Да прелитиш с 120 при ограничение 60?
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Да прелитиш с 120 при ограничение 60?
Ситуацията е следната:
Карам извънградско по еднопосочен път със 120, виждам знак 60.
Решавам да намаля, но преди да натисна педала виждам патрулка с камера до радара и как ме гледат...
Като задминах, вече късно намалял видях, че спират зад мен друга кола, мен дори не направиха опит.
Което значи, че са ме щракнали и край?
Какви са точно санкциите е главният въпрос?
Еми... весели празници на останалите.
Карам извънградско по еднопосочен път със 120, виждам знак 60.
Решавам да намаля, но преди да натисна педала виждам патрулка с камера до радара и как ме гледат...
Като задминах, вече късно намалял видях, че спират зад мен друга кола, мен дори не направиха опит.
Което значи, че са ме щракнали и край?
Какви са точно санкциите е главният въпрос?
Еми... весели празници на останалите.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Да прелитиш с 120 при ограничение 60?
На мен ми взеха книжката за 3 месеца.
весели празници
весели празници

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Ами това е с над 50 км над ограничението което значи книжката за 6 месеца. Но прегледай темата за проблеми с КАТ, и жалбите за видеоконтрол и може да се измъкнеш. Отделно тече давност. Успех и весели празници
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Браво, герой, очаквай честитка или призовка, честита коледа !!!!

По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
ludnik написа:Браво, герой, очаквай честитка или призовка, честита коледа !!!!![]()
Нямаше нужда от подобен коментар

Весели Празници на всички.
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Май има нужда от такъв коментар,защото...
bivola ти като скорошен шофьор сигурно все още не си забравил и къде какви ограничения има.Тая скорост май нещо не подхожда на еднопосочен извънградски път а?!
То така се почва.Първо се превишава скоростта, после защо да не покара човек пиян и накрая да блъсне дете слизащо от трамвая и да си тръгне...Има си правила-научете се ако не заради глобите поне заради чуждата и своя безопастност да ги спазвате!
Night_Wolf написа:Карам извънградско по еднопосочен път със 120...
bivola ти като скорошен шофьор сигурно все още не си забравил и къде какви ограничения има.Тая скорост май нещо не подхожда на еднопосочен извънградски път а?!

То така се почва.Първо се превишава скоростта, после защо да не покара човек пиян и накрая да блъсне дете слизащо от трамвая и да си тръгне...Има си правила-научете се ако не заради глобите поне заради чуждата и своя безопастност да ги спазвате!

8.32
Очаквай 600+ лв. глоба, мисля че вече не взимат книжки.
Колега, да наливаме, да не наливаме, човекът предполагам си е взел поука. Мисля, че може на всеки да се случи.
Весела Коледа!
PIONEER написа:Май има нужда от такъв коментар,защото...Night_Wolf написа:...
Колега, да наливаме, да не наливаме, човекът предполагам си е взел поука. Мисля, че може на всеки да се случи.
Весела Коледа!
споко, 120 км по километраж при теб са под 100 при тях, може и да ти се разминат нещата
на мен така ми се беше случило по километраж ми беше 80-82, като ме спряха се оказа, че е 67 км/ч
поне 10% отклонение имат повечето километражи
весела коледа
на мен така ми се беше случило по километраж ми беше 80-82, като ме спряха се оказа, че е 67 км/ч
поне 10% отклонение имат повечето километражи

весела коледа
No bling at the Ring
bivola написа:ludnik написа:Браво, герой, очаквай честитка или призовка, честита коледа !!!!![]()
Нямаше нужда от подобен коментар![]()
Весели Празници на всички.
Ами освен да го потупам по рамото и да го почерпя едно голямо, другия път да мине с 200,а?
Осъзнайте се малко, не си разваляйте празниците

По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Ако е само 600 лв без вземане на книжка пак добре...
Противоречиво е.
В сайта на КАТ пише 300 лв и 3 месеца без книжка. Друг спомена, че са му я взели за 6 месеца.
Сега само глоба без да се взема книжка.
Вече не знам на кое да вярвам...
Кога трябва да получа честитката?
И как мога да проверя най-рано, чрез някаква справка в кат или?
Аз поука си взех веднага.
Не съм скорошен шофьор, имам си опит, ситуацията го позволяваше
Противоречиво е.
В сайта на КАТ пише 300 лв и 3 месеца без книжка. Друг спомена, че са му я взели за 6 месеца.
Сега само глоба без да се взема книжка.
Вече не знам на кое да вярвам...

Кога трябва да получа честитката?
И как мога да проверя най-рано, чрез някаква справка в кат или?
Аз поука си взех веднага.
Не съм скорошен шофьор, имам си опит, ситуацията го позволяваше

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Добре де,ами някой да е виждал ограничение на магистралата 120 или 130,я си престави че си чужденец,да кажем немец,трябва ли задължително да знаеш в коя страна колко е максималното ограничение???
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Е.Димитров написа:Добре де,ами някой да е виждал ограничение на магистралата 120 или 130,я си престави че си чужденец,да кажем немец,трябва ли задължително да знаеш в коя страна колко е максималното ограничение???
Пише ги на граничните пунктове на едно табло, до това на което пък пише колко струват винетките

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Намерих санкциите:
(2) Водач, който превиши разрешената скорост ИЗВЪН населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв. + 3 к.т.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и 1 месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 7 к.т.;
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и 2 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 10 к.т.;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 12 к.т..
Остават само въпросите:
Кога ще получа честитка и как най-рано мога да проверя?
(2) Водач, който превиши разрешената скорост ИЗВЪН населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв. + 3 к.т.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и 1 месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 7 к.т.;
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и 2 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 10 к.т.;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство + 12 к.т..
Остават само въпросите:
Кога ще получа честитка и как най-рано мога да проверя?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Можеш да се регистрираш на i-kat.org и да проверяваш периодично дали имаш излезнали наказателни постановления. Иначе е малко божа работа кога ще дойде, като се знае с какви темпове ги обработват. Можа да е седмица, може да са 3 месеца.
Може и изобщо да не получиш честитка. Както каза колегата по-горе, 120 км/ч реални са далеч по-малко, вероятно малко над 100, за което няма да ти вземат книжката.
Може и изобщо да не са те засекли, обикновено дебнат най-малко 10км над ограничението, ако не и повече, зависи колко са гладни и каква квота са покрили за месеца
Може и изобщо да не получиш честитка. Както каза колегата по-горе, 120 км/ч реални са далеч по-малко, вероятно малко над 100, за което няма да ти вземат книжката.
Може и изобщо да не са те засекли, обикновено дебнат най-малко 10км над ограничението, ако не и повече, зависи колко са гладни и каква квота са покрили за месеца

Колеги, а дали е възможно повече от три месеца да се бави честитка от камера? Понеже една ме снима, обаче преди доста време, нищо нямам пратено, а съм сигурен, че беше доста над ограничението?
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3