за човешкия живот....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

за човешкия живот....

Мнение от DEFLEPPARD » 26 Дек 2005, 13:14

прочетох няколко теми (стари но някои от тях все още актуални) и почти винаги ми кипва кръвта като прочета нещо от сорта на "карам си аз със 180 с 4 човека в колата...."
за съжаление (май само мое обаче) все повече и все повече чета и слушам подобни неща... наскоро един ми каза "аз ще карам както си искам - щом някой се е качил в колата ми да му бере гейлето" и в следващия миг предлага на 2-3 колежки да ги повози...
някой карат пияни и казват "не ми пука пияните и господ ги пази"
много хора шофират без да мислят за околните и да си дават сметка какви рискове поемат и какво може да стане - а като ги предупредиш или се опиташ да им дадеп съвет следва "ти ли ще ми кажеш бе" или "удари са през устата и чукни на дърво да не става" и прочие - продължават по същия начин....

ще ми се тука всеки да си напише по ясен начин какво му е мнението по тоя въпрос и да обясни защо мисли така?
бихте ли карали пияни?
бихте ли возили хора?
бихте ли се правили на "мъж" пред тия които возите?
бихте ли рискували животите им?
пука ли ви за тях въобще?
давате ли си сметка за евентуалните последствия или просто натискате педала и тва е?
създавате ли опасности за останалите участници в движението ? харесва ли ви това?
готови ли сте да поемете отговорност ако катастрофирате и бъдат наранени или убити хора които сте возили ?
или кво ви пука... всеки си носи сам отговорност ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 26 Дек 2005, 14:09

"много хора шофират без да мислят за околните и да си дават сметка какви рискове поемат"

:OT: Много хора така живеят, не само шофират ;)

На думи всички сме много примерни & много велики. И всички можем да критикуваме & да даваме акъл. Всички сме виждали & знаем, че 1 кола се превръща в купчина желязо или в тотална щета за секунди. И какво от това. Всички караме както си знаем. Правим се на морални и тц-каме с език, а когато седнем зад волана газта все не е достатъчна... Просто мнение... don't pay attention, щото аз веднага мога да кажа: "не карам пила", "не се правя на мъж, 'щото всъщност съм жена", "отговорна съм", "пука ми за целия свят"... И какво от това. 1 секунда невнимание и тоя пост се обезсмисля, а аз оставам спомен...
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 26 Дек 2005, 15:16

абе защо по коледа трябва да четем само такива теми ?! :evil: :evil:

ми всеки е поемал рисскове веднъж или повече ... и е застрашавал чужд жувот ... и сега дай по празниците да вземем да се подсещаме ...

айде стига вече :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 26 Дек 2005, 23:18

Ами то точно по празницте се пие и се кара най-много, така че сега му е времето.Аз лично почти не пия, може бира или хубаво уиски и пиян не съм карал никога.Виж сега пияни хора съм карал :winky: Шофирам по много и в града и на дълъг път често.Ако се налижи някъде да пиина повечко винаги си тръгвам с такси или оставам и за през нощта :winky: ....... и да обобщя това поучително 8) изказване: еднакво опасно е да караш кола и да ходиш пеша
Изображение

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 27 Дек 2005, 0:01

Това си е поредната тема в която всеки пише от гледната точка на добрия самарянин,а запали ли колата..... има хора дето цял живот си карат пили и нищо не са направили има и такива дето са по-зле от пияни на пътя и са прегазили някой! Всичко е въпрос на съдба, късмет, стечение на обстоятелствата, ангели хранители, късмет на новобранеца и каквото си искате още ако ти е писано си става :shock:
Сигурен съм, че много от хората които пишат и ще пишат в тази тема са нарушавали някой от принципите които описа деф и аз не съм изключение:
Карал съм пиян даже мъртво пиян (доста пъти), веднъж заспах веднага след като загасих двигателя, сега вече не карам пиян просто защото и не пия! (не съм горд с тези си постъпки)
Пиян никога не съм возил хора (защото и те си имат коли... )
Не се правя на мъж (това го е направила природата) като карам просто си правя кефа (когато карам за кеф) може би съм маааааааалко ама много малко по-внимателен ако возя някой!
Това бихте ли рискували живота им е много относително!
Е пука ми за тях и какво?
Ако винаги си даваш сметка за възможните последствия от всичко което правиш няма смисъл да живееш, ако заспиш може да се задавиш със слюнката си и да умреш нали?
На всеки се е случвало да създаде някаква опасност...
Ако винаги мислим за последствията... (4 реда по-нагоре)
ВСЕКИ СИ НОСИ САМ ОТГОВОРНОСТ!!!

Айде сега ме оплюйте,но не съм единствения който ги мисли тези работи!

П.С. По-късно може и да си затрия мнението или да ми го затрият защото съм малко кофти настроен и все пак има истини в написаното!
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 27 Дек 2005, 4:23

от как жена ми зе книжка .. после и ми зе колата .. си пия колко ми е кеф и си викам шофера да си ме прибира .. иначе твърдо НЕ :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 27 Дек 2005, 10:57

хмм... последно време не съм мн на себе си.. взе да ми се случва да виждам свои постинги и да се чудя кои пак ми е влизал с паролата.. маи съм влязъл в цикъл нещо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

обаче въпреки всичко тука има доста истина.... само дето съм пропуснал да си изкажа мойто мнение... или може би нарочно не съм го направил.. не знам... както и да е

щеше ми се да не се пише в стила за който ник1 говори
"Това си е поредната тема в която всеки пише от гледната точка на добрия самарянин,а запали ли колата..... " то може и да не е така де - не знам :)

та тхат'с ме:

- не бих карал пиян и не карам пиян - факт е че почти не употребявам алкохол вече... веднъж замалко да си с колата от едно пиянско събиране но Приятелите ми ми скриха ключовете от колата - дали щях да тръгна не знам но съм им благодарен че са го направили.... (малко след това припаднах и на сутринта се събудих под масата...) но никога не съм и смятам никога занапред да не карам пиян ! позволявам си да карам след 1-2 бири - но не повече!

- по принцип не обичам да возя хора - това само по себе си е отговорност, която като цяло нямам желание да поемам - но когато се наложи и кача някой или някои в колата карам напълно безопасно !

- никога! по-горе е обяснено защо! а и предпочитам да се доказвам по други начини.. ;) дори съм имал случаи да споменавам на някой приятел че искам да карам бърза кола и ответната реакция да е била "закво ти е бърза кола? ти не караш по тоя начин! дори гуми не съм те виждал да въртиш..." а отговора ми е "и никога няма да ме видиш - поне не докато си в колата !"

- никога не бих си позволил да рискувам чужд човешки живот... не знам защо - може би така съм възпитан но смятам че никой няма право да посяга на друг човек по какъвто и да било начин и да взима решения вместо него ! и дори когато тоя човек се е качил доброволно в колата, и дори когато иска да бъде "повозен" отказвам защото смятам че нямам право дори и той да го иска... често хората не осъзнават какво искат.....

- малко са хората за които ми пука истински - тва са семейството ми и няколко приятели които се броят на пръстите на ръцете - много често съм возил хора за които не ми пука грам (колеги, познати, колеги в работата) но принципът си остава същия - никога не рискувам чужд живот и карам внимателно !

- в 99,99% от случаите първо мисля и после предприемам действията които ще предприемам - често се отказвам от тях.. има случки които също се броят на пръсти когато съм правил глупости - обикновено се усещам веднага след това и ги запомням, ако не зе цял живот поне до момента ги помня и не ги повтарям !

- винаги се стремя да карам безопасно ! винаги пазя участниците в движението пред мен, зад мен, отстрани, пешеходците и т.н.
за пример ще дам една случка:

булевард, две ленти в едната посока, кръстовище без сфетофар - имам знак "стоп" винаги има доста коли, само дясната лента е разрешена за преминаване, лявата е със щриховка "на раиета" спрял съм трета или четвърта кола точно пред пешеходната пътека, пешеходците виждат че всички коли в дясната лента са спрели, но в другата нямат видимост, тръгват да пресичат, а аз виждам в страничното огледало че се задава кола в дясната лента - тръгвам напред, свирвам с клаксона и преча на пешеходците да минат - обикновено реакцията е че се стряскат, някой почват да ме псуват - но малко след това минава колата която те не виждат, когато е чисто им махвам да преминат
не случайно я давам за пример - хората се стряскат, аз отнасям псувни, рейсърчето което кара бързо в забранената лента преминава безопасно и започва да се мисли за още по-добър шофьор - но така са ме учили да пазя всички около мен поне доколкото ми стигат силите! въпреки че в тоя, както и в ммного други случай излизам от ситуацията като "загубеняка" !

-вече казах че не обичам да поемам отговорността за чужди хора, но когато ги возя автоматично си я поемам, както и всички - дори по закон мисля че е така.... просто нямаме избор - избора е дали да качим хората и как да караме ако са при нас......

П.С. всеки има нужда от тръпка, от адреналин... да направи нещо лудо, да поеме риск, да се почувства жив - това го разбирам, аз също го изпитвам.... но смятам че за всичко си има време и място - за това също.. аз също карам доста бързо - често с по 50-60км/ч над ограничението, също натискам педала на газта до дупка на магистралата, също взимам завои на ръба на излитане в канафката (в моя случаи и в морето)
НО си позволявам да карам по този начин само когато не возя хора и не създавам опасности за останалите участници в движението (което в повечето случаи означава че просто няма други участници)
само един човек съм возил с опасни скорости (от рода 200+) и винаги когато го видя да си слага колана разбирам че съм прекалил и връщам газта !

поради тия мои принципи и начини на мислене предполагам съм си спечелил имена глупак, загубеняк, бъзльо и т.н. и т.н. (сигурно брой нямат - за жалост никой не ми ги е казал в очите тия определение за да мога да ги изброя всичките)

може би затова и пуснах тая тема - за да си сверя часовника, да видя аз ли съм идиота тука или просто последно време съм обграден от неиздържали рейсърчета ? и не визирам форума а обстановката като цяло - била те виртуална или реална.....

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 27 Дек 2005, 16:10

:ahah: Като е толкова опасно и рисковано да управляваш автомобил и не ти се поемат отговорности - купи си колело :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: за човешкия живот....

Мнение от didkata_s » 27 Дек 2005, 16:31

DEFLEPPARD написа:

бихте ли карали пияни?
бихте ли возили хора?
давате ли си сметка за евентуалните последствия или просто натискате педала и тва е?
създавате ли опасности за останалите участници в движението ? харесва ли ви това?
готови ли сте да поемете отговорност ако катастрофирате и бъдат наранени или убити хора които сте возили ?

по начало не пия
да хора возя
не бих рискявала ничий живот
ми пука ми естествено

но не е в това въпроса
дайте да тръгнем от начало....
четем о вестници и гледаме по телевизията
14 годишно момче прегази с лада пенсионерка ....и т.н и т.н.

да не говорим и самото искарване на книжката
когато аз карах курсовете това, че татко ги познаваше всички там беше едно на ръка
реших си листовките с две грешки
на курмуването нямах проблеми щото си карах и от преди

на курмуването с мен преди испита идваше едно момче
е момче момче на.....30 да речем....
беше ме страх да се возя дори
не пускаше мигачи колата придърпваше
влизаше в насрещното

на испита беше с мене
казаха му да седне еди къде си - далечко от другите
излезе последен
и се сещате за какво иде реч....

а пък съвсем отделен е въпросът, че имаше и две момичета, които се яваваха и двете за трети път и пак ги скъсаха

аз съм твърдо против даването на книжки на жени....
а ако имат право да имат тоя документ да е с незнам и аз какви испити....

едно е да видиш некадърна жена зад волана
друго е некадърен мъж...
а когато второто се случи.....вече нещата не са добре...

а ги има много некадърните мъже...много

а колкото до пиенето...возила съм се само при един пиян човек - баща ми...не ме е било страх
незнам защо
може би защото си го може
може би защото ми е баща

а когато излезем с приятели и се натаралянка шофера....
или се прибирам с такси или карам аз
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didkata_s » 27 Дек 2005, 16:32

X-citer написа::ahah: Като е толкова опасно и рисковано да управляваш автомобил и не ти се поемат отговорности - купи си колело :mhihi:

да...... и да те удари, недай си Боже,.....пиян турски тираджия
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 28 Дек 2005, 0:08

мой френд, лют пич, гледащ на автомобилите си, като на вещ, на която не трябва и капка мърсотия да има, камо ли прах, отива на кръчма със жена си. Това става преди няколко дни.

Да де, ама овцата (сори, за цитата) не могла да извади колата от паркинга. :D Френда скача в колата, вади я от паркинга, тъкмо излиза от шофьорската врата, да отстъпи мястото, естествено :D и спира патрулка ... и се почва познатия разговор с документите. Резултатът - Акт за "каране" с % алкохол (иди доказвай, че само си вадил колата, заради жената), лишаване от правоуправление за 1 година и няколко месеца и солена глоба за алкохол (глобата е над 1000 лева, тия верно затягат нещата). Та... или аз ще си карам колата, или никой нема да я вади от паркинга. Жена, жена, ама и аз съм жена, тая още се чудя, какво е направила, за да вземе книжка, ама както и да е. На друг, не я давам моята кола. Знам ли, дали може да я изкара от паркинга. :D

Гледам да не карам рисково, щото ха сега така, после пак така, един ден може много близък да е до мен и после ще ме е яд.

Историята ви я разказах, за да развеселим темата. Но действително е правилно да се замислим какво, кога и защо правим.
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар

Re: за човешкия живот....

Мнение от BMWgirl_Z8 » 28 Дек 2005, 0:59

DEFLEPPARD написа:бихте ли карали пияни?
бихте ли возили хора?

Не бих карала пияна,защото освен мен има и други участници в движението,за които трябва да се мисли!!!Не съм само аз на пътя все пак :roll:

Не не бих возила хора!Първо трябва да се мисли за безопастността на другите-тези които обичаме.

Интересен въпрос,но не мога да отговоря!

Не бих рискувала ничий живот.Нито моя,нито на човека(хората)в колата!

Да пука ми,защото по принцип пътувам с близки приятели и с гаджето ми,а те,както и той са много важни за мене!

Да давам си сметка за това,което ме чака след това и въобще не ми е по вкуса!

Не!

Да се надяваме,че това няма да стане,но иначе ако аз съм виновна-Да бих поела отговорност,каквото и да ми коства това.
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Изображение

Назад към Извън Темата