джулиан асандж - прав или крив?
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: джулиан асандж - прав или крив?
ямам време да се 4удя дали е прав или крив . 

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
zxsport написа:...
логично и добре написано, но моята позиция е принципна. независимо дали съм българин или американец или пакистанец.
... та... ти имаш ли някаква бегла представа какво ще стане с човек като асандж ако беше разкрил "военни тайни" на руснаците или китайците? едните те изчезват заради най-обикновена журналистическа критика а другите те осъждат и разстрелват публично за кражба на $10000 от "социалистическо" предприятие в рамките на 2 седмици.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Да си прави квот' си иска чиляка, нали е демокрация, свобода на словото...такива работи 

Прав е, и той не е журналист. И това не е борба за свобода на словото а за свободен достъп до информация.
Аз подкрепям проекта, и няма значение какъв е Асандж лунатик фанатик и т.н. Не той е шпионирал ООН, не той е заповядал убииството на невинни.
Колко от вас са гледали публикацията за убииството на журналистите от Роитерс. Стреляха по тях без никаква причина, след първоначалната стрелба 1 човек тежко ранен мърдаше и едно бусче с деца спря и шофиора слезе да помогне на раненият журналист и ония боклуци откриха огън. Това са убииства и военни престъпления и е крайно време САЩ да започнат да си плащат за тези неща, садам,милошевиц всички бяха съдени кога ще осъдят Буш, и д.р генерали замесени в това.
А,че побликуването на тези документи застрашава живота на някой е абсолютна глупост. Да изпратиш някой на война застрашава живота, да публикуваш дукоменти уличаващи в престъпления едни военно престъпници и тяхните контрактори застрашава единственно и само изброените.
Крайно време беше истинната да излезе на яве, и няма значение кой и къде я е публикувал, този акт е голям напредък след като виждаме как всички медии се водят от съвсем друга идеология от журналистическата. Всеки способен да мисли човек може да прочете истината на уикилиикс и да си направи сам за себе си изводите, а журналистите от медиите да си пишат по поръчка колкото си искат.
Аз подкрепям проекта, и няма значение какъв е Асандж лунатик фанатик и т.н. Не той е шпионирал ООН, не той е заповядал убииството на невинни.
Колко от вас са гледали публикацията за убииството на журналистите от Роитерс. Стреляха по тях без никаква причина, след първоначалната стрелба 1 човек тежко ранен мърдаше и едно бусче с деца спря и шофиора слезе да помогне на раненият журналист и ония боклуци откриха огън. Това са убииства и военни престъпления и е крайно време САЩ да започнат да си плащат за тези неща, садам,милошевиц всички бяха съдени кога ще осъдят Буш, и д.р генерали замесени в това.
А,че побликуването на тези документи застрашава живота на някой е абсолютна глупост. Да изпратиш някой на война застрашава живота, да публикуваш дукоменти уличаващи в престъпления едни военно престъпници и тяхните контрактори застрашава единственно и само изброените.
Крайно време беше истинната да излезе на яве, и няма значение кой и къде я е публикувал, този акт е голям напредък след като виждаме как всички медии се водят от съвсем друга идеология от журналистическата. Всеки способен да мисли човек може да прочете истината на уикилиикс и да си направи сам за себе си изводите, а журналистите от медиите да си пишат по поръчка колкото си искат.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Военни престъпления, са в зависимост от гледната точка. Ако си обикновен войник и имаш заповед да думкаш всичко което мине дадена линия..ти стреляш тва е заповед, моралът остава на страна.
Сондьора написа:Военни престъпления, са в зависимост от гледната точка. Ако си обикновен войник и имаш заповед да думкаш всичко което мине дадена линия..ти стреляш тва е заповед, моралът остава на страна.
По тази логика ако си обикновен войник и ти заповядат да избиеш всички цигани не е военно престъпление ? Аз не обвинявам войниците а тези над тях. И пак казвам да терминираш цел (тежко ранен безпомощен човек) и случайни минувачи които му помагат няма как да бъде оправдано става въпрос за абсолютно не провокирана атака от страна на американците.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ако на теб са ти промили мозъка, че всички са терористи там, стреляш и по тях...имам приятели американци, участвали в Ирак..единия снайперист. Та той е стрелял и по деца..понеже топката им отишла зад линията, а зад тази линия са му казали /заповядали/ да стреля на месо.
А тия над тях /над войниците/ са разработили тактики, в които всеки един е терорист камикадзе, дори и децата.....и по логиката safety first...пукаш.
п.п Изобщо не ги защитавам, но коментирам от гледна точка, ако аз съм войник и са ми дали заповед, има си устав, там морал няма.
И какво толкова е направил този асанджак, извадил е доказателства, за които се говореше, като за Чейни, дето е ударил едно рамо на Халибъртън, и са се харчили и са спонсорирали тая фирма с милиарди и т.н....т.е. за мен специално нищо ново не е извадил на бял свят.....също за документите, с които ни уличава, че продаваме оръжие на банановите републики с ембарго....е то и тва се знае, и никой не ни пречи......
Ако извади ся и за извънземните, просто ще потвърди една конспирация нищо повече..
А тия над тях /над войниците/ са разработили тактики, в които всеки един е терорист камикадзе, дори и децата.....и по логиката safety first...пукаш.
п.п Изобщо не ги защитавам, но коментирам от гледна точка, ако аз съм войник и са ми дали заповед, има си устав, там морал няма.
И какво толкова е направил този асанджак, извадил е доказателства, за които се говореше, като за Чейни, дето е ударил едно рамо на Халибъртън, и са се харчили и са спонсорирали тая фирма с милиарди и т.н....т.е. за мен специално нищо ново не е извадил на бял свят.....също за документите, с които ни уличава, че продаваме оръжие на банановите републики с ембарго....е то и тва се знае, и никой не ни пречи......
Ако извади ся и за извънземните, просто ще потвърди една конспирация нищо повече..
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Морал има навсякъде. Винаги, във всяка ситуация, човек има избор. Заповеди или не, накрая винаги той решава дали да дръпне спусъка или не. Нямаше да има морал, ако се касаеше за роботи със зададена програма. Войниците обаче все пак са хора със собствена воля и като така - отговорността си е тяхна.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Сондьора
- ентусиаст
-

Чл. 183. (1) (Доп. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Военнослужещите не могат да отказват изпълнение на служебните си задължения по религиозни, атеистични, политически и идеологически мотиви или да извършват религиозна или атеистична пропаганда, когато изпълняват задължения по служба.
Дали е морално....
А в наказателния кодекс има наказанията при неизпълнение на заповед в бойна обстановка /глава 13та, раздел6/
http://info.plusminus.com/naview.aspx?&id=287286#638
- Feanor
- ентусиаст
-
Е, и? Това е просто закон. Той нито ти отменя избора, нито взима решение вместо теб. Опитва се да го направи, но е теоретично и практически невъзможно. Просто хората сме така, имаме самостоятелна воля и съзнание, което означава, че винаги, ама наистина винаги, изборът е наш. Този закон е удобно оправдание, обаче нека да те питам нещо:
Хипотетична ситуация - ти си войник, получил заповед да разстреля група деца. Да речем, че спазваш закона и го правиш. Ще можеш ли да спиш след това?
Хипотетична ситуация - ти си войник, получил заповед да разстреля група деца. Да речем, че спазваш закона и го правиш. Ще можеш ли да спиш след това?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе в света е пълно,даже повечето са толкова посредствени хората че направо...
Ето войните,всичко е за петрол и суровини,обаче се маскират в някакви идеалистични каузи и хората верват...а всъщност света се управлява от шайка негодници дето си въртят некакви планове,колкото и човек да не му се занимава с нищо,освен със себе си и своите си преоритети,изведнъж някой някъде решава че ще мине магистрала (примерно) през дома ти или ще вземе да реши че това дето имаш му трябва,ще го облече в закон,ще му сложи кауза,ще се появи по телевизията и ще усъмнеш с багери и настървени хора с вили пред дома ти...хипотетично
Ето войните,всичко е за петрол и суровини,обаче се маскират в някакви идеалистични каузи и хората верват...а всъщност света се управлява от шайка негодници дето си въртят некакви планове,колкото и човек да не му се занимава с нищо,освен със себе си и своите си преоритети,изведнъж някой някъде решава че ще мине магистрала (примерно) през дома ти или ще вземе да реши че това дето имаш му трябва,ще го облече в закон,ще му сложи кауза,ще се появи по телевизията и ще усъмнеш с багери и настървени хора с вили пред дома ти...хипотетично
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Утре е възможно да почне ядрена война, така, че ще видим всички тези морални и подобни гледни точки наяве! 

Без страх, без спирачка!
- Сондьора
- ентусиаст
-
Feanor написа:Хипотетична ситуация - ти си войник, получил заповед да разстреля група деца. Да речем, че спазваш закона и го правиш. Ще можеш ли да спиш след това?
Колега, аз не съм избрал да съм войник или военен, няма да си казвам мнението за тях зада не обидя някой....особено тия промити мозъци на американ солджъра. Но и заради това има военен съд.
Та на въпроса ти, ако съм един от тях, ще е просто заповед.
- Feanor
- ентусиаст
-
Ммм... колкото и да е промит нечий мозък, вярвам, че за всеки може да се намери такава заповед, която ще предпочете да не изпълни. 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
имаше дори и в соц времената ,че заповед, която противоречи на не знам си какво не се изпълнява.... не помня точно. демек-имаш избор. но изместихте темата. прав или крив е чиляка. аз мисля ,че има правото да разпространи тая информация. като са им я взели начи толко са и шпиони тия! хората имат право да чуят и да преценят кой е крив и кой е прав.... когато има цензура или подтискане на свободата на словото няма как хората да знаят какво и защо се случва и как и няма как да вземат отношение по въпроса.
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5