Ремонт на ABS блок
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- S.Krustevv
- Потребител
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: X6, Cayenne, CL65 ...
Re: Ремонт на ABS блок
Здравейте. Интересува ме къде прекодират ABS-ASC и каква е процедурата? След като купя нов или втора ръка, 1-во се монтира на колата и се прекодира или преди да се монтира се прекодирва?
Имам проблеми с тези две лампи, светят и се появяват когато си поискат. Колата ми е автоматик и оказва влияние на добрата му работа. Първо ще пробвам с втора употреба същия номер на този който е в момента. После къде да отида и кой може да ми го прекодира? Благодаря Ви предварително!
Имам проблеми с тези две лампи, светят и се появяват когато си поискат. Колата ми е автоматик и оказва влияние на добрата му работа. Първо ще пробвам с втора употреба същия номер на този който е в момента. После къде да отида и кой може да ми го прекодира? Благодаря Ви предварително!
Дойде време и аз да споделя моя опит с този АБС.
Когато купих колата не и работеше километража, но никакви лампи не светеха. Закачих на диагностика и показа проблем в 2 датчика на АБС-а. Бях попрочел малко из темите на е39 и веднага ми светна, че проблемът не е в датчиците. Размених тези датчици, които показва като дефектни с тези от другите колела, които си работят и веднага се разбра, че реално на диагностика винаги излиза проблем в датчиците на левите колела... Изпробвах кабелите от колелата до блока, но всичко беше ОК. Лампите на таблото не светеха, защото продавачите се опитали да прикрият проблема и изтръгнали светодиода на АСЦ-то, а този на АБС-а вързали така, че да взима сигнал от светодиода на накладките.....гениално, а?
Поразучих малко из интернет за варианти за ремонт, тъй като нов блок излиза скъпичко. Намерих тези пичове от Варна http://www.softelectronic.com/. По телефона звучаха супер сериозни и хора, които са ремонтирали 100-ци АБС-и. Изпратих по ЕКОНТ АБС-а Понеделник вечер и в Сряда беше при мен и вече на колата. От 1 седмица карам колата с ремонтиран АБС - засега няма никакви проблеми (да чукна на дърво). Дават 6 месеца гаранция, като казват, че ако и след това има проблем няма да ме отсвирят.
Иначе ако се вземе втора ръка...не е добра идея. Рано или късно на всички спойките издъхват.
Прекодирането се прави веднага след монтаж на колата.
Когато купих колата не и работеше километража, но никакви лампи не светеха. Закачих на диагностика и показа проблем в 2 датчика на АБС-а. Бях попрочел малко из темите на е39 и веднага ми светна, че проблемът не е в датчиците. Размених тези датчици, които показва като дефектни с тези от другите колела, които си работят и веднага се разбра, че реално на диагностика винаги излиза проблем в датчиците на левите колела... Изпробвах кабелите от колелата до блока, но всичко беше ОК. Лампите на таблото не светеха, защото продавачите се опитали да прикрият проблема и изтръгнали светодиода на АСЦ-то, а този на АБС-а вързали така, че да взима сигнал от светодиода на накладките.....гениално, а?

Поразучих малко из интернет за варианти за ремонт, тъй като нов блок излиза скъпичко. Намерих тези пичове от Варна http://www.softelectronic.com/. По телефона звучаха супер сериозни и хора, които са ремонтирали 100-ци АБС-и. Изпратих по ЕКОНТ АБС-а Понеделник вечер и в Сряда беше при мен и вече на колата. От 1 седмица карам колата с ремонтиран АБС - засега няма никакви проблеми (да чукна на дърво). Дават 6 месеца гаранция, като казват, че ако и след това има проблем няма да ме отсвирят.
Иначе ако се вземе втора ръка...не е добра идея. Рано или късно на всички спойките издъхват.
Прекодирането се прави веднага след монтаж на колата.
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
Здравейте.
Днес и при мен се появи проблема с АБС и АСЦ-то, а заедно с това скоростомера и разходомера спряха да работат.
Свалих задния десен датчик, почистих го и го замерих и показва че е на ред. Проверих и кабелите до модула, и те са ок.
На диагностиката с ИНПА даде следното:
"asc cut-off valve"
Рових се по различни форуми, обаче не можах да намеря обяаснение какво е това "ЧУДО"
Ако некой има идеи, моля да сподели че не знам какво да правя....
Благодаря предварително.
Днес и при мен се появи проблема с АБС и АСЦ-то, а заедно с това скоростомера и разходомера спряха да работат.
Свалих задния десен датчик, почистих го и го замерих и показва че е на ред. Проверих и кабелите до модула, и те са ок.
"asc cut-off valve"
Рових се по различни форуми, обаче не можах да намеря обяаснение какво е това "ЧУДО"
Благодаря предварително.
SteveSR

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
SteveSR написа:Здравейте.
"asc cut-off valve"
Благодаря предварително.
И защо реши ,че задния десен датчик е проблема,след като скороста се чете от аден ляв датчик ?
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:SteveSR написа:Здравейте.
"asc cut-off valve"
Благодаря предварително.
И защо реши ,че задния десен датчик е проблема,след като скороста се чете от аден ляв датчик ?
Извинявам се, грешка при писането, задния ЛЯВ проверявах...

SteveSR

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
... ,,чудото,, според моя скромен опит ще излезе АБС модул ! Иди до ония пичове да ти го запоят за триста кинта и готово !
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
nightdriver написа:... ,,чудото,, според моя скромен опит ще излезе АБС модул ! Иди до ония пичове да ти го запоят за триста кинта и готово !
Да, но интересното е защо и километража не работи, и той ли взема сигнал през АБС модула, или директно от датчика?

SteveSR

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
SteveSR написа:nightdriver написа:... ,,чудото,, според моя скромен опит ще излезе АБС модул ! Иди до ония пичове да ти го запоят за триста кинта и готово !
Да, но интересното е защо и километража не работи, и той ли взема сигнал през АБС модула, или директно от датчика?
От модула взима сигнал

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
Значи тезни дни ще падне разглабяне...
Благодаря ви за изразените мнения
, когато имам резултати ще пиша. . .
Благодаря ви за изразените мнения

SteveSR

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
S.Krustevv написа:Здравейте. Интересува ме къде прекодират ABS-ASC и каква е процедурата? След като купя нов или втора ръка, 1-во се монтира на колата и се прекодира или преди да се монтира се прекодирва?
чрез софтуера се задава, че е сменян и колата си го припознава... Прекодиране звучи малко все едно голям труд ще падне...
Да задам и аз един въпрос... първо малко предистория
Пролетта смених ABS-а на моята, намерих със същия номер, сложих го - лампите загаснаха. От тогава обаче никъде не съм ходил на диагностика.... всъщност ходих веднъж по друг въпрос до Дарукар, но изобщо забравих да им кажа да го припознаят.
Копчето за вкл. и изкл. на ASC-то си работи нормално като индикация. Доколкото съм пробвал ASC-то си работи, само че не примигва на таблото, което предполагам е, защото не е припознат.
Въпросът е: Това ли е единствения келепир да припознаеш модула - че ще ти примигва, за да те предупреждава, че работи и има опасност... Един вид внушавам ли си, че работи и без да е припознат? Така ми се струва поне...
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте Колеги.
Указа се че моя блок има изгорял драйвер за един от клапаните и не подлежи на ремонт. Сега търся друг, втора рака, и ме интересува дали се взаимозаменяеми с модулите който свършват на 000 (малко вероятно но все пак да попитам..) и дали номера на модула трябва да съвпада изцяло или само последните 3 цифри?
Благодаря предварително и надявам се да не се повтарям с друг колега задал същия въпрос, а ако е така предварително се извинявам.
Указа се че моя блок има изгорял драйвер за един от клапаните и не подлежи на ремонт. Сега търся друг, втора рака, и ме интересува дали се взаимозаменяеми с модулите който свършват на 000 (малко вероятно но все пак да попитам..) и дали номера на модула трябва да съвпада изцяло или само последните 3 цифри?
Благодаря предварително и надявам се да не се повтарям с друг колега задал същия въпрос, а ако е така предварително се извинявам.
SteveSR

- kremenh
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по магистралата
SteveSR написа:nightdriver написа:... ,,чудото,, според моя скромен опит ще излезе АБС модул ! Иди до ония пичове да ти го запоят за триста кинта и готово !
Точно така колега. Километража взема сигнал от датчика на колелата ! за проверка - махнеш ли бушона на ABS_а - нямаш и километраж
- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м40 - ката да плаче
- Мечтае да кара: е92
колеги и аз имам проблем с този модул но моя мотор е 2.5 дизел 163 коня 2000г и колата няма мошнос дали е от него
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
surbina87 написа:колеги и аз имам проблем с този модул но моя мотор е 2.5 дизел 163 коня 2000г и колата няма мошнос дали е от него
Колега след като спря да работи моя модул и аз имам чувството че колата върви по-добре, може и да си внушавам, но все пак АСЦ-то може да управлява поддаването на гас.... (просто расъждение).
SteveSR

- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м40 - ката да плаче
- Мечтае да кара: е92
забравих да спомена че колата е автомат и нашите майстори тука ме убеждават че кутията зимала информация от модула на абс и за това неиска да варви колата дали има нещо вярно