Фолио на предните стакла?
Модератор: Общи модератори
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Re: Фолио на предните стакла?
Ако позволите да споделя с вас и при мен как беше.
Преди време работех в НСО,колата ми беше без климатик,и реших да си сложа затъмнено фолио на всички стъкла без челното.Фолиото беше на 3М,наистина имаше ефект,като си сложа ръката зад стъклото и въобще не ме напичаше.Мислех да слагам и на предното,но прозрачно,само с филтър,но така и не стигнах до това.
Като ме спираха Кат,понеже бях с регистрация РВ,показвах картатат и всичко е наред.
Когато напуснах НСО,махнах фолиото само на предните странични стъкла,слагах си колана,държах се прилично,и си свирках.Дори да се случи да съгреша някъде,и ме спрат,с мила колегиална дума и железни сърца отварям.
Сега колата ми е с климатик,и ме боли фара за слънцето.
Не разбирам къф е този мерак за тези тъмни стъкла,та даже и на челното стъкло.Нали точно това са притежателите на такива,и возещите се в такива черни коли,които най-много псуваме.....просто не разбирам.....
Карайте си хубавите БМВ-та, и си свиркайте,от кого се крием зад тъмните стъкла!?
Само не ми казвайте "от Слънцето."..
Преди време работех в НСО,колата ми беше без климатик,и реших да си сложа затъмнено фолио на всички стъкла без челното.Фолиото беше на 3М,наистина имаше ефект,като си сложа ръката зад стъклото и въобще не ме напичаше.Мислех да слагам и на предното,но прозрачно,само с филтър,но така и не стигнах до това.
Като ме спираха Кат,понеже бях с регистрация РВ,показвах картатат и всичко е наред.
Когато напуснах НСО,махнах фолиото само на предните странични стъкла,слагах си колана,държах се прилично,и си свирках.Дори да се случи да съгреша някъде,и ме спрат,с мила колегиална дума и железни сърца отварям.
Сега колата ми е с климатик,и ме боли фара за слънцето.
Не разбирам къф е този мерак за тези тъмни стъкла,та даже и на челното стъкло.Нали точно това са притежателите на такива,и возещите се в такива черни коли,които най-много псуваме.....просто не разбирам.....

Карайте си хубавите БМВ-та, и си свиркайте,от кого се крием зад тъмните стъкла!?
Само не ми казвайте "от Слънцето."..

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Аз не се крия от слънцето.....естетически колата ми харесва повече с тъмни стъкла. Далеч съм от мисълта да слагам фолио което да има пропускливост на светлина 20-30% още повече пък да слагам на предно челно стъкло, бих си сложил с 70-80% пропускливост. Също така не искам да ми пече таблото и седалките които са кожени, още повече има стотици проучвания за това, че човек е по неориентиран и с по бавни рефлекси когато го е напекло слънцето. Дразня се също, че в еропейски държави е позволено затъмняването до определен процент, а тук така и не разбирам причината каква е, за да се забрани. Друго нещо което ме дразни е че 90% от ченгетата си лепят по личните автомобили фолио, за което не им се прави проблем, също така по служебните патрулки се лепи без никакви проблеми. Когато закона е за всички нека бъде за всички, докато има хора служители на МВР които нарушават закона няма да има оправия.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
В Свищов, по непотвърдена информация, им беше наредено на полицаите, да си махнат фолиото от личните автомобили... Сещайте се защо... Много се изкушавам моята да я нашаря цялата с фолио без челното стъкло, но след това трябва да карам с пълен пепелник с 20тачки...
Това е основната причина, която ме спира... Виждал съм така затъмнена кола, абсолютно същата като моята, и по модел, и по бр. врати, и по цвят (един колега от форума, от Америка) и просто съм без думи... Но тук не е рентабилно 

- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Така е с тъмно фолио няма управия с полицаите. Ако искате вариант да ви в затъмнена цялата кола без челното и да нямате проблеми със закона най тъмното което може да се сложи е 50%. Тази кола я правих преди 2 седмици с такова фолио.

Uploaded with ImageShack.us

Ефекта от него е най-вече намаляване на топлината преминаваща през стъклото. Усеща когато слънцето е силно, когато колата е с оригиналната тониране стоейки зад стъклото се усеща парене, с това фолио се усеща топлина, но паренето го няма. Знам че звучи като реклама, но който има желание мога да му демонстрирам когато се позатопли времето. Със по тъмните варианти става още по добре, но те не са подходящи за предни прозорци, заради органите на реда. Ако се направи и челното става още по добре , но тогава се блокира видимостта отвън през него, защото гледайки отпред колата/полицая/ се застъпват затъмняването през предния и задния прозорец и той не вижда водача а само отражение на небето
, което пак се набива на oчи. И аз много харесвам да е затъмнена цялата кола с по тъмно фолио, но без разправии няма как да стане. Поне за сега. Ако някой ден, някой в парламента се сети да се промени закона/малко вероятно/ може и да стане. Колкото до варианта който предлагаше колегата да се опитвате да докажете, че стъклата са ви заводски затъмнени тук в Търново полицая само прави един тигел с ключа по стъклото и всичко със заводските екстри приключва, ако е стъкло няма да му стане нищо, а фолиото колко и скъпо да е то се надира/колкото и да е добре направено и защитено от надраскване, не може да издържи срещу остър метален предмет/. Този номер може да мине само ако колата е със стъклопакет и фолиото е м/у стъклата.
П.П Приемам забележката

Ефекта от него е най-вече намаляване на топлината преминаваща през стъклото. Усеща когато слънцето е силно, когато колата е с оригиналната тониране стоейки зад стъклото се усеща парене, с това фолио се усеща топлина, но паренето го няма. Знам че звучи като реклама, но който има желание мога да му демонстрирам когато се позатопли времето. Със по тъмните варианти става още по добре, но те не са подходящи за предни прозорци, заради органите на реда. Ако се направи и челното става още по добре , но тогава се блокира видимостта отвън през него, защото гледайки отпред колата/полицая/ се застъпват затъмняването през предния и задния прозорец и той не вижда водача а само отражение на небето

П.П Приемам забележката

Последна промяна vladi_nn на 14 Дек 2010, 18:42, променена общо 1 път
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
vladi_nn написа:Така е с тъмно фолио няма управия с полицаите. Ако искате вариант да ви в затъмнена цялата кола без челното и да нямате проблеми със закона най тъмното което може да се сложи е 50%. Тази кола я правих преди 2 седмици с такова фолио.
Ефекта от него е най-вече намаляване на топлината преминаваща през стъклото. Усеща когато слънцето е силно, когато колата е с оригиналната тониране стоейки зад стъклото се усеща парене, с това фолио се усеща топлина, но паренето го няма. Знам че звучи като реклама, но който има желание мога да му демонстрирам когато се позатопли времето. Със по тъмните варианти става още по добре, но те не са подходящи за предни прозорци, заради органите на реда. Ако се направи и челното става още по добре , но тогава се блокира видимостта отвън през него, защото гледайки отпред колата/полицая/ се застъпват затъмняването през предния и задния прозорец и той не вижда водача а само отражение на небето, което пак се набива на учи. И аз много харесвам да е затъмнена цялата кола с по тъмно фолио, но без разправии няма как да стане. Поне за сега. Ако някой ден, някой в парламента се сети да се промени закона/малко вероятно/ може и да стане. Колкото до варианта който предлагаше колегата да се опитвате да докажете, че стъклата са ви заводски затъмнени тук в Търново полицая само прави един тигел с ключа по стъклото и всичко със заводските екстри приключва, ако е стъкло няма да му стане нищо, а фолиото колко и скъпо да е то се надира/колкото и да е добре направено и защитено от надраскване, не може да издържи срещу остър метален предмет/. Този номер може да мине само ако колата е със стъклопакет и фолиото е м/у стъклата.
Ако е съгласен да се разкарва после по съдилищата и да плаща нека драска!! Някой знае ли къде могат да разлепят стъклопакет да се затъмни и после пак да го залепят!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
vladi_nn написа:Така е с тъмно фолио няма управия с полицаите. Ако искате вариант да ви в затъмнена цялата кола без челното и да нямате проблеми със закона най тъмното което може да се сложи е 50%. Тази кола я правих преди 2 седмици с такова фолио.
Ефекта от него е най-вече намаляване на топлината преминаваща през стъклото. Усеща когато слънцето е силно, когато колата е с оригиналната тониране стоейки зад стъклото се усеща парене, с това фолио се усеща топлина, но паренето го няма. Знам че звучи като реклама, но който има желание мога да му демонстрирам когато се позатопли времето. Със по тъмните варианти става още по добре, но те не са подходящи за предни прозорци, заради органите на реда. Ако се направи и челното става още по добре , но тогава се блокира видимостта отвън през него, защото гледайки отпред колата/полицая/ се застъпват затъмняването през предния и задния прозорец и той не вижда водача а само отражение на небето, което пак се набива на учи аз много харесвам да е затъмнена цялата кола с по тъмно фолио, но без разправии няма как да стане. Поне за сега. Ако някой ден, някой в парламента се сети да се промени закона/малко вероятно/ може и да стане. Колкото до варианта който предлагаше колегата да се опитвате да докажете, че стъклата са ви заводски затъмнени тук в Търново полицая само прави един тигел с ключа по стъклото и всичко със заводските екстри приключва, ако е стъкло няма да му стане нищо, а фолиото колко и скъпо да е то се надира/колкото и да е добре направено и защитено от надраскване, не може да издържи срещу остър метален предмет/. Този номер може да мине само ако колата е със стъклопакет и фолиото е м/у стъклата.
добре е станало волвото, но ОКО се пише О

та по темата, да не съм тотално офф..
когато си купих колата всичките прозорци, без челното, бяха налепени с 20тина процентно фолио и колата изглеждаше супер. карах я така около година и половина и само веднъж са ме питали защо има фолио и казах, че незнам и така съм я купил..
предполагам я карах толкова време така, защото всички прозорци бяха еднакви...
един ден при рутинна проверка си намерих майстора и органа на реда, без много да се обеснява хвана единия края и храс...
после го отлепих и от малките задни прозорчета...
според мен не си заслужава разправията..
Последна промяна Convertible на 14 Дек 2010, 23:22, променена общо 1 път

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Колега то и аз си карах 3-ката 1 година с тъмни стъкла, докато не излязох от града. Минах тогава с 4 лв, но трябваше и да го отлепям. Между другото днес говорих с иправата на лумар относно предложението на колегата да се сложи фолио между стъклата на стъклопакет....е по добре никой да не се захваща, че после нито фолио нито здрави стъкла ще има! Май остават вариантите инкасо или да си ченге!
Имах аз една разправия преди време с един катаджия..понеже го раздаваше голям баровец в нашия град Свищов (испанеца го знае, както и други предполагам). Та случката е следната - беше май месец тая година. В града масово си бяха наслагали фолио на ПРЕДНИТЕ СТРАНИЧНИ (даже не знаех че moжe и на челното да се слага, както тука се говори..) Едно 80% от колите в града бяха със затъмнени предни странични, задни и задно голямо. Викам си че щом толкова хора са словили, move аз да не съм чул че са въвели закон, в които разрешават слагането на предни странични. И така - отивам аз в 1 сервиз, където се занимават с такава дейност и им казвам \\\' Искам да си затъмня предните прозорци на 20%. Казаха няма проблем, след 3 часа да съм отишъл да си я взема готова. Платих си, избрах фолиото 3М и зачаках обаждане от сервиза. Обадиха се и ми казаха, че колата е готова и да съм си я вземел. Взех я - първия ден, никакви проблеми. А фолиото беше перфектно поставено, отвънка се виждаше силует вътре на човек, а отвътре на вън се виждаше все едно няма фолио. На 3ти ден виждам аз патрулката със въпросния полицаи на смяна. Чаках на светофар и продулжавах надолу. Патрулката спря на една спирка и оня изкочи с палката все едно бях убил човек. Спира ме и думите бяха \\\" Добър ден, полицаи еди какъв си, документите на автомобила, вашите и талончето на автомобила. \\\" Дадох ги и ми беше отправена покана \\\' Заповядайте до автомобила \\\'. Отивам аз до патрулката и оня ми вади папката с актовете и ми казва \\\' Ще ви бъде съставен акт заради фолиото на предните стъкла. \\\' Отговарям \\\' Как разбрахте че е затъмнено при положение че нито имате уред с които да измерите, нито нищо? \\\' \\\"Човека\\\" ми вади закона за движение по пътищата и ми търси устремено закона за фолиото. А там пише \\\' Нямаш право да ограничаваш видимостта теи теи теи.. \\\'. Аз му казвам че не съм я ограничил, а съм я намалил, при което от негова страна се чуват думите \\\' Няма значение това, аз виждам че си ги затъмнил. \\\' \\\"Искам да ми извадиш уред, с които ще измериш затъмнените прозорци и чак тогава ще се съглася че си в правото си да ми съставиш акт\\\'. Отговора от него беше \\\' Нямаме такъв уред \\\'. \\\"Как тогава ТИ ще докажеш че АЗ имам фолио на предните стъкла \\\". Тука вече напрао се разочаровах от тая измет като ми каза \\\' Върви виж моята кола дали е със затъмнени прозорци\\\'. А точно неговата кола беше със на 100% затъмнени челно, предни странични, задни странични, и задно панорамно. Нищo не се виждаше, даже не се различаваше дали има и човек вътре. Казах му \\\' Значи махаш си фолиото предната вечер и на следващия ден почваш с актовете, така ли?\\\" \\\"Разбери ме че отгоре ми нареждат да се пишат актове затея прозорци\\\"..Казах му да пише акта (20лв) и да си продулжавам по пътя.
От този момент нататък тоя полицаи изгуби всякакво отношения в тоя град, защото всеки го разбра какъв е. Да не говорим че около година преди това съм имал разговор с него на тема фолиото на предните стъкла (тогава той си ги слови) и ми каза \\\"В момента в които си словиш фолио, до табелата Свищов няма да имаш никакъв проблем от страна на полицаите, но извън нея не отговарям..Просто съм изумен до каква наглост може да се стигне..Не казвам, че не съм в нарушение, но може ли ден преди това неговата кола да бъде с най затъмнените прозорци в града в продължение на година и нещо и един ден му нареждат, че трябва да се съставят актове за това фолио и човека си го маха и почва да пише актове. Да не говорим, че имаше и спрени от движение коли и то на сумата и познати, а той на неговите хора, които също бяха със затъмнени прозорци им се обаждаше и казваше \\\' Махнете фолио, защото имаме акция за затъмнени стъкла..\\\" И до ден днешен има коли на полицаи, които са със 100% затъмнени стъкла в нашия град..И да, осъзнавам разликата че той е кука, а аз не..което явно му дава право да си слага фолио
..
Добре дошли в България..
От този момент нататък тоя полицаи изгуби всякакво отношения в тоя град, защото всеки го разбра какъв е. Да не говорим че около година преди това съм имал разговор с него на тема фолиото на предните стъкла (тогава той си ги слови) и ми каза \\\"В момента в които си словиш фолио, до табелата Свищов няма да имаш никакъв проблем от страна на полицаите, но извън нея не отговарям..Просто съм изумен до каква наглост може да се стигне..Не казвам, че не съм в нарушение, но може ли ден преди това неговата кола да бъде с най затъмнените прозорци в града в продължение на година и нещо и един ден му нареждат, че трябва да се съставят актове за това фолио и човека си го маха и почва да пише актове. Да не говорим, че имаше и спрени от движение коли и то на сумата и познати, а той на неговите хора, които също бяха със затъмнени прозорци им се обаждаше и казваше \\\' Махнете фолио, защото имаме акция за затъмнени стъкла..\\\" И до ден днешен има коли на полицаи, които са със 100% затъмнени стъкла в нашия град..И да, осъзнавам разликата че той е кука, а аз не..което явно му дава право да си слага фолио

..
Добре дошли в България..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- todor_plamenov
- Потребител
-
- Кара: bmw e34
- Мечтае да кара: m5 e34 e36 turbinirana
- Детайли за колата: ако бмв е религия,аз съм ФАНАТИК
аз лично мисля че във сяка област е различно относно затамняването на предните стакла
лично сам виждал в определени градове в които сам живял разбирасе няма да споменавам
доста хора карат със доста висок процент затъмнени предни стакла дори и самите полицаи
имаха предни затамнени
лично сам виждал в определени градове в които сам живял разбирасе няма да споменавам
доста хора карат със доста висок процент затъмнени предни стакла дори и самите полицаи
имаха предни затамнени
- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
И там нещата са повече на принципа "ти си мой човек нямаш проблеми" ама ако си преминаващ със друга регистрация веднага ще ти приложат закона. Колко колеги казаха че докато са си карали в техния си град/дори и не всички да са се имали с полицаите/ не са имали проблеми. Ама като излезеш извън града и веднага някой полицай те забелязва.
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
ами ако като ми махнат с палката си сваля джамовете и откажа да ги дигна 

Prekysvach написа:ами ако като ми махнат с палката си сваля джамовете и откажа да ги дигна
Някой ми беше разправял, че си сложил фейк копче за стъклата и се правил на ударен, че не му бачкали, като още като видял патрулката ги свалял

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Добре бе, толкова ли няма фабрично затъмнени стъкла, които да се продават?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз се замислих за нещо от тип трансперантен спрей с лак.
И ако го надраскат -

И ако го надраскат -