Кои са най здравите коли за българските пътища?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

zxsport
Аватар

Re: Кои са най здравите коли за българските пътища?

Мнение от zxsport » 05 Дек 2010, 22:07

Като бивш собственик на Е34 (в продължение на 5 год.) и настоящ на "железния" 124 (от година), поддържани без компромиси мисля, че има и много по-здрави от тях ... За мен (личен опит) колата, заслужаваща 1-во място е ФОРД СИЕРА - '88'г., седан, 2000 карб, 105 коня ... 3 години се мъчех да я счупя и не успях ... ама какво ли не съм опитвал и не успях ... проблеми съм имал само с гърнето (закачих го, аз съм си виновен) и алтернатора, който се мокреше поради това, че предишния собственик беше изхвърлил кората под ДВГ ... Продадох я ЕДИНСТВЕНО защото нямаше климатик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Дек 2010, 23:38

benzin написа:От известно време се чудя, кои са колите които издържат на нашите разбити пътища, поддръжката им е евтина и има много части за тях? За момента се сещам за полицейските астри, голф 4, и хюндай лантра(таксиметровите) Кажете вашите мнения по въпроса?

на нашите условия-пътища,финансови възможности,желание за поддръжка и т.н. издържат старите елементарни автомобили.
астра g,голфе 4,хюндай въобще не са коравели.
тука всеки хвали квото е имал,ама има малко врътки.ако си взел автомобил в добро състояние, карал си няколко години,сменял си най-нужните неща,после продажба и накрая-абе мн здрав излезе.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 05 Дек 2010, 23:41

прав си колега секи прави един куп работи и накрая колата излиза най здравата :lalala:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 06 Дек 2010, 0:39

Бай ЗИЛ-е и бай Йосиф :mhihi:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ..
Мечтае да кара: M, M, M, M.....

Мнение от Vantage » 06 Дек 2010, 12:05

Деу Ланос...в момента карам такова. Е, няма толкова здраво добиче. Въпреки всичките мъки трапове по пътищата, не е мръднало. Не случайно има много такива таксита.
Даже се привързах към тази кола... :mhihi:
Последна промяна Vantage на 07 Дек 2010, 3:38, променена общо 1 път
...there is no replacement for displacement...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 07 Дек 2010, 0:03

kemakozeE36 написа:Бай ЗИЛ-е и бай Йосиф :mhihi:

първото харчи като е39 м5 второто сигурно повече а третото има историй за него с едни прекрасни цифри от 70-80 на 100 :mhihi: :mhihi: :mhihi: са колко е вярно не знам но доста народ говори за тия цифри... така че на са уместен пример според мене :) може да са здрави ама къде ще тръгнеш по софия с третата машина....

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 07 Дек 2010, 0:06

Vantage написа:Даже се превързах към тази кола... :mhihi:

:mhihi: Как се прЕвърза, я покажи :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 07 Дек 2010, 1:22

P1tbuL написа:

първото харчи като е39 м5 второто сигурно повече а третото има историй за него с едни прекрасни цифри от 70-80 на 100 :mhihi: :mhihi: :mhihi: са колко е вярно не знам но доста народ говори за тия цифри... така че на са уместен пример според мене :) може да са здрави ама къде ще тръгнеш по софия с третата машина....

Втората и третата са един и същи звяр, да харчат много наистина, но много ми се иска да тръгна с едно такова животно из София да видя кой ще ми отнеме предимство или ще ме засече :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Дек 2010, 11:46

Хаха, един на село имаше такъв Московец и му викаше Варела, щото му трябвал 1 варел бензин да иде до съседното село и да се върне :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 07 Дек 2010, 13:05

kemakozeE36 написа:
P1tbuL написа:

Втората и третата са един и същи звяр, да харчат много наистина, но много ми се иска да тръгна с едно такова животно из София да видя кой ще ми отнеме предимство или ще ме засече :mhihi:

е то е ясно че ше си цар :mhihi: :mhihi: :mhihi: за около 2 километра ... просто защото не са толкова на близко бензиностанцийте :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 12 Дек 2010, 14:27

Този москвич по горе го имаме на село и ако не се лъжа се палеше с манивела хаха :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Дек 2010, 15:43

angel57 написа:Този москвич по горе го имаме на село и ако не се лъжа се палеше с манивела хаха :yes:

Хахх, колко са невежи младежите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Дек 2010, 16:38

angel57 написа:Този москвич по горе го имаме на село и ако не се лъжа се палеше с манивела хаха :yes:

И така може да се запали и това е екстра, когато ти умрат токовете. Единствената електроника в него е радиото, ако го има. Няма хидравлика :shock: , дори няма серво усилване на спирачките, бензиновата му помпа е механична :shock: Може да се кара съвсем спокойно с вода и не се скапва водната помпа, на верига е. Запалването е с чукче и бобина :shock: интериорът е корав, двигателя даяни на всичко дето прилича на бензин, повечето части са му по-евтини от кутия цигари(като нови). Щарнирите му се ремонтираха като се сменяваше само пластмасовата част, която беше стотинки. Ако не се лъжа можеше да се смени само маслото на амортисьорите и ставаха като нови. На един приятел баща му насред Германия(социалистическата) на една поляна на такъв Москвич беше сменил гарнитура на главата (за което се заклевам). Корава машина :bowdown: :bowdown: :bowdown: Само не търсете комфорт. Това е нещо като паркетен танк. Зимата се слагаха гуми от електрокар и една торба пясък в багажника и с подходящ шофьор ставаше по проходим от: Хюнадай Санта Фе, Субару Форестър, Фрийлендър, Джиповете на Волво(не ги знам как се казваха), Рав 4, Джиповете на Рено, Пежо и Ситроен, БМВ Х 5 с неподходящи гуми, Туарег, всички куатра на конкуренцията и всички знайни и незнайни изгъзици наречени СУВ. Както казах корава машина :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: , символ на времената когато мъжете не се епилираха и не носеха обици, когато мъжете ходеха в армията а тези които не ходеха го криеха от срам, когато ловците стреляха по диви прасета а не по чинийки, когато водката не беше с вкус на ябълка, когато коктели пиеха само жените а метросексуалните си бяха чисти педераси. Имаше времена когато мускули се правеха с висене в залата по цял ден а не с разни бози, наречени хранителни добавки. Бяха сурови времена и ни трябваше сурова машина за да издържи. Както казах Москвича се явяваше нещо като паркетен танк или БТР :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 12 Дек 2010, 17:25

ukelichko написа:

И така може да се запали и това е екстра, когато ти умрат токовете. Единствената електроника в него е радиото, ако го има. Няма хидравлика :shock: , дори няма серво усилване на спирачките, бензиновата му помпа е механична :shock: Може да се кара съвсем спокойно с вода и не се скапва водната помпа, на верига е. Запалването е с чукче и бобина :shock: интериорът е корав, двигателя даяни на всичко дето прилича на бензин, повечето части са му по-евтини от кутия цигари(като нови). Щарнирите му се ремонтираха като се сменяваше само пластмасовата част, която беше стотинки. Ако не се лъжа можеше да се смени само маслото на амортисьорите и ставаха като нови. На един приятел баща му насред Германия(социалистическата) на една поляна на такъв Москвич беше сменил гарнитура на главата (за което се заклевам). Корава машина :bowdown: :bowdown: :bowdown: Само не търсете комфорт. Това е нещо като паркетен танк. Зимата се слагаха гуми от електрокар и една торба пясък в багажника и с подходящ шофьор ставаше по проходим от: Хюнадай Санта Фе, Субару Форестър, Фрийлендър, Джиповете на Волво(не ги знам как се казваха), Рав 4, Джиповете на Рено, Пежо и Ситроен, БМВ Х 5 с неподходящи гуми, Туарег, всички куатра на конкуренцията и всички знайни и незнайни изгъзици наречени СУВ. Както казах корава машина :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: , символ на времената когато мъжете не се епилираха и не носеха обици, когато мъжете ходеха в армията а тези които не ходеха го криеха от срам, когато ловците стреляха по диви прасета а не по чинийки, когато водката не беше с вкус на ябълка, когато коктели пиеха само жените а метросексуалните си бяха чисти педераси. Имаше времена когато мускули се правеха с висене в залата по цял ден а не с разни бози, наречени хранителни добавки. Бяха сурови времена и ни трябваше сурова машина за да издържи. Както казах Москвича се явяваше нещо като паркетен танк или БТР :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Е да ама нали се сещаш, че сега времената са такива, че радиото е на 60 см. от теб, обаче трябва да си сменяш станцията с дистанционно, че не можеш да завъртиш 3 пъти чекръка и да си отвориш прозореца, немислимо трудно е да си заключиш една по една вратите, да не говорим за тези, които са с кашкавалени крачета и ръчички и без АБС и хидравлика колата не е кола, за климатик дума и да не става ако го няма нищо не е все едно, понеже баба ми се в коли с климатик се е возила.
Колегата ukelichko е много прав.Кой каквото иска да си приказва тези коли могат да научат хората на много неща и всичко е до стопанисване, а спирачките особено когато са добре регулирани са по-добри от на доста нови коли.Говоря от опит, не си измислям.
"Ма Ладата гние" е Мойта що не изгни?
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 12 Дек 2010, 17:41

Бахти яката Лада гаражна!
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата