ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от Bavaro » 18 Дек 2010, 17:59

моето запитване е следното

значи талона ми е в кат имам няколко точки останали и 200лв акт за плащане от 3-4 месеца , сега ми писаха акт за това че ми е истекло постановлението и карам без талон, както и акт за без колан
ако ида тея дни да си платя стария акт и си взема талона преди да е излязло решението за новия акт , кво следва ? и как да направя най добре :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 19 Дек 2010, 21:36

Първо иди и възстанови точките преди да вземеш и платиш акта... после иди и си извади детайлна разпечатка за контролни точки.... и виж колко имаш , после ще ти кажа какво да направиш :)))
Повече информация - по точен отговор
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavaro » 19 Дек 2010, 22:08

как се възтановяват тея точки , и как да ги възтановя докато толано ми го няма има ли значение дали е излязло решението от последния акт всмисъл ако излезе до няколко дена решението и е -10 точки а в талона имам например 8 кво става , нетрябва ли първо да си платя предните актове и да си взема талона преди да е излязло това решение , или няма значение , мисля че сега ако отида и платя стария акт ще мога да си взема талона и следователно като излезе решението талона ще си е в мен и вече пак ако ми направят някой акт и ми земат талона тогава ще зимат точки (по точно книжката направо
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от michi69 » 20 Дек 2010, 1:41

евалата колеги за темата 6++ :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 21 Дек 2010, 10:00

Колеги, направих си регистрация, в и-кат.орг и там след като дойде справката пише следното:

"Към дата на справката нямате невръчени наказателни постановления!

Внимание: Kъм датата на заявката Вие нямате невръчено наказателно постановление. Ако имате АКТ на който му изтича крайния срок, можете да разпечатате тази справка чрез бутона "Принт". Посредством разпечатаната бланка, може да удължите срока на вашия АКТ-а без да чакате на опашката на 14 гише"

Това важи ли за пред полицаите и как да си удължиш срока без да чакаш на това гише 14?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d `04
Мечтае да кара: nothing else :)

Мнение от Collision » 21 Дек 2010, 15:53

Здравей bau.bg,

интересува ме, (1) дали свидетелството за управление на МПС е документ за самоличност:

Според закона за българските лични документи чл. 1, ал. 5 е личен документ, но не е документ за самоличност, щом е упоменат отделно:
Български лични документи по смисъла на този
закон са:
1. документи за самоличност;
2. свидетелство за управление на моторно превозно средство;
3. документи за пребиваване.

Според закона за движението по пътищата чл. 165, ал. 2 свидетелството за управление съшо не се разглежда като документ за самоличност, щом е упоменат допълнително:
При изпълнение на функциите си по този закон определените от министъра на
вътрешните работи служби:
1. имат право да спират пътните превозни средства, да проверяват документите за
самоличност
и свидетелството за управление на водача, както и всички документи, свързани с
управляваното превозно средство и с извършвания превоз;

Да обаче в закона за българските лични документи чл.13, ал.1 се заявява, че свидетеството за управление Е документ за самоличност:
На българските граждани се издават следните документи за самоличност:
1. лична карта; 2. (доп. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г., доп. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., в
сила от 02.09.2003 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 111 от 2004 г.) паспорт, дипломатически паспорт,
служебен паспорт, моряшки паспорт, военна карта за самоличност;
3. свидетелство за управление на моторно превозно средство.

(2) с оглед на по-горе споменатото задължен ли съм да представя лична карта при проверка от КАТ и в правото ли са да ме глобат за непредставяне на такава?

Поздрави,

Ники
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 23 Дек 2010, 0:43

В началото на този месец ми писаха акт,сега следващия месец ми предстои да си прехвърлям колата на мое име от собственика от който е взех,дали ще има проблем при смяна на номерата (смяна на града) в Кат ,че имам акт или ще мога да си е прехвърля на мое име без да е нужно да го плащам преди регистрацията (евентуално наказателното постановление още може да не е излязло)?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 14:39

Искам да попитам дали мога да врътна някой номер на полицай като му дам банкнота с предварително записан номер? Че съм бил изнудван от полицай и то жена!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Marmotinio » 23 Дек 2010, 14:52

много добра тема. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 23 Дек 2010, 16:15

BMW_RIDER написа:
TPAKTOP написа:Искам да попитам дали мога да врътна някой номер на полицай като му дам банкнота с предварително записан номер? Че съм бил изнудван от полицай и то жена!

