Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
Е.Димитров написа:Кажи го това на немците,щото не го знаят и горките чистят ли чистят
Толкова сме далече от въпросните, че няма нужда от никакъв коментар. Дали да не ги питаме какво мислят за масовото пазаруване на 10+ годишни кошници от населението. Купуването на няколко такива автомобила на семейство въпреки ОЧЕВИДНАТА липса на инфраструктура и място за паркиране. И отгоре на всичко огромното желание на населението да не плаща данъци. И още по-огромното желание на управляващите да си построят вили с въпросните данъци по възможност на територията на някой природен парк. Проблема е двустранен и не е никак прост, всички са виновни за създалата се ситуация и всеки трябва да направи всичко каквото може, за да се подобри ситуацията. В противен случай нещата ще си продължат така до безкрай. От едната страна ще са тарикатите, които ще искат да преебат по всякакъв начин държавата. От другата страна пък ще е държавата, която ще иска по всякакъв начин да преебе тарикатите. И докъде ще стигнем с тая игра на котка и мишка? Мисля че ще увеличим многократно и без това голямото разстояние между нас и въпросните немци...
_65536_kb_sec_ това с бележките е идейно, но нали се сещаш, че природата не пита и изсипва снега за има-няма един ден, дали всички ще имат възможност за това време да махнат талигите от пред блока? А дали ще имат желанието? А къде ще ги сложат? Колко ще са тея дето няма да си кажат "Ебал съм го тоя снегорин, къде да си сложа колата, държавата не ми е осигурила 10 етажен подземен паркинг, няма да я местя, глей че и съседа с 3те джипа не се помръдва, майната й на скапаната държава..." и така в безкраен кръговрат...
Последна промяна pampo на 16 Дек 2010, 16:03, променена общо 1 път
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
djvisage написа:nazo1976 написа:djvisage написа:Ако сте пропуснали двумесечния срок за регистрация по - добре изчакайте още две години и тогава регистрирайте защото в противен случай има акт от 20 - 200 лв.
защо да се чака 2 години
Има давностен срок от 2 години и като изтекат не ти налагат глоба.
Това какво ще рече. Примерно кола регистрирана ноември 2008 и незаведена в данъчното. Сега ако ида ще платя само данака за 2 години ли?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не, давностния срок е за дължимата глоба за необявяването в срок.
pampo написа:b.bonev написа:Аз пък много добре го разбирам това с неплащането. Българина е беден, българина масово живее ден за ден и всеки поставен в такава ситуация гледа да спести откъдето може.
Съвсем логично ми се вижда просто да не си купуваш кола щом живееш ден за ден. Тоест ако човек се чуди от къде да спести просто няма кола. Не е срамно.
Много ми харесват и мненията от типа "Разриват само булевардите, а кварталната уличка е заледена, няма да платя". Ако иска човек винаги може да си намери оправдание да не плати. Освен това по кварталните улички едвам може да се мине с кола, да не говорим за снегорин, просто физически това е невъзможно.

Ма за снегорините не си прав начи! На секи блок треа да има по 1 снегорин зачислен и по цел ден да върти около блока да го чисти! Ако треа и немска сол по 10 кинта килото ше фърля!

И като се замисля само какво щеше да стане ако скандинавците не си плащаха данъците, щото къра (дето живеят и ползват CDMD вместо GSM) не бил изчистен...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ми като си опукаш колата заради чист лед в кв. уличка, никой не ти е виновен ми ти си некадърен, и къде си тръгнал с тая кола, купи си кънки и карай.....Поне за Младост в сека една уличка може да влезе снегорин..поне да ръсеха със сол..тя поне не е скъпа.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
200 лв данък за кола на 11 год ми идва малко недообмислено в повече 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кой е виновен, че малките улички са задръстени с коли? Къде са големите обществени паркинги?
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
bum_bum написа:Кой е виновен, че малките улички са задръстени с коли? Къде са големите обществени паркинги?
на запад

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Да и сега се сетих че преди 2 седмици когато още нямаше сняг някъде, запълниха няколко дупки в махалата. Ама така че аз да бях срал в тях, още щеше да е пълно, а в момента познайте - тия същите дупки зеят повече от преди. Ми мерси.

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
R_Lakov написа:djvisage написа:nazo1976 написа:djvisage написа:Ако сте пропуснали двумесечния срок за регистрация по - добре изчакайте още две години и тогава регистрирайте защото в противен случай има акт от 20 - 200 лв.
защо да се чака 2 години
Има давностен срок от 2 години и като изтекат не ти налагат глоба.
Това какво ще рече. Примерно кола регистрирана ноември 2008 и незаведена в данъчното. Сега ако ида ще платя само данака за 2 години ли?
След като я регистрираш в кат имаш 2 месеца да я регистрираш в данъчното ако не го направиш за тези два месеца след това ти се налага глоба(от 20 до 200лв.),но ако изчакаш да минат 2 години и 2 месеца от регистрацията в кат глобата ти се опрощава и ти начисляват единствено лихва на данъка. Моята лихва беше 30 лв. а акта (защото не бях изчакал да минат 2 години и 2 месеца) беше 90 лв.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

А какъв точно данък е този които плащаме в общината ? Пътен? Данък собственост ? Защо този данък не е на база данъчна оценка а е на базата на някакви си други фактори... Не е нормално данъка да е толкова голям процент от стойноста на МПС-то. Къде отиват тези пари от този данък? За Пътища,за снего почистване ? Хората ще почнат да си плащат данъците когато всички изброени въпроси бъдат уредени. Не в пътното да си зимат бонуси а ние да си трошим колите. И не е нормално данъка на автомобил които струва 3000 лв да е 300 лева а на автомобил които струва 15 000 да е 50 лв.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
За който не му се плаща голям данък съществуват колите под 100 к.с. Не е като да няма варианти.
Според мен единствено е объркано, че старите коли имат по-малък данък от по-новите. Трябва да се оправи. Само така няма да има дърти бараки с неподходящи за сезона гуми, без гражданска, без преглед, създаващи опасност по пътищата.
Според мен единствено е объркано, че старите коли имат по-малък данък от по-новите. Трябва да се оправи. Само така няма да има дърти бараки с неподходящи за сезона гуми, без гражданска, без преглед, създаващи опасност по пътищата.
- Alpina_Johnnie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по Аутобан А14 и А9
- Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24
Воденичаров написа:За който не му се плаща голям данък съществуват колите под 100 к.с. Не е като да няма варианти.
колега, ти прочете ли пост'а над тебе??
Alpina_Johnnie написа:Воденичаров написа:За който не му се плаща голям данък съществуват колите под 100 к.с. Не е като да няма варианти.
колега, ти прочете ли пост'а над тебе??
Вероятно го е прочел, както и аз, но колегата Воденичаров е абсолютно прав.
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
с тия дупки и непочистени улици , Данъци тръгнали да събират