как си намирате работа?
Модератор: Общи модератори
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: как си намирате работа?
Stoqnov_1979 написа:Не искам да се хваля или нещо подобно! Преди 9 год си намерих работа като охранител в една фирма с около 100 служители тогава! Бях най-малкия-само на 20 год тогава! От 1 година вече я управлявам тази фирма,а от няколко месеца започнах и нещо частно-лично мой бизнес! Мога вече да се откажа от охранителната работа,но просто тази фирма ми е дала всичко до сега!! Малко ми е натоварено сега,но няма накъде-трябва да се работи
Какъв е извода, за тези които не можаха да го прочетат между редовете? Постоянство и търпение му е майката. Хубавите неща стават бавно

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
то това станало като по филмите 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не бе ,той с връзки се е уредил...! всички с връзки се уреждат и почват работа. никой не е намерил без връзки...! и връзката требва да е или вуйчо-владика или чичо-папа....! мда...
и най кадърния да си, нямаш ли връзки най много да станеш контрола в градски транспорт
иначе аз си намирам чрез приятели и познати, такива сайтове като джобс и тн. не съм ползвал никога, там заплащанията и изискванията са много интересни 

www.bmwпрофесори-bg.net
^Аз моята я намерих в джобса. Тогава като я търсих си бях намерил и една с връзки. Но връзките бяха всъщност приятел, който работеше във фирмата и просто ми каза, че си търсят хора. После интервю и имах малко опит съответно ме харесаха, но избрах другата. Това преди 2 години точно като завърших. Обаче тогава се търсеха адски много строителни инженери. Преди това смених още 2 работи за половин година. Сега понеже нещо ме дразнят с разни бавения на заплата (просто бизнеса не върви достатъчно добре) пускам СиВи-та тук там и резултата е нулев. Само на едно интервю съм ходил, но липсата на пълна проектантска правоспособност ме спира определено. Преди кризата беше времето на работниците (те определяха правилата). Сега е времето на работодателите и си слагат безумни изисквания и смешни заплати. Но колелото се върти, така че не унивайте : )
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
SKISA написа:не бе ,той с връзки се е уредил...! всички с връзки се уреждат и почват работа. никой не е намерил без връзки...! и връзката требва да е или вуйчо-владика или чичо-папа....! мда...
Тогава връзки нямах,просто минах и си попълних една молба

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Stoqnov_1979 написа:SKISA написа:не бе ,той с връзки се е уредил...! всички с връзки се уреждат и почват работа. никой не е намерил без връзки...! и връзката требва да е или вуйчо-владика или чичо-папа....! мда...
Тогава връзки нямах,просто минах и си попълних една молба! Е след това брат ми и баща ми почнаха и те там,но вече с връзки
! Така че,доказване му е майката,защото на много и не им се работи изобщо!!!
нямаше как да изразя иронията ,която вложих в поста си. просто исках да кажа ,че не всички почват с връзки....а и приятелствата се ползват-няма нищо лошо.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
SKISA написа:Stoqnov_1979 написа:SKISA написа:не бе ,той с връзки се е уредил...! всички с връзки се уреждат и почват работа. никой не е намерил без връзки...! и връзката требва да е или вуйчо-владика или чичо-папа....! мда...
Тогава връзки нямах,просто минах и си попълних една молба! Е след това брат ми и баща ми почнаха и те там,но вече с връзки
! Така че,доказване му е майката,защото на много и не им се работи изобщо!!!
нямаше как да изразя иронията ,която вложих в поста си. просто исках да кажа ,че не всички почват с връзки....а и приятелствата се ползват-няма нищо лошо.

^^ Освен това обикновенно, когато започнеш работа с връзки трябва да оправдаеш очакванията, които имат към теб шефовете заради препоръката, тоест обикновено не си клатиш краката по цял ден... Освен ако не бачкаш в някоя държавна институция, където нещата са толкова прогнили, че ако имаш и малко съвест няма да спиш спокойно...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Преди години без връзки сигурно е ставало, ама сега ми се струва мисия невъзможна... Дано не съм прав де... И не съдя само по себе си, наблюдавам хората около мен, и те са на същото дередже. Обикалям, попълвам молбички, автобиографии навсякъде раздавам... уви не става. Бях на косъм да ме вземат в една канцелария. Мъжа ме хареса, видя че ми се работи, каза че мога да се справя с работата (не че беше нещо сложно)... ама вечер трябваше да се карат едни практи до куриерски фирми... и жената като рече: той малък, къде ще кара служебната кола... и отиде... Та мисълта ми е, че в БГ просто не се дава шанс да подрастващото поколение, за което много съжалявам и ме е яд дори. Не може да прецениш един човек по възрастта или по снимка (както напоследък искат снимки навсякъде където пращаш автобиография... не коментирам).
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
то угодия няма на работодателя.докато си малък за нещо и след малко вече си едва ли не на преклонна възраст 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
u`F`o написа:Stoqnov_1979 написа:Не искам да се хваля или нещо подобно! Преди 9 год си намерих работа като охранител в една фирма с около 100 служители тогава! Бях най-малкия-само на 20 год тогава! От 1 година вече я управлявам тази фирма,а от няколко месеца започнах и нещо частно-лично мой бизнес! Мога вече да се откажа от охранителната работа,но просто тази фирма ми е дала всичко до сега!! Малко ми е натоварено сега,но няма накъде-трябва да се работи
Какъв е извода, за тези които не можаха да го прочетат между редовете? Постоянство и търпение му е майката. Хубавите неща стават бавно
Има ги и тези случай колега, евала за това което си постигнал! Но не си мисли че на повечето места е така. Това може да се случи някъде където работодателите са ти хора и мислят главата си, защото аз лично познавам мнхо хора които се справят отлично с работата си, вършат и работа за която не има се заплаща допълнително, имат желание за работа итн, но работодателите им само виждат тяхните грешки, колкото и дребни да са те, не виждат доброто години на ред, а само лошото. Нито им променят заплащането , нито ги издигат поне малко, и както се казва по западните части на страната- все си тъпчат "Уместо".
После идва или някоя сладурана, която има хубава усмивка и в последствие е направила много мазна свирка на шефа - става за 2 месеца някакъв вид началник/управител, или идва друг човек който е "на някой" и става същото. И какво, после добрият и кадърен работникда продължава да работо услено, докато началниците измрат евентуално, та той да иде...
Според мен, човек трябва да преценява ситуацията, да прецени дали има на къде да се расте, до къде евентуално и тн. Не е оферта да работиш0-15 г на 500лв и после да те "издигнат" ида взимаш 800примерно..