Помагате ли на непознати хора в нужда?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Помагате ли на непознати хора в нужда?

Анкетата свършва на 15 Фев 2011, 11:08

Винаги
10
13%
Никога
2
3%
По някой път
67
85%

Общо гласове : 79
ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: Помагате ли на непознати хора в нужда?

Мнение от Пилев » 19 Дек 2010, 14:49

Аз за последно спрях да помогна с каквото мога на едно птп. Имаше обърната кола и няколко спрени други коли, пострадали нямаше, слава богу. Времето беше мокро и доста хлъзгаво, пътя между Дупница и Самоков, малко след Белчин бани посока Дупница. Точно една две минути след като спрях един голф с идиот вътре, караше поне със 100. Влетя между мен и една е46-ца и се заби в храстите. В голфа имаше жена едно малко дете и едно бебе :idea: . Е след тая случка смятам, че никога повече няма да спра да помагам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 19 Дек 2010, 20:13

Веднъж помогнах на три бабки, като ги взех на стоп. Е откраднаха ми джобните от якето на задната седалка. Какъв срам брах в кафето, като нямах пари да си платя сметката, не е истина. От тогава не вземам стопаджии. Иначе съм помагал на закъсали. Но само ако изглеждат прилично. Веднъж видях 5 манговеца, закъсали с някава Жигула за гориво и ми махат с тубата. Е нема начин да спра.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 22 Дек 2010, 2:42

SMS-и и пари на просяци - никога! На улицата давам само на музиканти. Подарявам дрехи и разни други неща на който сметна или който е наблизо в момента... Помагала съм на доста хора, за които съм преценила, че заслужават :)
Скоро преведох през улицата сляп човек... Купувала съм баничка на циганче... Хаха, преди години мъкнех някви алкохоли за купон, бях изхарчила всичките пари. И едни дядо с гайда така ме трогна, и му бухнах няква ракия в кутията :lol: Дано не е хвърлил топа после... :oops: :mhihi: И най-хубавата ми/ни помощ... Подарих Е36 -цата на един стар приятел :D Който ще да вярва, няма такъв кеф да направиш близък и нуждаещ се човек щастлив... Та той с нея си заби жената :mhihi: И кат знам каква опърпана разпадаща се корса караше-сигурно 86-ааа :confused: Колето се върти дет се вика...
Всъщност много обичам да помагам, това ме прави щастлива по един особен начин... С годините разбрах обаче / по трудния и болезнен начин/, че хората злоупотребяват, неблагодарни са и в повечето случаи не заслужават... А ако бях мъж бих помагала и на пътя ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 22 Дек 2010, 12:37

Аз също съм попадала на случай момче да бие момиче. Бяхме се събрали компанийка и изведнъж се чуха силни викове и плач. Едно от момчетата с нас видя какво стана и се затича да помогне на въпросната девойка. Би няколко шамара на момчето, а то естествено си тръгна и подви опашка. Въпросното момиче се разкрещя да и оставят приятеля и след това тръгна след него. Проста работа. Четейки предишни мнения явно си е редовна практика това.

И в случаите, в които съм помагала, ми се е връщало тъпкано. Лошо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 22 Дек 2010, 13:27

Помагал съм как да не помагаш. Лошото е че в някой случаи съжаляваш след това!
Преди около 2-3 години на светофара пред Централна гара си чаках за ляв завой по Ботев и видях че някакви жени бяха наобиколили една баба лежаща на тротоара. Смъкнах стъклото и ги питах дали с нещо мога да помогна и жените ми отговориха че бабата е паднала на тротоара и си е ударила гръдния кош. Казах им че ако не са викнали линийка ще я закараам до Пирогов и така стана. Тръгнахме по пътя и през цялото време женицата ми благодареше и ревеше от зверска болка и повтаряше че щяла да умре. Аз я успокоявах по един от най-тъпите начини "Споко бабе нищо ти няма ще се оправиш!" ама бях леко притеснен да не вземе да се влошат работите нещо. Както и да е малко се отклоних. Стигнахме до Пирогов и паркирах като линейка(пред централния вход). Казах на един санитар какво се е случило и той взе една количка и подкара към входа. Бабата през цялото време ми благодареше че съм и помогнал да стигне до болницата. Тъкмо получих невероятното усещане че съм направил добро и се чу един неприятен глас зад гърба ми:
- Ейййй момче чакай за малко!
Полицай! Бах мамаму викам тоя ще ме изшие с някой акт защото съм паркирал пред входа. ДА ама не. Ченгето ме дръпна настрани и ми вика:
- Я кажи тили я блъсна бабичката? - каза той с невероятно ехидна усмивка.
- Абе как аз бе виж че на колата нищо и няма!!!
- Няма значение! Ела тука вътре да се разпишеш.
След тая реплика ми отне близо час да ми запише само адрес, телефон и рег. на колата!!! Просто това чувство което споменах изчезна моментално! Направих добро а ме третираха като престъпник! :banghead:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата