Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
Воденичаров написа:Е.Димитров написа:абре Флейм,ако утре кажат че ше е*ът задължително,ти сигурно ще направиш хвалебствена тема и си първи на вратата...
Къде е казано,че всичко дето измисли държавата трябва да се подкрепи,ае пък мен ми писна само да избирам по-малкото зло,аз съм държавата и аз (ние,вие) определяме как да живеем,като не ми е изгодно нещо,ми нема да им се радвам като некой унуфри ами ще го "избягвам",за това има икономисти и модели на държави,нема само ние да откриваме топлата вода,зима се модел който работи успешно и се прилага!!!
Ше им давам аз а майка ми и баща ми ще стоят на тъмно,предпочитам на наще да дам отколкото на некакви киселяци...
Изброй ми 3 държави, в които не се плащат данъци. И още 3, където всяка сутрин те привикват в 9 сутринта да те е*ат...
Четеш като "дявала -евангилието"
Казвам да се земе модела от държави дето са работещи-здравеопазването и благоустройството и орбанизацията от швейцария
Е.Димитров написа:да се земе модела от държави дето са работещи-здравеопазването и благоустройството и орбанизацията от швейцария
Ти напрао откри топлата вода - да им земем на швейцарците благоустройството и здравеопазването, а да им дадем нашите мангали в замяна!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Е.Димитров написа:Къде е казано,че всичко дето измисли държавата трябва да се подкрепи,ае пък мен ми писна само да избирам по-малкото зло,аз съм държавата и аз (ние,вие) определяме как да живеем,като не ми е изгодно нещо,ми нема да им се радвам като некой унуфри ами ще го "избягвам"
1 - Никъде не е казано, че всичко, измислено от държавата, трябва да се подкрепи![]()
2 - Вярно е, че всички ние сме държавата, в която едни управляват, а други са управлявани. Ако се кандидатираш за управник форумът ще те подкрепи![]()
3 - Напълно нормално е нещо когато не е изгодно човек да не му се радва. И изключение на мазохистите може би![]()
4 - На мен ми е по-изгодно да прежаля 100-200 лева и да не се разправям с НЗОК - за изгубеното време ще спечеля доста повече. Нервите настрана
Ето едно мнение дето е далеч от кухият оптимизум дето излъчваш,иначе да не ти се налага да видиш как се лекува раково болен и колко искат въпреки нзок,не са 100-200 а са малко повече от 6-7к лева...ачовека почина след няколко дена...пък е и 4 тия случай дето знам
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
saleen написа:Воденичаров написа:На мангалите не им ги прощават, защото са мангали, а защото са социално слаби. Напусни работа,запиши се в бюрото по труда, продай си къщата и стани клошар. И ти няма да плащаш. В другите държави също не плащат.
А може ли реално да си социално слаб, като цицаш примерно 450 лева помощи? Ми в моят град хората бичат по 12 часа тежък физически труд на дневни и нощни смени за 300 лева. Иначе къща си нямам и не ми се очертава скоро да имам с тия доходи (които не са чак толкоз лоши, ама не стигат, то на кой ли му стигат), ама кво да се прави- гламава работа, предпочитам да съм работа, отколкото да чакам наготово или да крада.
В същото време обаче тука един барман на 8 часов работен ден за 450 лв неможем да намерим

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
урбанизация се пише.
ние имаме по-ниски данъци от швейцария
търсите на грешно място проблема според мен.
ние имаме по-ниски данъци от швейцария

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Е.Димитров написа:Ето едно мнение дето е далеч от кухият оптимизум дето излъчваш,иначе да не ти се налага да видиш как се лекува раково болен и колко искат въпреки нзок,не са 100-200 а са малко повече от 6-7к лева...ачовека почина след няколко дена...пък е и 4 тия случай дето знам
Сигурно знаеш колко раково болни има в България - ако тръгна да ги мисля всичките - вероятно ще си замина преди тях от мъка или от нещо друго...
Затова предпочитам да гледам напред, да се надявам да не се разболявам, но същевременно ако се случи - да мога да се справя, а не да псувам държавата

Ако щеш го наречи кух оптимизъм, но аз лично така предпочитам да изживея живота си - с усмивка и оптимизъм, а не с пяна на устата

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
То за тва хич не ми дреме за хората а само за животинките...
Иначе,за съжаление си плащам дължимото,даже се осигурявам на максимална заплата,пък ако стане така че да си отворя пак фирма,ше е ошфорка...
Ето ви една поговорка от мене:
"Когато нощен мрак забули теменугите,
и работите станат зле,
е*би им майката на другите,
и гледай ти да си добре"
Просто в тая тема споделих какво точно мисля за данъците ,таксите и правителствата,те (правителствата) се радват на подобни оптимисти като колегата Флейм,щото каквото и да измъдрят се приема ,а аз не съм нек'в локомотив на промените,щото съм егойстично копилуе ,но има хора които са истински водачи и винаги такива хора правят правят прогреса...аз мисля само за себе си и хората дето обичам...
Иначе,за съжаление си плащам дължимото,даже се осигурявам на максимална заплата,пък ако стане така че да си отворя пак фирма,ше е ошфорка...
Ето ви една поговорка от мене:
"Когато нощен мрак забули теменугите,
и работите станат зле,
е*би им майката на другите,
и гледай ти да си добре"
Просто в тая тема споделих какво точно мисля за данъците ,таксите и правителствата,те (правителствата) се радват на подобни оптимисти като колегата Флейм,щото каквото и да измъдрят се приема ,а аз не съм нек'в локомотив на промените,щото съм егойстично копилуе ,но има хора които са истински водачи и винаги такива хора правят правят прогреса...аз мисля само за себе си и хората дето обичам...
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Колеги,мисля че тоя трик с неплащтането свърши...
На мен днеска ми изпратиха писмо с което ме приканиха в тридневен срок да ида в данъчното и да си регистрирам колата
И жената която ме обслужи ми каза че в Кат са регистрирани 1400 коли, а в данъчното са регистрирани само 700коли и ако не успеят да покрият предвидената хазна ще ги санкционират тях самите и сега яко са наточили ножовете...
Така че по добре идете и си регистрирайте колите за да нямате излишни главоболия
На мен днеска ми изпратиха писмо с което ме приканиха в тридневен срок да ида в данъчното и да си регистрирам колата

И жената която ме обслужи ми каза че в Кат са регистрирани 1400 коли, а в данъчното са регистрирани само 700коли и ако не успеят да покрият предвидената хазна ще ги санкционират тях самите и сега яко са наточили ножовете...
Така че по добре идете и си регистрирайте колите за да нямате излишни главоболия

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Този проблем е като кокошката и яйцето. Кой има право, държавата(общината) да събира данъци или аз(вие) да не плащаме, защото парите ни не отиват по предназначение. Ами вие(аз) ако бяхте кмет, дали всички събрани пари от данък МПС, щяхте да инвестирате в само пътища? Много се съмнявам. Докато обаче ние сме граждани и от нас не зависи данъчната политика, ще си плащаме. Ако не сме съгласни, ако дойде момент, в който можем да въздействаме на тази политика, тогава можем да променим нещо. Другото са празни приказки и форумно перчене. Искате правила, нали колеги? Възмущавате се на закононарушителите във всяка сфера на живота. Но ето това са правилата, прости и ясни. Плащането на данъци е старо като света и е едно от тях. Вчера ми споделиха как със съжаление нямало да може вече (или почти) да се прави "номера" с винетния стикер. Еми, какво да кажа. Като покажат по телевизията, някой дето имал това, онова, фолк певици, футболисти, дето не декларирали и не платили лев данък, еле пък Васил Найденов...... ахкаме, охкаме, псуваме....И защо? Какво сме по-различни ние, редовите селяни и граждани, от тия, известните? Че ние сме бетер тях, тях им свидят 10 000 лв. за данък, нас ни свидят и 10 лв. Мислите, че имаме някакво свещенно право да караме коли? Няма такова нещо. Имам книжка от 1995 г., бях на 21 г., първата си кола купих 2007 г., мечтания Голф 3. Не съм умрял без кола. Някой хора тук, на моите години тогава, карат днес коли за по няколко десетки хиляди лева, дали им тежи данъка на тези автомобили? Щом имате определени придобивки, държавата изисква плащане за тях, дори в банановите републики. Какво да кажем за акцизите на горива, на цигари, никой не скача срещу това обаче, а темата тук стана 10 стр. за какво, за данък МПС. В 21 век, в европейска България със съжаление се събщава, че държавата взела мерки и ще спре едно нарушение на закона. Законът, който иначе всеки иска да се спазва. И хората по белия свят гледат как да намалят данъчното бреме, но не и по този откровено циничен и явно противоречив на закона начин. Не стига, че в нашето законодателство има 10% данък печалба, ами и данъчната основа може да бъде намалена с определени вноски за доброволно здравно осигуряване, демек още по-нисък данък. Законт дава това право. Какво искаме ние? Утре да се приеме закон, според който, който сметне за добре, той да плаща данък, според убежденията си. Този разговор тук е доста елементарен и се радвам, че няма характер на представителна извадка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
http://frognews.bg/news_27061/Simeon_Diankov_se_razhojda_s_Irina_Velkova_iz_Kitai_na_darjavna_smetka/
Плащайте колкото се може повече данъци, че Хер Флик иска да ходи да си вее к*ра из чужбина, а пари няма
Плащайте колкото се може повече данъци, че Хер Флик иска да ходи да си вее к*ра из чужбина, а пари няма

flame написа:Fear написа:Хайде само за здравната система да не ми говориш, че в последните месеци имам достатъчно вземане-даване с тях, та съм наясно, че нищо няма да видиш от парите си от здравни вноски, ако не дай си Боже ти се наложи да се лекуваш/оперираш от нещо! Ще си платиш всичко като поп!
И понеже колегата Elesar74 е засегал косвено същото, докато съм писал мнението си, мога да кажа, че предприемам всичко по силите ми, за да съдя НЗОК!
Ама когато някой вземе в този момент да ми дрънка, че трябва да плащам, за да може някакви паразити да живеят на мой гръб, а други да живеят като царе с МОИТЕ ПАРИ и при това, когато си поискам частта от тях, които ми се полагат по закон, да ми се смеят нагло в лицето, дали пък нямам право да търся справедливост и да "мрънкам", а?!
Колега, давам един пределно елементарен пример - може за 10 лева месечна здравна вноска да ти се наложи операция за 10 хиляди лева, която да ти направят безплатно. Но може пак за 10 лева да откажат да ти платят превръзка за 5 лева. В единия случай си "на кяр", както казват нали се сещаш къде, а в другия случай си се "набутал". Приеми, че едни са "на кяр", а други са "набутани". В цивилизованите страни това е повече извистно като социална солидарност. Противовесът на това в малките населени места в България се нарича селски тарикатлък - ако вземам повече е "много убаво" (въпреки, че пак съм недоволен, щото още може), ако само плащам без да вземам - "изедници народни", "къде отиват МОИТЕ пари щом АЗ не ги харча" и т.н.
Както колегата вече спомена - поздравления за идеята да съдиш НЗОК - точно така се прави в цивилизованите страни!![]()
Аз лично съм преценил, че нямам полза от услугите на НЗОК и съм си направил добровлна здравна осигуровка, която пести много време и нерви и осигурява качествено здравеопазване.![]()
И въпреки, че не съм опрял до НЗОК, редовно си плащам задължителните здравни вноски - защото знам, че са задължителни по закон и защото в белите държави белите хора така правят
Докато някои мои познати се оплакват и от здравна каса, и от калпавите доктори - и накрая дават под масата повече пари отколкото плащам аз легално за качествено обслужване
Аз също имам доброволно частно здравно осигуряване, при това лускозен пакет.

В конкретният случай с НЗОК, става въпрос за майка ми, която няма такъв и разчита само на държавните такива. Което, както се оказва е да чакаш от умрял писмо.

Затова предприемам мерки. Какво ще излезе, не знам, ама ще направя всичко по силите ми за да получим обещетение и справедливост.
А в белите държави, белите хора плащат, само че не е задължително или ако е, то има конкуренция - ако не се лъжа, май в Холандия има 5-6 "здравни каси", които се "борят" за парите на гражданите и някакси не ми се вярва, че плащайки си всичко редовно, след операция, която си платил като поп ще ти кажат: "Ами ние лимита за тези операции сме го изчерпали, вървете на майната си!".

А това, веднъж да съм "на кяр", а веднъж "да съм набутан", не ме устройва, съжалявам.
Това е признак за неработеща система и не искам да имам нищо общо с нея!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Този мит с 10% още ли вярвате в него,я малко сметни колко точно са тея 10% ,нещо се оказват към 30%...
Хайде и други работи да сметнем,един шеф не може да има лек автомобил,примерно ес класа или джиБ,тоест може да има,но не може да го регистрира на фирмата в която работи и управлява,какво като ходи с нея на работа,не се водят разходи за подръжка,гориво и др.
Една фирма не може да има повече от еди колко си лева представителни,ми представи си че си голяма фирма и всеки месец идват на посещения чужденци,не се признават за разходи голяма част от направените разходи...
Ето и един доста странен проблем,решихме ,една фирма мои приятели да организираме и да закупим нафта за отопление на един дом за сираци,естествено купихме и доста подаръци и лакомства за децата,щото от нафтата няма какво да разберат (малко смешна история,незнам кой от тъпаните,в това число и аз,бехме броили децата,бе идиоти,с едно по-малко бехме преброили и една топла по-малко,Боже,в един момент когато едното дете остана без топка..все едно деня стана по-мрачен,веднага газ до един шел и детето вече имаше топка...а и друго смешно,в момента в който дадохме топките,качваме се да пием кафе с учителките и като разлетяха топки от вън...
)
Така че,ето сега и последната новост,махат точките за пенсиониране и отделно качват възрастта..във франция качиха възраста и то с качването е по-ниска от колкото е сега в българия преди качването,и щеше да им падне държавата...
Проблема който искам да споделя,че държавата се държи със своите граждани като обекти от които могат да вземат,тоест имаме 2 страни,държава и народ,и държавата иска да е по-богата от народа,ми не става,когато намалят ддс,акцизи и тн. данъци,малко народа да поеме въздух и тогава да искат...а не,народа се дави-те (държавата) го пребъркват вместо да го спасяват...В една германия,правиш фирма и неколко години не те закачат за данъци,естествено следят дали няма да се здобиеш с некой мерцедес и тогава ти взимат дължимото,тука отваряш фирма,и докато минат всички инстанции да им платиш,,още първата година те дърпат,все едно да посадиш дърво и на другия ден да го дърпаш за плодове...
Хайде и други работи да сметнем,един шеф не може да има лек автомобил,примерно ес класа или джиБ,тоест може да има,но не може да го регистрира на фирмата в която работи и управлява,какво като ходи с нея на работа,не се водят разходи за подръжка,гориво и др.
Една фирма не може да има повече от еди колко си лева представителни,ми представи си че си голяма фирма и всеки месец идват на посещения чужденци,не се признават за разходи голяма част от направените разходи...
Ето и един доста странен проблем,решихме ,една фирма мои приятели да организираме и да закупим нафта за отопление на един дом за сираци,естествено купихме и доста подаръци и лакомства за децата,щото от нафтата няма какво да разберат (малко смешна история,незнам кой от тъпаните,в това число и аз,бехме броили децата,бе идиоти,с едно по-малко бехме преброили и една топла по-малко,Боже,в един момент когато едното дете остана без топка..все едно деня стана по-мрачен,веднага газ до един шел и детето вече имаше топка...а и друго смешно,в момента в който дадохме топките,качваме се да пием кафе с учителките и като разлетяха топки от вън...

Така че,ето сега и последната новост,махат точките за пенсиониране и отделно качват възрастта..във франция качиха възраста и то с качването е по-ниска от колкото е сега в българия преди качването,и щеше да им падне държавата...
Проблема който искам да споделя,че държавата се държи със своите граждани като обекти от които могат да вземат,тоест имаме 2 страни,държава и народ,и държавата иска да е по-богата от народа,ми не става,когато намалят ддс,акцизи и тн. данъци,малко народа да поеме въздух и тогава да искат...а не,народа се дави-те (държавата) го пребъркват вместо да го спасяват...В една германия,правиш фирма и неколко години не те закачат за данъци,естествено следят дали няма да се здобиеш с некой мерцедес и тогава ти взимат дължимото,тука отваряш фирма,и докато минат всички инстанции да им платиш,,още първата година те дърпат,все едно да посадиш дърво и на другия ден да го дърпаш за плодове...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
германия е едно от най-кофти местата в европа за отваряне на фирма... стига глупости.
не е проблема в данъците. проблема е в нефективната ситема, бюрокрацията, корупцията...

.. и тва за автомобилите не е вярно.........
не е проблема в данъците. проблема е в нефективната ситема, бюрокрацията, корупцията...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
steeN написа:германия е едно от най-кофти местата в европа за отваряне на фирма... стига глупости.
За германия-имам там роднини,от 16 години живеят там и именно те са ми обяснявали как са си отворили фирма и какво им е коствало,както и че държавата доста помага в началният капитал...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега, въпросния "мит" 10% данък печалба е записан в ЗКПО и ЗДДФЛ - плосък данък. Нещо или не си наясно с материята, която се опитваш да дискутираш или съзнателни изопачваш фактите. Относно ползването на фирмен автомобил за лични нужди, има начини след като са изпълнени някои условия разбира се. Както казах, този разговор за мен е елементарен и не смятам да го пренасям на поприще, което ей тъй между другото ми е работа доста години вече. Казах каквото съм искал да кажа, така че, адиос от мен по темата и с най-добри пожелания.
P.S. Държавата помагала....РБългария ти дава шанс да започнеш с ЕООД с начален капитал за регистрацията 2лв.(два лева). С придружаваши документи и услуги по подготвянето, най-много още 250-300 лв. За какво говорите тука, алоу?
P.S. Държавата помагала....РБългария ти дава шанс да започнеш с ЕООД с начален капитал за регистрацията 2лв.(два лева). С придружаваши документи и услуги по подготвянето, най-много още 250-300 лв. За какво говорите тука, алоу?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.