Помагате ли на непознати хора в нужда?
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Помагате ли на непознати хора в нужда?
Аз рядко, но след като изгледах този клип - http://vbox7.com/play:fbcd490b#commentTop ще е още по рядко, сигурен съм че всички пратили пари на тези хора съжаляват много че са го направили 

Последна промяна benzin на 19 Дек 2010, 16:31, променена общо 1 път
www.bmwпрофесори-bg.net
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Помагате ли на непознати хора в нужда?
Понякога.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Когато видя закъсал човек на пътя, спирам и помагам с каквото мога, защото знам какво е да висиш и да ти трябва още един човек, поне да ти задържи нещо докато го стегнеш. А за тези с СМСите - преди пращах, но сега вече - не. Прекалено е голяма спекулацията. Не съм за 2 лева, но не искам да отиват в някой мазен джоб, който си има достатъчно. По-добре е да отида и да си дам старите дрехи на някой дом за сираци, така ще помогна повече. Гласувах с "по-някога".
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
На просяци пари не давам! Картички за благотворителност купувам, но на улицата никога и на тези дето обикалят по домовете да събират пари също не давам! СМС-и, зависи от каузата ..
Иначе на колеги по пътя ако мога, винаги помагам, без значение БМВ или не!
Иначе на колеги по пътя ако мога, винаги помагам, без значение БМВ или не!

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Дееба гнусния мангал скапан
Е такива дребни само хабят въздуха и не заслужават нищо добро да им се прави!!!

Последният път беше преди около година и половина,на цариградско видях 2 коли спрели посред бял ден и от едната кола трима биеха един мъж.След като ги подминах спрях на около 30метра щото отвътре нещо ме глозгаше,дадох назад и спрях при тях.След като се успокоиха страстите,се оказа,че мъжът е ударил другата кола и се е опитал да избяга а те са го стигнали и са го почнали.В крайна сметка звъннаха на КАТ а аз си тръгнах....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Народа е казал-"Няма ненаказано добро"-ето ония ден чета една стара тема за един колега,който е бил закъсал за пари (на всеки се случва),една мома му услужила,но въпреки всичко колегата закъснява,абе некаква грозна работа,та накрая отива и и връща парите с 300 клизми,пък имаше и закани че ще я бие (не бил се заканил той а нек'в негов приятел)...пък се оказва че и на други дължи пари,които май не е върнал,ама щото били "дребни",нещо за 160 лева се споменаваше,бе пари за семки...
Друг колега пък зел че си продал колата,ма купувача не му стигнали парите и...всички знаем историята (вчера левски победи-браво) и пари нема,само заплахи....
Трети пък,зел че си дал колата на друг,онзи пък,не му я платил,ама хич не му попречило да я продаде на някой и да си праи кефа,обаче първият чака още писмо от умрел....
Няма ненаказано добро...
Да не съм оф съвсем ебаси ,ето я и моята пресна историика...
Карам си аз служебната,студ си е ... май... и гледам,вече тъмно,нек'в военен с куфър на авто стоп,викам"дай да зема човека",оказва се че човека пътува и се опитва да стигне на авто стоп до варна...от карлово,обаче немал лев в себе си...е,аз също немам пари,ама как ше остава човека да стопира у студа...пък и гладен,извадих каквото имам -20 лева,билета май му струвал от пловдив до варна 10-12 лева,купих му отделно вода 1,5 литра,2 сандвича,тоест още 10 лева и си казах-на мен пари не ми трябват-щото беха последните у портфейла-и в къщи имам за ядене-оставих го на гарата,разменихме си телефоните,вика ми -"Ще ти върна парите,утре ще се чуем"...
На другия ден,просто му звъня сутринта да видя дали се е прибрал-вика,прибрал съм се-буквално ми казва-ае сега нямам време ,не ме занимавай сега щото си имам работа...викам -ей оли,да не мислиш че те свалям бе,пеерас,интересувам се само дали всичко е на ред че ми стана жал че си некюв нещастен...ае....
Иначе доста случки имам де...пъ една дето една вечер я спасявах от нек'в дето я млатеше у студенски,ритнах го,ония пада и докато съм надвесен над скапаняка,усещам остра болка в тъквата,обръщам се и оная ,битата ме млати с чантичката си и ми вика-остави приятеля ми на мира...
Друг колега пък зел че си продал колата,ма купувача не му стигнали парите и...всички знаем историята (вчера левски победи-браво) и пари нема,само заплахи....
Трети пък,зел че си дал колата на друг,онзи пък,не му я платил,ама хич не му попречило да я продаде на някой и да си праи кефа,обаче първият чака още писмо от умрел....
Няма ненаказано добро...
Карам си аз служебната,студ си е ... май... и гледам,вече тъмно,нек'в военен с куфър на авто стоп,викам"дай да зема човека",оказва се че човека пътува и се опитва да стигне на авто стоп до варна...от карлово,обаче немал лев в себе си...е,аз също немам пари,ама как ше остава човека да стопира у студа...пък и гладен,извадих каквото имам -20 лева,билета май му струвал от пловдив до варна 10-12 лева,купих му отделно вода 1,5 литра,2 сандвича,тоест още 10 лева и си казах-на мен пари не ми трябват-щото беха последните у портфейла-и в къщи имам за ядене-оставих го на гарата,разменихме си телефоните,вика ми -"Ще ти върна парите,утре ще се чуем"...
На другия ден,просто му звъня сутринта да видя дали се е прибрал-вика,прибрал съм се-буквално ми казва-ае сега нямам време ,не ме занимавай сега щото си имам работа...викам -ей оли,да не мислиш че те свалям бе,пеерас,интересувам се само дали всичко е на ред че ми стана жал че си некюв нещастен...ае....
Иначе доста случки имам де...пъ една дето една вечер я спасявах от нек'в дето я млатеше у студенски,ритнах го,ония пада и докато съм надвесен над скапаняка,усещам остра болка в тъквата,обръщам се и оная ,битата ме млати с чантичката си и ми вика-остави приятеля ми на мира...
Е.Димитров написа:Народа е казал-"Няма ненаказано добро"-ето ония ден чета една стара тема за един колега,който е бил закъсал за пари (на всеки се случва),една мома му услужила,но въпреки всичко колегата закъснява,абе некаква грозна работа,та накрая отива и и връща парите с 300 клизми,пък имаше и закани че ще я бие (не бил се заканил той а нек'в негов приятел)...пък се оказва че и на други дължи пари,които май не е върнал,ама щото били "дребни",нещо за 160 лева се споменаваше,бе пари за семки...
Няма ненаказано добро...
Колега недей така черногледо....има и хора,които са благодарни като помогнеш.Помня като ми помагаше да си оправя рутера,сигурно ти отнех поне час-два от времето да ми обясняваш ама съм много зле с компютрите...Благодарности още веднъж!

