Откраднато Е30

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Откраднато Е30

Мнение от bioz » 14 Дек 2010, 12:10

Днешната младеж явно си мисли, че всичко е като на филм и е решил че 500 лв. не са хич много и може и без тях. Да ама не всеки се учи по един или друг начин, но когато не слушаш кво ти казват възрастните, ще учиш по трудния начин, нека това ти е за урок !!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 14 Дек 2010, 12:35

Типично по български!

Българина като е прав мълчи и навежда глава и се съгласява с неправдата, а като е виновен вдига вой до немай къде, псува, вика "хората от дружба" и т.нат.!

Само да кажа, че това ни е обърканото в нацията ни и трябва да е обратното!

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 14 Дек 2010, 13:19

Apassionata написа:
E, Огиии, "МЪЦНИ" значи, "кажи нещо", ама и ти не си от София :P :mhihi:
А тоз Малкия, да избягва да заплашава и по-добре верно да се огледа наоколо и да СЪБИРА парите :idea: че може да си събира Е30-ката от целия форум иначе ;)

Айде намесиха се и некви каки с бандитски BMW-та :smoke: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Стига, бе, жена...ще ме съсипеш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Заек, при положение, че си имаш договор....честито и да почерпиш по напитка с тия 1500 лв. :mhihi: Па нека те води на съд и нека и костенурките нинжа да вика, ако ще :winky:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 14 Дек 2010, 13:45

Явор написа:май ще се намесят черни Г-класи,костенурките нинджа,хон гил дон и човека паяк :mhihi:

Абе нещо между Ямакаши и Транспортер, aма ще има и пичета :driving: :bang: :mhihi:
Изображение

I wanna leave you far behind....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 14 Дек 2010, 13:51

яко Усрахте темата :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I

Мнение от koki_e34 » 14 Дек 2010, 14:27

Колко мъка има на този свят ....
Изображение
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 14 Дек 2010, 16:10

Онзи прословут смс може да се преименува на вече на ... "вАрни колата, че ше ти пратА хора от Дружба"
Съжалявам за офф-а, но не се сдържах.

Относно случката, колегата, който има да дава пари да отиде на ОМВто сега да се разберат, пък нека урикатолито си задържи колата до даване на парите, като краен срок примерно е четвъртък другата седмица, щом му е трудно на колегата да намери парите... 10 дни са предостатъчно за целта.
А мине ли и този "следващ четвъртък" колата си остава за собственика й по документи. Предостатъчно като отсрочване му е.
Аз разбирам и другия колега, че изпитва трудност, на всеки може да се случи, никой не е застрахован, но когато нямаш парите за дадено нещо или поне сигурен доход, не се сдобиваш с даденото нещо. А когато нямаш парите, взел си го, имаш да даваш пари, не се криеш, а обясняваш, като сам си се поставил в тази ситуация. Това е положението.
Търси пари, а не се заплашвай и не се прави на голям бандит, ако беше нямаше 1 месец да търсиш 300-500 кинта... Опечи си работите и двамата да сте доволни. А как сам се насади с тая тема дето я пусна и се излагаш тука... мани, мани. Незнам с какъв акъл си го напарвил, мислил си, че няма да излезе наяве истината ли? Това с адвокатите също няма да свърши работа с оглед на документите, които са "налице".
Изображение
E34, E38

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 14 Дек 2010, 16:36

Pitbull_Germany написа:

Заек, при положение, че си имаш договор....честито и да почерпиш по напитка с тия 1500 лв. :mhihi: Па нека те води на съд и нека и костенурките нинжа да вика, ако ще :winky:

Г-н Дурчев, като виден адвокат бихте ли дали една безплатна консултация на "потърпевшия" ваш познат за който хора от форума при продажбата ме помолиха да не прецаквам момчето и да бъда коректен. Обяснете му моля какви са му шансовете. Т.Е. че няма никакви.. И че в момента със всички документи които имаме и нямаме е абсолютно на добра воля от моя страна да му давам още срокове за да му върна колата.. В момента ми обяснява, че не можело да дойде на бояна понеже трябвало да бъде на Герена.. Кое му е по-важно да дойде да си върне колата или да си ходи на герена.. Ще го убиват ли ако не е там "жив или мъртъв".. Той кво си мисли че се гъбаркам ли?

ЧЕТВЪРТЪК 16.12.2010Г. 21:30 ОМВ БОЯНА.. С ПАРИТЕ ИЛИ БЕЗ!
АМНАЙСТИ ПЪТ ГО ПИША ТОВА...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 14 Дек 2010, 17:18

///Maximalniq написа:Нито знам кой е "заека" нито го знам кой е другия.
От морална гледна точка, продавача си взима капарото и колата защото не е спазен срок за изплащане на цялата сума и дава другите пари на купувача.
Но, ако нещата стигнат до съд то нещата ще придобият друг развой.

На мен горното ми се струва най-логично. А някой би ли споменал няква приблизителна реална стойност на возилото щот малкия, много вероятно да е единствения склонен да плати посочената цена. Имам предвид че са единици Е 30-ките в България дето може да им се вземе над 2000 лв. Но не познавам съотвитния екземпляр и се извинявам за задочните оценки. Говоря за масовия СКРАП.
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jynkis » 14 Дек 2010, 17:23

Първо иска да се извиня на зайо за забавянето на парите. Зайо няколко пъти го помолих да се видиме когато поиска само не и четвъртак. Може и тогава но не в 21:30 наистина не съм в състояние да поставям каквито и да е условия и не искам да излиза че е така. Просто го помолих най човешки и наистина в този час НЕМОГА няма да обяснявам защо защото това са лични проблеми... и са наистина много важни за мен. Надявам се ме разбирате и няма да продължите да се гаврите с мене... :confused: :confused: Готов съм да се видя когато и да е с него да се разберем като хората без излишни нерви и закани и каквито и да било неща просто да се разберем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 14 Дек 2010, 17:24

Ако колегата с темата е фен на Левски, определи му друга дата или много по ранен час ;) Ако не си фен няма как да го разбереш - не го чакай в часа, който си определил. Не е задължително срещата да е пред половината форум на Бояна, викни няколко човека като искаш свидетели или се притесняваш и това е.
А относно колегите, които ти дават акъл да не връщаш нищо - както в момента моралното право е на твоя страна - направил си му отсрочка, чакал си го, търсил си го и си отишъл и си взел колата накрая (и аз така бих направил), така ако другия колега не може да ти доплати тия 480лв и решиш да задържиш цялата сума след като си си върнал стоката, вместо само капарото, както е правилно, така моралното право автоматично минава в другия колега и не виждам какво ще му попречи да те изчака некоя вечер пред дома ти и да ти потърси сметка - точно както на теб ти е хрумнало и си отишъл и взел колата пред неговия дом ;)
Нито теб познавам, нито другия колега, това го пиша само да имаш едно наум, преди да последваш съветите на някои колеги, които ако това стане няма да са там да ти помогнат, само после ще цъкат възмутено с език във форума, след като ти на свой ред се оплачеш ;) Най-много Мишо да ти даде акъл да си извадиш едно медицинско :mhihi:
Иначе Ники е най-прав за цялата ви работа :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Дек 2010, 17:28

"Пазарна цена", "реална цена" и "цена, която си склонен да платиш" за нещо са много различни неща.
Кокалите... не ти е на място поста. Не е мястото да си обясняваме за пазарни стратегии и как всяка покупка е емоционална.
Т.е. това е цената, на която са се договорили, следва всичко написано в тази тема ;)

Дай ми някоя Е30ка купе за 800лв към 90та година. Да не е изгнила, в движение и да е с документи :). Веднага ти я плащам ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 14 Дек 2010, 17:31

kokali praa vsiakvi написа:.......А някой би ли споменал няква приблизителна реална стойност на возилото ........

няма никакво значение ква е РЕАЛНАТА цена на колата
в случая продавача е обявил своята цена и купувача се е съгласил с нея :winky:

ти ако си купиш салам от Фантастико за 5 кинта и после го видиш същия за 3 нали няма да очакваш от Фантастико да ти върнат 2 кинта?

някой нагоре даде пример с лизинговите коли... може да не си платил само последната вноска, ма ти прибират колата и нема да видиш лев..та тва е истината-купувача си доплаща договорената сума и си взима колата...иначе яде дървото :winky:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Дек 2010, 17:32

никой нищо не съветва заека. аз ,специално казах кое е правилното към момента и при описаните събития. и как бих постъпил аз. ако заека има други виждания ще си ги изпълни неговите си виждания.
колата ако ще 300лв да и е реалната стойност,а да са се договорили за 3000 или 30хил е все тая. дошъл, гледал, видял и се съгласил! никой не го е карал на сила да я купува ,капарира и прочие.
ако не беше почнал със заплахите имаше някакъв шанс заека да получи други съвети за развоя на събитията! с тия заплахи вече нещата седят по друг начин! насрал се,изпищял па и виновен , па на сичко отгоре и заплашва! няма морална страна от където и да го погледне човек на страната на купувача! заека ако иска може и да му я подари! негова си работа...! ма явно нема да стане баш така...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 14 Дек 2010, 17:42

SKISA написа:никой нищо не съветва заека. аз ,специално казах кое е правилното към момента и при описаните събития. и как бих постъпил аз. ако заека има други виждания ще си ги изпълни неговите си виждания.
колата ако ще 300лв да и е реалната стойност,а да са се договорили за 3000 или 30хил е все тая. дошъл, гледал, видял и се съгласил! никой не го е карал на сила да я купува ,капарира и прочие.
ако не беше почнал със заплахите имаше някакъв шанс заека да получи други съвети за развоя на събитията! с тия заплахи вече нещата седят по друг начин! насрал се,изпищял па и виновен , па на сичко отгоре и заплашва! няма морална страна от където и да го погледне човек на страната на купувача! заека ако иска може и да му я подари! негова си работа...! ма явно нема да стане баш така...

Прав си, колегата с темата че е почнал с келешките номера след като е взел колата ясно, че се прави на мъж по скайп - и това е ясно и дразнещо. Но примера с лизинга не е удачен за мен в случая. Аз така ги виждам нещата: имат уговорка за покупко продажба - колегата с темата дава капаро да му се пази колата. Закъснява с един ден, но се е обадил и предупредил - случва се, заека му прави жест. Идва с парите, но не с цялата сума - заека все пак му дава колата и документите, т.е. пак му прави жест, като се разбират еди кога си да му даде останалата сума и тогава да минат нотариус. Защото те освен договор за капаро, договор за лизинг нямат. Т.е. до тук заека е пич от всякъде, и ако иска да продължи да е такъв и мъж до края, трябва при разваляне на сделката да му върне всичко, освен капарото, след като си е върнал колата. Така го виждам аз като коректно. Иначе ако не върне нищо и другия реагира по някакъв начин - аз бих го оправдал.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата