Светна тракшъна и АBS-а

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Светна тракшъна и АBS-а

Мнение от doomy525 » 18 Дек 2010, 21:24

Здравейте колеги,
днеска се прибирах от път и както си карах, колата приритна и светна тракшъна и АБС-а. Километража си работи, както и всички др уреди. Опитвам се да предположа дали е самия датчик или целия блок, защото ако не се бъркам ако беше датчик нямаше да работи и километража? Или аз съм се объркал :) Някакви предполпожения може ли за проблема :roll: ;)

Edit - миналата година пак по това време, когато падна снега ми светна и се оказа че някакъв кабел се беше прищипал на задна дясна гума. Но не мога да се сетя дали работеше тогава километража
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Светна тракшъна и АBS-а

Мнение от VRPerformance » 18 Дек 2010, 21:43

километража спира ако не ти работи задния ляв датчик мисля че беше,ако имаш проблем с някой друг километража ще ти работи,направете една диагностика и ще си каже каде е проблема :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i e46 03'
Мечтае да кара: 740d f01

Мнение от bronic » 18 Дек 2010, 21:55

направи ми го и на мен този номер, аз се разминах доста леко, дано и при теб да е това.
Та историята - карах си цял ден, с нови зимни гуми и си газех по снега - ефекта - мноооооооого кал. Стана вечерта късно, захладня и всичко замръзна. Светнаха ми и на мен датчиците. Решението при мен беше да покарам още малко така и се оправи, явно се е откъснала замразената кал.

Според мен пробвай да изсипеш малко гореща вода м/у спиците на джантата (да размрази калта) и на следващият ден пароструйка от задната страна на джантите на някоя автомивка - само не при ЦСКА, там ми взеха 6 лв за да ми пръснат за по 30 секунди под джантите :kuku:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 18 Дек 2010, 22:15

doomy525 написа:Здравейте колеги,
днеска се прибирах от път и както си карах, колата приритна и светна тракшъна и АБС-а. Километража си работи, както и всички др уреди. Опитвам се да предположа дали е самия датчик или целия блок, защото ако не се бъркам ако беше датчик нямаше да работи и километража? Или аз съм се объркал :) Някакви предполпожения може ли за проблема :roll: ;)

Edit - миналата година пак по това време, когато падна снега ми светна и се оказа че някакъв кабел се беше прищипал на задна дясна гума. Но не мога да се сетя дали работеше тогава километража

Твоят АБС не е от тези скъпите 001 дето се развалят,така че спокойно ;)
В най-лошия случай някой датчик да ти се наложи да смениш,но без диагностика няма да се разминеш.

Потребител
Аватар

Мнение от tosho_k_ » 18 Дек 2010, 22:44

Здравейте, и при мен днес се появи същия проблем. Надявам се да е от датчик, и да не се наложи да се сменя някой блок. В понеделник ще я закарам на доктор и ще пиша какъв е проблема. А до тогава с врати в завоите :))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Дек 2010, 23:27

Наскоро един колега имаше такъв проблем, фейсова кола със ДСЦ което е светнало за ден и после само си изгаснало - грешката която беше записана - датчика за ъгъла на волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 19 Дек 2010, 0:26

При мен го направи миналата събота, когато вечерта я оставях на паркинга. Тогава не обърнах внимание дали спря да работи таблото и реших, че в понеделник ще я наблюдавам как се държи. В понеделник паля, всички лампи по таблото угаснаха и не се е обаждала повече. Пробвах я през седмицата, а и днес ми се наложи да спирам рязко, и абс-а и противобоксуващата система си работят.
Не съм имал засега възможност да я закарам да се провери грешката.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 19 Дек 2010, 2:20

Благодаря за отговорите колеги :) Понеделник и аз ще я закарам на диагностика и да се оправи, че в тва време не си е оферта без АБС :) Иначе е голям fun на тоя сняг, все едно караш жигула :D

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tosho_k_ » 19 Дек 2010, 19:45

Вчера след ми светнаха лампите, днес сутринта като подкарах колата пак светеха и след малко изгаснаха. След това през деня светваха и гаснеха няколко пъти, предполагам че е проблем в някой датчик. Утре след диагностиката ще пиша какъв е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS

Мнение от vasko05 » 20 Дек 2010, 12:51

tosho_k_ написа:Вчера след ми светнаха лампите, днес сутринта като подкарах колата пак светеха и след малко изгаснаха. След това през деня светваха и гаснеха няколко пъти, предполагам че е проблем в някой датчик. Утре след диагностиката ще пиша какъв е проблема.

Същият проблем :( моля пиши както е станало :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 20 Дек 2010, 15:58

Здравейте отново колеги :)
Днеска я закарах на диагностика и изписа \\\\\\\\\\\\\\\" Заден десен датчик - прекъсване \\\\\\\\\\\\\\\", както и \\\\\\\\\\\\\\\" Паразитни връзки - прекъснати \\\\\\\\\\\\\\\". Утре ще пристигне датчика и ще се сменя, но се чудя да не би само кабелите да са прецакани и като не прави контакт с датчика и от там да пише \\\\\\\\\\\\\\\' прекъснат \\\\\\\\\\\\\\\' и да лъже компютъра ?

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tosho_k_ » 20 Дек 2010, 16:18

При мен се оказа - лед по гривните, и от там дава грешка към компютъра.

Потребител
Аватар
Кара: Х5 3.0i

Мнение от Iceman 13 » 31 Дек 2010, 14:29

tosho_k_ написа:Вчера след ми светнаха лампите, днес сутринта като подкарах колата пак светеха и след малко изгаснаха. След това през деня светваха и гаснеха няколко пъти, предполагам че е проблем в някой датчик. Утре след диагностиката ще пиша какъв е проблема.

И ааз имах този проблем миналата зима - светеха и гаснеха когато си решат. От лятото вече светнаха за постоянно. Оказа се блока, въпреки, че при всяко четене на грешката компютъра казаваше преден ляв датчик. Смених го 3 пъти и не стана докато не смених блока. Ако номера на твоя е 001 накрая почвай да се притесняваш. но си има решение просто
е по скъпо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 31 Дек 2010, 22:48

До колкото виждам не е 001,пък и да е,кое му е притеснителното ремонтират се и е обсъждано много пъти. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520
Мечтае да кара: X5 3.0d

Мнение от vgeirgiev » 15 Яну 2011, 12:06

Датчик на ABS, твърдо!

Следваща

Назад към E39