Срок на валидност на ГТП за 2008?
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Срок на валидност на ГТП за 2008?
В една тема написах една история която колегата "Club BMW" оспори заради изтеклия ми ГТП. Тук много държа да съм коректен и да не съм обвиняван за някакъв "драскач" и искам да чуя от вас дали някой има спомен какъв реално беше закона през 2008? Само да изкажа моето мнение:
2008год. нямаше значение дали сте минали на 1-ви или на 30-ти защото е валиден до края на същия месец!
След 2008год ГТП си важи от дата до дата
Ако има и КАТ-аджия ще е най добре!
2008год. нямаше значение дали сте минали на 1-ви или на 30-ти защото е валиден до края на същия месец!

Re: Срок на валидност на ГТП за 2008?
прегледа важеше до края на месеца където е перфорацията, за това и нямаше перфорация за самия ден
сега обаче се брой 1 година от издаването..
сега обаче се брой 1 година от издаването..
No bling at the Ring
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Картончето се дупчи на месеца и следващата година,а отзад се пише или се бие печат на датата на издаване! И прегледа е валиден от тази дата до следващата година пак до тази дата 

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
///sa6koludia написа:Картончето се дупчи на месеца и следващата година,а отзад се пише или се бие печат на датата на издаване! И прегледа е валиден от тази дата до следващата година пак до тази дата
Абе хора става въпрос не за сега а за 2008!!!

TPAKTOP написа:///sa6koludia написа:Картончето се дупчи на месеца и следващата година,а отзад се пише или се бие печат на датата на издаване! И прегледа е валиден от тази дата до следващата година пак до тази дата
Абе хора става въпрос не за сега а за 2008!!!
колега, тогава важеше до края на месеца, където е перфорацията
No bling at the Ring
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
TPAKTOP написа:В една тема написах една история която колегата "Club BMW" оспори заради изтеклия ми ГТП. Тук много държа да съм коректен и да не съм обвиняван за някакъв "драскач" и искам да чуя от вас дали някой има спомен какъв реално беше закона през 2008? Само да изкажа моето мнение:
В грешка си... тогава беше от месец май 2007 до месец май 2008 примерно...
Наредба №32
Раздел IV.
Организация на периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на ППС
Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
Ако съм в грешка, поправете ме!
Весели празници
Раздел IV.
Организация на периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на ППС
Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
Весели празници

Club BMW написа:Наредба №32
Раздел IV.
Весели празници
Не си в грешка.
НАРЕДБА № 32 ОТ 5 АВГУСТ 1999 Г. ЗА ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ НА ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
В сила от 01.09.1999 г.
Издадена от Министерството на транспорта
Обн. ДВ. бр.74 от 20 Август 1999г., доп. ДВ. бр.79 от 14 Септември 2001г., изм. ДВ. бр.32 от 8 Април 2003г., изм. ДВ. бр.52 от 24 Юни 2005г., попр. ДВ. бр.58 от 15 Юли 2005г., изм. ДВ. бр.41 от 19 Май 2006г., изм. ДВ. бр.12 от 6 Февруари 2007г.
Тоест,последната поправка е от 6 февруари 2007 год.Друг е въпроса кога са отпечатани новите картончета а и ако някой е правил преди тази дата му важи една година.

8 мнения
• Страница 1 от 1