Пиратки от магазина на Илиянци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пиратки от магазина на Илиянци

Мнение от kosa4a » 27 Дек 2010, 19:52

преди няколко часа с един авер си купихме по няколко кутий различни пиратки ,две беха оранжеви с фитил каквито си взех и миналата година пак оттам,защото гърмят найстина много силно.това казах и на продавача .обаче разликата в гърма е доста голяма с тези който си взех сега.метнах и четири пиратки с 3 гръма,две от който гръмнаха само по два пъти. утре ще ходя в магазина да си искам парите обратно. ще взема и една от старите за да покажа разликата .даже не ми и дадоха касова бележка .то дори нямаше и касов апарат.
Защото на мен ми писна да си давам парите за нещо което не е това което трябва да бъде.било за данъци или мобилни оператори или кремвирите от копита или сладоледа от мухлясъл стар шоколад,или скапаното гориво и с абсолютно всичко останало.всичко си има начало и край.писна ми да ме ЛЪЖАТ !!! :ranting: :ranting: :ranting:

специално от тази покупка останах с пълното впечатления че съм си дал парите, изкарани с труд, на вятъра на 100 % и утре смятам да се защитя.ако има още някой с рекламация към точно този магазин ще се радвам да сме повече защото само така ще успеем. както за спирането на телефона на един приятел отидохме 6 човека и си знаехме правата и ги защитихме .служителя директно го спря без молба,а не както обикновената проецдура само се пуска някаква молба и не ти дават никакъв документ .не се знае дори дали ще бъде спрян изобщо,в много случай при подадена молба с месеци не се спира, или кога.

и така който има пряка рекламация специално към този магазин да драсне да се разберем ! ще отидем утре при всички положения.и ще напрявим всичко възможно да ни върнат парите,защото въпроса е принципен.днес за този малък проблем,утре за дупките.

засега сме двама
п.с. става дума за магазина извън самия базар,до малкия вход срещу парка,преди базара като се идва от надлез надежда.(между другото правиха "реклама" на този магазин и по телевизията.и миналата и тази година).понеже се сетих че има и един до главния вход(ако още го има).
Последна промяна kosa4a на 28 Дек 2010, 8:02, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Re: Пиратки от магазина на Илиенци

Мнение от TPAKTOP » 27 Дек 2010, 20:05

Колега не знам колко пари си хвърли за пиратки но си направи сметка че винаги има дефектни. Дали са гръмнали 2 или 3 пъти не е от голямо значение. Направи си някаква сметка дали транспортните ти разходи до там ще те покрият за парите които си им дал. Ако ще връщаш само тези тройните до колкото знам са за по 2-3лв. Имали смисъл да даваш толкова пари за път до там? Накрая ще си купиш същите за повече пари и ще те е яд повече. Не си хаби нервите с подобни глупости а си пази пръстите!!!
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 27 Дек 2010, 20:08

В Метро има магазин,за такива изделия,от там мисля да си купа аз,дават касови бележки и кво ли още не :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 27 Дек 2010, 20:20

Момци, има си специални и големи магазини за тия работи, където продават наистина качествени работи. Не знам дали Пиро Арт-а бачка още, сега за него се сещам.

Аз сега като се сетя се чудя на акъла си как съм си взимал така на късмет пиратки от разни пробити места, дето си е за притеснение не дали ще ми гръмне 2 или 3 пъти пиратката, ами да не ми гръмне в самата ръка... :paranoid:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 27 Дек 2010, 20:29

kosa4a написа:преди няколко часа с един авер си купихме по няколко кутий различни пиратки ,две беха оранжеви с фитил каквито си взех и миналата година пак оттам,защото гърмят найстина много силно.това казах и на продавача .обаче разликата в гърма е доста голяма с тези който си взех сега.метнах и четири пиратки с 3 гръма,две от който гръмнаха само по два пъти. утре ще ходя в магазина да си искам парите обратно. ще взема и една от старите за да покажа разликата .даже не ми и дадоха касова бележка .то дори нямаше и касов апарат.
Защото на мен ми писна да си давам парите за нещо което не е това което трябва да бъде.било за данъци или мобилни оператори или кремвирите от копита или сладоледа от мухлясъл стар шоколад,или скапаното гориво и с абсолютно всичко останало.всичко си има начало и край.писна ми да ме ЛЪЖАТ !!! :ranting: :ranting: :ranting:

специално от тази покупка останах с пълното впечатления че съм си дал парите, изкарани с труд, на вятъра на 100 % и утре смятам да се защитя.ако има още някой с рекламация към точно този магазин ще се радвам да сме повече защото само така ще успеем. както за спирането на телефона на един приятел отидохме 6 човека и си знаехме правата и ги защитихме .служителя директно го спря без молба,а не както обикновената проецдура само се пуска някаква молба и не ти дават никакъв документ .не се знае дори дали ще бъде спрян изобщо,в много случай при подадена молба с месеци не се спира, или кога.

и така който има пряка рекламация специално към този магазин да драсне да се разберем ! ще отидем утре при всички положения.и ще напрявим всичко възможно да ни върнат парите,защото въпроса е принципен.днес за този малък проблем,утре за дупките.

засега сме двама
п.с. става дума за магазина извън самия базар,до малкия вход срещу парка,преди базара като се идва от надлез надежда.(между другото правиха "реклама" на този магазин и по телевизията.и миналата и тази година).понеже се сетих че има и един до главния вход(ако още го има).

Споко бе колега. И аз взимах от там и пиратките са малко влажнички и някои даже не гърмят, аз моите съм ги отворил и съм ги оставил да изсъхнах на стаина температура. А за тези оранжевите ако имаш впредвид М20, миналата година си взех за последно от тях и бяха доста слабички, вече не се правят както едно време ! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 27 Дек 2010, 20:47

чакай да ти върнат пари или каквото и да било,най-много да ти теглят една п**** майна.Пък като нямаш и касова бележка ептен.
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 27 Дек 2010, 21:33

Место да търсиш 5-10 кинта, що не идеш с данъчен? Само си мисля, че ще им го туриш много по тоя начин...
А браво за принципите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 27 Дек 2010, 22:07

такива материали се пазарят само при Емо от Енигма на булевард Рожен
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 27 Дек 2010, 22:14

Ryapoff написа:Место да търсиш 5-10 кинта, що не идеш с данъчен? Само си мисля, че ще им го туриш много по тоя начин...
А браво за принципите!

+1

Къде го дават така без касови бележки, а и Хапарат не се знае дали имат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kosa4a » 27 Дек 2010, 23:51

някога скоро ще пусна тема с вижданията ми по разни проблеми и защо е така но трябва доста да пиша а и ще падне доста редактиране за да изглежда смислено.за да може всеки да си извлече по нещо полезно.
ще попитам защо човек трябва да подминава неправдата в каквато и форма да е ,защо дори трябва да приемам че съм виновен
с мълчание единствено се показва съгласие !!
докато си гледам само мойта сметка ще мълча .
обаче става даже още по лошо. тази година са още по лошо качество.
затова утре ще прежаля 10 лв понеже не съм гледал навреме и ще отида да им го кажа че не съм доволен .и най вече да дам пример на другите че също могат да го кажат,защото за мене сметката се вижда че не излиза нали ?
защото ако съм само аз няма да се промени нищо.но ако и другите започнат да внимават какво купуват и ценят парите си качеството ще се промени

разковничето - цени парите за да е ценно и това което купуваш
утре ще отида защото дадените ми на вятъра 2 лв са ми по нещастни от дадените 10 защото с 10те защитавам принципа . и тоя принцип не е само за мен а за всички които ще си купят пиратки примерно. колега "трактор",примерно други ден може да отидеш и ти да си купиш и ще си доволен от това че са хубави и си заслужават парите.но да знаеш че за да си купиш ти хубави пиратки трябва аз да съм се оплакал от старите. това е принципа !
разбираш ли сега за кой ги давам тея 10 лв ? и ти ме съветваш да не ходя ?

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 28 Дек 2010, 0:46

Пич, евала за мисленето, така трябва. Ама, ако искаш да им направиш гадно и на теб да си направиш готино от това, че си постигнал нещо им викни едни данъчни и да видиш как ще им се дръпне лайното. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kosa4a » 28 Дек 2010, 1:44

страшно много се радвам че има колеги които ме подкрепят.георгимк - според тебе ако отидеме 5-6 човека дали ще теглят м..на.затова и търся съмишленици.открия ли за тея пиратки за 2 лв ще открием и за дупките ,и за скапаните храни и гориво,поне рано или късно.и точно затова се зарадвах :).и според тебе кой е виновен да нямам бележка.да му купа апарат илиако има да му го изкарам изпод тезгяха .по закон е длъжен да издава касова бележка.защо не спазва закона като продавач го питам аз...но това си е на негова отговорност.моята отговорност е да спазвам моя закон като потребител и да сигнализирам при нередност и некачествена стока. и ако не го направя какво се получава.че съм същия като него.
и друго приеми го така,аз за 2 лв съм си купил няколко минути радост за компанията.не ми е кофти за парите като такива,иначе нямаше да се занимавам.кофти ми е че ми е отнета очакваната радост за която съм ги разменил.аз съм дал нещо а в замяна нищо. и това важи за всичко. ама поне за пиратките мога и сам да се оправя.докато за другите неща немога.трябва не само всички да си платим,но и всички да си поискаме очакваното.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 28 Дек 2010, 2:00

аз не мога да схвана от кво си недоволен?
от тва, че пиратките не гърмят толкова силно колкото ТИ искаш ли?
те си имат спецификация за мощността си и ако отговарят на нея можеш просто да пиеш една студена вода :winky:

и понеже намеси и закона в поста си...
kosa4a написа:.....по закон е длъжен да издава касова бележка.защо не спазва закона като продавач го питам аз...но това си е на негова отговорност.моята отговорност е да спазвам моя закон като потребител и да сигнализирам при нередност и некачествена стока. и ако не го направя какво се получава.че съм същия като него.
...

по закон батка си длъжен да изискваш касова бележка при покупка...та в случая и ти си закононарушител :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 28 Дек 2010, 2:52

kosa4a написа:страшно много се радвам че има колеги които ме подкрепят.георгимк - според тебе ако отидеме 5-6 човека дали ще теглят м..на.затова и търся съмишленици.открия ли за тея пиратки за 2 лв ще открием и за дупките ,и за скапаните храни и гориво,поне рано или късно.и точно затова се зарадвах :).и според тебе кой е виновен да нямам бележка.да му купа апарат илиако има да му го изкарам изпод тезгяха .по закон е длъжен да издава касова бележка.защо не спазва закона като продавач го питам аз...но това си е на негова отговорност.моята отговорност е да спазвам моя закон като потребител и да сигнализирам при нередност и некачествена стока. и ако не го направя какво се получава.че съм същия като него.
и друго приеми го така,аз за 2 лв съм си купил няколко минути радост за компанията.не ми е кофти за парите като такива,иначе нямаше да се занимавам.кофти ми е че ми е отнета очакваната радост за която съм ги разменил.аз съм дал нещо а в замяна нищо. и това важи за всичко. ама поне за пиратките мога и сам да се оправя.докато за другите неща немога.трябва не само всички да си платим,но и всички да си поискаме очакваното.

ами за да не ти отнемат "очакваната радост" купувай от магазини специализирани за пиротехника :winky:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kosa4a » 28 Дек 2010, 6:43

първо нищо лично към никой
исках същите пиратки каквито си взех миналата година.описах ги въпреки че ги видях изложени на същото място,същото описание,вид,опаковка.той ми ги посочи аз ги купих.ако можеше да ги пробвам на място нямаше да ги купя.дали ти е ясно вече.но все пак съм взел една стара и една нова.всичко по тях и кутията е едно и също.но старата звучи буум,новата пляк,буквално и фактически.
по закон продавача е длъжен да издаде касова бележка и то фискален бон ! не някакъв си служебен от нерегистриран апарат а фискален ,официален документ.Длъжен е !! Знам защото работих на търговски обект до преди година.Но наистина закона преди повече от 5-6 години клиента беше длъжен да изисква касова бележка и в съгласие с закона по табелките около касите пишеше "моля,изисквайте касовата си бележка".Докато сега продавача е длъжен да я представи на клиента! А клиента пък е длъжен да я пази до напускане на обекта! Както и сега по големите вериги на табелките пише"Моля ,пазете касовия бон до напускането на търговския обект !" Това се вижда на пръв поглед от човек който не знае закона!И все пак в голямите вериги нима не ти дават винаги бележката или в торбата или я дават с рестото без да я искаш? Защо биха го правили при положение че трябва ти да я изискваш и ако нямаш такава биха подвели теб а не тях под отговорност ? Като и малко дете знае че неиздаването на бон е в полза на продавача.И колко човека се замислят че при неиздаването на касов бон продавача не плаща данък върху парите които аз съм му дал.т.е. аз лично му изкарвам допълнително бонусче. Но аз въпреки че го знам не съм искал бележка защото това не е моя работа.Закона го задължава.Това че той не ми дава бон си е на негова отговорност и неговите отношения с държавата мен не ме интересуват.По важното е че неискам бележка просто защото в конкретния случай вече съм пазарувал оттам и съм бил доволен.
Бележката сама по себе си незначи нищо, освен за продавача да се отчете.За клиента касовата бележка е нужна като доказателство за основателна рекламация пред закона.Това че аз утре ще отида без бележка оневинява ли го него и обвинява мен така ли ?Големия въпрос: На мен нужен ли ми е закон който не се спазва за да докажа че съм прав. Ти като сипеш бензин от Шел,примерно,кадето по стените са закачени най различни сертификати за качество,искаш бележка нали ? Защо ! Защото същото малко дете знае че бензина в Шел Мюнхен е едно а тук е съвсем друго,за нищо нестава и след 5 км може да аварираш или да са ти сипали по малко литри или може да имаш вода в бензина ! Но въпреки че и ти го знаеш и виждаш всеки ден лъжливите сертификати, продължаваш да сипваш от същия бензин въпреки че колата ти не работи по същия начин както гогато си я докарал до шел бг с бензин от шел мюнхен?? Ти самия караш колата,виждаш че не е наред с собствените си очи и въпреки това продължаваш да караш с същия бензин !! Защо ??????
Просто защото си егоист !!!! Нищо повече ! Това че ти се задоволяваш с този бензин безвъзвратно обрича и мен да карам с същия ! Но аз не го искаааам ! Но понеже немога да върна скапания бензин който ти купуваш с парите който не цениш,ще върна скапаните пиратки които съм купил с парите който ценя и не ги давам за скапани неща!!!
Защо аз като си плащам данък нямам асфалтирано пред улицата .Просто защото колкото и да искам неможе от цялата улица да ми асфалтират само на мен ! Но ти не плащаш данък? Как може аз да ,ти не ?? Да може някога да си плащал,но ти не цениш парите който си изкарал с пот и не си показал като мен че срещу тях искаш нещо истинско,да ти асфалтират улицата ! Просто си давал за нещо си! И с това че парите са ти лесни ,давайки ги да се качиш в беемве-то което дори не можеш да потдържаш с истински части,да отидеш петък вечер на чалготека да видиш нищо повече от фалшивата цица изпълняваща думи без рима,смисъл,мелодия и послание и да изпиеш една водка с мезе от фалшивите кремвирши направени от кости и копита,докато на мен ми е мъчно че от разправията с ментеливите пиратки ,който ти купуваш, на мен не ми е останал лев си купа песента Няма такава държава която също няма мелодия и рима,но има послание ,че страната на ментето,ментеливи политици,ментеливи журналисти,и това ме кара да плача от съжаление към такива като теб,допуснали едни дребни и незначителни секундни забавления и луксове да ги карат да се чувстват лъжливо щастливи от всички тези ментета,загубваш свободата си! Ставаш роб на парите.Ставаш алчен и егоистичен ! Гледаш по всякакъв начин да ги изкараш за да си осигуриш фалшиво и евтино щастие.И когато ме видиш пред беемве-то си ,окичено с поредния откраднат М пакет ,неосъзнавайки че то е поредната илюзия,която си създал отнемайки на някой истинското , с жигулата ми знай че аз съм много по богат защото съм дал парите си за нещо смислено и истинско или защото поне искам да съм свободен да избирам смислените неща , а ти си ги взел парите за да си роб на илюзията ,лишавайки и мен от правото на избор на истинските неща !!!! И ти ми казваш на мене Не се занимавай с глупости колега ! Вземи си същите буклуци като мен ! Е как ли не !

Следваща

Назад към Извън Темата