как си намирате работа?
Модератор: Общи модератори
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: как си намирате работа?
Досега аз съм работил на 5 места и 3 от тях, включително и сегашната ми работа са намерени с връзки. И не ме е срам да го кажа. В крайна сметка намирането на работа въобще не е толкова лесно. Аз също бях в това положение - завършил техникум, карал съм два кирливи стажа през летата, но нищо. И това, докато не те назначат някъде с връзки или да случиш на готин шеф, който би се хванал да те учи. На една от работите без връзки случих на такъв човек. Почнах като гумаджия, въпреки, че в сервиза нямаше особена нужда от такъв и въпреки, че бях предупредил, че не съм сменял гуми никога, но прекия ми началник се оказа печен и ме нае.
Та като се махнах оттам си търсих пак работа като луд няколко месеца и не знам още колко щях да търся, ако пак не ме бяха наели с връзки, за съжаление понякога се налага това и смятам, че е нещо нормално.
Не че не можеш да си намериш работа по нормалния начин, но както казаха по-горе - изискванията са до небето, а заплатата винаги е "от 300-800 лв, в зависимост от постигнатите резултати" или някаква подобна глупост, в такъв слчай разбирай 300 лв
И имено затова не съм си намирал много работи по нормалния начин и често се прибягва до връзките. Не че съм капризен или нещо такова, и аз съм работил мръсни работи, но накрая прецених, че в крайна сметка трябва всеки човек да си цени труда и ако всеки мислеше по този начин със сигурност щяха да са по-добри условията на много места.
Та като се махнах оттам си търсих пак работа като луд няколко месеца и не знам още колко щях да търся, ако пак не ме бяха наели с връзки, за съжаление понякога се налага това и смятам, че е нещо нормално.
Не че не можеш да си намериш работа по нормалния начин, но както казаха по-горе - изискванията са до небето, а заплатата винаги е "от 300-800 лв, в зависимост от постигнатите резултати" или някаква подобна глупост, в такъв слчай разбирай 300 лв

И имено затова не съм си намирал много работи по нормалния начин и често се прибягва до връзките. Не че съм капризен или нещо такова, и аз съм работил мръсни работи, но накрая прецених, че в крайна сметка трябва всеки човек да си цени труда и ако всеки мислеше по този начин със сигурност щяха да са по-добри условията на много места.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Ами аз да си кажа си намерих работа много лесно.Влезнах в сайт на фирма занимаваща се с това,което исках да работя,писах им мейл.След 5 минути ми звъннаха,а след един ден бях назначен
Обаче тва кат се има предвид,че работата ми не е много разпространена длъжност и имам стабилен стаж в САЩ.
Истината обаче е,че в действителност сме си зле от към работни оферти,щото реално не виждам как може човек без стаж да си се издържа сам и да води нормален живот щото масово заплатите почват от 300лв в по-малките градове и около 500лв в по-големите.В белите държави тоя момент го няма,тва от първа ръка

Истината обаче е,че в действителност сме си зле от към работни оферти,щото реално не виждам как може човек без стаж да си се издържа сам и да води нормален живот щото масово заплатите почват от 300лв в по-малките градове и около 500лв в по-големите.В белите държави тоя момент го няма,тва от първа ръка

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Това нашето е пълна боза просто.
Завършил съм Топлоенергетика и имам по тази специалност 2 професии и квалификации и никъде не мога да започна работа-навсякъде имали хора, обаче безработицата е на 6. И в техническия влезнах учих съвсем малко там и се отказах понеже са кретени и там и видях, че това което се учи там аз вече съм го учил(по специалността става въпрос), но с тази разлика, че преди имато ми ще пише инж. после.А сега да ви разкажа и по какво си приличат вишист(инж.) и такъв със средно и по какво се различават - приличат си по това, че работят наравно и взимат едни и същи пари и се различават по това, че единия понеже е инженер и знае много му създават повече работа и най-вече му възлагат да се занимава с идиоти по цял ден.Това съм го видял с очите си и съм го чул с ушите си и това е и причината сега да не уча, а да търся работа, засега без успех, но се надявам че ще ми излезне късмета. Да не говоря, че така са устроени нещата, че без връзка някъде не те взимат.Примерите са хиляди