За мен всичките благотворителни дейности и тн. са си просто PR, не се лъжете ... Многократно е казвано, особено с тези СМС от 1,20 отиват 60-70 стотинки, другото за оператора ... Или пък ми е хипер смешно като кажат с медийното съдействие на някоя си тв и с президента да кажем, като пак доста от парите изчезват, те не дават нито стотинка!, а даже напротив правят си реклама. Винаги е било така - искаш евтина реклама, дари някаква смешна сума и ще я получиш (иначе знаем колко струва 1 секунда реклама в прайм тайма например). Също и повечето просеци на улицата са лъжци и измекяри, особено повечето от "нашите" на запад. А и тук има такива случаи, на един приятел една 2 дни подред му каза, че баща и умрял да отидела на погребението му, е вторият ден се изнерви и едва да го спрем да не я пребие
Проси, после се преоблича и бам в мерцедеса ... Само скиновете ги оправят при нас
П.С.: Мисля, че се разбра мнението ми по въпроса
(По някой път -> като никога със смс-и !) като има и изключения ама на фона на масата ... И за протокола помагал съм и в 95% от случаите после съм съжалявал 
Money

П.С.: Мисля, че се разбра мнението ми по въпроса

Money
Последна промяна Rainbow на 17 Дек 2010, 12:44, променена общо 2 пъти

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Е, това последното и на мен ми се случи преди 4-5 години. Прибирам се късно през нощта и гледам някакъв крещи на една, тя реве, той и бие шамари. И понеже съм слаботелесен, подминах ги и като бях зад него го хванах за косата и го съборих, и след това - шут в зъбите. Да ама не. Не се усетих откъде ми дойде, оная като ме заблъска и като се развика "Помощ, помощ, убиха гаджето ми!". Плеснах и и на нея един шамар и си изчезнах. Оттогава не съм виждал друг такъв случай, ама и да видя, ще си заобиколя отдалече. Явно някои жени са мазохистки и обичат да ги поступват от време на време.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
И аз така понякога 

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Зависи от ситуацията, но ако вида да бият някого или мъж да бие момиче, изобщо няма и да ги погледна, камоли да спра и да помогна. Както някои колеги тук и аз съм имал лошия късмет да бъда ''герой'' и след това да си тръгна с подвита опашка. В други ситуации обаче мисля, че ако мога бих помогнал, но не винаги.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
в повечето случаи по преценка

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
Понякога. Понякога пък не си струва и така, имам в предвид, че не си струва да рискуваш да спреш, не да помогнеш. Такива неща са се случвали, че е по-добре да подминеш някой път.
На закъсали в снега ежедневно помагам, когато има сняг де.
На закъсали в снега ежедневно помагам, когато има сняг де.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3