Избор на рутер за дома
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Избор на рутер за дома
Като стана въпрос за ТР Link само моя ли губи настройките (port forwarding) през два-три дни? Или проблема е някъде другаде
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
или си взимаш евтино рутерче и 6dB антенка и за 100лв си слънце
П.С. от ТъР- Link може да очакваш много забавни моменти
П.С. от ТъР- Link може да очакваш много забавни моменти
Аз имам D-LINK DIR-635 от няколко години. След 3г. ползване без да спира да работи и без да ми прави каквито и да е проблеми в един ден просто спря да работи. Хубавото е, че има 11г. гаранция. Смениха ми го с чисто нов и до ден днешен си го ползвам и нямам проблеми.
В момента виждам, че този модел се предлага с 2г. гаранция.
В момента виждам, че този модел се предлага с 2г. гаранция.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Mollov написа:... а няма да е лошо да се гледа за рутери с повече от една антена, каквито са повечето Wireless-N, щото тогава сигнала е по-силен и съответно преодолява повече препятствия... но ако рутера е далече, приемника също е добре да е с повече антени, иначе ефекта се губи...
да аз си го помислих тва за 2-те антени, но после проверих, че и на 3-те лаптопа в къщи адаптерите им са стандартни 802.11g -така че и да си взема N-няма да има ефект
а много ми хареса идеята да си взема 524-ката за 50 кинта и после да го ъпдейтна с една 4-5 децибелова антена за 20-тина лева още, май ще го излъжем да стане а?

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
+1 за ТP-Link (Макар да ги няма в предпочитанията на колегата)
много добра цена, изпробвани, работят. И изобщо не си губят настройките, освен ако не ги резетнеш
много добра цена, изпробвани, работят. И изобщо не си губят настройките, освен ако не ги резетнеш
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Защо не разгледаш и рутерите на Netgear? Аз съм с такъв и ми върши идеална работа.
Si non confectus, non reficiat.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Точно пък 524-ката е такава брадва, че не ми се говори направо...аз съм с 2 такива по принуда ( заради ТТЛ-а ) и ми се реве...В момента, в който пуснеш някакъв торент да се сваля и съответно конекциите станат повече другите машини закачени за рутера могат да забравят даже за браузване...бягай далеч от тоя рутер ( ако ще закачаш повече от 1 машинка де)
Само да вметна че д-линк 524 е спрян и им свой заместител дир -600.Понеже както казва колегата в някои фирми има заничение заради ТТЛ та мен ако ме питае аз ще препоръчам Линксис.Както каза един друг колега на този рутер може да се качи томато или дд-врт операционни системи с които можете да правите каквото си искате.Така че ако ти се дават повече пари това е рутера.Ако не дир-600 ще ти свърши работа .
DDT
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ineedmoney написа:да аз си го помислих тва за 2-те антени, но после проверих, че и на 3-те лаптопа в къщи адаптерите им са стандартни 802.11g -така че и да си взема N-няма да има ефект
а много ми хареса идеята да си взема 524-ката за 50 кинта и после да го ъпдейтна с една 4-5 децибелова антена за 20-тина лева още, май ще го излъжем да стане а?
Имай в предвид, че повече антени значат по-силен сигнал и по-голям обхват... на Netgear има едни Xtended Range, с 8 антени... дето е егати дебилния рутер... сигурно искат да хвърляш до щатите с него... така че две или повече антени с Wireless-N би трябвало да помогне на g-тата да го "виждат" по-лесно... тва разбира се ако е далече от тях и търсиш по-сериозна пробивност на сигнала.
P.S. Добре е да се гледат кви са им възможностите на антените, че да не се окаже, че някъв рутер с две антени е почти на нивото на сносен рутер с единична (но силна) антена.
- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
Аз съм с D-link DI 524 е то няма такъв ужасен рутер. Рутера в момента е в хола на апартамента и когато някой застане с лаптопа в хола на мен в стаята ми спира връзката не знам дали може да се оправи но е ужасно и смятам да го сменя. В Англия съм с netgear не знам кои модел но нямам такива проблеми изобщо а се ползва за цяла къща.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
Phil написа:...ако ще закачаш повече от 1 машинка...
принципно ще са 2 лаптопа ол дъ тайм и от ряяяяко 3-ти само за браузване

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
dinkomg написа:+1 за ТP-Link (Макар да ги няма в предпочитанията на колегата)
може би това?

http://www.shopmania.bg/shopping~online ... 29645.html
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Е стига с тоя ТъпЛинк.
Приеми, че е като с колите.
Да, можеш да си вземеш "голям" рутер ТP Link за малко пари, но все едно да сравниш Е90 и KIA Magentis. Примерно...
Magentis-а е по-евтин, по-голям и може да бъде много добре оборудван, особено за парите си. Кой го иска?
Не че нещо. Може да случиш и на хубава бройка и никога да нямаш проблеми с нея.
Успех, каквото и да си вземеш
Приеми, че е като с колите.
Да, можеш да си вземеш "голям" рутер ТP Link за малко пари, но все едно да сравниш Е90 и KIA Magentis. Примерно...
Magentis-а е по-евтин, по-голям и може да бъде много добре оборудван, особено за парите си. Кой го иска?
Не че нещо. Може да случиш и на хубава бройка и никога да нямаш проблеми с нея.
Успех, каквото и да си вземеш

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Аз съм доволен от линксис-а WRT54GL с ДД-ВРТ струваше навремето 120 лв с ддс но не съжалявам. Така,че рутер за 100 лева ако е качествен с добра функционалност е по-добре от по евтин. Не съм запознат точно какво предлага Д-линк-а и бъфалото но според мен бъфалото си заслужава парите, д-линк-а също ще свърши работа.
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4