Новата А6-ца триумф в класа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Новата А6-ца триумф в класа.

Мнение от zazomazo » 07 Дек 2010, 23:08

хайде някой да сподели с колко вида двигатели се предлага така наречения "триумф в класа" А6
и с колко вида двигатели се предлагат БМВ 5-серия и съответно Е-класата на Мерцедес :?:

щото май се оказва, че при "триумфа на класа" общо взето е доста постен избора на двигатели.... :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Дек 2010, 23:09

v_V_v написа:
steeN написа:не формула 1. 2002 турбо и петролната криза и даунсайзинга...
научете малко историята, вместо да пускате заядливи коментари.

А ти да четеш м/у редовете....
Идеята ми е че турбинирането не навлиза само и единствено заради еко нормите.
Ама това и ти го знаеш.
Иначе редовно обичаш да натъртваш как атмосверните не изоставали....

добре. сподели кои са другите причини...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 07 Дек 2010, 23:18

eMotion написа:
Колега, моля те не ставай смешен отново. Наистина с турбо се постига по-голяма литрова мощност. Това вече и децата във форума го разбраха, само ти още се пънеш. Елементарно е, че турбото води до повече коне, при същия обем. Ergo до по-голяма литрова мощност.
Въпроса за ускорение 100-200 на БМВ и Ауди не го коментирам защото не съм чел официална статистика по-въпроса, но ти ако имаш такава, моля да я споделиш, за да научим и ние нещо, а не само да се подхвърлят голи предположения, които не са подкрепени от факти.

С кое се пъна, колега?! Просто сега разбирам, че ти под литрова мощност имаш в предвид К.С./Л, което всъщност си е съвсем нормално, просто в моята глава израза има друго значение, за което грешката е моя и се извинявам :yes: Прав си, както казах недоразбирането от моя страна идва от съвсем друго. Ясно е, че при еднакъв обем, турбо мотора има повече к.с. от атмосферния, съответно по-голяма единица мощност за единица обем :yes:

Но това не означава, че останалите неща, които написа, са верни. Не ми казвай, че ставам смешен - ОТНОВО при това, заради различното значение на израза за мен, особено на фона на нещата, които ти написа.

А за останалото, тъй като гледам с твоя любим колега v_V_v ви е интересно BMWто ще бъде отпред от 100-200 при еднакви к.г. ако аудито е куатро.

И все пак... от 100-200 Аудито е около 20те секунди, а БМВ-то е около 17те секунди от 100-200
Имам приятел от тука с 325 седан Е90, ако има път към София, може да пробвате и вие.
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 07 Дек 2010, 23:20

Това че мнението ми не съвпада с това на болшенството означава ли,че се заяждам?

ХаскЮ аре марш в Страхотни...

За пореден път казвам че 5така ми харесва най-много.
Щото много хора ме сложиха в агитката на АУДИ.
Ся за кво ще сам ви крив.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 07 Дек 2010, 23:26

steeN написа:
v_V_v написа:
steeN написа:не формула 1. 2002 турбо и петролната криза и даунсайзинга...
научете малко историята, вместо да пускате заядливи коментари.

А ти да четеш м/у редовете....
Идеята ми е че турбинирането не навлиза само и единствено заради еко нормите.
Ама това и ти го знаеш.
Иначе редовно обичаш да натъртваш как атмосверните не изоставали....

добре. сподели кои са другите причини...

По-добри при нормална ежедневна екслоатация....за каквато и са направени тези коли.
Примерно....

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 07 Дек 2010, 23:28

v_V_v написа:Това че мнението ми не съвпада с това на болшенството означава ли,че се заяждам?

Нека всеки, който смята, че не се заяждаш да го напише :winky: Има ли такъв :kuku: ? А според мен и ти не знаеш в коя агитка си :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 07 Дек 2010, 23:30

v_V_v написа:Това че мнението ми не съвпада с това на болшенството означава ли,че се заяждам?

Колега v_V_v, мисля че леко почна да прекрачваш границата на добрия тон. По отношение на колегата от Хаково, не мога да разбера защо се пробваш да го обидиш на тема град, че чак и "айде марш" му викаш :evil: :no: :no: :no:
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Дек 2010, 23:30

Лично за мен, и мое мнение, тва че авди се бута между мерц и бмв, си е смех......само я погледнете как изглежда, + че е с предно....ма А8, а къде e 7 и къде е S-a....по тая логика тряя да бутнем и ФВ, с файтона...

Има две марки мерц и бима, едните са за пенсари другото за тръпката, от там си е авди, фв, орели и т.н.

И в_в_в, кви турбинирани, ся искат да вкарат Ф1 да е 1.6 турбиниран, еваха мамата на тоя спорт......да се метат на косачките и така....
Последна промяна Сондьора на 07 Дек 2010, 23:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 07 Дек 2010, 23:34

То на тоя принцип всичко с размерите на волга трябва да се мери с Скласата и 7-цата, но това, че двете са мислени като са правени .... , трябва да остане назад.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 07 Дек 2010, 23:35

Ае признавам си че съм слаб със спама...по съм на ти с техническите раздели. :mrgreen:
Направо ме натряскахте тука в офтопика. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 07 Дек 2010, 23:40

Като си силен в техническите, я ме осветли в едно - А6-ца 2005-та около копчето за усилване на радиото се е изтъркала толкова много, че чак се усеща вдлъбнатина, а на 13-14 годишно БМВ там изглежда като ново. Може ли да ползват пластмаса от капачки за боза и да се редят в премиум класа ? ???

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Дек 2010, 23:51

баси спама...

някои хора не разбраха че бмв минава към турбините не защото не може да се справи технически а защото ги принуждават еко нормите...

иначе е60 м5 е само 5 литра... тунери го раздуват съвсем малко (0.7 литра) и двигателя прави 700 коня... дали щяха да са достатъчни за ф10 м5? разбира се. проблема е че с тия космати разпределителни валове, бедни смеси и изтеглена центровка във високите обороти двигателя е кочина откъм качество на изгорелите газове.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Дек 2010, 23:52

вижте един много показателен параметър!! печалба! кви са печалбите на БМВ ,които не продават толкова бройки като фауве,ауди и шкода....! ква е печалбата на порше!?!? правят малко коли ,но какви ....! явно има защо! хората не са тъпи и няма да си дадат парите е така залудо.
адски харесвам порше и не ме е срам да го призная тука! ако имаха аналог на 5цата комби ,защото ми трябва голям багажник и ми бяха по джоба -щях да си купя порше! ако някой ден имам достатъчно пари ще си взема едно.... само дето до него ще има и БМВ.... :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 08 Дек 2010, 0:03

alx написа:баси спама...

някои хора не разбраха че бмв минава към турбините не защото не може да се справи технически а защото ги принуждават еко нормите...

иначе е60 м5 е само 5 литра... тунери го раздуват съвсем малко (0.7 литра) и двигателя прави 700 коня... дали щяха да са достатъчни за ф10 м5? разбира се. проблема е че с тия космати разпределителни валове, бедни смеси и изтеглена центровка във високите обороти двигателя е кочина откъм качество на изгорелите газове.

е че къде им е проблема на бедните смеси
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 08 Дек 2010, 0:22

Е.Димитров написа:Само не мешайте мерцедес,ауди и БМВ винаги са се били за средната класа...мерцедес си е самотен на върха...

Мерцедес беше до W115 макс. После са само стара слава пич. И едното голо име. Не че са зле, но не са на нивото на БМВ от '80- '90-те та до днес.
Ауди се тътрят на опашката и си остават избора на нерешителните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата