Със или без "DSC" през зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Със или без "DSC" през зимата
Ами колеги това ми е въпроса има много спорове на тая тема и ми беше интересно какво е вашето мнение. Някой казват, че трябва да е изключена други твърдят,че трябва да е нон-стоп включена...Трети твърдят,че се изключва само при тръгване,(да кажем в дълбок сняг) и после се включва...и т.н....
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Със или без "DSC" през зимата
Има доста подробна тема с видео линкове даже по темата.DSC има две степени на изключване и понякога помага при потегляне да го няма, но като цяло спестява доста главоболия зимата, стига да му свикнеш какво прави с колата като се намеси.
Never mistake motion for action...
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Малко размисли и страсти, за което съжалявам ..
Ако задържиш DSC по-дълго и го изключиш напълно
, ще разчиташ изцяло на шофьорските си умения, настилката и доста променливи, които в никакъв случай не са за пренебрегване - напротив. Миналата зима, по-стечение на обстоятелствата, изкарах зимата с Мерцедес 190 Автомат
и никаква електроника, изключая ел. шибидах ... Колата нямаше и АБС дори - да, забавно беше, НО вече сме 2010, а DSC е измислено за сигурността на водача и околните .
Ако задържиш DSC по-дълго и го изключиш напълно

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Какво е "DSC"
питам като индианец аз 

миналата зима имаше подобна тема,тази зима пак.... мен ако питаш,тука някой ако ми каже карай със или без,файда няма.всеки си кара различно,ти ако неможеш да и свикнеш на колата,100 теми да пусниш.....
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
S7 написа:Какво е "DSC"питам като индианец аз
http://www.youtube.com/watch?v=ncE-Vk7egRo
http://www.youtube.com/watch?v=f3zLpNxHris
http://www.youtube.com/watch?v=kte7zSK- ... re=related
аз имам само АСЦ, което оперира само върху задните колелета ... но като цяло не бих препоръчал да го изключвате освен в много дълбок сняг
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Wolfen написа:S7 написа:Какво е "DSC"питам като индианец аз
http://www.youtube.com/watch?v=ncE-Vk7egRo
http://www.youtube.com/watch?v=f3zLpNxHris
http://www.youtube.com/watch?v=kte7zSK- ... re=related
аз имам само АСЦ, което оперира само върху задните колелета ... но като цяло не бих препоръчал да го изключвате освен в много дълбок сняг
10x,значи е нещо като ЕSP,ама пък това има ли го на Е46? Аз като е сухо си карам без АСЦ-то по яко е

Последна промяна S7 на 08 Дек 2010, 21:10, променена общо 1 път
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Точно, това е ESP, но при БМВ се нарича DSC. Има го на е46 но мисля, че след фейслифта.
май е традиция да се пускат такива теми
ето я от миналата година viewtopic.php?f=34&t=181537
ето я от миналата година viewtopic.php?f=34&t=181537
нищо бе,пак ще я разцъкаме темата,може тая година снега да е по-различен....само 90 страници има в Е46 подфорума....
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Колги попаднах на интересен сайт, вижте това и струва ли си? http://www.autosock.bg/
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
един колега от офиса си взе такива ... но още не ги е пробвал .. чакам да ги тества и ще събера мнение от извора 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Wolfen написа:един колега от офиса си взе такива ... но още не ги е пробвал .. чакам да ги тества и ще събера мнение от извора
Аз до колкото съм чувал отзивите от тези са добри,но най добре си е :
човалче пясък в багажника
една малка лопатка
внимание и нерви ако се случи да се затъне по пътя.
А по темата в интерес на истината ,половинката е с C180 kompressor '07 и има ESP и некви други простотии та в книжката на колата пише така:"We recommend to switch off ESP on snow" което мен ме озадъчи ,но ако не забравя ще го снимам и ще го кача.
Дали с DSC или ASC според мен най-важното е опит и внимание при всякакви зимни условия,защото според мен не трябва да се доверяваме на електроника и да успокояваме себе си имам тва имам онова..не сме рали пилоти от WRC все пак а и не караме на писти.
Всеки сам трябва да разбере кой е най-добрия вариант за неговия тип на шофиране..

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Текстилните ги има доста отдавна, но са си цифичка 

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Преди време гледах точно текстилки в БалканСтар - бяха 150ти лева
за 16ки.
Последни няколко думи за работата на DSC - затънал си в преспа на паркинга ; изключваш с еднократно натискане без задържане DSC . Правиш го за да не ти се включват блокажите на задните колела при боксуването(няма смисъл колата да упражнява по единично спирачно усилие на което и да е колело, при положение че седиш на едно место). Еднократното натискане на DSC остава активирано системите които следят автомобила и поведението му (колелата) в движение. Благодарение на него, ако колата поднесе, само с насочване на волана в желаната за движение и траектория посока, DSC ще приложи необходимото спирачно усилие (усеща се като удари на АБС-а) като комбинация на правилните колела. Резултатът, е че автомобилът е овладян по най-неагресивния и лесен начин за шофьора (особено ако е неопитен). Системата е направена точно за това ! А който иска да си дрифти - да взима по един шпер и
(искам и аз, искам и аз ..)

Последни няколко думи за работата на DSC - затънал си в преспа на паркинга ; изключваш с еднократно натискане без задържане DSC . Правиш го за да не ти се включват блокажите на задните колела при боксуването(няма смисъл колата да упражнява по единично спирачно усилие на което и да е колело, при положение че седиш на едно место). Еднократното натискане на DSC остава активирано системите които следят автомобила и поведението му (колелата) в движение. Благодарение на него, ако колата поднесе, само с насочване на волана в желаната за движение и траектория посока, DSC ще приложи необходимото спирачно усилие (усеща се като удари на АБС-а) като комбинация на правилните колела. Резултатът, е че автомобилът е овладян по най-неагресивния и лесен начин за шофьора (особено ако е неопитен). Системата е направена точно за това ! А който иска да си дрифти - да взима по един шпер и