Дядо Мраз или Дядо Коледа
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2

Нашия дядо Коледа по произход няма нищо общо със св.Никола и който и да било там

Цар Колад е митичен праотец на българите, чийто син Болг е именно родоначалникът! Има какво да се прочете из нета. Изследвания на коледните песни и обреди изясняват доста от дохристиянската българска митология.
Впоследствие християнството слага монопол върху езическите вярвания и тези, които не се трансформират "в служба" на новата религия, у/от-мират

В Испания подаръците ги носят Los Reyes Magos, т.е. Тримата влъхви

Като се замисля в западната традиция няма май еквивалент на "Дядо Господ" и "Дядо Боже", които при нас вероятно идват от това, че стария Бог да се нарича "дядо" или именно "дядо Коледа"

Айде весели празници на всички

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Аз пък дядо Мраз го свързвам с Нова Година, пък другия с Коледа (по 2 пъти подаръци )

А иначе аз знам че думичката коледа означава свинекол, не се бъзикам.Весели празници

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
Разликата между Дядо Мраз и Дядо Коледа е: Дядо Коледа е весел старец, който раздава подаръци на послушните деца, а Дядо Мраз е пиян дебелак с момиче под ръка /Снежанка/ 

Това Галактиката е голема работа, фактически!!!
- BMWgirl_Z8
- младши ентусиаст
-
TheBoss написа:Не от Русия, а от СССР. Много си малка за да го знаеш и за това ти прощавам(връщам си за онзи коментар в темата "Задачка").
Много си злопаметен,а и не аз първа го казах

Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2