Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
За да има хубави пътища трябва да се плащат данъците и това е ясно. Аз предпочитам да ги дам тези 200лв за данък, но да не правя предница през половин година и да псувам през всяка премината яма. НО това е при положение че има прозрачност на тези пари и се вижда че действително се прави нещо, затова виждайки че с тези пари се купуват само яхти и имения на управляващите, народа се е обезверил и не намира смисъл да си плаща данъците.. Така се получава един много неприятен кръговрат в който всеки е прав за него си!
vankatagsi написа:За да има хубави пътища трябва да се плащат данъците и това е ясно. Аз предпочитам да ги дам тези 200лв за данък, но да не правя предница през половин година и да псувам през всяка премината яма. НО това е при положение че има прозрачност на тези пари и се вижда че действително се прави нещо, затова виждайки че с тези пари се купуват само яхти и имения на управляващите, народа се е обезверил и не намира смисъл да си плаща данъците.. Така се получава един много неприятен кръговрат в който всеки е прав за него си!
Eй това е истината.

Лошото е, че не се вижда изход от ситуацията.

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Момчета, на всички който мрънкат че са им високи данъците, мога да ви кажа че като си купувате дадена кола трябва и за това да мислите, а не само да гелдате цената (справка английския ебей
не случайно свалят толкова цените на колите особено по мощните).
Искам да ви кажа също така че много ще се радвам ако някой ден стане това, защото аз лично си плащам данъците и ми писна от псевдо тарикатчета дето са спестили 100 кинта и се мислат за велики. (говоря за тия дето не знаят къде е общината щото данък не са плащали в живота си, но въпреки мрънкат най много от всички искам това искам онова и тогава ше си плащам данъка, е не става в пазарната икономика държата живее от данъци, в комунизма си има фирми)
и последно най накрая се надявам също така данъка да се определя от емисиите, защото само в България колкото ти е по нова колата толкова ти е по скъп данъка

Искам да ви кажа също така че много ще се радвам ако някой ден стане това, защото аз лично си плащам данъците и ми писна от псевдо тарикатчета дето са спестили 100 кинта и се мислат за велики. (говоря за тия дето не знаят къде е общината щото данък не са плащали в живота си, но въпреки мрънкат най много от всички искам това искам онова и тогава ше си плащам данъка, е не става в пазарната икономика държата живее от данъци, в комунизма си има фирми)
и последно най накрая се надявам също така данъка да се определя от емисиите, защото само в България колкото ти е по нова колата толкова ти е по скъп данъка

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Е нали тия от пътната агенция ги разкриха, че си разделяли по 300 000 лв всеки месец като бонуси 
http://news.ibox.bg/news/id_268197182

http://news.ibox.bg/news/id_268197182

- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
asasin18 написа:Момчета, на всички който мрънкат че са им високи данъците, мога да ви кажа че като си купувате дадена кола трябва и за това да мислите, а не само да гелдате цената (справка английския ебейне случайно свалят толкова цените на колите особено по мощните).
Като си плащаш данъка, усещаш ли дупките по пътя?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
asasin18 написа:............говоря за тия дето не знаят къде е общината щото данък не са плащали в живота си, но...........
След плащането на толкова много данъци не научи ли, че те се плащат в данъчното.

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
spacepl написа:asasin18 написа:............говоря за тия дето не знаят къде е общината щото данък не са плащали в живота си, но...........
След плащането на толкова много данъци не научи ли, че те се плащат в данъчното.
Местните данъци и такси, като данък сгради, такса смет и МПС се плащат в общината по местонахождение на имота, съответно адрес на собственика в регистрационния талон на МПС!

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Alpina_Johnnie написа:Воденичаров написа:За който не му се плаща голям данък съществуват колите под 100 к.с. Не е като да няма варианти.
Според мен единствено е объркано, че старите коли имат по-малък данък от по-новите. Трябва да се оправи. Само така няма да има дърти бараки с неподходящи за сезона гуми, без гражданска, без преглед, създаващи опасност по пътищата.
колега, ти прочете ли пост'а над тебе??
Да, прочетох го

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
vankatagsi написа:За да има хубави пътища трябва да се плащат данъците и това е ясно. Аз предпочитам да ги дам тези 200лв за данък, но да не правя предница през половин година и да псувам през всяка премината яма. НО това е при положение че има прозрачност на тези пари и се вижда че действително се прави нещо, затова виждайки че с тези пари се купуват само яхти и имения на управляващите, народа се е обезверил и не намира смисъл да си плаща данъците.. Така се получава един много неприятен кръговрат в който всеки е прав за него си!
Така е, но това е малко като темата с горивата - докато си плащаме бензин и нафта над 2 лв никой няма да си мръдне пръста.Същото е с данъците-"Те нали си плащат, ние нали си взимаме парички, за какво да им правиме пътищата...." и като вдигнат пак данъци винетки и т.н. ние повечето от нас пак ще си плащаме, но без резултат за съжаление

Принципа винаги е бил, че първо трябва да дадеш и после да вземеш. В Хасково са го решили тоя проблем. Като ходих там останах изумен, понеже където и да мръднех в града, се движех само по нов, още черен асфалт, с нова маркировка и т.н. Питах приятел оттам, кво става, кво е тва чудо. Каза, че направили целия град с нови улици, но вдигнали данъците на колите двойно, че и горница. Той е с едно пежо 407 07г. мисля 180 коня, 400 и няколко му бил данъка. Нека ако има колеги от Хасково да споделят, дали наистина е така. Нямам нищо против да плащам висок данък и редовно, ама да има за какво. А някой ще каже, първо ние трябва да дадем, за да ги оправят, ама както виждаме за 20г. даване, нещо не вАжи тоз вариянт тей, че трябва другият. До тогава, данък няма да плащам, ако има вратичка, същото е и с винетките. Некак си не ми е убаво, ем да ми го слагат отзад, без да съм гейтак
, ем да си плащам. Който му е убаво да си плаща 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
А аз да попитам каква е глобата за забавяне на декларирането с 3 години?
Въпроса е съвсем сериозен

Въпроса е съвсем сериозен

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Колеги,всички искаме да караме коли по 300 коня и 4000цц да нема данък
както каза колегата Воденичаров има и коли под 100 к.с като моята и данъка е 35 лева колата е Поло 97г 1,6 75к.с
както каза колегата Воденичаров има и коли под 100 к.с като моята и данъка е 35 лева колата е Поло 97г 1,6 75к.с
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Вижте в Пловдив в какво време се кърпят дупки...

Тия дупки се кърпят с нашите пари. Според вас в тва време тия дали кърпят нещо или отбиват номера, за да могат да си пуснат протоколите за свършена работа, и някой абдал от кметството да ги подпише за да може съответната фирма да си гушне парите. Пък няма нищо, на пролет ще правим същото упражнение на същото място и пак с нашите пари...
Как да искам да си платя данъка. Все едно да си закарам колата на сервиз за смяна на маслко, да източат старото от долу и да го налеят от горе, и на всичкото отгоре да ми вземат и 100 лв. за цялата дивотия.

Тия дупки се кърпят с нашите пари. Според вас в тва време тия дали кърпят нещо или отбиват номера, за да могат да си пуснат протоколите за свършена работа, и някой абдал от кметството да ги подпише за да може съответната фирма да си гушне парите. Пък няма нищо, на пролет ще правим същото упражнение на същото място и пак с нашите пари...
Как да искам да си платя данъка. Все едно да си закарам колата на сервиз за смяна на маслко, да източат старото от долу и да го налеят от горе, и на всичкото отгоре да ми вземат и 100 лв. за цялата дивотия.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това със свързването на КАТ и НАП в София ще извади такива дебели свинщини, че не вярвам някой да го допусне скоро. Или са се разбрали тия с далаверите да се отчетат, за да не влизат в системата и да гонят дребните риби... Или ще вкарат в единна система само колите, внесени след 01.2007, когато историята с митата и ддс-то приключи...
Never mistake motion for action...
Dpy написа:Принципа винаги е бил, че първо трябва да дадеш и после да вземеш...
А какво става, когато буквално десетки години даваме, а нищо не получаваме?

Защото при мен случаят е точно такъв, както и при сигурно 95% от хората.

В Хасково не съм бил, но откакто се помня, навсякъде където съм бил, винаги си троша колите по дупките.
Ами хора, на мен ми писна да давам, честно си казвам и смятам, че съм в правото си да спра да плащам.