ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Здравейте и привет на всички
Специални благодарности на колегата бау.бг, страхотна тема, много полезна за мнозина, цял следобед я чета, и да си призная си припомних това-онова от правилника
Конкретно на въпроса ми - може да ви се стори смешно, но въпросът ми е от коя точка важи ограничението на знаците за скорост? Логично е да важат точно след като подминеш конкретния знак, но не съм сигурен затова и питам. Имах и случка това лято - на прибиране към София от морето, реших по пътя да мина през леля ми и чичо ми, та някъде по пътя Стара Загора - Чирпан, ми светкат че има катаджии наблизо, аз така или иначе карах със малко над 100 /при ограничение 90, разбира се/. По едно време едвам-едвам се вижда един знак '60' скрит в гъсталаци, намалявам, малко по-надолу има голямо кръстовище с магазини и т.н. - спират ме, радарът бил показвал 71 километра
Както и да е, бяха рядко разбрани катаджии, нито ме заяждаха, нито ми писаха каквото и да е, нито пари искаха, пуснаха ме. Даже се избъзиках с единия да ходи да изсече гъсталака пред знака
В тази връзка е и въпросът ми, защото съм 100% сигурен че при подминаване на знака бях в ограничението, но може би в случая е намесен и радарът - все пак той засича на определени разстояния
И за колегите от София да спомена - всички знаете строежът, който се намира на бул. България, след моста на НДК и точно преди моста под Витошка. Внимавайте много с него, защото под моста на НДК има знак '70', но точно 200 метра по-надолу при този строеж има знак за ограничение '30'
. Много шофьори не виждат, и си патят, аз лично не съм патил, но един приятел изгоря там / бутна им, естествено/. Така че да имате едно наум.
Поздрави на всички и още веднъж БРАВО за страхотната тема

Конкретно на въпроса ми - може да ви се стори смешно, но въпросът ми е от коя точка важи ограничението на знаците за скорост? Логично е да важат точно след като подминеш конкретния знак, но не съм сигурен затова и питам. Имах и случка това лято - на прибиране към София от морето, реших по пътя да мина през леля ми и чичо ми, та някъде по пътя Стара Загора - Чирпан, ми светкат че има катаджии наблизо, аз така или иначе карах със малко над 100 /при ограничение 90, разбира се/. По едно време едвам-едвам се вижда един знак '60' скрит в гъсталаци, намалявам, малко по-надолу има голямо кръстовище с магазини и т.н. - спират ме, радарът бил показвал 71 километра

В тази връзка е и въпросът ми, защото съм 100% сигурен че при подминаване на знака бях в ограничението, но може би в случая е намесен и радарът - все пак той засича на определени разстояния

И за колегите от София да спомена - всички знаете строежът, който се намира на бул. България, след моста на НДК и точно преди моста под Витошка. Внимавайте много с него, защото под моста на НДК има знак '70', но точно 200 метра по-надолу при този строеж има знак за ограничение '30'

Поздрави на всички и още веднъж БРАВО за страхотната тема

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Преди 2 дни ми написаха акт за ГО и техническия преглед,че ми бяха изтекли.Причината да ме спрат беше,че си пуснах 20 секунди по късно фаровете след като тръгнах,та от там излезнаха другите неща.Взеха ми контролния талон.За ГО акта дали ще ми вземат точки или го взимат само за доказателство?Досега не съм имал нарушения,имаше нещо ,че за първо нарушение не взимат точки?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
lpfc1990 написа:Преди 2 дни ми написаха акт за ГО и техническия преглед,че ми бяха изтекли.Причината да ме спрат беше,че си пуснах 20 секунди по късно фаровете след като тръгнах,та от там излезнаха другите неща.Взеха ми контролния талон.За ГО акта дали ще ми вземат точки или го взимат само за доказателство?Досега не съм имал нарушения,имаше нещо ,че за първо нарушение не взимат точки?
Поправете ако греша:
За ГО- 400 до 600лв. акт... И талон НЕ взимат- проверено е преди време, акта е по закона за застраховането, не по ЗДвП...
За изтекъл преглед май спират кочината от движение...
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Взимат си ти талона, пишат ти акт ...глобата е 400 - 600 лв. В ЗДВП си има специална графа точно по кодекса за застраховане.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Написаха ми акт в населено място , по булевард Пейо Яворов с 71км/ч. Какво трябва да направя , за да пусна възражение защото се движех под 70 и нали имаше нещо за тези радари , че давали +-1 км.Все пак при до 20км глобата е само 30лв , а така ми е 100 лева и 3 точки.Има ли някакъв вариант да отнеса по ниската глоба.
Мерси предварително
Мерси предварително
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Кошника не го спряха,направиха компромис,но гледам ,че акта за ГО и за техническия (1 отделни са) са с различни имена на полицаите.А един и същ ги писа.Имат ли право така? За точките да ми кажете дали ще ми отнемат?
- ms
-
-
bau.bg написа:Взимат си ти талона, пишат ти акт ...глобата е 400 - 600 лв. В ЗДВП си има специална графа точно по кодекса за застраховане.
Не искам да споря, но в момента си имам един такъв акт за без ГО по чл. 315, ал.1 от КЗ ако съм го разчел правилно (много съм тъп и забравих да платя вноската по ГО

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Ако закъснението за вноската е по малко от 15 дни..... обади се , ще ти кажа какво да направиш с акта.
А това което четеш наистина е КЗ, ама наказанието ще ти е по ЗДВП.
А това което четеш наистина е КЗ, ама наказанието ще ти е по ЗДВП.
- ms
-
-
Казвай- акта е от 09.12, а вноската трябваше да се плати до 02.12... Вече е платена разбира се... Ако има начин да НЕ им давам 400-600лв.- идеално, ако ли не здраве да е...
- EndoBESNIQ
- Потребител
-
Тази вечер ми писаха акт за демонстративно шофиране по чл.5 ал.1 т.1 от ЗДвП - по точно пише завърта са на 360 градуса използвайки ръчната спирачка на автомобила, с поведението си създава опастност и пречки за двичението на останалите МПС.
Въпроса ми е мога ли да обжалвам примерно ,че не е бил почистен участъка от пътя или нещо такова?
Въпросното ченге след като ми връчи акт-а упъна ръчната на патрулката на същият завой след като ми връчи акт-а едва ли не ,че на него никой нищо не може да му каже. Просто нямам думи какви хора има.
Ще съм ви много благодарен ако можете да помогнете!
Въпроса ми е мога ли да обжалвам примерно ,че не е бил почистен участъка от пътя или нещо такова?
Въпросното ченге след като ми връчи акт-а упъна ръчната на патрулката на същият завой след като ми връчи акт-а едва ли не ,че на него никой нищо не може да му каже. Просто нямам думи какви хора има.
Ще съм ви много благодарен ако можете да помогнете!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
ms написа:Казвай- акта е от 09.12, а вноската трябваше да се плати до 02.12... Вече е платена разбира се... Ако има начин да НЕ им давам 400-600лв.- идеално, ако ли не здраве да е...
има гратисен период от 15 дни от датата на падежа до анулиране на полицата, както чета в твоя случай са изминали само 7 дни, което значи че си в законов срок и полицата е действителна въпреки че вноската е забавена.
поздрави
- ms
-
-
Аз това го видях после... Да разбирам ли, че като ми връчат Наказателното трябва да пиша възражения в смисъл "Тъй като имам 15 дена гратисен период полицата ми е валидна и си го наврете тоя акт някъде"

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
ms написа:Аз това го видях после... Да разбирам ли, че като ми връчат Наказателното трябва да пиша възражения в смисъл "Тъй като имам 15 дена гратисен период полицата ми е валидна и си го наврете тоя акт някъде"![]()
![]()
Не в този словоред, но горе долу ...това е

Ако имаш нужда от помощ - обади се
- ms
-
-
Жалко, мислех да спазя словореда
Ако можеш да ми кажеш горе-долу какво трябва да напиша като възражение ще е идеално. Не, че няма да го измисля, но помощ не отказвам- аз поне досега не съм писал такива работи...

Ако можеш да ми кажеш горе-долу какво трябва да напиша като възражение ще е идеално. Не, че няма да го измисля, но помощ не отказвам- аз поне досега не съм писал такива работи...
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
ms написа:Жалко, мислех да спазя словореда![]()
![]()
![]()
![]()
Изпрати ми копие от наказателното постановление и корие от застрахователната полица на office@bau.bg, ще ти върна като отговор нужната жалба , ще остане само да я разречатиш на хартия и да я внесеш в деловодството на КАТ.
поздрави