Неплащането на данъка е на път да свърши!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!

Мнение от cod-cdbp » 21 Дек 2010, 17:55

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Питат радио Eреван:
- Лошили са пътищата в България?
Радиото отговорило:
- Ние пътища не сме виждали, но по-голямата част от страната е проходима само с джип.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 21 Дек 2010, 18:49

То да бяха само пътищата :mhihi:

Колкото по-хубава кола караш, толкова по-голям данък. Ако е по-новичка, двойно, щото явно имаш повечко пари да караш нова кола. Нямат значение еко норми и колко км изминаваш. Имаш пари - даваш. За кво да поощряваме хората да подновяват автопарка в държавата, като може да ги дерем и да купуват старите коли от "белите" държави?

Всяка година си плащаш като поп каското, щото ако не го платиш, ще ти откраднат колата 101%. Защо? Защото държавата не може или по-скоро не иска да се справи с този проблем. И там една торба с пари си отива.

Плащаш данък смет, а кофите си седят препълнени.

Зимата булевардите я са изчистени, я не са. За малките улички няма да говорим, щото там снегорини не можели да влезнат :mhihi: Камионите за смет могат да минават от там, ама снегорините не. Сигурно защото са с размерите на совалката Индевър и защото нямат по-малки камиони (техника) която всъщност може да мине от там :mhihi:

В момента улицата пред блока ми е като огледало. Страх ме е да гледам възрастните хора как пресичат. Това да си на 60-70 години и да отидеш да си купиш хляб си е премеждие. Може и да не се върнеш жив от това приключение, по-младите нинджи оцеляват. За нашите държавници това сигурно си е естествен подбор...

За 3 години имам 6 гуми щета, а повярвайте ми МОГА да избягвам дупките. Успокоява ме единствено факта, че застрахователите после си съдят общината и обикновено печелят.

Въпреки че уж решиха проблема с фирмите които извозват боклука на София, все още гледам препълнено кофи навсякъде.

Защо се опитвате да проповядвате, че плащането на данъци някак си с магическа пръчка ще реши всички проблеми, за които повечето реват? Хората които са решили да не си плащат данъка, няма да си го платят, докато наистина е неизбежно плащането. Тези които си го плащат, да не пищят като ощипани моми тук, че еди кой си не го плаща. Нали ви е чиста съвестта? Или тези дето не си плащат данъка са виновни че сме на тоя хал? :mhihi:

И като за финал, това е интернет, усилията да убеждавате някой в нещо, са равносилни на това да си говорите с телевизора :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Дек 2010, 19:23

Що не тръгнат да събират налози от циганите, които масово нямат книжки, строят си копторите където им попадне (да не казвам какво ще се случи с някой българин, ако си реши, че може да строи където му е кеф) и пак им асфалтираха улиците в моят "град", пък моята улица не е ремонтирана от 20 години, къде е справедливостта и къде ми е на мен стимула да допринасям за общото благо като плащам данъци?! Аааааа забравих-мургавите са важен електорат, пък аз съм просто г-н Никой, важни са само паричките които внасям, за да има асфалт за циганската махала и банкети :mrgreen: Да не бъда криворазбран-плащам си данъка, ама не там работата...
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 21 Дек 2010, 19:26

Cinder написа:То да бяха само пътищата :mhihi:

Колкото по-хубава кола караш, толкова по-голям данък. Ако е по-новичка, двойно, щото явно имаш повечко пари да караш нова кола. Нямат значение еко норми и колко км изминаваш. Имаш пари - даваш. За кво да поощряваме хората да подновяват автопарка в държавата, като може да ги дерем и да купуват старите коли от "белите" държави?

:

По принцип си прав, но не забравяй, че това не е нито пътен данък, нито еко такса. Това е данък за притежание на МПС. Определя се както и данък сгради. Данъкът на голяма къща в центъра е по-голям от на боксониера в крайните квартали. Срещу данък сгради също не получаваш нищо насреща, но го плащаш нали?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Дек 2010, 19:28

При нас данък сгради е в пъти по- малък и направо символичен в сравнение с данъка на МПС, а и не всеки има собсвено жилище.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Дек 2010, 19:44

Elesar74 написа:Колега Fear, когато осъдиш НЗОК, пиши тук за пример и на останалите. Само ще ти кажа, че още по времето на Исус Христос, лично са го питали, дали да плащат данъци и то на кого, на римските завоеватели. Не са били по-добре от нас, даже напротив. А какво им казва Христос: Отдавайте кесаревото на Кесаря(Императора), а божието, на Бога. За какво морално право говориш тук, няма такъв филм> Ти, аз, всички имаме задължение по закон да плащаме данъци, не по морални убеждения, не смесвай така нещата. Ако оставим на твоите или моите морални, етични и други убеждения, какво ли ще стане? Смяташ ли, че някой съд ще отсъди въз основа на моралните ти убеждения, каквото и да е? Не че е лошо да ги имаш. Но щом ги имаш, постъпвай според тях. Не е морално да си закононарушител, защото не ти изнася, от незнание или щото имаш съмнения, че нещата не са както трябва. Ако ти си последната морална инстанция, моля. Смея да кажа, че в областта на морала, човека произнесъл горните думи има много по-голяма тежест от всички нас, но това е друга тема. Има си начини, способи и методи за въздействие и контрол. Вместо да приказваме, нека повече да вършим. Похвално ,че е ще съдиш НЗОК, сигурен съм че имаш основания и дано си удовлетворен после. Това е пътят, не гневни постове по форуми. Скоро излъчиха мои снимки по BTV за околовръстния път на нашия град в предаването "Бай Ганьо европеец". Не се хваля с това, просто искам да кажа, че на отговорните фактори трябва да им е ясно, че някой гледа какво се прави и как. Това е гражданския контрол. Само по този начин ще започнат да се случват нещата. Сега снимки, друг път нещо друго, има начини. Но начина не е скатаване и закононарушения. Сега аз пък обмислям да съдя нашата община за състоянието на пътищата и мисля след Нова година да се консултирам с адвокат по този въпрос. Така че, дерзайте колеги.

:clap: :clap: :clap:
Един достоен европейски гражданин!

Fear написа:Хайде само за здравната система да не ми говориш, че в последните месеци имам достатъчно вземане-даване с тях, та съм наясно, че нищо няма да видиш от парите си от здравни вноски, ако не дай си Боже ти се наложи да се лекуваш/оперираш от нещо! Ще си платиш всичко като поп! :censored:

И понеже колегата Elesar74 е засегал косвено същото, докато съм писал мнението си, мога да кажа, че предприемам всичко по силите ми, за да съдя НЗОК!

Ама когато някой вземе в този момент да ми дрънка, че трябва да плащам, за да може някакви паразити да живеят на мой гръб, а други да живеят като царе с МОИТЕ ПАРИ и при това, когато си поискам частта от тях, които ми се полагат по закон, да ми се смеят нагло в лицето, дали пък нямам право да търся справедливост и да "мрънкам", а?! :ranting:

Колега, давам един пределно елементарен пример - може за 10 лева месечна здравна вноска да ти се наложи операция за 10 хиляди лева, която да ти направят безплатно. Но може пак за 10 лева да откажат да ти платят превръзка за 5 лева. В единия случай си "на кяр", както казват нали се сещаш къде, а в другия случай си се "набутал". Приеми, че едни са "на кяр", а други са "набутани". В цивилизованите страни това е повече извистно като социална солидарност. Противовесът на това в малките населени места в България се нарича селски тарикатлък - ако вземам повече е "много убаво" (въпреки, че пак съм недоволен, щото още може), ако само плащам без да вземам - "изедници народни", "къде отиват МОИТЕ пари щом АЗ не ги харча" и т.н.

Както колегата вече спомена - поздравления за идеята да съдиш НЗОК - точно така се прави в цивилизованите страни! :yes:

Аз лично съм преценил, че нямам полза от услугите на НЗОК и съм си направил добровлна здравна осигуровка, която пести много време и нерви и осигурява качествено здравеопазване. ;)
И въпреки, че не съм опрял до НЗОК, редовно си плащам задължителните здравни вноски - защото знам, че са задължителни по закон и защото в белите държави белите хора така правят :wave:
Докато някои мои познати се оплакват и от здравна каса, и от калпавите доктори - и накрая дават под масата повече пари отколкото плащам аз легално за качествено обслужване :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 21 Дек 2010, 20:06

flame написа:Колега, давам един пределно елементарен пример - може за 10 лева месечна здравна вноска да ти се наложи операция за 10 хиляди лева, която да ти направят безплатно.

А може или аз да се осигурявам всеки месец и да не съм помирисвал 3 години лекарски кабинет и да не съм обременил държавата и 1 стотинка за лечение, а когато отида на задължителен профилактичен преглед (щото ако не отида ще ме глобят и ще ме лишат от задравни права за 1 месец), да си плащам като поп и входна такса и зa вземането на кръв, при положение, че "социално слабите" мурагавелковци, които никога не са внесли и 1 стотинка-същото нещо им го правят без пари? Къде е справедливостта питам? Значи вземаме пари, ама от балъците, дето дават, пак двоен стандарт! Извода какъв е- стой си на гъза и по- добре недей да работиш, а чакай подаяния наготово!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 21 Дек 2010, 20:13

saleen написа:
flame написа:Колега, давам един пределно елементарен пример - може за 10 лева месечна здравна вноска да ти се наложи операция за 10 хиляди лева, която да ти направят безплатно.

А може или аз да се осигурявам всеки месец и да не съм помирисвал 3 години лекарски кабинет и да не съм обременил държавата и 1 стотинка за лечение, а когато отида на задължителен профилактичен преглед (щото ако не отида ще ме глобят и ще ме лишат от задравни права за 1 месец), да си плащам като поп и входна такса и зa вземането на кръв, при положение, че "социално слабите" мурагавелковци, които никога не са внесли и 1 стотинка-същото нещо им го правят без пари? Къде е справедливостта питам? Значи вземаме пари, ама от балъците, дето дават, пак двоен стандарт! Извода какъв е- стой си на гъза и по- добре недей да работиш, а чакай подаяния наготово!

Аз предпочитам да съм балък и да си платя 8 лв за изследвания, отколкото да съм мангал и да ме изследват безплатно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 21 Дек 2010, 20:24

Ми добре колега, тя системата разчита, че масовият БГ данъкоплатец ще разсъждава точно по този начин, мен лично не ми е приятно да ме цакат, щото и парите не ми ги дават наготово, понеже съм направил 6-7 чавета и май затова ми се свидят. Нека си плащаме всички данъците, но да се засили контрола на гражданите за какво да отиват тия пари в крайна сметка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 21 Дек 2010, 20:28

saleen написа:Ми добре колега, тя системата разчита, че масовият БГ данъкоплатец ще разсъждава точно по този начин, мен лично не ми е приятно да ме цакат, щото и парите не ми ги дават наготово, понеже съм направил 6-7 чавета и май затова ми се свидят.

Според мен това е правилният начин да разсъждаваш. На мангалите не им ги прощават, защото са мангали, а защото са социално слаби. Напусни работа,запиши се в бюрото по труда, продай си къщата и стани клошар. И ти няма да плащаш. В другите държави също не плащат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Дек 2010, 20:30

Воденичаров написа:
saleen написа:

Аз предпочитам да съм балък и да си платя 8 лв за изследвания, отколкото да съм мангал и да ме изследват безплатно :mhihi:

Воденичаров написа:
saleen написа:Ми добре колега, тя системата разчита, че масовият БГ данъкоплатец ще разсъждава точно по този начин, мен лично не ми е приятно да ме цакат, щото и парите не ми ги дават наготово, понеже съм направил 6-7 чавета и май затова ми се свидят.

Според мен това е правилният начин да разсъждаваш. На мангалите не им ги прощават, защото са мангали, а защото са социално слаби. Напусни работа,запиши се в бюрото по труда, продай си къщата и стани клошар. И ти няма да плащаш. В другите държави също не плащат.

:lol: :lol: :lol:
Колега Воденичаров, поне едното да ме беше оставил аз да напиша - четеш ми мислите направо...
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Дек 2010, 20:31

абре Флейм,ако утре кажат че ше е*ът задължително,ти сигурно ще направиш хвалебствена тема и си първи на вратата...
Къде е казано,че всичко дето измисли държавата трябва да се подкрепи,ае пък мен ми писна само да избирам по-малкото зло,аз съм държавата и аз (ние,вие) определяме как да живеем,като не ми е изгодно нещо,ми нема да им се радвам като некой унуфри ами ще го "избягвам",за това има икономисти и модели на държави,нема само ние да откриваме топлата вода,зима се модел който работи успешно и се прилага!!!
Ше им давам аз а майка ми и баща ми ще стоят на тъмно,предпочитам на наще да дам отколкото на некакви киселяци...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 21 Дек 2010, 20:36

Е.Димитров написа:абре Флейм,ако утре кажат че ше е*ът задължително,ти сигурно ще направиш хвалебствена тема и си първи на вратата...
Къде е казано,че всичко дето измисли държавата трябва да се подкрепи,ае пък мен ми писна само да избирам по-малкото зло,аз съм държавата и аз (ние,вие) определяме как да живеем,като не ми е изгодно нещо,ми нема да им се радвам като некой унуфри ами ще го "избягвам",за това има икономисти и модели на държави,нема само ние да откриваме топлата вода,зима се модел който работи успешно и се прилага!!!
Ше им давам аз а майка ми и баща ми ще стоят на тъмно,предпочитам на наще да дам отколкото на некакви киселяци...

Изброй ми 3 държави, в които не се плащат данъци. И още 3, където всяка сутрин те привикват в 9 сутринта да те е*ат...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 21 Дек 2010, 20:36

Воденичаров написа:На мангалите не им ги прощават, защото са мангали, а защото са социално слаби. Напусни работа,запиши се в бюрото по труда, продай си къщата и стани клошар. И ти няма да плащаш. В другите държави също не плащат.

А може ли реално да си социално слаб, като цицаш примерно 450 лева помощи? Ми в моят град хората бичат по 12 часа тежък физически труд на дневни и нощни смени за 300 лева. Иначе къща си нямам и не ми се очертава скоро да имам с тия доходи (които не са чак толкоз лоши, ама не стигат, то на кой ли му стигат), ама кво да се прави- гламава работа, предпочитам да съм работа, отколкото да чакам наготово или да крада.
Последна промяна saleen на 21 Дек 2010, 20:38, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Дек 2010, 20:37

Е.Димитров написа:Къде е казано,че всичко дето измисли държавата трябва да се подкрепи,ае пък мен ми писна само да избирам по-малкото зло,аз съм държавата и аз (ние,вие) определяме как да живеем,като не ми е изгодно нещо,ми нема да им се радвам като некой унуфри ами ще го "избягвам"

1 - Никъде не е казано, че всичко, измислено от държавата, трябва да се подкрепи ;)
2 - Вярно е, че всички ние сме държавата, в която едни управляват, а други са управлявани. Ако се кандидатираш за управник форумът ще те подкрепи :winky:
3 - Напълно нормално е нещо когато не е изгодно човек да не му се радва. И изключение на мазохистите може би :mhihi:
4 - На мен ми е по-изгодно да прежаля 100-200 лева и да не се разправям с НЗОК - за изгубеното време ще спечеля доста повече. Нервите настрана :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата