Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
alekangg написа:Здравейте, гледах за проблема на задния мост на Е46. Не разбрах само от кога точно, няма проблеми вече. Видях, че пише, че на фейслифта е оправено, но от коя година? По-точно ме интересува Е46 330. Реално самото 330 е фейслифт, нали? Или се има предвид, следващия фейс след 2002/2003?
Колега фейслифт означава кола след 2001г. с новата визия с различни брони,фарове,мигачи и т.н. Точно при фейслифта е отстранен този фабричен дефект. 330 е кубатурата на колата (3-ка 3.0 литров мотор).
Има 330-ки както преди така и след фейса. Това не е от значение.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това означава, че е46/330и няма този проблем, независимо от годината, така ли?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
alekangg написа:Това означава, че е46/330и няма този проблем, независимо от годината, така ли?
Само ако е фейслифтова.
Si non confectus, non reficiat.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ми не знам точно - това зависи само от каросериите. Ако е старата - имат проблем. Ако е новата - нямат. За годината не съм сигурен обаче.... 

Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
При купетата 09.2001 година има промени, и май е отстранен този дефект.
Но това не трябва да ви спира от покупката на Е46, ремонта не е скъпи и не е сложен. Правят ги отдавна доста добре.
Но това не трябва да ви спира от покупката на Е46, ремонта не е скъпи и не е сложен. Правят ги отдавна доста добре.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- il4o_g
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 3.0D E53 + BMW 520 E34
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: BMW X5 3.0D E53- 2005,
BMW E34 - 1991г. в оригинален вид
Здрасти Колеги
Бях се спрял на Е46 но от вчера с 4удя между 320д комби след 2002 и 520д комби и 525д комби след 2002. Притеснява ме за 5цата че разхода ще е по голям , а за подръжката незнам по4ти нищо-как е в сравнение с Е46?Нещо интересно да ми кажете?
Бях се спрял на Е46 но от вчера с 4удя между 320д комби след 2002 и 520д комби и 525д комби след 2002. Притеснява ме за 5цата че разхода ще е по голям , а за подръжката незнам по4ти нищо-как е в сравнение с Е46?Нещо интересно да ми кажете?
Който разбира, BMW избира!!
[img]D:\Snimki%20BMW%20sabor%2007.05.16\P1140067[/img]
[img]D:\Snimki%20BMW%20sabor%2007.05.16\P1140067[/img]
Брях, т'ва и бензиновите 30ки ли ги правят тия въртели? Мислех си, че само печките имат достатъчно поВер да ги чупят задните мостове
Хем съм чел теми по този въпрос, ама явно не съм чел внимателно.
Живял съм в заблуда

Живял съм в заблуда

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
speedhokk написа:Брях, т'ва и бензиновите 30ки ли ги правят тия въртели? Мислех си, че само печките имат достатъчно поВер да ги чупят задните мостове![]()
Живял съм в заблуда
По-голям мотор = по-голям шанс да ти се скъса ботуша

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Здравейте,колеги искам да попитам спрял съм се на една е46ца дизел М47Д20 136к комби тука от форума бихте ли ми казали кои са по -основните неща които да гледам при покупката. това ще ми е първия дизел досега все бензинови бмв-та съм карал и не ги разбирам много много.
Благодаря за отговора предварително
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
saint85 написа:Здравейте,колеги искам да попитам спрял съм се на една е46ца дизел М47Д20 136к комби тука от форума бихте ли ми казали кои са по -основните неща които да гледам при покупката. това ще ми е първия дизел досега все бензинови бмв-та съм карал и не ги разбирам много много.
Щом колата е 136 коня значи е преди фейслифта, тоест преди 2001 г.
Хубави страни:
-Много икономичен и комфортен автомобил.
-Ако е гледан както трябва, поддържан навреме и с качественни консумативи и не е смазан от каране (не гледай показанията на километража, много лесно се манипулират) няма да имаш никакви проблеми, само удоволствие от шофирането.
-Изключително красив автомобил, както отвън така и отвътре.
-Еластичен и безшумен мотор (това последното е само когато работи с немска нафта, с българска почва да чука и пали малко по тудно

-Много здраво и качествено направен
-Неповторима наслада от шофирането (перфектен съединител, спирачки, смяна на скорости, реакция на волана)
-Като обслужване не е нищо страшно, стига да не е на много километри и да не ти се налага да сменяш основни части.
-С колкото повече екстри, толкова по-готино(модела се предлага с богато допълнително оборудване).
-Гаджетата много се качват.
Слаби страни:
От това което съм чувал и от личен опит(става въпрос за коли преди фейслифта оборудвани с този двигател):
-При определен пробег проблем с ГНП - колата не може да запали, тук ремонта не е евтин
-При определен пробег или некадърно каране - нужда от смяна на турбото, отново скъпо начинание
-При супер гадна нафта + лоша поддръжка - проблем с дюзи
-Проблем с ел.стъклата
-Мириз на изгорели газове в купето (евтино отстраняване)
-Скъсан ботуш на който се захваща задния мост (при много и редовно екстремно шофиране)(евтино отстраняване)
-Възможност за дефект по някои датчик (божа работа)(важи за всички съвременни автомобили)
-Не вярвай на километраж или сервизна книжка (всичко е мафия в повечето случаи)(за състоянието на колата и пробега и съди по външния вид,вътрешния вид, и работата на двигателя, ходовата част и гледай колата да се доближава максимално до това, което е била на паркинга на завода)
-Ако има проблеми при студено палене, подгревни свещички (евтино отстраняване)
-Ако има проблем с топлото палене - разпъната ангренажна верига (при много голям пробег)
Като цяло прекрасен автомобил и стига да прецениш че не е на голям пробег няма да имаш никакви проблеми с него, само наслада.
Това което трябва да гледаш за двигателя е стандартно за повечето дизели(погледни тази тема: viewtopic.php?t=103130), избягвай кола карана в бг или италия.Според мен немските са най-добри.Като цяло по-скъпото не случайно е по-скъпо

Евтиното хем излиза скъпо, хем няма нищо общо със него

Бих искал да попитам колегите с лични наблюдения върху 320d след фейслифта кои от тези недостатъци, които съм изброил са отстранени и има ли някакви нови?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Не прибързвайте със съветите, да се избягва кола карана в БГ.
Тук има доста Е46ци , каквито няма да видите почти никъде в немско или ще са по-скъпи от Е90.
Също и въпросът за Италия не е толкова еднозначен. Има и коли от ДЕ , които отдавна са се предали...
Въпрос на късмет и на много търсене и гледане е избора.
Тук има доста Е46ци , каквито няма да видите почти никъде в немско или ще са по-скъпи от Е90.
Също и въпросът за Италия не е толкова еднозначен. Има и коли от ДЕ , които отдавна са се предали...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
kriso85 написа:Не прибързвайте със съветите, да се избягва кола карана в БГ.
Има голяма доза истина в това като извода е,
че евтините коли навсякъде са гробове, а хубави коли има навсякъде ама не са без пари и на далавера
Ама това за е46-ците дето в ДЕ не се срещат е леееко преувеличено

и още нещо - колкото и да е пазена и гледана и подържана една кола
условията за експлоатация (пътища, гориво, мърсотия и тн) в БГ и немско са бая различни
няма да казвам в полза на коя от държавите

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
K_Ilkov написа:и още нещо - колкото и да е пазена и гледана и подържана една кола
условията за експлоатация (пътища, гориво, мърсотия и тн) в БГ и немско са бая различни
няма да казвам в полза на коя от държавите
Аз това имам предвид.Да не говорим какво представлява средностатистическия българин и съответно немец

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Stefan_666 написа:Аз това имам предвид.Да не говорим какво представлява средностатистическия българин и съответно немец
е тука идва момента да не попаднеш на "немец" с мустак дето всяко лято минава през БГ до родните земи

и въобще тука както каза и Крисо е въпроса на конкретен екземпляр и късмет
щото и от немците има такива средностатистически цървули, че не е истина

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...