Завършил съм Топлоенергетика и имам по тази специалност 2 професии и квалификации и никъде не мога да започна работа-навсякъде имали хора, обаче безработицата е на 6. И в техническия влезнах учих съвсем малко там и се отказах понеже са кретени и там и видях, че това което се учи там аз вече съм го учил(по специалността става въпрос), но с тази разлика, че преди имато ми ще пише инж. после.А сега да ви разкажа и по какво си приличат вишист(инж.) и такъв със средно и по какво се различават - приличат си по това, че работят наравно и взимат едни и същи пари и се различават по това, че единия понеже е инженер и знае много му създават повече работа и най-вече му възлагат да се занимава с идиоти по цял ден.Това съм го видял с очите си и съм го чул с ушите си и това е и причината сега да не уча, а да търся работа, засега без успех, но се надявам че ще ми излезне късмета. Да не говоря, че така са устроени нещата, че без връзка някъде не те взимат.Примерите са хиляди

висше нямам ,по време на криза имам пре достатъ4но работа ,
други 2ма големи в бранша искат да ме вземат ,
ама съм си доволен от сегашното место ,
връзки нямам ,
взеха ме на работа след 3 дневна проба
имам доживотен договор (след първия ,който беше за 6мес.)
на 22 съм
късмет ли е кво ли е ??
други 2ма големи в бранша искат да ме вземат ,
ама съм си доволен от сегашното место ,
връзки нямам ,
взеха ме на работа след 3 дневна проба
имам доживотен договор (след първия ,който беше за 6мес.)
на 22 съм
късмет ли е кво ли е ??
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
да си жив и здрав, ма я само да ме светнеш къв е тоя доживотен договор, че не съм чувал!?? доживотен докато е жив шефа или ти докато си!?
връзките са за тва-да се ползват! тва е някакво приятелство ,познанство ,нещо...! но да говорите ,че само с връзки се решава въпроса с работата е смешно. има много примери обратно на това,което твърдите.
връзките са за тва-да се ползват! тва е някакво приятелство ,познанство ,нещо...! но да говорите ,че само с връзки се решава въпроса с работата е смешно. има много примери обратно на това,което твърдите.

indefinite
.....and there is no date scheduled for the exchange rate mechanism ending so it will be for an indefinite period.
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
договора е безсрочен, а не безкраен или доживотен. имаш със сигурност клауза как може да се прекрати -сигурно е с един месец предизвестие. просто няма краен срок, който да е записан ,че приключва договора. естествено тва е по-добрият вариант, щото ако си на изпитателен срок могат да ти кажат ,че утре не им трябваш и нищо не можеш да направиш....
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
skisa е прав, след изтичане на 6-месечния изпитателен срок договора става безсрочен

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз си намерих работата тук от БМВ-форума
Един колега беше пуснал обява,пратих му ЛС,видяхме се и след 1 седмица почнах и така вече 3 години...

Един колега беше пуснал обява,пратих му ЛС,видяхме се и след 1 седмица почнах и така вече 3 години...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Как си намираме работа ли... точно никак. Аз съм току що завършил Електрото в Русе. Изобщо не се интересувам от тези неща, просто това училище ми се стори добро за мен. Следователно и не търся работа в тази област. Но мои връсници търсят, и то усилено, както си му е реда - с документа за професионална квалификация, с дипломата и какви ли не документи... и не - не става. Навсякъде лъжат, или имат непосилни изисквания. Аз месеци наред вече търся работа - няма значение каква, просто нещо което мога да върша. Имам автобиографии във всеки супермаркет в града... Резултат няма. И честно казано се обезнадеждавам, защото не само аз съм в това положение. Така че 2011 ще дойде с надеждата да си намеря каквото и да е - просто да имам някакви постоянни доходи, макар и минимални. Пожелавам и на вас късмет, че си е е**ло мамата направо 

От jobs-a първата, оттам навлязох в сферата, която обслужва фирмата. После в различни конкуренти, къде с късмет, къде с връзки. Сега, никак! 

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Първата работа си я намерих чрез джобс.бг, ако може да се нарече работа ... и до сега си взимам по 500 лева на месец. 2011 завършвам счетоводство и контрол бакалавър, естествено ще запиша веднага и магистратура. От 6 месеца търся работа по специалността, но както другите които завършват в момента и аз се оплаквам от тези изисквания за стаж от 2-3-5 години. Нямам резултат по този въпрос.
Между другото сега мисля да започна да се занимавам и с мрежов маркетинг, някои го наричат "бизнеса на бъдещето", даже прочетох книгата на Робърт Кийсаки "Бизнес школа", която ме мотивира още повече. Той дефинира този вид маркетинг като да помагаш на другите да станат богати. Поразрових се малко и набрах информация за една немска фирма, която работи по този начин и е от 3 години на българския пазар, свързах се с някои хора от нея и ми казаха, че тия първите които са почнали там преди 3 години в самото начало взимат по 8 бона на месец, и тенденцията е доходите постоянно да нарастват, теоретично е до безкрайност. Някой би ли изразил мнение по този въпрос, като цяло мисля че това е гениално, но ние българите сме страшни скептици и не вярваме в нищо. Един колега от Варна беше започнал и на 2-рия месец си докарваше по 400-500 лева допълнително, но сега каза че нищо не взима ... Знам, че в началото ще е много трудно, но все пак ако може някои да изрази мнение. Все пак работата е да се изкарват пари, а с този вид бизнес за 3-4-5 години можеш да се осигуриш до живот(буквално) и да не работиш повече независимо дали имаш образование и на колко години си. Та донякъде е по темата
Между другото сега мисля да започна да се занимавам и с мрежов маркетинг, някои го наричат "бизнеса на бъдещето", даже прочетох книгата на Робърт Кийсаки "Бизнес школа", която ме мотивира още повече. Той дефинира този вид маркетинг като да помагаш на другите да станат богати. Поразрових се малко и набрах информация за една немска фирма, която работи по този начин и е от 3 години на българския пазар, свързах се с някои хора от нея и ми казаха, че тия първите които са почнали там преди 3 години в самото начало взимат по 8 бона на месец, и тенденцията е доходите постоянно да нарастват, теоретично е до безкрайност. Някой би ли изразил мнение по този въпрос, като цяло мисля че това е гениално, но ние българите сме страшни скептици и не вярваме в нищо. Един колега от Варна беше започнал и на 2-рия месец си докарваше по 400-500 лева допълнително, но сега каза че нищо не взима ... Знам, че в началото ще е много трудно, но все пак ако може някои да изрази мнение. Все пак работата е да се изкарват пари, а с този вид бизнес за 3-4-5 години можеш да се осигуриш до живот(буквално) и да не работиш повече независимо дали имаш образование и на колко години си. Та донякъде е по темата

Не иска да звуча, като поредният мрънкащ младеж......ама в последните няколко месеца се опитвам да си намеря работа по специалността, защото завършвам, но с нулевуспех. Просто с тези изисквания за квалификация не искам да знам кога ще успея да ги покрия при положение, че имам някакъв опит в сферата, в която ми е специалността, но даже и за едно интервю не са ми се обадили. Всичко е един голям параграф 22, от който никой няма полза.....Не знам, може и причината в мен да е ама си мисля, че има нещо крайно сбъркано в цялата система в България към момента.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Не искам да се хваля или нещо подобно! Преди 9 год си намерих работа като охранител в една фирма с около 100 служители тогава! Бях най-малкия-само на 20 год тогава! От 1 година вече я управлявам тази фирма,а от няколко месеца започнах и нещо частно-лично мой бизнес! Мога вече да се откажа от охранителната работа,но просто тази фирма ми е дала всичко до сега!! Малко ми е натоварено сега,но няма накъде-трябва да се работи