Откраднат AIRBAG - съдействие!!! ДЗИ не плаща!!!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Откраднат AIRBAG - съдействие!!! ДЗИ не плаща!!!
Здравейте на всички!
Както всички нормални хора, така и аз си плащам застрахователните вноски, като пич. Купих кола на Лизинг на жена ми - VW Golf V. Дотук всичко идилия. Жената доволна и аз покрай нея си реших проблема със "старата и несигурна" Корса, която и бях купил преди.
Нооо... това трая до тая събота, когато някой разбойник реши да и открадне Airbag-a. Някой вече предполагам са прочели, че си стягам Е36-цата по тоя повод, както и да е.
Не говоря за шока, който е изживяла, когато е видяла колата и който все още предполагам не и дава повод да спи нормално ами наред с това започват премеждията с родният ни застраховател ДЗИ.
Всичко минава по реда си, Полиция се вика, прави се протокол, вика се ключар, щото ключалката и алармата се прецакани. Колата се кара в сервиза на VW за обстоен оглед и се получава списъка с нещата, които са за смяна за да няма изненада с огледа на ДЗИ.
Дотук всичко - ОК, но до тук! Днес при завеждане на щетата след огледа са и казали, че въпросният AIRBAG не подлежи на възстановяване според Каското. Да не говорим, че цената му е 1400 лв. -та това е почти толкова, за колкото ми излезе БМВ-то!
Интересно ми е тогава, какво покрива това пълно Каско. И как също така според тях жена ми е взела шперца и си е изкъртила сама ключалката за да избие в прилив на сила и ентусиазъм AIRBAG-a. Това ако не ми се беше случило на мен, щеше да мине за трагикомичен абсурд.
Както и да е. Та по темата. Искам да запитам, има ли някой, който да е минал по тоя път и ако да, какво е направил.
Не съм съгласен да се оставя ей така да ми гледат сеира от ДЗИ. Ако трябва ще се съдим. Имам протокол, който показва, че колата е разбита. Имам и свидетели. Ако някой познава добър адвокат - желателно от Варна, който да се занимае с казуса, моля да предлага контакти за връзка.
Просто този абсурд не трябва да се толерира. Да не говорим за кражбите. Там пък е една друга много широка тема.
Поздрави на всички!
Както всички нормални хора, така и аз си плащам застрахователните вноски, като пич. Купих кола на Лизинг на жена ми - VW Golf V. Дотук всичко идилия. Жената доволна и аз покрай нея си реших проблема със "старата и несигурна" Корса, която и бях купил преди.
Нооо... това трая до тая събота, когато някой разбойник реши да и открадне Airbag-a. Някой вече предполагам са прочели, че си стягам Е36-цата по тоя повод, както и да е.
Не говоря за шока, който е изживяла, когато е видяла колата и който все още предполагам не и дава повод да спи нормално ами наред с това започват премеждията с родният ни застраховател ДЗИ.
Всичко минава по реда си, Полиция се вика, прави се протокол, вика се ключар, щото ключалката и алармата се прецакани. Колата се кара в сервиза на VW за обстоен оглед и се получава списъка с нещата, които са за смяна за да няма изненада с огледа на ДЗИ.
Дотук всичко - ОК, но до тук! Днес при завеждане на щетата след огледа са и казали, че въпросният AIRBAG не подлежи на възстановяване според Каското. Да не говорим, че цената му е 1400 лв. -та това е почти толкова, за колкото ми излезе БМВ-то!
Интересно ми е тогава, какво покрива това пълно Каско. И как също така според тях жена ми е взела шперца и си е изкъртила сама ключалката за да избие в прилив на сила и ентусиазъм AIRBAG-a. Това ако не ми се беше случило на мен, щеше да мине за трагикомичен абсурд.
Както и да е. Та по темата. Искам да запитам, има ли някой, който да е минал по тоя път и ако да, какво е направил.
Не съм съгласен да се оставя ей така да ми гледат сеира от ДЗИ. Ако трябва ще се съдим. Имам протокол, който показва, че колата е разбита. Имам и свидетели. Ако някой познава добър адвокат - желателно от Варна, който да се занимае с казуса, моля да предлага контакти за връзка.
Просто този абсурд не трябва да се толерира. Да не говорим за кражбите. Там пък е една друга много широка тема.
Поздрави на всички!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Откраднат AIRBAG - съдействие!!! ДЗИ не плаща!!!
тва ,на което се позовават е ,че ти може да си си го свалил сам ,за да го продадеш. тва им е идиотската логика! не схващам какво трябва да стане ,за да платят липсваща част при разбита кола.
за съжаление тая операция ще ти струва много усилия и пари. делото ще е дълго ,приготви се за дълга обсада. тия имат печени адвокати ,подготвили са се за такива номера и няма да се предадат лесно.
застраховането в България е просто префасониране на мутренския рекет от едно време ,но сега вече не идват да те бият у вас с бухалки да платиш ,а си имат бланки и дружества ,за да ти вземат парите. вярно е ,че има и застрахователни измами ,но защо покрай сухото да гори и мокрото.
жалко за тъпотията ,която ти се е случила ,дано успееш да се пребориш ,но аз не храня големи надежди.
за съжаление тая операция ще ти струва много усилия и пари. делото ще е дълго ,приготви се за дълга обсада. тия имат печени адвокати ,подготвили са се за такива номера и няма да се предадат лесно.
застраховането в България е просто префасониране на мутренския рекет от едно време ,но сега вече не идват да те бият у вас с бухалки да платиш ,а си имат бланки и дружества ,за да ти вземат парите. вярно е ,че има и застрахователни измами ,но защо покрай сухото да гори и мокрото.
жалко за тъпотията ,която ти се е случила ,дано успееш да се пребориш ,но аз не храня големи надежди.
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Колега в общите условия на автокаското на ДЗИ е записано, че за кражба на " детайли, възли и агрегати изплащат до 5 % от застрахователната сума на автомобила" това е максимума който можеш да получиш. Сега те са се опитали най-напред да те хлъзнат без нищо да платят, но ти си този който трябва да ходи да се разправя.Заплашвай ги със съдилища , комисии, размахвай ги тези общи условия и така. Успех.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Факт е, че ДЗИ не плаща задълженията си! И на мен без причина не ми платиха една кола преди време та се наложи 7 години да обикалям по съдилищата, но накрая им се върза двойно като платиха колата, разноските по делото и лихвите за тези години 

Днес от Райфайзен лизинг са се обадили на жена ми, след като им написах писмо. Бла - бла -бла - няма да Ви платят детаила, но ни се обадете ако може. Тъпото е, че колата е на лизинг и става като историята с орела, рака и щуката.
Освен да си съдя лизингодателя за това, че е сключил неизгоден за мен договор за застраховка.
Виждам не само аз съм потърпевш, та ако има някой адвокат, който да препоръчата и ако може и да е от Варна - по разбираеми причини ... ще съм повече от благодарен.
Освен да си съдя лизингодателя за това, че е сключил неизгоден за мен договор за застраховка.
Виждам не само аз съм потърпевш, та ако има някой адвокат, който да препоръчата и ако може и да е от Варна - по разбираеми причини ... ще съм повече от благодарен.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Сега може да напиша пълни глупости, ама аз нова кола на лизинг не съм взимал... То и кеш не съм, но това е друг въпрос
Ако не греша по време на лизинга колата е собственост на Райфайзен, а ти само я плащаш- ако ти е кеф я караш, ако не ти е кеф ще седи на паркинга... Те не са ли длъжни да ти осигурят годен за каране автомобил- това, че ДЗИ не искат да плащат (те са го избрали тоя застраховател) си е тяхна грижа... Я си прочети и лизинговият договор, не само този за каското...
Само не ми се смейте много

Ако не греша по време на лизинга колата е собственост на Райфайзен, а ти само я плащаш- ако ти е кеф я караш, ако не ти е кеф ще седи на паркинга... Те не са ли длъжни да ти осигурят годен за каране автомобил- това, че ДЗИ не искат да плащат (те са го избрали тоя застраховател) си е тяхна грижа... Я си прочети и лизинговият договор, не само този за каското...

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
ms написа:Сега може да напиша пълни глупости, ама аз нова кола на лизинг не съм взимал... То и кеш не съм, но това е друг въпрос![]()
Бъди сигурен,че една банка няма да се прецака по подобен начин.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Аз съм сигурен, но съм виждал и много изгодни за клиента договори от банки- има и пропуски на моменти, не пречи да се провери лизинговия договор все пак...
ДЗИ и Лев ИНС за мен са най-големите мошенници.От Лев Инс за ударена предна броня ми дадоха 12лв?????????Не съм се занимажал и да ги жзимам като разбрах за колко ми е щетата се отказах да се занимавам,щом свърши каското се махам от там....
Днес си говорих с един господин от Райфайзен - застраховки. Общо взето му обърнах внимание, че не АЗ а РББ е собственик на возилото и ще си разгледам договора под лупа с адвокат да видя дали пък не мога да заведа дело с/у РББ затова, че са сключили неизгоден за мен договор и без мое съгласие. Общо взето така и стана, те продължиха договор автоматично за моя сметка и ми пратиха само документите да ги заверя във клона във Варна.
Засега не съм се отказал от борбата но и шансовете не са кой знае какви.
Сега чакаме писмото от ДЗИ да видим какво ще изплащат и след това ще действаме. Аз през това време си търся адвокат, който да ми прегледа нещата и да каже дали може нещо да се направи.
Жалко, че нямаме някой адвокат - член на форума. Може би само с нашите неволи щеше да се препитава повече от добре :-)
Поздрави на всички и дано не ви се случват такива неща :-)
Засега не съм се отказал от борбата но и шансовете не са кой знае какви.
Сега чакаме писмото от ДЗИ да видим какво ще изплащат и след това ще действаме. Аз през това време си търся адвокат, който да ми прегледа нещата и да каже дали може нещо да се направи.
Жалко, че нямаме някой адвокат - член на форума. Може би само с нашите неволи щеше да се препитава повече от добре :-)
Поздрави на всички и дано не ви се случват такива неща :-)
Мое мнение, че не от банката трябва да си търсиш правата, а от застрахователите. Този договор които са сключили със застрахователите щеше да същия която и компания да бяха избрали.
Ето в тази тема някои колеги споменаха, че липсващи елементи се плащат от ЗК може да ги попиташ как го правят.
viewtopic.php?f=4&t=225797&hilit=%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8
Ето в тази тема някои колеги споменаха, че липсващи елементи се плащат от ЗК може да ги попиташ как го правят.
viewtopic.php?f=4&t=225797&hilit=%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Колега според мен трябва най-напред да се разбереш със лизингодателя ти, тъй като те са собственик на автомобила до неговото окончателно изплащане и като такива застраховката автокаско е сключена в тяхна полза. И няма как ти да предявиш техните права пред ДЗИ.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
Така... След дълго ходене по мъките и пращане на маса писма и възражения до ДЗИ и Райфайзен получих два отказа за възстановяване на щетата. Както и да е - преглътнах го. Сега обаче се е получило писмо от РББ, че искат да се възстанови колата до първоначално състояние, което меко казано си е направо подигравка.
Съвсем сериозно търся адвокат, който да разбира от такива неща поне за съвет. За да разбера какво може да се направи по този въпрос. Нямам намерение да дам почти 2 бона за нещо, което не по моя вина е откраднато.
Съвсем сериозно търся адвокат, който да разбира от такива неща поне за съвет. За да разбера какво може да се направи по този въпрос. Нямам намерение да дам почти 2 бона за нещо, което не по моя вина е откраднато.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
feel написа:ДЗИ и Лев ИНС за мен са най-големите мошенници.От Лев Инс за ударена предна броня ми дадоха 12лв?????????Не съм се занимажал и да ги жзимам като разбрах за колко ми е щетата се отказах да се занимавам,щом свърши каското се махам от там....
Стига глупости!
Аз например и от двете компании съм повече от доволен (даже и от трета). Всичко е въпрос на "Свои хора", няма какво да си кривим душата...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2