Неплащането на данъка е на път да свърши!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!

Мнение от steeN » 19 Дек 2010, 23:52

отношението им си личи от поговорката "nothing is certain but death and taxes"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 20 Дек 2010, 0:08

българите като видни послушковци нали винаги гледаме някого за пример. ето гледаме политици, държавници и пр. - кой не декларирал, кой не платил, кой измамил... Последствия- кайне. Българите - Що пък и ние да не правим така??? За тях последствия няма, те си правят квото си знаят. И ние няма да си плащаме...
Преди години, кога аз още едва ли не съм акал в гащите, всеки е искал да бъде мутра. Днес всеки иска да е политик - ала причините да искат са си все същите. Да са безнаказани... Да не кажа, че и мутрите едно време, днес станаха политици, което е също твърдение недалеч от истината.
Така че в крайна сметка хората за да са си изрядни платци, тези, които седят най-горе на пирамидката и те трябва да са. Затова с примера ви за Америка хората са чувствителни на тема данъци, защото за всеки важи закона. Ей го бат Арни - не си платил за две години данъците - запор на имуществото. Няма губернатор, няма терминатор. Народа гледа - щом на най-високото ниво в щата смеят да направят такова нещо, на нас е още по-лесно. Отива американеца и си плаща.
И да завърша с една мисъл винаги повтаряна ни от един даскал в прогимназията - Има ли държава, има и данъци. Има ли данъци, има и държава. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 20 Дек 2010, 3:58

от преди имам 2 внесени коли на който съм плащал ДДС, като ми го върнат ще си го платя.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Дек 2010, 19:04

Braikov написа:представяте ли си всички да вземем да не си плащаме данъците какво ще стане? Много гот!

Нали! Като в Афганистан! :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 20 Дек 2010, 19:38

flame написа:
Braikov написа:представяте ли си всички да вземем да не си плащаме данъците какво ще стане? Много гот!

То и сега пътищата (и не само) са като в Афганистан, ама си плащаме... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 20 Дек 2010, 20:06

Пак повтарям, за тези, които не са прочели внимателно: ние не плащаме данъци, а доброволно си даваме парите на престъпниците в тази държава! Никой ли не долавя разликата? :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 20 Дек 2010, 20:38

Braikov написа:Пак повтарям, за тези, които не са прочели внимателно: ние не плащаме данъци, а доброволно си даваме парите на престъпниците в тази държава! Никой ли не долавя разликата? :wave:
:yes: :!:
Търсете "вратички" колеги, както ТЕ намират "вратичка"за задния ни двор.....! :banghead: :bang:
Последна промяна titto на 21 Дек 2010, 21:27, променена общо 1 път
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Дек 2010, 20:49

И в тоя смисъл веднага 2 броя вица:
Един депутатин се возил в автомобила си,естествено го возил шофьор,минавайки покрай някакво село,изневиделица се появило домашно прасе и последвало удър...с 2 думи прасето се преселило в прасещият рай,щото било добро и послушно прасе...
Обаче депутата,тъй като било време пред избори,носил пари за "благото на избирателите" и по-скоро за определени избиратели,с 2 думи купуване на гласове,и като така,веднага си помислил че рейтинга ше му падне,пък и веднага сметнал че едно прасе,колко да струва-към 100-200 лева,което означава делено на 20 лева на човек+ медиина популярност,с 2 думи пратил шофьорчето да издири собственика на прасето,да каже че е станала злопоука с домашният добитък и да ги обещети,като сподели многократно кой обещетява свинята и колко е добър,та да не го забравят на изборите...
Тръгнал шофьорчето със сумата и започнал от врата на врата да обикаля,а депутатина да чака в автомобила...
Минало много,много време и някъде към 3-4 часа през ноща се задал служителя на нсо-шофьорчето,ма кьор кютук пиян...
-Какво стана,защо се забави толкова-попитал "народният " представител...
-Ми шефе-едвам започнал да дроби шофьора-ми чукам на 1 вата врата,показват се хората и аз им обяснявам,"здравейте,аз съм шофьора на вашият представител в парламента,тоест депутата и убих тая "свиня"...и ония като почнаха,заповядай моето момче,това е радостна новина,ела да те почерпя...и така цяла вечер....

