Кризата в здравеопазването

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко често ходите ПРОФИЛАКТИЧНО на зъболекар?

Анкетата свършва на 22 Яну 2011, 15:31

Повече от веднъж годишно
7
16%
Веднъж годишно
11
24%
Веднъж на няколко години
3
7%
Ходя само ако имам някакви съмнения
9
20%
Ходя само ако ме боли нещо
15
33%

Общо гласове : 45
ентусиаст
Аватар

Кризата в здравеопазването

Мнение от flame » 23 Дек 2010, 15:31

Вчера бях на редовен профилактичен преглед при зъболекар. За престоя ми видях и стана дума за няколко млади хора, които общо взето бяха за вадене на зъби, корени и други такива баталии :shock: Зачудих се тия хора само като ги заболи зъб ли ходят на доктор?! Знаят ли какво е паста за зъби?... Никаква грижа за здравето според мен! А същевременно плюят държавата и НЗОК, че имало малък лимит за услуги (и изваждане на зъби) и за кво ли още не... :kuku:

Та се зачудих това, което видях вчера някакво съвпадение ли е било или просто тенденция...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кризата в здравеопазването

Мнение от MatriX_Fucked » 23 Дек 2010, 15:48

Няма вече кабинети по училищата, няма кой да учи малките на стоматологична хигиена...Нищо няма!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Дек 2010, 15:53

Конкретно по въприса ти пастата за зъби създава повече проблеми, отколкото решава. Проблемите със зъбите идват от други неща.
Относно реформите в здравната система- те са добре дошли. Голяма част от тях ограничават достъпа до здравни услуги за населението, което е добре. В подкрепа може да потърсиш едно изследване на Кънингам, Мичел, Нарая и Юсуф, побликувано в ПъбМед, където се казва, че в при изследването нивото на смъртността по време на 5 големи стачки на лекарите в периода 76-03 година с продължителност 9-120 дни смъртността е останала същата или е НАМАЛЯЛА. В нито един от случаите смъртността по време на стачката не се е увеличила. Въпросните резултати могат да имат различни интерпретации, но няма кой да оспори факта, че липсата на здравна помощ намалява смъртността ;)
Имаше изследване за Бразилия, където се говореше за 50% намаляване на смъртността по време на стачка, но не помня къде беше публикувано.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Дек 2010, 18:42

Според мен трябва повече неща да обхваща НЗОК в денталната медицина в смисъл,от зъбите идва здравето а какви опасни неща стават в следствие на развалени зъби,здравната каса поема една пломба на година и това е,всъщност аз мисля че не съм се възползвал от здравната каса като ходя на зъболекар,има една прекрасна зъболекарка на дондуков ,взима не скъпо,много разбира и е доста сръчна,като човек е прекрасен човек,ако имаше повече и такива лекари бих си плащал на свободен прием...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Дек 2010, 2:09

няма вече и комунизъм-.-...ебаси проблема!

плащам си ,ходя в чиста и спретната клиника,ако има нещо-правят, ако няма нищо само чистята и си заминавам....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 24 Дек 2010, 13:56

flame написа:... Никаква грижа за здравето според мен! Та се зачудих това, което видях вчера някакво съвпадение ли е било или просто тенденция...

Като ежедневен в сферата мога да ти кажа че българина има здравна куктура колкото австралопитек. Това обаче не е само негова вина, но и на здравната система като цяло и на доходите също. Но най-вече на начина на живот....плющи ракии и салати с мезета и вино, изпуши 2 кутии цигари. Когато е болен отива направо в аптеката да купува някви лекарства, без изобщо да е ходил на лекар (пак проблем на системата щот има опашки), пие си ги като си иска и после си статискита в новините за починалите от инфаркт и инсулт "млади" възрастни (до 50 г) както им казваме.
зъбите иначе са бел кахър...по-трудно се умира от зъб отколкото от грип
Скиса...частните клиники (като изключим зъбарите) не винаги са най-доброто решение щот те в крайна сметка са търговско дружество и основната им цел е да изкарват пари....а повярвай ми мога 10 години да те лекувам от едно заболяване което нямаш, да ти давам лекарства които няма да ти навредят на здравия организъм и да ти кажа накрая излекувах те и да взема от теб пари колкото изкарваш 1 година с камионите (най-малко).
:|
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Дек 2010, 1:06

flame написа:. Никаква грижа за здравето според мен! А същевременно плюят държавата и НЗОК, че имало малък лимит за услуги (и изваждане на зъби) и за кво ли още не... :kuku:

Flamz, нали си профилактичен, пък да не знаеш, че вадене на зъб е без пари, всеки стоматолог първо ще ти изрови корените, полсе ше ги циментира....и най - накрая ше ти извади зъба, та надали има малък лимит, по скоро всеки би вадил.....опс сорка явно ти ходиш държавно профилактика, да не даваш за лудо здравни :lol: :lol:

Назад към Извън Темата