Отношението в БГ към шофьорите на скъпи коли...
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Отношението в БГ към шофьорите на скъпи коли...
Аз единствено избягвам да карам зад нови модели динамично, щото оня отпред има abs , аз нямам, ама за сметка на тва имам 1-2 милиметра ръб на предните дискове и да не стане белА
За ифата и на мен ми стана любопитно каква е
Другата история дето най-вероятно всички я знаят е за черния джиБ с предимство
А иначе съм си голфаджия, дали права евала на някой изобщо ?
Той като носи нещо в колата, аз кво .. се едно нямам 

За ифата и на мен ми стана любопитно каква е

А иначе съм си голфаджия, дали права евала на някой изобщо ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
вече не ми се разказва отново ,но напишете ифа мен в търсачката и би трябвало да излезе....!
иначе не е виновен тоя ,дето ...баницата . нали!?!? тва е до манталитет на народа . и не са толко виновни мутрите с големите и скъпи коли ,а тия ,дето им се шашкат .
иначе аз го изпитвам често тва с едната и другата кола. карах служебна баница форд и като слеза от нея и се кача в 5цата / която изобщо не е скъпа ,но явно фаща око/ и нещата се променят. тва ми налага да си променям и начина на каране като сменям колите....
иначе не е виновен тоя ,дето ...баницата . нали!?!? тва е до манталитет на народа . и не са толко виновни мутрите с големите и скъпи коли ,а тия ,дето им се шашкат .
иначе аз го изпитвам често тва с едната и другата кола. карах служебна баница форд и като слеза от нея и се кача в 5цата / която изобщо не е скъпа ,но явно фаща око/ и нещата се променят. тва ми налага да си променям и начина на каране като сменям колите....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хехехе,преди години возех едни "отговорни другари" ,всякакви коли,обикновенно с Ес класата,като заспъ на некой светофар,ма никой не свирка,а като пуснех мигач-спираше целото движение а двама помагаха да мина...не така стоеше положението когато ,ако реша да се прибера вечер с жигулката на баща ми,ей,шеме бият нощно време
,баси,секи гледаше да мине отгоре,от долу,лево,десно,ужас,че и некви с 190 (мерцедес) ми се набираха като "глис на буца"

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ogata написа:...За ифата и на мен ми стана любопитно каква е...
Ето ти я темата, историята е някъде 5-6-то мнение: viewtopic.php?f=2&t=48136&hilit=%D0%B8%D1%84%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD
От нея ми се е набило в главата: "Да слеза ли"

- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
ИФА-мен-а рулира 

1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Като ония виц,дето некъв камаз нещо засекъл нек'в с мерцедес,излиза мутрата,щото бил мутра с мерцедес и тръгва към камаза да бие камазаджията,отвара вратата на камазаджията и вижда нещо средно между кинк-конг и термоядрена бомба да си чопли зъбите с нокътя на кутрето,кутрето какво било (малко го разправян като слави трифонов,ама съм на 2 чаши бело вино-страхотно вино,14 лева литъра,ама толкова е меко,че влиза като 20 лева в цигулка на циганска сватба),та пръстчето му било като пишка на негър,всъщност още като бил малък и бил на село,помагал на селяните да пробиват дупки на балконите си,когато забравяли да оставят дупка от където да се изтича водата когато мият балконите си...и това бил най-малкият му пръст,общо взето ръката му приличала на връзка банани и то обработени с ГМО и пестициди.Едновременно...
Главата му била точно колкото новият телевизор на мутрата с мерцедеса,който наскоро си бил взел и се налагало да си закупи масичка която да го държи,защото тогава имало само телевизори с кинескопи ,а 62 инча бил голем телевизор...очите му,всъщност очите му били благи,излъчвали мекотата на ядрен реактор и некакси згрявали останалият екстериор,именно мутрата,след катоминало първоначалното стъписване на туко що направеното откритие КаК един кашалот (да ме извинява един колега от форума) може да влезне и още повече да управлява такова малко камионче,сравнено с физиката на водача,както и да е,заложил на добротата и топлината на очите,а първоначалната идея да набие наглия камазаджия,нямало да си признае дори и с разпит с ток и 6 питбула че е имал такива намерения,та усетил как се изплъзва от устата му невинната реплика
-Извинете,да имате ключ 19 че нещо шарнира ми се е развил-опитвайки се и да приобщи камазаджията към невинният проблем-щото нали ги знаете механиците,не са се справили....
-НЕ-отвърнал камазаджията,всъщност било нещо като тътен на лавина,първо усещаш че нещо става далечно и тревожно,нещо като първобитният човек като усети зад ухото си рева на съблезъб...-Нямам,АЗ ДО НОМЕР 80 ГИ ЗАВИВАМ НА РЪКА!!!
Главата му била точно колкото новият телевизор на мутрата с мерцедеса,който наскоро си бил взел и се налагало да си закупи масичка която да го държи,защото тогава имало само телевизори с кинескопи ,а 62 инча бил голем телевизор...очите му,всъщност очите му били благи,излъчвали мекотата на ядрен реактор и некакси згрявали останалият екстериор,именно мутрата,след катоминало първоначалното стъписване на туко що направеното откритие КаК един кашалот (да ме извинява един колега от форума) може да влезне и още повече да управлява такова малко камионче,сравнено с физиката на водача,както и да е,заложил на добротата и топлината на очите,а първоначалната идея да набие наглия камазаджия,нямало да си признае дори и с разпит с ток и 6 питбула че е имал такива намерения,та усетил как се изплъзва от устата му невинната реплика
-Извинете,да имате ключ 19 че нещо шарнира ми се е развил-опитвайки се и да приобщи камазаджията към невинният проблем-щото нали ги знаете механиците,не са се справили....
-НЕ-отвърнал камазаджията,всъщност било нещо като тътен на лавина,първо усещаш че нещо става далечно и тревожно,нещо като първобитният човек като усети зад ухото си рева на съблезъб...-Нямам,АЗ ДО НОМЕР 80 ГИ ЗАВИВАМ НА РЪКА!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Мен пък не ми прави впечатление , даже напротив - струва ми се , че хора с по-лачени коли , прекалено се съобразяват , за разлика от лайнарчетата с Голфу , дето се бутат в теб , докато не ги блъснеш или пуснеш
( Не ги пускам до последно , бесен клаксон , но ефект няма
)
Особено в Лозенец по тесните улички , досега още не се е стигало до патова ситуация в която и двамата не отстъпват (щото практически никъде,не могат да се разминат две коли) . Колата ми определено , не е страшна а английския номер съм убеден , че не поражда гостоприемство
Не знам , в София карам от година , може още да ми е рано ... но мишки ще има винаги - като видят ЖИБ и мислят , че Дон Корлеоне е вътре и е наточил томи гъна да ги гърми , ако не се свият или мълчат .
Сега ако видиш, че някой шари с 130 между лентите е нормално да го пуснеш - нито знаеш защо бърза , нито ти пречи нещо .

Особено в Лозенец по тесните улички , досега още не се е стигало до патова ситуация в която и двамата не отстъпват (щото практически никъде,не могат да се разминат две коли) . Колата ми определено , не е страшна а английския номер съм убеден , че не поражда гостоприемство
Не знам , в София карам от година , може още да ми е рано ... но мишки ще има винаги - като видят ЖИБ и мислят , че Дон Корлеоне е вътре и е наточил томи гъна да ги гърми , ако не се свият или мълчат .
Сега ако видиш, че някой шари с 130 между лентите е нормално да го пуснеш - нито знаеш защо бърза , нито ти пречи нещо .
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И аз не съм виждал некво отношение, секи си кара свири на който му падне и така...а на светофар много се дразна на жълто да свирят....Аз се кефа да клаксонирам на куките, секи път им свиркам ма яко...примерно на светофар, да се редя 3 часа за ляв завой, и неква патрулка от десна лента, се клаксонира пред мен...ми яко свирня...и ме спират, и кво сичко си ми е ок.....и ако ми зимат предимството от дясно, гледам да ги целя, но се бягат, че ми е малко ръжда десния калник... 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И аз не съм виждал некво отношение, секи си кара свири на който му падне и така...а на светофар много се дразна на жълто да свирят

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
тея мутри както си се правят на бабаити и слизат да се разправят, понякога уцелват грешния човек с "жигулката"
както случая в бургас един от хората на митио очите само че отсреща бил пенсиониран (до колкото си спомням) полицаи , и му пуснал два в челото
също така имаше случаи с някакъв футболист беше попаднаал на бивш военен и беше отнесъл към 7 куршума- маи оцеля

Ryapoff написа:Хората със скъпи коли са като хората с евтини коли, но са придобили самочувствие.
И шапка им свалям когато си го използват по предназначение!

Иначе има комплексари и в двата лагера...
Едни седнали в хубава кола и почнали да избиват веднага комплекси, че много им се насъбрали

Тея обикновено карат така, че целия свят да се обърне да ги види (дори да няма за какво) колко хубава кола карат мааму стара!
Други пък като видят някоя кола по-хубава от тяхната и почват да злобеят и веднага от мафиоти нагоре ги изкарват другите

Тея пък съм ги виждал от злоба как 20 см. не щат да отстъпят - ако беше някой с тяхната кола щяха да го пуснат от колегиалност, ама тия цървули с лъскавите коли...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Отношението е угодническо и подмазваческо, ако си с някоя малка кола отгоре ти ще минат, клаксони, псувни, средни пръсти, ама като видят някоя S класа или 7-ца и не смеят да гъкнат, явно смятат, че ще изскочи някоя мутра и ще ги ошамари 

Никой не мое ма връне на селу!
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Отношението за съжаление е само към автомобилите! От така наречената "зора на демокрацията" е останал факта че само разни мутрагени карат скъпи коли. Това се промени но страхът остана. Проблема обаче май не е чак толкова в самия страх колкото до самите хора. Проблема е че всички са меко казано двулични което мен леко ме обижда! Гадно е да ти се подмазват заради колата но все пак има случаи в които е хубаво да караш скъпа кола. Навремето карах едно Порше за което при застрахователя ми платиха дори открадната предна емблема ако отидеш с някаква по-евтина кола само ти пишат "липсващ детайл". От към обслужване съм сигурен че страничните хора се подмазват и понякога прекаляват защото границата между учтивостта и подмазването е много тънка и лесно се прекрачва. По светофатите наистина малцина биха натиснали клаксона да те подсетят че трябва да тръгваш но реално все още има разни "телета" които са си купили скъпи коли за да получат уважение! Аз лично винаги съм благодарил на всеки който ме пусне да се включа в движението когато не съм с предимство(спор няма че е по-лесно) но има нещо което се нарича шофьорска етика! Аз нито една от колите не съм я купил за по-голямо уважение от който и да е било! Тръпката си е тръпка и ако имаш възможност си купи каквото ти е на сърцето. Ще разкажа за една история която ми се случи точно когато регистрирах М5-цата в КАТ-София.
След като си бях оправил всички документи на гишетата се наредих и чаках пред канала. Понеже още не можех да се прежаля да запаля цигара в нея излязох навън. Точно зад мен беше спрял някакъв на средна възраст с ML който също пушеше и явно се пукаше по шевовете каква кола си е купил. Разговорът протече много конфузно за него и беше изключетелно кратък:
Той: Абе тия БМВ-ета ми харесват ама нещо не вървят много.(тук искам да спомена че не разбрах дали го каза да се пошегува или наистина искаше да се покаже че кара самолет)
Аз: Защо да не вървят? Вашето с какъв двигател е?(Не го бях разгледал добре и можеше да е AMG или т.н.)
Той: 5000куб. см триста и еди колко си там коня!!!(След подобно изказване разбрах че той наистина е заполчнал разговора с цел да се покаже какъв тарикат е и колко е престижно да караш Мерцедес)
Аз: Да бе. То и мойто е 5000 кубика ама е 507 коня!(Отговора ми беше с интонация с която исках леко да го злепоставя)
Той: Ама то какво е бе?!!
Аз: М5.
След това разговора с мен приключи и го видях в огледалото как се се залепи за някакъв друг с Мерцедес. Не знам как ще ме разберете и какво точно имах предвид но исках да кажа че от едно елементарно възпитание не бих си позволил да се хваля пред някой непознат.
След като си бях оправил всички документи на гишетата се наредих и чаках пред канала. Понеже още не можех да се прежаля да запаля цигара в нея излязох навън. Точно зад мен беше спрял някакъв на средна възраст с ML който също пушеше и явно се пукаше по шевовете каква кола си е купил. Разговорът протече много конфузно за него и беше изключетелно кратък:
Той: Абе тия БМВ-ета ми харесват ама нещо не вървят много.(тук искам да спомена че не разбрах дали го каза да се пошегува или наистина искаше да се покаже че кара самолет)
Аз: Защо да не вървят? Вашето с какъв двигател е?(Не го бях разгледал добре и можеше да е AMG или т.н.)
Той: 5000куб. см триста и еди колко си там коня!!!(След подобно изказване разбрах че той наистина е заполчнал разговора с цел да се покаже какъв тарикат е и колко е престижно да караш Мерцедес)
Аз: Да бе. То и мойто е 5000 кубика ама е 507 коня!(Отговора ми беше с интонация с която исках леко да го злепоставя)
Той: Ама то какво е бе?!!
Аз: М5.
След това разговора с мен приключи и го видях в огледалото как се се залепи за някакъв друг с Мерцедес. Не знам как ще ме разберете и какво точно имах предвид но исках да кажа че от едно елементарно възпитание не бих си позволил да се хваля пред някой непознат.

Хаха тоя разговор много ми напомня за един мой, само че със съвсем леееко различни автмобили
Та седя си аз в един малък сервиз с бмв-то си(316 е36
) и чакам да ми сменят едно водно съединение(култовият тройник
) и идва някакъв дядо с мерцедес е-класа( тия дървените с аквариумите, около 93-94 г. не ги знам как се водят
). Говори нещо с майсторчетата и после дойде близо до мен да чака. Огледа леко надменно колата ми и пита- "Абе тва бмв колко кубика е?" И аз - "1.6", Той, с насмешка-"Не е ли много слабо?", Аз- "Еми слабичко е" , Той- "Ее да, друго си е големия мотор". Аз- "Що, с къв мотор е тоз(исках да кажа безформен квадрат, ма се стърпях
). Той, гордо-"Ми 2.5 турбодизел", Аз-" Е бива долу-горе, а колко коня е(мислех че е към 130-140,че хич не ги знам тия варели), Той, още по-гордо-"Ми 90".Аз леко скъсах синджира от смях и му викам "Еее тука мерцедес са надминали себе си
, мойто слабо 1.6 е 102
(сигурно за пръв път го казвам гордо, а не от срам
.
Та стана му бая тъпо на дядката и отиде да си рови нещо в багажника, пък мен ми се дигна за цял ден настроението

Та седя си аз в един малък сервиз с бмв-то си(316 е36

Та стана му бая тъпо на дядката и отиде да си рови нещо в багажника, пък мен ми се дигна за цял ден настроението

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
А за тези нещастници с мерцовете просто нямам думи-като купи некоя 124-ка и се вкарват в некви филми, че са само те на пътя и той е техен, а па ако е по-ново като модел просто са на върха.Та излизат от преките, няма мигач няма нищо засичат, бутат се абе с две думи нагли копеленца.Сигурно и от тях както при другите марки има читави шофьори, но досега не съм срещал мерцедесаджия с добро поведение на пътя. А да не говориме както казват колегите по-горе за селянията, която показват при положение, че има една по-добра марка