Ето и 2 рия
Нощ,бандит причаква самотен добре облечен господин пред лъскава кооперация,вади патлак и казва
-ДАВАЙ ПАРАТА!!!!
-Чакай моето момче-отговорил господина спокойно-ти не знаеш кой съм аз,аз съм ДЕПУТАТ!!!
-Добре-отвърнал обирджията-давай СИ МИ парите!!! :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Дек 2010, 13:12

Fear написа:
flame написа:

Да бе, да бе, как забравих! Всичко им е по-добре на талибаните - и пътищата, и здравната система - и изобщо всичко, за което се оплакваме в България :mhihi:
Аз за тва и предложих де - да започнем като талибаните да не плащаме данъци, да няма съд ами който не ни кефи да го пребиваме с камъни на улицата :kuku:

Германците са сринати със земята след втората световна война, обаче стискат зъби и без да се оплакват построяват това, което всички виждаме по ТВ :yes:
А в талибано-папуаските общества (Хаити например) цял живот се оплакват и чакат някой да им помогне отвън, щото ги мързи - и да учат, и да работят :no:
Знам, че мечтата на много българи е да работят и спазват правилата като в Хаити, но да получават заплата и да имат имения като в Германия - ама нали се сещате :kuku:
Аз за това казвам, че всеки трябва да си направи избора накъде да хване - дали към Анадола или към Европа :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Дек 2010, 14:55

Fear написа:
flame написа:

Ама никой ли не е наясно, че това, което плащаме като данъци, винетки и акциз няма абсолютно нищо общо с бюджета за пътища. Така че няма значение какво плащаме, резултата е един и същ. Когато двете неща станат взаимосвързани (като тото-то например, джакпота е функция на постъпленията), тогава ще спра да търся вратички... Дотогава... Добре дошли в България.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Дек 2010, 15:17

Плащането на данъци не е само функция и право на фиска. То е един вид и гражданска съвест. Много може да се спори къде отиват парите от данъците за пътища, под формата на винетки например. Колцина обаче имат тук на разположение разчетни сметки, направления на разходи и отчитане на приходи, баланс на Агенция 'Пътища"? Иначе да ланкаме, други няма като нас. Защо са богати другите държави, не бизнеса, а държавата, институциите й? Защо във Франция имат такава социална система? В Германия? Защото хората си плащат данъците и осигуровките. А какво печелим ние като не плащаме? Нищо. Мотивът, не ми влагат парите в пътища, не важи особенно както посочих и по-горе, по-скоро е резултат от вътрешно субективно убеждение, отколкото база от реални факти. Като толково ви интересува къде отиват данъците ви, питайте във вашата община, питайте Агенция Пътища, аз например последните ги питам за определени неща и представете си, даже ми отговарят. Ако ви липсва контрол и имате съмнения за злоупотреби, сигнализирайте, пишете, търсете съдейстие от отговорните институции и лица. Ама докогато ние се мъчим да цакаме държавата, няма да стане. Разберете, не сте по-силни и ще си платите в крайна сметка и с лихвите. Няма идеална държава на света. Но има държави в които живеят граждани, които имат гражданско самосъзнание и такива в които живет селяни. Последните си хвърлят боклуците където има падне, фасовете, пикаят и където им падне и други подобни работи, както се прави на село. Flame правилно посочи, ако може правилата да са като в Хаити, ама да вземаме заплати като в Германия. Всъщност, какво искаме ние?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 21 Дек 2010, 15:17

flame написа:Да бе, да бе, как забравих! Всичко им е по-добре на талибаните - и пътищата, и здравната система - и изобщо всичко, за което се оплакваме в България :mhihi:

Хайде само за здравната система да не ми говориш, че в последните месеци имам достатъчно вземане-даване с тях, та съм наясно, че нищо няма да видиш от парите си от здравни вноски, ако не дай си Боже ти се наложи да се лекуваш/оперираш от нещо! Ще си платиш всичко като поп! :censored:

И понеже колегата Elesar74 е засегал косвено същото, докато съм писал мнението си, мога да кажа, че предприемам всичко по силите ми, за да съдя НЗОК!

Ама когато някой вземе в този момент да ми дрънка, че трябва да плащам, за да може някакви паразити да живеят на мой гръб, а други да живеят като царе с МОИТЕ ПАРИ и при това, когато си поискам частта от тях, които ми се полагат по закон, да ми се смеят нагло в лицето, дали пък нямам право да търся справедливост и да "мрънкам", а?! :ranting:

Също така смятам, че имам пълното морално право да спра да плащам всичко, което е възможно и няма да имам и капка угризения на съвестта заради този факт!

А тези от вас, на които ви харесва да ви таковат, макар и са вазелинче, нямам нищо против - наведете се още повече и се хванете здраво за палците, пък мен нека ме мързи да уча и да работя! :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Дек 2010, 17:01

Колега Fear, когато осъдиш НЗОК, пиши тук за пример и на останалите. Само ще ти кажа, че още по времето на Исус Христос, лично са го питали, дали да плащат данъци и то на кого, на римските завоеватели. Не са били по-добре от нас, даже напротив. А какво им казва Христос: Отдавайте кесаревото на Кесаря(Императора), а божието, на Бога. За какво морално право говориш тук, няма такъв филм> Ти, аз, всички имаме задължение по закон да плащаме данъци, не по морални убеждения, не смесвай така нещата. Ако оставим на твоите или моите морални, етични и други убеждения, какво ли ще стане? Смяташ ли, че някой съд ще отсъди въз основа на моралните ти убеждения, каквото и да е? Не че е лошо да ги имаш. Но щом ги имаш, постъпвай според тях. Не е морално да си закононарушител, защото не ти изнася, от незнание или щото имаш съмнения, че нещата не са както трябва. Ако ти си последната морална инстанция, моля. Смея да кажа, че в областта на морала, човека произнесъл горните думи има много по-голяма тежест от всички нас, но това е друга тема. Има си начини, способи и методи за въздействие и контрол. Вместо да приказваме, нека повече да вършим. Похвално ,че е ще съдиш НЗОК, сигурен съм че имаш основания и дано си удовлетворен после. Това е пътят, не гневни постове по форуми. Скоро излъчиха мои снимки по BTV за околовръстния път на нашия град в предаването "Бай Ганьо европеец". Не се хваля с това, просто искам да кажа, че на отговорните фактори трябва да им е ясно, че някой гледа какво се прави и как. Това е гражданския контрол. Само по този начин ще започнат да се случват нещата. Сега снимки, друг път нещо друго, има начини. Но начина не е скатаване и закононарушения. Сега аз пък обмислям да съдя нашата община за състоянието на пътищата и мисля след Нова година да се консултирам с адвокат по този въпрос. Така че, дерзайте колеги.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Дек 2010, 17:34

Всички държави искат максималното а гражданите плащат минималното-ето това е закона!!!
Просто тук малко са се усрали с максимума който искат и не признават никакви разходи-тураш примерно дограма,боядисваш,облагородяваш пред блока-обаче данъка пак си го дължиш и понеже данъците са "безвъзмездни" ,то общината има задължения към района кото обслужва-е какво се оказва в края на сметката-общината изисква да си събере своето,защото данъците са задължителни и безвъзмезни-тоест не може да изискваш нещо срещу тези пари,но пък общината по същият този закон (в смисъл на държавата) е задължена да има осветление пред входа (примерно),да са здрави плочките,да е почистено и пътя да е хубав....
Ми...не си изпълнява задълженията,що аз да си изпълнявам моите...естествено сега ще кажат някой-"ма те така всички като кажат то така общината...",ами може и да сте прави,но аз не съм всички и общината е по-голяма от мен,ще намери пари и после ще ме натиска,както се случва,а за сега общината само натиска,а 20 години си бърка в носа...
Освен това неплащащите данъци са нищожен % от несъбраните и дължими данъци...ема ето пак нямаме нищо на лице...
Последна промяна Е.Димитров на 21 Дек 2010, 17:36, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 21 Дек 2010, 17:35

Успех колега :mhihi: Оптимизма е хубаво нещо.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата