Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
tahsinov написа:spacepl написа:asasin18 написа:............говоря за тия дето не знаят къде е общината щото данък не са плащали в живота си, но...........
След плащането на толкова много данъци не научи ли, че те се плащат в данъчното.
Местните данъци и такси, като данък сгради, такса смет и МПС се плащат в общината по местонахождение на имота, съответно адрес на собственика в регистрационния талон на МПС!
Ма тва в Разград

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Dpy написа:Принципа винаги е бил, че първо трябва да дадеш и после да вземеш. В Хасково са го решили тоя проблем. Като ходих там останах изумен, понеже където и да мръднех в града, се движех само по нов, още черен асфалт, с нова маркировка и т.н. Питах приятел оттам, кво става, кво е тва чудо. Каза, че направили целия град с нови улици, но вдигнали данъците на колите двойно, че и горница. Той е с едно пежо 407 07г. мисля 180 коня, 400 и няколко му бил данъка. Нека ако има колеги от Хасково да споделят, дали наистина е така. Нямам нищо против да плащам висок данък и редовно, ама да има за какво. А някой ще каже, първо ние трябва да дадем, за да ги оправят, ама както виждаме за 20г. даване, нещо не вАжи тоз вариянт тей, че трябва другият. До тогава, данък няма да плащам, ако има вратичка, същото е и с винетките. Некак си не ми е убаво, ем да ми го слагат отзад, без да съм гейтак, ем да си плащам. Който му е убаво да си плаща
Що не накара приятеля си да те поразходи в крайните квартали

Що се отнася до данъка БМВ 320д 2004г 150кс-250лв
не е нещо фрапантно -обаче общината ни е цялата в дългове.Ми ние само един асвалт в центъра имаме.Една статуя на Богородица и една камбанария дето поповете не я осветиха щото била правена с пари от изнудвания.
Много грозни неща може да се приказват за нашия град...ама много.
Че данъците са много високи--така е ама не трябва заради един асвалт да се продаваме.
А доколкото знам общината е посегнала и на мъртвите.Събирали таква на колите влизащи в гробищата....о ужас

- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
До колкото знам не могат по закон да събират пари за повече от 3 години както е с актовете в КАТ.
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Сондьора написа:tahsinov написа:spacepl написа:asasin18 написа:............говоря за тия дето не знаят къде е общината щото данък не са плащали в живота си, но...........
След плащането на толкова много данъци не научи ли, че те се плащат в данъчното.
Местните данъци и такси, като данък сгради, такса смет и МПС се плащат в общината по местонахождение на имота, съответно адрес на собственика в регистрационния талон на МПС!
Ма тва в Разград
Като казвам в общината,имам предвид по сметка на общината.Спор няма,ако говорим за място на плащане,то може да се направи във всякакъв миризлив банков клон и тем подобни, примерно в "Люлин" 9 или "Надежда" 2 у "Софето"

Fear написа:Dpy написа:Принципа винаги е бил, че първо трябва да дадеш и после да вземеш...
А какво става, когато буквално десетки години даваме, а нищо не получаваме?
Защото при мен случаят е точно такъв, както и при сигурно 95% от хората.
В Хасково не съм бил, но откакто се помня, навсякъде където съм бил, винаги си троша колите по дупките.
Ами хора, на мен ми писна да давам, честно си казвам и смятам, че съм в правото си да спра да плащам.
Ами нали тва казвам, че първо трябва да се направят улиците, подземни и надземни паркинзи и т.н. за да има основание да си платиш.Обратния случай, първо да си платим и после да ни се даде НЕ работи.
Ами незнам за крайни квартали, но доста пообикалях в Хасково, както и по нещо като околовръстно, всичко си беше с нов асфалт.Което за България си е

- thejackal7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
- Мечтае да кара: камила
kalanak написа:До колкото знам не могат по закон да събират пари за повече от 3 години както е с актовете в КАТ.
Споко ще променят и закона,тоягата е у тях,пара им трябва,все другите им виновни те света вода ненапита.И аз да открадна за 6-7 апартамента да купя и още участия и дялове на 50-ина места ои отвсякъде да лапам като лисик и аз ше плащам данъци и ще рева с пълно гърло видите ли как тарикатите от народа не си плащат данъците на таралясниците и затова нема пари,пътища и прочие.И кво става прибираме голямата пара от фондове и тем подобни,а липсващото ше го избием от балъците те и без това вече са на колене няма накъде.Да ама не

- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
djvisage написа:nazo1976 написа:djvisage написа:Ако сте пропуснали двумесечния срок за регистрация по - добре изчакайте още две години и тогава регистрирайте защото в противен случай има акт от 20 - 200 лв.
защо да се чака 2 години
Има давностен срок от 2 години и като изтекат не ти налагат глоба.
Товя вярно ли е? Че и аз съм към община Надежда, регистрирал съм колата в КАТ преди 3г. но никога не съм ходил в данъчното? Хич не ми се плащат данъци, оня ден щях да направя ПТП в една яма...

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
speedmaniac написа:djvisage написа:nazo1976 написа:djvisage написа:Ако сте пропуснали двумесечния срок за регистрация по - добре изчакайте още две години и тогава регистрирайте защото в противен случай има акт от 20 - 200 лв.
защо да се чака 2 години
Има давностен срок от 2 години и като изтекат не ти налагат глоба.
Товя вярно ли е? Че и аз съм към община Надежда, регистрирал съм колата в КАТ преди 3г. но никога не съм ходил в данъчното? Хич не ми се плащат данъци, оня ден щях да направя ПТП в една яма...
Ако сега идеш и ги платиш ще ти начислят само лихва и няма да плащаш глоба.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Аз пък си платих данъка тая година. Е34 150кс, 130лв излезе някъде. На два пъти по 67лв или нещо от сорта. Не ми натежа фатално. То па кво толкова имате да платите на държавата - данък един и тва е. Ама ви чистят булевардите и по два-три камиона на снегопочистването седят под мостовете при снеговалеж на аварийки и почистват редовно, нали. Минали години чакахме снега да се стопи сам.
Не разбирам какво толкова ви бърка да си платите данъците? Те не са супер невероятно високи. Просто тук има 3 типа хора:
1. които надскачат себе си, купуват си еди-каква си кола и после се чудят как да НЕ си платят данъка, как да НЕ сложат зимни гуми и как да въртят 1 винетка на поне 2 автомобила
2. хора, които могат, но къде от тарикатлък, къде от мълчалив бойкот, къде от нещо друго не си го плащат
3. хора, които си плащат всичко
Да имаш кола е лукс и за него се плаща. Вие искате безплатни пътища от стъкло, идеално почистени улици между блоковете и безкрайни паркоместа, за предпочитане баш пред входа. Обаче колко от вас са си почистили дори тротоара пред/около блока/къщата? Колко от вас са купили малко пясък да метнат пред двора/къщата/блока си, защото в момента е лед? Колко от вас са организирали съседите си да се направи едно почистване? Сега ще ви кажа колко - клоните към нула. Гледам МЛ-ите и Кайен-ите по центъра вечер пред/в дворове на големите къщи и непочистения сняг и се чудя, аз в града ли съм, или къде?
А и още нещо. Някой известен беше казал:
2 неща са сигурни в този живот - смъртта и данъците.
Не разбирам какво толкова ви бърка да си платите данъците? Те не са супер невероятно високи. Просто тук има 3 типа хора:
1. които надскачат себе си, купуват си еди-каква си кола и после се чудят как да НЕ си платят данъка, как да НЕ сложат зимни гуми и как да въртят 1 винетка на поне 2 автомобила
2. хора, които могат, но къде от тарикатлък, къде от мълчалив бойкот, къде от нещо друго не си го плащат
3. хора, които си плащат всичко
Да имаш кола е лукс и за него се плаща. Вие искате безплатни пътища от стъкло, идеално почистени улици между блоковете и безкрайни паркоместа, за предпочитане баш пред входа. Обаче колко от вас са си почистили дори тротоара пред/около блока/къщата? Колко от вас са купили малко пясък да метнат пред двора/къщата/блока си, защото в момента е лед? Колко от вас са организирали съседите си да се направи едно почистване? Сега ще ви кажа колко - клоните към нула. Гледам МЛ-ите и Кайен-ите по центъра вечер пред/в дворове на големите къщи и непочистения сняг и се чудя, аз в града ли съм, или къде?
А и още нещо. Някой известен беше казал:
2 неща са сигурни в този живот - смъртта и данъците.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не могат да ти събират глоба за нарушение от преди 3 години. Фактически ти си извършил нарушението на първия ден след като са изтекли 6 месеца (или бяха 3) от закупуването на автомобила. Ще платиш само данъците + лихвите.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
"Има начин ваш...та мама " 

Ей тази тема с данъците може да кандидатства за най-дъвканата в нета.
Значи да споделя каквото съм чел тук таме, без да съм учил право.
Данък МПС се заплаща за удоволствието, че притежавате даденото МПС и нищо повече.
Пътен данък няма, има винетки.
Принципите на данъците са да ви приберат парите по някакъв повод, без да са задължени да ви предоставят нещо срещу тях.
Това НЕ са такси, срещу които да очаквате нещо насреща.
http://www.bg-pravo.com/2010/02/2.html
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 1%8A%D0%BA
Така, че не мислете, че като дойде време да ви дърпат за неплатени данъци ще мине оправданието "ама аз не ги плащах, щото има дупки".

Значи да споделя каквото съм чел тук таме, без да съм учил право.
Данък МПС се заплаща за удоволствието, че притежавате даденото МПС и нищо повече.
Пътен данък няма, има винетки.
Принципите на данъците са да ви приберат парите по някакъв повод, без да са задължени да ви предоставят нещо срещу тях.
Това НЕ са такси, срещу които да очаквате нещо насреща.
Понятие и правна характеристика на данъците........ :
1. Те са публично субективно право на държавата да получи определена сума пари. Това произтича от фискалния суверенитет на държавата. На това право съответства конституционното задължение по чл.60 от К гражданите да плащат данъците си.
3. Данъците са невъзвръщаеми, като държавата не поема задължение за връщане на сумата.
4. Данъците са безвъзмездни вземания – липсва конкретна насрещна престация /при таксите има такава/.
8. Изпълнението на данъците е скрепено с държавна принуда.
http://www.bg-pravo.com/2010/02/2.html
Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход, който в едно с другите приходи се разпределя за посрещане на обществените потребности. Налага се на определени групи обекти или лица (недвижими имоти, моторни превозни средства, доход и др.) и при липса на доброволно плащане се събира принудително от имуществото на данъчно задължените лица.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 1%8A%D0%BA
Така, че не мислете, че като дойде време да ви дърпат за неплатени данъци ще мине оправданието "ама аз не ги плащах, щото има дупки".

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Всичко на всичко за няколко часа се радвах на пухкавия сняг, след това всичко бе изчистено и опесачено. За това ли си плащаме данъците, да ни развалят кефа?
GRIPEN написа:Данък МПС се заплаща за удоволствието, че притежавате даденото МПС и нищо повече.
А акцизите върху горивата за кое удоволствие ги плащаме? Май пак за това, че караме автомобили.

А ги плащаш дори и да не караш автомобил, защото сиренцето, което си ял снощи и то е стигнало до теб с помощта на гориво, на което си платил акциза, включен в цената за килограм на въпросното сиренце.
Голямо удоволствие, а?
Винетки като плащаме, дупки да не би да няма?

Още по-голямо удоволствие.
Други примери да давам ли? ДДС? Здравни осигуровки? Пенсионни осигуровки... срещу кое от тези неща получаваме нещо повече от мизерни трохи?

Въобще иде ми да цвиля от кеф - даваме всички по много пари, за много неща, а какво получаваме? НИЩО! Н-И-Щ-О!
Само аз ли го виждам това или останалите предпочитате да се правите на слепи, само за да не ви лепнат етикета "селски тарикат"?

Не ни ли писна да сме ОВЦЕ и да ни СТРИЖАТ, а остригането да отива в бездънните джобове на нашите "избранници", да си вдигат палатите, да си карат Lambo-тата и яхтите и да си живеят като царе?! Не ви ли ПИСНА, това питам!

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Fear написа:GRIPEN написа:Данък МПС се заплаща за удоволствието, че притежавате даденото МПС и нищо повече.
А акцизите върху горивата за кое удоволствие ги плащаме? Май пак за това, че караме автомобили.
А ги плащаш дори и да не караш автомобил, защото сиренцето, което си ял снощи и то е стигнало до теб с помощта на гориво, на което си платил акциза, включен в цената за килограм на въпросното сиренце.
Голямо удоволствие, а?
Винетки като плащаме, дупки да не би да няма?
Още по-голямо удоволствие.
Други примери да давам ли? ДДС? Здравни осигуровки? Пенсионни осигуровки... срещу кое от тези неща получаваме нещо повече от мизерни трохи?![]()
Въобще иде ми да цвиля от кеф - даваме всички по много пари, за много неща, а какво получаваме? НИЩО! Н-И-Щ-О!
Само аз ли го виждам това или останалите предпочитате да се правите на слепи, само за да не ви лепнат етикета "селски тарикат"?
Не ни ли писна да сме ОВЦЕ и да ни СТРИЖАТ, а остригането да отива в бездънните джобове на нашите "избранници", да си вдигат палатите, да си карат Lambo-тата и яхтите и да си живеят като царе?! Не ви ли ПИСНА, това питам!
Проблема е ясен, само дето не я ясно какво може да се направи по въпроса.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on