известни факти за Ауди. Макар и да не съм карал новата А4 съм убеден, че на писта няма да се представи по-добре от Е36 328i с М-ково окачване :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 07 Дек 2010, 17:02

Защо пък реши че не съм карал Ауди? Това че не притежавам такова не значи че не съм карал :mrgreen:
Баща ми има А4 Куатро, е да от по-старите но имам няколко хиляди на него. Карал съм и от предпоследните А4 (предно), А6 (ц4), Q7 дизел. Абе не са лоши коли, ама... спредиално за а4 и а6 без куатро - ама изобщо не завиват !!!. Усеща се при каране примерно от по-новите аудита как системите за сигурност се опитват да минимизират тоя ефект сграпчвайки спирачките на задните вътрешни за завоя колега... да ама недостатъчно за да ме кара да се чувствам поне малко "спортно". По въпроса с мощността - от предната тема която колегата с 18д беше пуснал си спомням колко беше удивен и смаян от вървежа на 211те коня на Аудито. Еми как няма да не си, след като си се качил от 18д на 2.0 турбо..., ако ще и Форд да беше щеше да му се накефиш на ускорението, което е повече от на БМВ-то в случая...
П.С. И да не кажеш че мразя Ауди :yes: Просто в някои аспекти не достигат това което аз търся - именно усещане за кола, че аз й казвам какво да прави, че аз командвам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 07 Дек 2010, 17:13

абе колеги стига с тия писти, траектории, Г-та.. това са превозни средства в които човек трябва да може да си качи и телевизора, и тъщата като се наложи, и които се движат по дупки цял ден :wave:

и аз харесвам качествата на БМВ в завоите, ама ги използвам в 2% от карането... Ауди имат предимства при комфорта и пространството и това е неоспорим факт.

еМотион първоначално сравняваше новите турбо бензини на Ауди с актуалните бензини на БМВ, вие първо го прекарахте през Е36, после го обвинявате че имал Е90 дизел :kuku:

за издръжливостта на тия турбо бензини съм съгласен, че не е проверена още, ама човек който купува нова А4/Е90, едва ли ще я държи 15 години за да го интересува това :!:

а за Е500 W124 и 190 EVO - да, колегата АчоРС доста изкриви изказването ми до "Мерцове от 90-те", което е супер безмислено и няма да го коментирам 8)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Дек 2010, 17:18

е що реши ,че аз не си карам тъщата ,пералнята и хладилник в колата!?!? карам Е61 и си става и за багаж и за всичко. само че аз не се състезавам с него по пистите ,но като карам по завои искам да завива-не да продължава в права посока. просто некакво такова искане имам от колата ,която карам. и по дупки карам. определено мойто окачване издържа повече...
ок -бмв няма аналог на двулитров бензинов мотор с турбо ,за да се изправи на тва ауди ,ма явно са преценили ,че няма нужда да правят такъв. и колкото е по-малък мотора и по-изнасилен за коне -просто толкова по-бързо ще се предаде във времето. елементарна физика....

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 07 Дек 2010, 17:27

da6ip - Колега ти описа какво желаеш от твоята кола, това значи че всяка кола би била прекрасна за теб, която да е що-годе комфортна, просторна, даже ако може да те дистанцира от пътя и просто да се возиш с прилична скорост без да се натоварваш :yes: Но за мен примерно колата ми трябва за да ми доставя удоволствие, когато съм излязъл с нея ! Да я "сръчквам", а тя да ми отвръща чрез волана, да ми говори какво става отпред. Сигурно когато ще ми се наложи да пътувам много, често и за работа през 1/2 София и на мен ще ми писне от това, но за сега това е което искам от една кола, като с моите възможности съм избрал БМВ точно заради тези характеристики на автомобила :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 07 Дек 2010, 17:40

То голямото удоволствие е е36 с б20. :mrgreen: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 07 Дек 2010, 17:42

Boyadjiev: вярно е, и аз затова карам БМВ (SKISA: :yes:)

Но дискусията е за марките и моделите при едни по-"универсални" изисквания и мнението на еМotion беше точно в тоя смисъл. A всички критики бяха от строго субективната гледна точка на отговарящия. Мисля че това вече не е дискусия, а надвикване.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 07 Дек 2010, 17:45

v_V_v написа:То голямото удоволствие е е36 с б20. :mrgreen: :mhihi:

Айде само да не се подиграваме кой какво кара, щото някакси не е коректно :evil:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 07 Дек 2010, 17:48

Nickelback написа:
v_V_v написа:То голямото удоволствие е е36 с б20. :mrgreen: :mhihi:

Айде само да не се подиграваме кой какво кара, щото някакси не е коректно :evil:

Айде тогава да расъждаваме трезво. ;)

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Дек 2010, 17:51

da6ip написа:Boyadjiev: вярно е, и аз затова карам БМВ (SKISA: :yes:)

Но дискусията е за марките и моделите при едни по-"универсални" изисквания и мнението на еМotion беше точно в тоя смисъл. A всички критики бяха от строго субективната гледна точка на отговарящия. Мисля че това вече не е дискусия, а надвикване.

що бе !?!? секи си защитава тезата!аз просто съм пробвал и тва най-ми харева. па ,че на венци му харесва ауди си е негов проблем. аудито е безлично, не се управлява добре и не дава обратна връзка с пътя толкова,колкото БМВ. факт! мерца е по-комфортен ,но въпреки това дава повече обратна информация през волана. факт! ауди е по-евтинко ,но явно има защо... така че на мен тая тема -триумф ми звучи смешно...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата