джулиан асандж - прав или крив?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Прав или Крив?

Прав
60
88%
Крив
8
12%

Общо гласове : 68
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: джулиан асандж - прав или крив?

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Дек 2010, 4:37

Русия - да, Китай - не! За Русия си прав...Имам доста познати млади хора, московчани, всички са настроени на нож спрямо политиката на Путин за ограничаване на свободата на словото и печата...

Иначе - погледни го от историческа гледна точка...Русия и Китай са съществували много преди САЩ...Устискали са на комунизми, на царизми, на японци, на монголци, на англичани, на какво ли не...Явно нещо в тяхната система е правилно...

Докато САЩ - балона не може да стои непрекъснато надут... Изкуствените държави се развиват с адски бързи темпове...и до там...Израел са в някаква ужасна патова ситуация, САЩ се задъхват, а новите им отрочета като Косово имат политически проблеми едва на 2-рата годишнина от създаването си....

Малко се отнесох, наистина, извинявам се за което, но пролетарския дух в мен се пробуди... Както и да е - Адаша си е много прав! Над конституцията няма друг закон нали? Еми, първата поправка на констутицията на САЩ какво е? Не е като да е публикувал кодовете на НОРАД или нещо подобно...
Без страх, без спирачка!

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 15 Дек 2010, 9:22

Уикилийкс е нечия поръчка, чия не знам, но знам, че е резултат от болната външна политика на САЩ диктувана единствено и само от принципа "разделяй и владей", която не прави нищо друго освен да и създава врагове. Факт е, че с толкова много врагове "великите сили" загубиха доста от последните си битки - тази в Афганистан, там така се забиха, че още години на ред няма да има оправия. Последната война на Израел - тотална щета! Ирак, същата работа. Насилието ражда насилие, колелото се е завъртяло, а собствения продукт на САЩ - тероризмът им създава страхотен проблем, защото му изпуснаха юздите, а това е една адска машина, която отдавна вече е не контролируема.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Дек 2010, 10:13

{alx} а ако Асандж не беше публикувал атаката над 2мата журналисти с хеликоптера апачи, какво ... просто поредната "случка" нали.

Прав си 3те суперсили, да, САЩ може би е по-доброто зло. Обаче гледайки клип как малоумен буквално малоумен тригър френзи американски войник, стреля по фотографи и ги убива -> както и хората дошли да ги спасят + ранява тежко 2 деца до тях ... просто искам да кажа да им е*а май**та на американските войници.
И не само на тях, на цялото ви еврейско управление, което ем вас коли и беси ем цЯлия свят.+

:arrow: Отговор за мнението ти че този човек представлява заплаха за САЩ. Ако се базираш само на изказванията от Пентагона не те разбирам:

Цитат от интервю на асандж:
и самото интервю -> http://bulgaria.indymedia.org/article/37342

"Но има редица случаи в които информацията може да постави под заплаха нечий живот. Поне такъв аргумент изтъква Пентагона, когато говори за недопустимата изтичане на информация.

Доколкото си спомням те говореха това през лятото, когато разсекретихме 90 хил. документа от „Афганистанското досие“. Минаха много седмици и месеци, но Пентагонът още не е посочил нито един случай, в който нашата информация да е нанесла вреди. Въпреки, че там е създадена специална структура, която се бори с нас: 120 човека работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. В някакъв смисъл това ни ласкае: признаха ни като най-голямата заплаха за непрозрачността и несправедливостта.

Интересно, наистина, защо още не са намерили пострадал от вашите публикации? Даже такъв да не съществува, би трябвало да го измислят.

Мислил съм върху това. И струва ми се – имам отговор. Помниш, че когато нахлуха в Ирак, САЩ размахваха пред целия свят плашилото за някакво оръжие за масово поразяване, което така и не намериха там. Осемнадесет месеца най-могъщата държава в света търси оръжия за масово поразяване, а интерес от това имат суперведомства като ЦРУ, Пентагона, Белия дом. А въпросът остава – защо не намериха нищо? Нима не можеха да изфабрикуват някаква находка, както изфабрикуваха необходимите данни на разузнаването в навечерието на войната?
Ето какво мисля аз – въпреки че маса влиятелни хора бяха заинтересувани да се намерят тези оръжия за масово поразяване, не се намери нито един , който да поеме отговорността и да пусне заповедта за такова „подхвърляне“ на една-две бойни глави. За всеки отделен служащ потенциалната печалба от такава заповед е значително по-малка от потенциалния риск. Какво може да спечели? Повишение в службата. А какво би загубил, ако случайно изтече информация? Всичко. При тези обстоятелства той оценява вероятността за утечка, и ако е сравнително висока, няма да издаде тази заповед за подхвърляне. По тази причина Пентагонът не може „да намери пострадал“ от нашите публикации – твърде много привърженици има Wikileaks сред американските военни, много е голям рискът от разгласяване.
Много е вероятно и поради това аз самият да съм все още цял е невредим. Въпреки че на една пресконференция представител на Пентагона заяви, че ако не се подчиним на изискванията на американските военни доброволно, те ще намерят начин „да ни принудят“. Когато от залата го попитаха „Как можете да ги принудите по законен начин?“, той отговори, че по въпросите за закоността не трябва да се обръщат към Пентагона, а към Министерството на правосъдието.
Тоест, институционален интерес има, но все още никой не смее да поеме отговорност."
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 15 Дек 2010, 11:00

alx написа:но ако моя отговор би започнал дискусията- разбира се- информацията която е публикувал застрашава живота и интересите на американски граждани. по тази причина асандж трябва да бъде третиран като терорист.

Виж ти... един път да не съм съгласен с теб. :)
Може да поспорим доколко документите от WikiLeaks застрашават живота на когото и да било. Като начало можеш да дадеш примерен документ с обяснение кого точно застрашава и защо. (Подсказка - документите, които съм виждал са били редактирани именно с цел да не се разкриват cover ops... нещо, което американците направиха сами в случая с Валери Плейм, между другото.)
Също така, бих казал, че публикуването им е в интерес на американските граждани, но не и в интерес на американското правителство. Самият факт, че има разлика между двете, е достатъчно основание за съществуването на подобна журналистика.

П.П. Аргументът ти за "по-малкото зло" е валиден, ама не мисля, че целта на WL е да премахне САЩ от списъка със суперсилите. Според мен по-скоро се борят за повече прозрачност - иначе казано, за една суперсила, която е още по-малко зло.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 15 Дек 2010, 12:00

застрашавал живота на американски граждани значи... а колко неамерикански ( вероятно и американски) граждани са изтрепани от тия дето имат интерес документите да не виждат бял свят ?!
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 15 Дек 2010, 14:25

Много ми е интересно Асандж какво очакваше да стане след като публикува толкова секретна информация в интернет, може би да се изредят всички лидери на УСА и да го помолят да махне сайта, или пък да направи маса пари от цялата работа и да иде да почива в Маями?

Сам се насади на пачи яйца, но да се благодари, че не е в БГ щото всички знаем какво стана с някои наши журналисти за къде къде по "леки" публични разказчета.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 15 Дек 2010, 15:07

bioz написа:Много ми е интересно Асандж какво очакваше да стане след като публикува толкова секретна информация в интернет, може би да се изредят всички лидери на УСА и да го помолят да махне сайта, или пък да направи маса пари от цялата работа и да иде да почива в Маями?

Сам се насади на пачи яйца, но да се благодари, че не е в БГ щото всички знаем какво стана с някои наши журналисти за къде къде по "леки" публични разказчета.

Ами хайде помисли си защо. :)
Между другото, след толкова шум не могат да го очистят набързо. Нещо повече, от ЦРУ трябва да го гледат като писано яйце - ако му се случи нещо кой би повярвал, че те не са замесени? Обществената реакция ще е катастрофална.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Дек 2010, 16:53

Те цял Кенеди оправиха, пък некъв асанджак....никви последици няма да има, само шум по вестниците за три дни...Като ония руски журналист...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Дек 2010, 17:05

alx написа:
BULL3T написа:Не разбирам нищо колега!!!!

гугъл julian assange за повече инфо

Ми ползвай гугъл и за отговора . И ще доживеем ли момента , един от най-начетените хора във форума , да си направи труда , да напише правилно заглавието на темата ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Дек 2010, 17:07

MatriX_Fucked написа:Русия - да, Китай - не! За Русия си прав...Имам доста познати млади хора, московчани, всички са настроени на нож спрямо политиката на Путин за ограничаване на свободата на словото и печата...

Иначе - погледни го от историческа гледна точка...Русия и Китай са съществували много преди САЩ...Устискали са на комунизми, на царизми, на японци, на монголци, на англичани, на какво ли не...Явно нещо в тяхната система е правилно...

Докато САЩ - балона не може да стои непрекъснато надут... Изкуствените държави се развиват с адски бързи темпове...и до там...Израел са в някаква ужасна патова ситуация, САЩ се задъхват, а новите им отрочета като Косово имат политически проблеми едва на 2-рата годишнина от създаването си....

Нека не забравяме , че САЩ са английски колонии , така че корените на САЩ са много над 200-300 годишни .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 15 Дек 2010, 18:29

Хахаха,толкова много отдавна не се бях смял като прочетох написаното в тази тема :smoke: Първо всяка една супер сила е станала такава изведнъж-някой да е чул византия да е била малко провинциално селце,което е превзело света :winky: ? Alx много ме натъжаваш човече,беше ми интересен години наред ,но явно янките са ти промили вече мозъка и мислиш малко като тях...какво значи някой да затрашава живота на американците???Нормално е като водиш война-да имаш пострадали.Ако си седят мирно и тихо и не закачат никого-да,ок-прави са,но те всъщност се налагат в определни региони и унищожават цели култури с присъствието си.Или може би така е по-добре за теб-един свят по модел на САЩ???

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2010, 19:05

exotique написа:Alx много ме натъжаваш човече,беше ми интересен години наред ,но явно янките са ти промили вече мозъка и мислиш малко като тях...какво значи някой да затрашава живота на американците???Нормално е като водиш война-да имаш пострадали

жалко че така възприемаш нещата- аз съм човек които е учен да не дава "предимство" на никой и да преценява нещата според това какво виждам със собствените си очи.

за американците по света- мисли го така- ако трябва да избирам окупационни сили предпочитам американците. идеалния вариант е да си сиществува всяка държава и световен мир и радост за всички. да, ама не сме на състезание за миски да ги питаме какво искат. реалноста е че винаги нечии големи политически интереси диктуват условията в една държава.

за застрашаването на живота и войната- като се опитват да ти убият войниците твойте се опитват да неутрализират опасноста по най-ефективния начин. на война като на война...

енчев- по въпроса за видеото- следващия път хеликоптера може би трябва да се приближи на 100-200 метра за да уточни дали оня носи на рамото си апарат с голям телеобектив или тялото на стрела-10... детайли. на война като на война както казах. като търчиш с оборудване и група от местни да снимаш в зона на военни действия е близко до акъла че могат да те помислят за нещо друго и да те почнат...

като говириме за издевателства по време на война- кой тука честно си мисли че американците правят повече извращения по време на война от руснаците? или китайците?

и друго- когато надхитриш противника, разбереш какво е замислил и попадне в безизходно положение да го елиминираш доставя особено удоволствие. синдрома на "щастливия спусък" е един начин по които това се проявява. въпрос на школа. еквивалента на това е било едно време главите на победените да се веят на копията на победителите... или да се пие вино от обкования със злато череп на победения ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 15 Дек 2010, 19:14

Прав е! Моето мнение, което не тряя да ангажира никого.
Ако не бяха публикувани много от тези документи, дали нямаше да има необясними "случаи", инциденти и к'во ли не? Застрашавал американски граждани - тези американски граждани, които воюват за мир ли? Предполагам знаете приказката файтин' фор пийс ис лайк факин' фор вирджинити... Та ако е на тези, не ги жаля много. Толкова невинни животи са прецакани през войните, що - кинти. То ясно, че все ще сме под "опеката" на някоя от трите сили, верно и аз предпочитам да са САЩ. А колко е балон ще покаже времето.
Последна промяна driver69 на 15 Дек 2010, 19:31, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 15 Дек 2010, 19:29

WTF???

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Дек 2010, 19:32

alx написа:информацията която е публикувал застрашава живота и интересите на американски граждани. по тази причина асандж трябва да бъде третиран като терорист.

Шшшшшшшшш, тука бая се пооля струва ми се :mhihi:

Елементарна логика - хора от всякакви националности разкриват тайни на други държави. И ако разсъждаваме по твоята логика - няма да остане сигурно човек на тая земя, който да не е обявен за терорист от някоя друга държава, на която истината (излязла наяве) не й изнася :winky:

И да не ти обяснявам, че свободата на словото се асоциира със САЩ така, както водката се асоциира с Русия :mhihi:
Не че руснаците не могат да започнат кампания за ограничаване консумацията на водка - но някак си ще е неестествено, смешно дори ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата