Въпрос за USPS The United States Postal Service

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за USPS The United States Postal Service

Мнение от Insomniac » 11 Дек 2010, 11:49

Здравейте , търсих бая из интернет и попаднах на вашия форум относно USPS . Ето за какво става въпрос .... Продадох по интернет един акаунт на една игра World of Warcraft се казва ... Обаче момчето което го купи въпросния акаунт е от америка и ми пратил парите по USPS , като ми искаше само адреса където живея без никакви имена да ми иска и т.н... Вчера говорих с него и той ми каза че имал някакъв tracking code вече и че парите (1200 евро) трябвало да дойдат при мен в 07:20 часа на 10/2010г. от тогава не сме се чували и незнам дали найстина е възможно да се пратят пари само до адрес без да се искат имена и т.н.. Да не би нещо да ме върти или ... ?! И ако евентуално има такава вероятност да е пратил парите , как мога да проверя докъде са стигнали и откъде мога да си ги взеема ?! Четох че идвало някакво писмо от митницата че стоката (cargoto) e там . Само че в случая става въпрос за пари ... и ако седят на митницата как ще докажа че са мой ?! По тоя тракинг код ли като им го дам или как ?! Или трябва да чакам пощата да ги вземе от там парите и на място да ми ги донесе на адресса ? И до колко време ще дойдат при мен ? Той ги прати Неделята а сега вече е Събота...
Моля ако имате опит с USPS споделете мнението си , как мога да се добера най после до парите си .... Мерси предварително !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за USPS The United States Postal Service

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2010, 14:18

Отпиши ги. USPS не мисля,че изобщо предлагат такава услуга за чужбина.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Insomniac » 11 Дек 2010, 14:23

защо да ги отписвам ? обясни ми моля те ! Сега бях в централни пощи на гурко и ми казаха че принципно можело да ми пратят така пари но до този момент нямали данни че са пристигнали каквито и да е пари от US...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Дек 2010, 14:25

Ако няма как да си вземеш акаунта обратно ме съмнява да има сила която да го накара да ти прати парите. Защо не избра WU или нещо подобно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Дек 2010, 14:31

На мене неколко от африка,бан гладеш ли ,вече не си спомням,понеже продавам части за БМВ през ипей,а през пейпал ми пращат парите,та тея се кълнат че са ми пратили парите,даже малко повече,които трябвало да им върна като им пратя частите...което си е измама,тая измама е много популярна-пратил съм ти парите,дай ми това което искам...

Потребител
Аватар

Мнение от Insomniac » 11 Дек 2010, 14:33

Разбира се че имам как и то на секундата мога да си взема акаунта обратно , не това е въпроса . Аз съм му дал само една от 4тирите пароли , и мога всеки миг да си сменя паролата която той знае . Така че в негов интерес е да ми прати парите !!! Въпроса е че на него му казали че парите днес в 7:00 сутринта трябвало да пристигнат , само че се чудя къде точно ? В България на границата ли ще са по това време или на адреса който е дал ? щото цял ден съм в нас а никой не е идвал .... И къде мога да проверя докъде са стигнали тия пари и кой точно трябва да ми ги достави ? Това ме интересува ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 11 Дек 2010, 14:52

Помоли го да ти даде Tracking Code и влез http://www.usps.com/shipping/trackandco ... andconfirm, за да провериш текущото им местоположение.
Аз като поръчах едни ръкавици от САЩ, получих известие, че имам пратка в Български пощи. Отидох, платих им ДДС-то и си ги взех.
А другия вариант е той да е пратил парите като препоръчано писмо :roll: :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 11 Дек 2010, 15:55

Пари по USPS????Защо просто не ти ги преведе по сметка?50$ би бил подобен превод,а пощенската услуга е малко по евтина.И дати даде тракинг,ти само ще гледаш до къде е стигнала пратката.Дали е описал какво праща???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2010, 20:06

В Щатите има 100 начина да пратиш пари и за първи път чувам някой да ползва USPS и то за "intangible goods". Ял съм го от разли измамници по Интернет и докато не си видя парите в сметката нищо не пращам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 11 Дек 2010, 21:38

usps не предлагат паричен превод.и без име няма кой да ти даде пари.За пейпал не сте ли чували бре :shock:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Дек 2010, 22:18

онзи или нещо не е разбрал, или те работи.

юеспиес нямат преводен механизъм. начина за пращане на пари с юеспиес е с "мъни ордър" което е на практика чек издаден за определена сума които е застрахован от кражба, изгубване и тн защото юеспиес ти държи парите и на него пише точно от кого и за кого е (имената ви и адреса на изпращача). мъни ордърс са до $500 всеки, струва мисля $4 и можеш да си изкараш колкото искаш. ако е повече от $3000 на ден трябва да се попълни една специална форма.

а като цяло метод за превод без да е указано името на изпращача и на получателя няма. особено пък с юеспиес.

едит: мисля че те работи. единствения начин както казах по юеспипесда ти прати пари е с мъни ордър. а българия не участва в тази схема и не можеш да кешнеш юеспиес мъни ордър в родината: http://www.usps.com/money/sendingmoney/ ... onally.htm
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 12 Дек 2010, 0:00

Колега имай едно на ум. През уестърн юниън прецакаха мен и приятел с общо 2000лв, ужасно ме е яд за което, просто не бях отворил да прочета полиси-то на WU, та според мен е блъф, още повече с USPS...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 12 Дек 2010, 0:32

Колега казвам ти от личен опит наскоро питах, УСПС не се занимават с пари, особенно до бг. Исках така да пратя на баща ми, той си е в БГ ама викам ще е по яко ако ги занесат до него направо, никви банки и чудесии, и питах и жената ми каза че не може !!!!!!!!!! Това е трик, използван от измамници, за да спечелят време. Аз продавам и по ибей, но там ползвам пейпал, верно за трансфери е да го наречем не е скъпо, но много сигурно....

Потребител
Аватар

Мнение от Insomniac » 12 Дек 2010, 7:56

Мисля че след всичките тези отговори които ми дадохте , единственото което мога аз да направя е да замразя Акаунта който му продадох и да му сменя паролата докато не видя парите си кеш ПРЕЗ EASY PAY , PAYPAL or nqkoq svqstna firma koqto shte mi gi prevede za 10 min. !!! Казах му на тоя келеш че единствения начин да ми е пратил парите (от това което подразбрах от вашите думи е...) че да ги е пратил като колет/писмо или документ в плик , който не е уповестен че има пари в него , и че при този вариант ще го видят на митницата с скенер и ще го конфискуват или каквото там искат да го правят - мен не ме е грижа , но нямма да стигне до мен . Казах му че ако наистина иска да купи акаунта ще ми прати парите по Western Union ili Easy pay и т.н... Мерси много на всички за коментарите и помощта ви !!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Дек 2010, 12:23

Само Paypal... ония 100% има Paypal акаунт...

Следваща

Назад към Извън Темата