Друго е искала полицайката от тебе :mhihi: :mhihi:

Да обясня какво точно се случи!
Ако не се лъжа беше 2008г. Студетски град в 04:30ч с колата на един приятел. Аз шофирах щото той беше кирка! Спряха ме на завоите до автокъщата(ако ги знаете) и ми искат документите и тези на автомобила. Още преди да сляза да духам на дрегера полицайката ми вика:
- Господине ГТП ви е изтекъл!
Бутам го тоя никакъв го няма! Викам и:
- Как така бе? Тоя пияния е собственика и трябва всичко да е редовно!
- Да ама не! Вижте какво пише тука: "7 май същата година". Коя дата сме днес?
- 20-ти май. - отвърнах аз.
- Излезте от автомобила и елате до патрула.
Изязох аз духнах трите нули и оная ми вика ме пита един "спонтанен" въпрос:
- И сега какво ще те правим с прегледа?
- Дайте нещо да измислим че вината не е моя. Тоя го прибирам с неговата кола щот се е натряскал и не стига че аз върша услугата ами и мен ще ме изшиете с някой акт!
- Ами ние трябва да спрем и автомобила от движение.(тук леко се засмях защото си представих случката: оня се събужда по обяд качва се в колата - кръгъл стикер на стъклото :mhihi: )
- Еее стига бе! Моля ви!
- Добре айде тръгвайте ама обещай че утре ще минеш ГТП?
- Направо ще му паркитрам колата пред пункта и ще го оставя там да спи! - вкарах малко хумор
Додох си 10 лв и го прибрах.
На същия ден около 13:00 - 14:00ч му звъня да ходи да минава преглед. Разбудих го отидохме двамата и разказах цялата история и на него и на оня от пункта. Пича от пункта ми вика:
- Пич тия яко са те изпързаляли! - и се смее.
- Що бре?
- Няма значение датата на която си минал валиден е до края на същия месец!
Ей тук вече не издържах! Не си намирах място от това че не съм знаел да и е*а *** майна :ranting:
Поне моя приятел ме черпи няколко бири не толкова за 10-те лв които бях дал а за това че го прибрах посред нощите! Но от тогава не мога да изкажа какво изпитвам към пътните полицаи! Всеки път като им давам пари им пожелавам(на ум) да си купят нещо с което да се задавят! :ranting:
*за датите не съм много сигурен както и за годината но беше май 2007-2008
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Дек 2010, 18:31

Що се излагаш и пишеш глупости?!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Мнение от MaXo » 24 Дек 2010, 11:56

Писаха ми акт за минаване на червено ...беше около 4 сутринта ... мисля, че минах на зелено ... както и да е. Иска ми се да обжалвам ... а в акта са объркали модела на колата ми ... писали са 320и ... а тя е 330и, отделно номера ми започва със СА ...а те са написали СН. Може ли да се обжалва и да падне този акт ... има ли смисъл да се занимавам или не понеже акта за чевено е 50лв,а не може да се обжалват актове до 50лв???
без реклами в подписа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 24 Дек 2010, 13:29

Обжалват се точките , има си начин.... а това за обърканите модел и номер е само в твоя полза, все пак чия кола са спрели ? Твоята или чужда .... и какъв е тоя светофар който свети в режим в 4 сутринта ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 24 Дек 2010, 17:13

bau.bg написа:Обжалват се точките , има си начин.... а това за обърканите модел и номер е само в твоя полза, все пак чия кола са спрели ? Твоята или чужда .... и какъв е тоя светофар който свети в режим в 4 сутринта ....

Аз отговор ще получа ли или 100-те кинта на година са на "теферич"?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 24 Дек 2010, 17:47

TPAKTOP, .............така и не ти разбрах въпроса, но ако е за белязаната банкнота от 10 лв, съвет - не се занимавай с глупости ! Пари се бележат само от една институция, и са част от СРС-тата /специалните разузнавателни средства /, обвинението към полицай по време на служба е опасно занимание, защото ако не докажеш нищо той ще те осъди за набеждаване.... което ще ти струва минимум 5 000 лв....

тази част ......или 100-те кинта на година са на "теферич"?......... не я разбрах !

поздрави

Весели празници на целия форум , да сте живи и здрави....останалото ще си го купите :)))

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум