Питане проблем с щета в ОЗК съвети!
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Питане проблем с щета в ОЗК съвети!
Здравейте колеги, въпроса е в това че един мой приятел го удариха отдясно във вратите, мина си оглед по Автокаско в Общинска Застрахователна Компания (ОЗК) след това направиха втори оглед за допълнителни щети по оборудването на колата и всичко уж беше наред но... вече втори месец не му изплащат обезщетението по сметка. Звъня няколко пъти, отговаряха му че понеже е по банка се бави, щетата била пусната за плащане и тн. всеки път е до края на седмицата така цели осем седмици. Всички изискани от застрахователя документи са представени и колата е ремонтирана вече но пари няма. Въпроса е към хора с опит и препатили от подобни глупости - Какво да прави за да си получи парите и колко е законовият срок в който имат право да забавят плащането?
Re: Питане проблем с щета в ОЗК съвети!
15 дни максималният срок в който трябва да платят, или мотивирано да откажат плащане. Може да направи три неща: или да се обърне към Комисията за финансов надзор, или към адвокат или да седи и да чака. Първия вариант е най-евтин, но се проточва поне месец.
Без да се плашиш много, но ОЗК е на Христо Ковачки, а принципно той е познат с неохотното си плащане.
Достатъчно е да влезнеш в сайта на ОЗК и да видиш една дузина от стотиците му фирмите като акционери в ОЗК. Чудно пране на пари.
http://www.ozk.bg/about/h101.html
Успех ти желая, и дано приятелят ти си получи парите.

Достатъчно е да влезнеш в сайта на ОЗК и да видиш една дузина от стотиците му фирмите като акционери в ОЗК. Чудно пране на пари.
http://www.ozk.bg/about/h101.html
Успех ти желая, и дано приятелят ти си получи парите.
Да караш Peugeot е страст!
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за бързите отговори
Към Eva* колежке да ти кажа не се стреснах особено, но си мисля в понеделник да го пратя да отиде до комисията по финансов надзор и да видим какво ще се получи.
Някак ми се струва нелогично при положение, че не си виновен и единствената ти грешка е да избереш неподходящата застрахователна компания някак е тъпо да те мотаят и да не можеш да си вземеш парите, да не говорим че по опис на щетата му писаха смяна на външен панел на вратата на Е34
(външната ламарина) и на въпроса от къде да я купим имаше само чесане по главата и ".. Ъъъ продават сее ...."
.

Към Eva* колежке да ти кажа не се стреснах особено, но си мисля в понеделник да го пратя да отиде до комисията по финансов надзор и да видим какво ще се получи.
Някак ми се струва нелогично при положение, че не си виновен и единствената ти грешка е да избереш неподходящата застрахователна компания някак е тъпо да те мотаят и да не можеш да си вземеш парите, да не говорим че по опис на щетата му писаха смяна на външен панел на вратата на Е34

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Здравейте, радвам се че сте зачекнали тази тема която според мен си е доста важна и искам и аз да ви попитам нещо.Имам заведена щета по гражданска отговорност и ако може да ми кажете и там ли е 15 дни срокът за изплащане?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Намери се отговорът http://www.grajdanska.net/go/65-srok-pl ... hovka.html
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Готино. При забавяне над 15 дни се съставя акт на застрахователя, който според съдебните решения е между 2500 и 3000 лева. Остава просто да се обадиш в КФН. Като гледам средната стойност на една щета и глобата, май имат сметка да си спазват срока.
Touring & windsurf club
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
Щe разберем вчера е подал жалба в КФН така че скоро ще има резултат някакъв а от ОЗК му казали за пореден път че парите са наредени за плащане по сметка но понеже щетата е над 500лв. и затова се бавела. Както казах жалбата е подадена ще видим, ще споделя когато имам резултат.
8 мнения
• Страница 1 от 1