джулиан асандж - прав или крив?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Прав или Крив?

Прав
60
88%
Крив
8
12%

Общо гласове : 68
master of the force
Аватар

джулиан асандж - прав или крив?

Мнение от alx » 15 Дек 2010, 0:41

хайде да ви видя...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: джулиан асандж - прав или крив?

Мнение от BULL3T » 15 Дек 2010, 0:44

Не разбирам нищо колега!!!!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 15 Дек 2010, 0:45

кажи повече за него? интернет журналист с конспиративно мислене, това е всичко което знам за него
No bling at the Ring

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 15 Дек 2010, 0:47

alx написа:хайде да ви видя...

колега, поне веднъж няма ли да се престрашиш да посочиш ти за кое си гласувал ... и защо?

... още ми е чудно на някои от собствените си анкети как би отговорил ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2010, 0:51

BULL3T написа:Не разбирам нищо колега!!!!

асандж е човека зад уикилийкс - сайта които публикува документи от "кухните" на компании... последната му кампания е публикуването на много документи на комуникациите между американски посолства по държавите и американското правителство

гугъл julian assange за повече инфо

та въпроса ми е дали асандж е прав като публикува тези неща.

има две школи на мислене- че има свобода на словото и той има право да го прави .... и че информацията която е публикувал може да се използва против америка и е било голяма грешка да публикува тези документи.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 15 Дек 2010, 0:53

В България такива ги гърмят за по-лесно, на запад ги замесват в разни измислени секс скандали и ги сриват със земята. Прав, крив - кой му пука??? :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2010, 0:54

zxsport написа:
alx написа:хайде да ви видя...

колега, поне веднъж няма ли да се престрашиш да посочиш ти за кое си гласувал ... и защо?

... още ми е чудно на някои от собствените си анкети как би отговорил ...

о, няма проблем. просто искам да чуя мнения и в един момент щях да си кажа и аз своето в контекста на дискусията..

но ако моя отговор би започнал дискусията- разбира се- информацията която е публикувал застрашава живота и интересите на американски граждани. по тази причина асандж трябва да бъде третиран като терорист.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 15 Дек 2010, 0:59

Прав, щот има слобода на говор и човека иска свободно да се изразява.
Крив, щот някои хора ще ги използват тези информации като мотив да убиват други хора.
Трето, публикува документи за които няма права (интелектуална/държавна собственост)/то ест крадени ли са, доброволно ли са дадени?

А Дали свободата на говора е по-малкото зло, не знам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Дек 2010, 1:27

аз не съм сигурен, че видях нещо изненадващо из новините за съдържанието там... малко или много неща, за които е ясно, че стоят така ;)

крив за мен е този, който е позволил на американския войник (и самият той) да сваля данни на флашка от секретна/сигурна система. имаше интересна статия и дори интервю с вендорите на решението, което ползват в армията. излиза, че те са си свършили работата. това е голяма небрежност...

p.s. не че го защитавам асанж... за мен си е лунатик :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 15 Дек 2010, 1:54

alx написа: ... информацията която е публикувал застрашава живота и интересите на американски граждани. по тази причина асандж трябва да бъде третиран като терорист.

Това май го написа УСА-президента, който е под прикритие (с "ник" аlx) във форума?! :mhihi:
Аз съм на обратното мнение - истината е една и само една ... ако на гринговците им умекват колената от нея - техен проблем!
N.B.!!! Публикуваното инфо не застрашава само УСА-гражданите ... за които толкова милее светът, а че и някои нашенци ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 15 Дек 2010, 2:10

Свободата на словото няма общо тук, ми се струва. Той има право да се изрази както иска, да говори каквото и както иска, но няма право да пуска на свобода чуждо слово, което създателите му не са искали да бъде разпространявано.
Не знам защо обаче мислейки по тази тема се сетих за този филм:http://www.imdb.com/title/tt1058017/
Малко скучноват, но с интересна идея.
Та мисълта ми е, че или ще има пълна 100% прозрачност за всичко, за цялото човечество, или който каквото ще крие/покрива си е негово право да го прави.
Ами ако той се добере до всичките ви интимни, или свързани с работата чат-ове/смс-и, разговори по тел и ги изпльоска като "Важна Тема" в "Извън темата"?
Колко и какви проблеми ще създаде, с идеята, че трябва прозрачност и т.н. И кой ще спечели от това?
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Дек 2010, 2:31

Колкото по-рано рухне империята на злото, толкова по-добре за целия свят в перспектива!

Жалко само, че запушиха устата на този човек...Паметник трябва да му направят...
Без страх, без спирачка!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2010, 3:52

MatriX_Fucked написа:Колкото по-рано рухне империята на злото, толкова по-добре за целия свят в перспектива!

Жалко само, че запушиха устата на този човек...Паметник трябва да му направят...

каква империя на злото? като падне америка мислиш ли че света ще втаса? нали знаеш че на този свят има 3 супер-сили. сащ, китай и русия- както и да се завъртят нещата ще си "подчинен" на една от тях- ти на коя предпочиташ? на руснаците? дето за такова нещо ще те убият, съживят, пак убият и тн или на китай- където за такова нещо ще те разстрелят на показ и след това ще изравнят със земята цялото село/град откъдето си родом? за по-сигурно?

мислете бе хора... ако не е америка ще е някоя друга сила а алтернативите са доста по-неприятни...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Дек 2010, 4:11

Абе, брато...

Светът се е въртял и преди създаването на сащ. Ще се върти и след тях!

Те са една загнила империя, която е крайно време да се струти под тежестта на собствените си лъжи, интриги, безнравственост и разбира се, собствената си армия.
Без страх, без спирачка!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2010, 4:22

MatriX_Fucked написа:Абе, брато...

Светът се е въртял и преди създаването на сащ. Ще се върти и след тях!

Те са една загнила империя, която е крайно време да се струти под тежестта на собствените си лъжи, интриги, безнравственост и разбира се, собствената си армия.

съгласен. но не бъди тесногръд- както казах- без америка ще е или китай или русия. ти в русия ходил ли си? а в китай? демокрация? такова понятие там няма. господ да ти е на помощ на тебе и на семейството ти ако "настъпиш" дисководещите там...

затова - америка не е перфектна, но за супер сила е .. супер. защото както вървят супер силите в классацията на демокрацията - америка е ... точно 100 години напред.. колкото е и историята й.

аз съм комунистическо чедо... но съм видял нещата със собствените си очи и не си правя илюзии и наричам нещата с истинските им имена.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата